- Υπουργός Επικρατείας - http://www.opengov.gr/ypep -

Άρθρο 18

1. Η Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία «Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων Α.Ε. (ΕΛΚΕ Α.Ε.)», η οποία έχει συσταθεί και λειτουργεί  σύμφωνα με το άρθρο πρώτο του ν.2372/1996 (ΦΕΚ Α΄ 29) μετονομάζεται σε «Invest in Greece A.E.» που αποδίδεται στα ελληνικά ως «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» και είναι αρμόδια στο πλαίσιο του παρόντος νόμου, παράλληλα με τις λοιπές αρμοδιότητές της σύμφωνα με το άρθρο 1 του άρθρου πρώτου του ν. 2372/1996 (ΦΕΚ Α΄ 29) όπως ισχύει, να:

α) δέχεται τις αιτήσεις για την ένταξη των επενδύσεων που υπάγονται στη Διαδικασία Μεγάλων Έργων,

β) ελέγχει το επιχειρησιακό σχέδιο και τη μελέτη επιπτώσεων στην ελληνική οικονομία και αξιολογεί την πλήρωση των κριτηρίων για την ένταξη στη Διαδικασία,

γ) αποστέλλει τους φακέλους των επενδύσεων στην ΔΕΕ και εισηγείται σχετικά με την ένταξή τους στην Διαδικασία,

δ) λειτουργεί ως Κέντρο Εξυπηρέτησης Επενδυτών (one-stop shop) για την εμπρόθεσμη διεκπεραίωση των διαδικασιών έκδοσης των απαραίτητων αδειών προκειμένου να υλοποιηθούν οι επενδύσεις που έχουν ενταχθεί στη Διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου,

ε) ενημερώνει την ΔΕΕ για συγκεκριμένες περιπτώσεις καθυστερήσεων ή δυσχερειών, για τους λόγους στους οποίους αυτές οφείλονται καθώς και προτείνει σχετικές λύσεις.

στ) γνωμοδοτεί για την ένταξη ή απένταξη μιας επένδυσης στην κατηγορία των Μεγάλων Έργων.

2.  Όπου στο ν. 2372/1996 και την λοιπή κείμενη νομοθεσία αναφέρεται η επωνυμία «Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων Α.Ε.» (ΕΛΚΕ Α.Ε.)  εφεξής νοείται η επωνυμία «Invest in Greece A.E.».

3. Η Invest in Greece μπορεί, μετά από απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Μεγάλων Έργων και Υποδομών να προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη λήψη αδειών ενός χαρακτηρισμένου Μεγάλου Έργου ώστε να καταστεί δυνατή η προκήρυξή του σε στάδιο προχωρημένης ωριμότητας.

4. Όλες οι υπηρεσίες και οργανισμοί του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα υποχρεούνται να παρέχουν στην Invest in Greece κάθε αναγκαία συνδρομή πληροφορία και διευκόλυνση για την πραγματοποίηση του σκοπού της στο πλαίσιο του παρόντος νόμου.