Άρθρο 16

Μετά το άρθρο 16 του ν.4173/2013 προστίθεται νέο άρθρο «16 Α» ως εξής:

«Άρθρο 16Α

ΛΟΙΠΕΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 1.Οι κάθε είδους συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του προσωπικού το οποίο την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. οι οποίες λύθηκαν, καθοιονδήποτε τρόπο,  με το άρθρο 3 της υπ’ αριθμόν 02/11.6.2013 κοινής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει αναβιώνουν από την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θεωρούνται εφ’ εξής συμβάσεις που έχουν συναφθεί με την εταιρεία του άρθρου 1 του παρόντος νόμου.

2. Με κοινή απόφαση του αρμόδιου για θέματα Ραδιοτηλεόρασης Υπουργού και του Υπουργού Οικονομικών ρυθμίζονται τα κάθε είδους θέματα που προκύπτουν από την κατά την προηγούμενη παράγραφο αναβίωση συμβάσεων και ιδίως τα θέματα που αφορούν, ενδεχομένως:

α) μισθούς υπερημερίας του Προσωπικού της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε που καταργήθηκε με την αναφερόμενη στην παράγραφο 1 Κοινή Υπουργική Απόφαση,

β) συμψηφισμούς αυτών με τους κάθε είδους μισθούς, αποδοχές, επιδόματα και κάθε είδους αποζημιώσεις που ελήφθησαν, καθώς και συμψηφισμούς με τις ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού για την περίοδο μέχρι την αναβίωση των συμβάσεων σύμφωνα με την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου.

γ) κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια του προσωπικού τούτου.

3. Από την αναβίωση της παραγράφου 1 εξαιρούνται:

α) το προσωπικό ειδικών θέσεων και οι ειδικοί σύμβουλοι.

β) όσοι με έγγραφη δήλωση τους η οποία υποβάλλεται στο ΔΣ εντός αποκλειστικής προθεσμίας 20 ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος γνωστοποιήσουν στο ΔΣ ότι δεν επιθυμούν την αναβίωση της Σύμβασης εργασίας τους, ή όσοι δεν εμφανιστούν εντός της προθεσμίας αυτής.

γ) όσοι έχουν λάβει πλήρη σύνταξη με οριστική απόφαση οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα και όσοι έχουν καταθέσει ήδη κατά την δημοσίευση του παρόντος αίτηση για τη λήψη αντίστοιχης σύνταξης.

Οι συμβάσεις αορίστου χρόνου που έχουν συναφθεί με τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. εργαζομένων που δεν εμπίπτουν στην παράγραφο 1 του παρόντος παραμένουν σε ισχύ.

4. Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., το οποίο έχει θητεία ενός έτους, ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, και απαρτίζεται από:

α) τον Πρόεδρο

β) τον Διευθύνοντα Σύμβουλο,

γ) δύο (2) μέλη, τα οποία εκπροσωπούν τους εργαζομένους της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε και ανήκαν στο προσωπικό της καταργηθείσας με την αριθμ.2/11.6.2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει, Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και των θυγατρικών της που προσλαμβάνεται σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 3 του παρόντος άρθρου και τα οποία εκπίπτουν σε περίπτωση ανάδειξής τους ως μελών Διοικητικού Συμβουλίου συνδικαλιστικού σωματείου των εργαζομένων,

δ) δύο (2) πρόσωπα εγνωσμένου επαγγελματικού και επιστημονικού κύρους, με εξειδίκευση σε τομείς συναφείς με το σκοπό και την αποστολή της Ε.Ρ.Τ. A.E.

ε) ένα (1) μέλος, το οποίο υποδεικνύεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και το οποίο εκπίπτει σε περίπτωση ανάδειξής του ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της λειτουργίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Αναλαμβάνει την εκπόνηση, μέχρι το πέρας της θητείας του, στρατηγικού σχεδίου με προτάσεις για τη βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, μετά από διαβούλευση ιδίως με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και αντιπροσωπευτικών φορέων της επιστήμης, της τέχνης, του πολιτισμού και της δημοσιογραφίας, το οποίο υποβάλλεται στον Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, και στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Οι διατάξεις του άρθρου 14 του παρόντος δεν εφαρμόζονται για τους αρχικούς κανονισμούς του ίδιου άρθρου, καταρτίζονται δε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και εγκρίνονται από το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

5. Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και οι θυγατρικές της που καταργήθηκαν με την αριθμ.2/11.6.2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει,  εξακολουθούν να υπάγονται σε καθεστώς εκκαθάρισης σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΟΙΚ 02/11.6.2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β΄ 1414) , όπως ισχύει, το έργο δε της εκκαθάρισης πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα από την ισχύ του παρόντος νόμου. Με την πάροδο άπρακτης της προθεσμίας ο εκκαθαριστής παραδίδει όλο το υπάρχον υλικό σε νέο εκκαθαριστή που ορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργού αρμόδιου για θέματα Ραδιοτηλεόρασης και του Υπουργού Οικονομικών. Το καθαρό προϊόν της εκκαθάρισης περιέρχεται στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. που ιδρύεται με τον παρόντα νόμο.

