Άρθρο 16 Κυρώσεις επί μισθωτικών παραβάσεων – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 7 ν. 4282/2014

 

Στην παρ. 2 του άρθρου 7 του ν. 4282/2014 (A’ 182), περί αναμίσθωσης υδάτινων εκτάσεων, προστίθενται δύο τελευταία εδάφια, και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«2. Η διάρκεια κάθε νέας μίσθωσης αρχίζει από τη λήξη της διάρκειας της προηγούμενης. Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα για την έγκριση της αναμίσθωσης εκδίδεται δύο (2) μήνες πριν τη λήξη της προηγούμενης μίσθωσης, μετά από αίτηση του μισθωτή, η οποία υποβάλλεται τουλάχιστον έξι (6) μήνες πριν τη λήξη αυτής. Με την ίδια απόφαση ανανεώνεται και η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της μονάδας υδατοκαλλιέργειας, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 23 και υπογράφεται σύμβαση μίσθωσης, σύμφωνα με την περίπτωση γ της παραγράφου 3 του άρθρου 4. Στους παραβάτες της παραπάνω προθεσμίας των έξι (6) μηνών, επιβάλλονται οι κυρώσεις της περ. δ΄ της παρ. 3α του άρθρου 25. Αιτήσεις που υποβάλλονται μετά τη λήξη της μίσθωσης, δεν γίνονται δεκτές.».

  • 19 Ιανουαρίου 2024, 08:55 | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗ

    Να γίνεται τακτικός έλεγχος στις μισθωμένες εκτάσεις εάν τηρούνται τα εγκέκριμένα όριά τους και δεν καταλαμβάνονται μεγαλύτερες εκτάσεις από τους κλωβούς παραβιάζοντας έτσι και τους περιβαλλοντκούς όρους πέραν της καταπάτησης δημόσιας περιουσίας. Αυτό έχει διαπιστωθεί ότι συμβαίνει κατάφορα εδώ και χρόνια στην περιοχή του δήμου Ξηρομέρου και κατά κόρον στη δημοτική ενότητα Αλυζίας, χωρίς ποτέ κανείς δεχθεί κυρώσεις. Είναι σήμερα πολύ εύκολο να γίνει και εκ του μακτώθεν ο έλεγχος μέσω των δορυφορικών εικόνων, αεροφωτογραφιών και των ψηφιακών εργαλείων που είναι διαθέσιμα χωρίς μεγάλο κόστος για το δημόσιο.