Άρθρο 7 – Εργασίες κωδικοποίησης από ειδικές επιτροπές

  1. Από τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου, δεν επιτρέπεται η σύσταση νέων επιτροπών κωδικοποίησης στα Υπουργεία.
  2. Εντός ενός (1) μηνός από τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου αποστέλλεται στην ΚΕΚΗΝ, με ευθύνη του καθ’ ύλη αρμόδιου Υπουργού, φάκελος από τον οποίο προκύπτει η πρόοδος των εργασιών τυχόν ειδικών επιτροπών κωδικοποίησης που είχαν συσταθεί εντός των Υπουργείων για την κωδικοποίηση επιμέρους τομέων νομοθεσίας. Στον φάκελο περιλαμβάνεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την προβλεπόμενη περάτωση του έργου. Μετά από πρόταση της ΚΕΚΗΝ, ο αρμόδιος Υπουργός αποφασίζει για την, κατά περίπτωση, συνέχιση της εν εξελίξει κωδικοποίησης από την ειδική επιτροπή ή από την ΚΕΚΗΝ σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος.
  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 15:36 | ΗΜ

    Θα ήταν ίσως προτιμότερη η προσθήκη εξαίρεσης στην πλήρη απαγόρευση σύστασης νέων επιτροπών Κωδικοποίησης στα Υπουργεία (π.χ. μόνο με έγκριση του αρμόδιου Υπουργού, ύστερα από σύμφωνη γνώμη της ΚΕΚΗΝ). Η ευελιξία δεν φαίνεται να είναι βλαπτική. Αντιθέτως τέτοιες απόλυτες απαγορεύσεις έχουν οδηγήσει πολλές φορές σε αδιέξοδα.

  • Θα κωδικοποιηθεί και η λανθασμένη (ακόμη και εκ του πονηρού) νομοθεσία; π.χ. στο ΦΕΚ (30Απρ1991)

    http://users.att.sch.gr/dimitrako/wp-content/uploads/pd15730-04-1991.pdf

    μιλάει για «προβληματικές δοκιμασίες» (αντί «προβολικές» ή «προβλητικές»), π.χ. για το τέστ Ρόσραχ (Rorschach) που το αναφέρει στο ΦΕΚ και ονομαστικά δείτε στο

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B5%CF%83%CF%84_%CE%A1%CF%8C%CF%81%CF%83%CE%B1%CF%87

    εκεί που λέει «προτείνεται ότι είναι το παραγωγικότερο να αντιμετωπίζεται το τεστ Rorschach κυρίως ως προβολικό εργαλείο»

    Το κόλπο είναι πως πάνε κάποιοι μάγκες σε νευρολόγους/ψυχιάτρους να τους γράψουν πληθώρα τέστ Ρόσραχ και πάνε απ’ότι έμαθα να τα κάνουν σε φυσιοθεραπευτές!!! (επίσης μόνο 1-2 φορές στη ζωή σου έχει νόημα να το κάνεις αυτό, όχι επανειλημένα όπως κάνουν)

  • 21 Αυγούστου 2010, 23:04 | TOMIS

    Προτεινω εναν Καλικρατη στην δικαιοσυνη με 13 ξεχωριστες διοικητικες περιφεριες και ααξιολογηση με ισολογισμο οικονομικο και εργου βαση της πρωτης προτασης μου στο σκοπο και εννοια του νομοσχεδιου