Ολοκλήρωση της διαβούλευσης

Τη Δευτέρα 3 Μαϊου 2010 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημόσια διαβούλευση αναφορικά με την επικείμενη νομοθετικά πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με το σχέδιο νόμου που θα αφορά στην «Ανασυγκρότηση των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων της Ελλάδας».

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ευχαριστεί θερμά τους πολίτες και τους φορείς για τα ενδιαφέροντα σχόλια που έθεσαν υπόψη τα οποία επεξεργάζεται για τη διαμόρφωση του σχετικού σχεδίου νόμου. Τα περισσότερα σχόλια αποδεικνύονται ιδιαιτέρως πολύτιμα, και ευστόχως τεκμηριωμένα γεγονός που αναδεικνύει το συγκεκριμένο θέμα της ανασυγκρότησης των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων ως κρίσιμο θέμα για τη βιωσιμότητα της αγροτικής εκμετάλλευσης, για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την ανάπτυξη τη αγροτικής οικονομίας.

Η πολιτική ηγεσία αφού λάβει υπόψη τις παρατηρήσεις, θα προβεί στη σύνταξη σχεδίου νόμου το οποίο και θα ανακοινώσει πριν την εισαγωγή του στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή προς επεξεργασία και ψήφισή του από τη Βουλή.

Kάλεσμα

Φίλες και φίλοι,

Στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης για ανάπτυξη, ίσες ευκαιρίες, αποτελεσματική διαχείριση, διαφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη θέτουμε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση θέματα προς συζήτηση σχετικά με την «Ανασυγκρότηση των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων της Ελλάδας» (Συμπλήρωση και Τροποποίηση διατάξεων του Ν. 2810/2000)

Με την δημόσια διαβούλευση θέτουμε στο επίκεντρο το αγροτικό συνεταιριστικό κίνημα της χώρας, ο ρόλος του οποίου στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιφέρειας και κατ’ επέκταση του συνόλου της Ελλάδας είναι αναμφισβήτητος. Απαιτείται λοιπόν να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων, προσπάθεια στην οποία σας καλούμε να συμμετάσχετε καταθέτοντας τις προτάσεις σας, ώστε να συνεισφέρετε στη διαμόρφωση του σχετικού νομοσχεδίου.

Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 3 Μαϊου και ώρα 18:00.

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας,

Κατερίνα Μπατζελή

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων