Άρθρο 18 Κυρώσεις επί παράβασης προθεσμίας ανανέωσης έγκρισης ίδρυσης μονάδας υδατοκαλλιέργειας – Τροποποίηση περ. γ) παρ. 1 άρθρου 23 ν.4282/2014

 

Στην περ. γ) της παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 4282/2014 (Α΄182), περί ανανέωσης έγκρισης ίδρυσης, προστίθενται δύο τελευταία εδάφια, και η περ. γ) διαμορφώνεται ως εξής:

«γ) Για την ανανέωση της έγκρισης ίδρυσης των περ. α΄ και β΄ ο φορέας της εγκατάστασης υποβάλει σχετική αίτηση στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων, τρεις (3) μήνες τουλάχιστον πριν από τη λήξη ισχύος αυτής. Αν η αίτηση ανανέωσης έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα, η έγκριση ίδρυσης της μονάδας εξακολουθεί να ισχύει για όσο χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανανέωσής της. Στους παραβάτες της παραπάνω προθεσμίας των τριών (3) μηνών, επιβάλλονται οι κυρώσεις της περ. δ) της παρ. 3α του άρθρου 25. Σε περίπτωση υποβολής αίτησης μετά τη λήξη ισχύος της έγκρισης ίδρυσης, ο φορέας της μονάδας παύει να έχει το δικαίωμα ανανέωσης.».

  • 19 Ιανουαρίου 2024, 08:32 | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗ

    για την ανανέωση των αδειών να απαιτείται προηγούμενος ουσιαστικός έλεγχος της νομιμότητας λειτουργίας, των εγκαταστάσεων της περιβαλλοντικής ποιότητας των υδάτων και όλων των παραμέτρων που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και του δημοσίου συμφέροντος.