6. Τα δικαιώματα επί των σημάτων και των άυλων αγαθών που ανήκαν στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και τις θυγατρικές της που καταργήθηκαν με την αριθμ.2/11.6.2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει, μεταφέρονται αυτοδικαίως στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. που ιδρύεται με τον παρόντα νόμο από τη νόμιμη σύστασή της.

7.  Η μεταβίβαση στην Ε.Ρ.Τ Α.Ε και στις εταιρείες που αυτή ιδρύει κάθε περιουσιακού στοιχείου και γενικά εμπράγματου ή ενοχικού δικαιώματος, απαίτησης και υποχρέωσης, καθώς και οι σχετικές συμβάσεις απαλλάσσονται από κάθε γενικό ή ειδικό φόρο ή τέλος χαρτοσήμου, δικαίωμα ή εισφορά υπέρ του Δημοσίου ή οποιουδήποτε τρίτου.

8. Συστήνεται Ειδική Επιτροπή Ελέγχου με σκοπό τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της εκκαθάρισης της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και των θυγατρικών της που καταργήθηκαν με την αριθμ.2/11.6.2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει. Η Επιτροπή αποτελείται από έναν (1) Νομικό Σύμβουλο του Κράτους ή Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο οποίος είναι και Πρόεδρός της, έναν (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών και τρεις (3) ορκωτούς λογιστές. Η Επιτροπή συγκροτείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η Επιτροπή υποβάλει πόρισμα στους Υπουργούς Οικονομικών, Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης καθώς και, εφόσον απαιτείται, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της Επιτροπής και καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας της.»

  • 10 Μαρτίου 2015, 11:06 | Γρηγόρης

    Κύριοι εύχομαι όσα γραφούν στα σχόλια να ληφθούν υπόψιν απο τους αρμόδιους και να μην γράφουμε άδικα.Δεν είναι δυνατόν να μην αναφέρονται στο σχέδιο νόμου οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου που και αυτοί ανάμεσα στους απολυμένους της ΕΡΤ είναι.Έλεος και αυτοί άνθρωποι είναι και τις ίδιες ανάγκες με όλους τους ανθρώπους έχουν.Μην τους ξεχάσετε.

  • 10 Μαρτίου 2015, 11:18 | Δρ Γεώργιος Γιαννιτσιωτης

    Ποιός θα καλύψει το κόστος; Ο φορολογούμενος Πολίτης;; Εξορθολογισμός, οργανόγραμμα και κάλυψη θέσεων με αδιάβλητο τρόπο (ΑΣΕΠ) δεν παίζει;; Πάλι μια βυζαντινο-οθωμανική κατάσταση ευνοιοκρατίας που χρεωκόπησε αυτή τη χώρα θα ζήσουμε.

  • 10 Μαρτίου 2015, 11:17 | Δρ Γεώργιος Γιαννιτσιωτης

    Ποιός θα καλύψει το κόστος; Ο φορολογούμενος Πολίτης;;

  • 10 Μαρτίου 2015, 10:56 | ΜΑΝΩΛΗΣ

    ΚΥΡΙΟΙ, ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΤ, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ? ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΜΟ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΕΞΤΡΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ 200 ΜΟΡΙΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΡΤΙΚΟΙ (…). ΕΠΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΔΟΥΛΕΥΑΝ, ΧΛΕΥΑΖΟΝΤΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΟΡΕΞΗ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΕΡΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΩΡΙΣ ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΔΤ. ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 40-50 ΑΤΟΜΑ, ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΥΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙς ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. ΕΧΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΣΥΓΧΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΗΜΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.

  • 10 Μαρτίου 2015, 10:18 | Σ.Γ.

    Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τις τις συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, του προσωπικού το οποίο την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., και οι οποίες επίσης λύθηκαν με το άρθρο 3 της υπ’ αριθμόν 02/11.6.2013 κοινής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414).Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι συμβασιούχοι αυτοί κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην ΕΡΤ Α.Ε . Καλό θα ήταν να γνωρίσουμε οτι αρκετοί απο τους συμβασιούχους ήταν τουλάχιστον 10 χρονια στην ΕΡΤ ΑΕ μέχρι την 11η Ιουνίου ,

  • 10 Μαρτίου 2015, 10:47 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Κύριοι, θέλω με τη σειρά μου κι εγω να σας ενημερώσω ότι ο Διαγωνισμός της ΝΕΡΙΤ για κάποιες Καλλιτεχνικές Ειδικότητες δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, λόγω επερχόμενων εκλογών. Στο διαγωνισμό αυτό υπήρχαν άνθρωποι της ΔΤ με πολύ υψηλή μοριοδότηση που περίμεναν να προκριθούν και στη ΝΕΡΙΤ. Ομως ο διαγωνισμός δεν προχώρησε ποτέ. Ζηταμε λοιπόν να επαναφέρετε το διαγωνισμό διότι πρόκειται για επίσημη προκήρυξη και δεν μπορεί να την ξεχνάτε, επειδή δε συνέφερε κάποιους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ. Ευχαριστω

