- Υπουργός Επικρατείας - http://www.opengov.gr/ypep -

Άρθρο 3 – Αρμοδιότητες Επιτροπής Αναμόρφωσης του Δικαίου

1.  Η Επιτροπή Αναμόρφωσης του Δικαίου έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

α. Τη διατύπωση των κριτηρίων σύμφωνα με τα οποία προκρίνεται, κατά περίπτωση, η αναμόρφωση της νομοθεσίας αντί της απλής κωδικοποίησης των ισχυουσών διατάξεων.

β. Την υποβολή προτάσεων προς τον Υπουργό Επικρατείας και τον καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργό για συγκεκριμένα νομικά πεδία στα οποία κρίνεται απαραίτητη η  αναμόρφωση της νομοθεσίας.

γ. Τη σύνταξη και υποβολή στον Υπουργό Επικρατείας, εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου κάθε ημερολογιακού έτους, έκθεσης η οποία δημοσιεύεται στο διαδίκτυο και περιλαμβάνει αποτίμηση για την κατάσταση της υφιστάμενης νομοθεσίας σε σχέση προς το πρόβλημα της πολυνομίας, τις προτάσεις αναμόρφωσης που έχουν υποβληθεί, καθώς και προτάσεις περαιτέρω αναμόρφωσης της υφιστάμενης νομοθεσίας. Με ευθύνη του Υπουργού Επικρατείας η έκθεση της Επιτροπής διαβιβάζεται στα μέλη της Κυβέρνησης και στον Πρόεδρο της Βουλής.

2. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η Επιτροπή Αναμόρφωσης του Δικαίου δύναται, για την υποβοήθηση του έργου της, να θέτει σε δημόσια διαβούλευση, μέσω του διαδικτύου, προτάσεις και ερωτήματα σχετικά με την αναμόρφωση του δικαίου και να επιδιώκει τη συνεργασία και τη διατύπωση απόψεων εκ μέρους του νομικού κόσμου και άλλων τυχόν εμπειρογνωμόνων.