Άρθρο 34 Επικαιροποίηση ορισμού αγροτικής εκμετάλλευσης – Τροποποίηση περ. δ) παρ. 1 άρθρου 2 ν. 3874/2010

 

Στην περ. δ) της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 3874/2010 (Α΄ 151), περί ορισμών, προστίθεται η φράση «ή στην περίπτωση των Ομάδων Παραγωγών, των προϊόντων που παράγουν τα μέλη των Ομάδων Παραγωγών», και η περ. δ διαμορφώνεται ως εξής:

«δ) Αγροτική εκμετάλλευση είναι η μονάδα παραγωγής προς πώληση αγροτικών προϊόντων, όπως αυτά ορίζονται στην περίπτωση ζ). Στις δραστηριότητες της αγροτικής εκμετάλλευσης περιλαμβάνεται, εκτός από την παραγωγή των προϊόντων και η αποθήκευση, τυποποίηση, συσκευασία και η τοποθέτηση, μέχρι και του σταδίου της χονδρικής και λιανικής πώλησης, αποκλειστικά των προϊόντων που παράγει η ίδια η μονάδα ή στην περίπτωση των Ομάδων Παραγωγών, των προϊόντων που παράγουν τα μέλη των Ομάδων Παραγωγών, καθώς και η πρώτη χωρική ή οικοτεχνική μεταποίησή τους, η αλιεία (θαλάσσια, εσωτερικών υδάτων), η υδατοκαλλιέργεια, συμπεριλαμβανομένων των μισθωμένων δημοσίων ιχθυοτρόφων υδάτων/λιμνοθαλασσών, ως και η διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μικρότερη από πεντακόσια (500) KW και η λειτουργία αγροτουριστικών μονάδων.».

 

  • 16 Ιανουαρίου 2024, 12:11 | Τασος Αντωνιου

    Προτείνω τη παρακάτω προσθήκη στην περ. δ) της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 3874/2010 (Α΄ 151) ως εξής:

    η υδατοκαλλιέργεια, συμπεριλαμβανομένων των μισθωμένων δημοσίων ιχθυοτρόφων υδάτων/λιμνοθαλασσών αλλά και των χερσαίων υδατοκαλλιεργειών , ως και η διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μικρότερη από πεντακόσια (500) KW και η λειτουργία αγροτουριστικών μονάδων.».

  • 6 Ιανουαρίου 2024, 08:35 | Vasily Psarommatis

    Bravo