Άρθρο 28 Σύσταση Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Κρήτης

 

  1. Συστήνεται Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, ως Γραφείο που υπάγεται στη Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Αθήνας, της Διεύθυνσης Έρευνας Καινοτομίας και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
  2. Η διαδικασία εκπαίδευσης που αφορά τη χρονική διάρκεια της εκπαίδευσης των υποψήφιων κρεοπωλών και εκδοροσφαγέων, τον αριθμό των μελών της κάθε ομάδας, τη μορφή της εκπαίδευσης, τη διδασκόμενη ύλη και τις δοκιμασίες για την απόκτηση της σχετικής βεβαίωσης, καθορίζονται στο π.δ. 126/2000 (Α΄ 111), όπως εκάστοτε ισχύει.
  • 10 Ιανουαρίου 2024, 21:30 | ΦΩΤΕΙΝΙΑΣ ΝΙΚΟΣ

    Δεν υπάρχει αναγκαιότητα της δημιουργίας μίας Κρατικής Σχολής Κρεοπωλών καθώς αυτό ανταγωνίζεται τις Ιδιωτικές Σχολές επαγγελμάτων κρέατος που τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί αυτές τις εκπαιδεύσεις. Οι ιδιωτικές σχολές λειτουργούν σε εφαρμογή ΠΔ και δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ παρεχόμενων υπηρεσιών μεταξύ ιδιωτικού τομέα και Κράτους.
    Επιπλέον με την δημιουργία των κρατικών σχολών θα αποσπαστούν για την λειτουργία τους οι ελάχιστοι Δημόσιοι κτηνίατροι που αυτή την στιγμή υπάρχουν στην Κρήτη. Αυτό θα είναι σε βάρος της κτηνοτροφίας καθώς θα μειωθούν οι έλεγχοι για την υγεία του Ζωικού κεφαλαίου και οι έλεγχοι των εγκαταστάσεων τροφίμων γεγονός που επηρεάζει την Δημόσια υγεία.
    Συμπερασματικά πιστεύω ότι χρειάζεται να καταργηθεί το συγκεκριμένο άρθρο.

  • 6 Ιανουαρίου 2024, 08:48 | Vasily Psarommatis

    Bravoo