Άρθρο 41 Πειθαρχικά παραπτώματα μελών του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Τροποποίηση άρθρου 16 ν. 1474/1985

 

Στο άρθρο 16 του ν. 1474/1985 (Α’ 128 ), περί πειθαρχικών παραπτωμάτων των μελών του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), στην παρ. 2 προστίθεται η φράση «στον πειθαρχικό κανονισμό του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ιδίως δε», οι παρ. 3 και 5, περί πειθαρχικών ποινών και δίωξης, καταργούνται, και το άρθρο 16 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 16

Υποχρεώσεις των μελών-Πειθαρχικά παραπτώματα

  1. Τα μέλη του Επιμελητηρίου έχουν τις ακόλουθες υποχρεώσεις:

α) να συμμετέχουν στις εκλογές του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για την ανάδειξη των οργάνων του,

β) να προσέρχονται στις συνελεύσεις, εφόσον εκλεγούν αντιπρόσωποι,

γ) να συμμορφώνονται με τις νόμιμες αποφάσεις των οργάνων του Επιμελητηρίου,

δ) να καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις συνδρομές τους και να τακτοποιούν έγκαιρα κάθε άλλη οικονομική τους υποχρέωση προς το Επιμελητήριο,

ε) να εμφανίζονται όταν κληθούν και να δώσουν προς τα όργανα του Επιμελητηρίου κάθε σχετική πληροφορία ή εξήγηση που θα τους ζητηθεί,

στ) να γνωστοποιούν στο Περιφερειακό Παράρτημα που ανήκουν και στο Επιμελητήριο τη διεύθυνση του επαγγέλματος και της κατοικίας τους, καθώς και κάθε μεταβολή της.

  1. Πειθαρχικά παραπτώματα των μελών είναι όσα προβλέπονται στον πειθαρχικό κανονισμό του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ιδίως δε κάθε παράβαση των νόμων που διέπουν τη λειτουργία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., η παράβαση των αποφάσεων των οργάνων του, κάθε διαγωγή ασυμβίβαστη με την επιστημονική αξιοπρέπεια και τους κανόνες της επαγγελματικής δεοντολογίας.
  2. Καταργείται.
  3. Οι χρηματικές ποινές εισπράττονται σύμφωνα με τις διατάξεις για την είσπραξη δημοσίων εσόδων.
  4. Καταργείται.».