  • 10 Μαρτίου 2015, 10:21 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!! ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠ’ ΕΞΩ ;
    ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ;;;
    ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΓΙΑ 12 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΣΤΙΣ 11/6/2013;;;
    ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΡΙΤ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ; ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 11/6/2013 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.
    ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΕΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΡΙΤ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΡΤ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 10 Μαρτίου 2015, 10:25 | chris

    Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου που εργάζονταν την 11/6/13 είχαν περάσει από πολλές αξιολογήσεις και κάλυπταν βασικές ανάγκες της ΕΡΤ για πολλά χρόνια,είναι άστοχο και άδικο να μένουν έξω,γνώριζαν της αποδοχής των προϊσταμένων τους ,των συναδέλφων τους και είχαν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά.Ελπίζω να διορθωθεί η αδικία που είναι έτοιμη να επιτελεστεί.Επίσης πρέπει να πείτε τι θα γίνει με τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ,υπάρχουν περιπτώσεις που πέτυχαν και δεν πρόλαβε να γίνει η πρόσληψη τους κάτι που επίσης είναι άδικο.Περιμένω από μία κυβέρνηση που αποκαθιστά αδικίες, όπως οι απολυμένες συμβασιούχες καθαρίστριες ,να μην δημιουργήσει νέες.

  • 10 Μαρτίου 2015, 10:13 | Δημητρης

    Απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κυριοι.Ντροπη σας που προκλητικα δεν κανετε καμμια αναφορα στους ΣΟΧ.Το ακομα πιο αστειο ειναι οτι ενω ΟΛΟΙ σας γνωριζετε οτι οι ΣΟΧ βγαζαν τεραστιο μερος της δουλειας, και πολλοι απο αυτους οχι μονο ειχαν τα τυπικα προσοντα (που δεν ειχαν ολοι οι εργαζομενοι της ΕΡΤ)ΤΟΥς ΠΕΤΑΤΕ ΕΞΩ.Ντροπη σας κυριοι, ποσο μαλιστα οταν οταν εχουν επιλεχθει με ΑΣΕΠ η διαδικασιες ΑΣΕΠ (ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕς ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕς).
    Η σωστη θεση θα ηταν αξιολογηση ΟΛΩΝ, και οχι να πετατε εξω τους ΣΟΧ.Αν συνεχισετε ετσι κυριοι, το ονειρο της «πρωτης φορας αριστερα» γκρεμιστηκε πολυ νωρις…

  • 10 Μαρτίου 2015, 10:58 | ΝΙΚΟΣ

    Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για όσες αναπληρώσεις επί των προσλήψεων (λόγω άρνησης ανάληψης καθηκόντων κτλ) εκκρεμούν από τον ΑΣΕΠ και δεν ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τις 10. Η καθυστέρηση του ΑΣΕΠ που έπρεπε εδώ και πολλές εβδομάδες να είχε προβεί στην αντικατάσταση των μη διορισθέντων από τον πίνακα των επιτυχόντων δεν επιτρέπεται να επηρεάζει όσους νομίμως έπρεπε να έχουν διοριστεί σήμερα.

    Ως εκ τούτου και προς αποκατάσταση της αδικίας (την οποία με ένομο μέσο βεβαίως θα διεκδικήσουμε σε αντίθετή περίπτωση) προτείνω το άρθρο 16 παράγραφος 3 (γ) -2 να τροποποιηθεί ως εξής:
    «Οι συμβάσεις αορίστου χρόνου που έχουν συναφθεί με τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. εργαζομένων που δεν εμπίπτουν στην παράγραφο 1 του παρόντος παραμένουν σε ισχύ. Οι αποφάσεις επί αναπληρώσεων που εκκρεμούν από τον ΑΣΕΠ για να συναφθούν με τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. θα ολοκληρωθούν κανονικά και όπως από τον νόμο προβλέπονται».

  • 10 Μαρτίου 2015, 09:34 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

    Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τις συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, παράγοντας το ίδιο ακριβώς έργο με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, αλλά έχοντας λιγότερα δικαιώματα. Θα πρέπει να υπάρξει προσθήκη στο σχέδιο νόμου ώστε και αυτοί οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Να σημειωθεί ότι οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου δεν έχουν λάβει καν τα νόμιμα από τη μονομερή διακοπή της σύμβασης τους.

  • 10 Μαρτίου 2015, 08:26 | T.Μ

    Στο σχέδιο δεν υπάρχει καμία αναφορά για τους εργαζόμενους της ΔΤ που ΔΕΝ εργάζονταν επί ΕΡΤ. Από την λειτουργία της ΔΤ – ΝΕΡΙΤ αυτοί οι άνθρωποι (και ειδικά οι τεχνικοί) προσέφεραν στην λειτουργία (με όσα προβλήματα) της κρατικής τηλεόρασης. Δεν θα έπρεπε να συμπεριληφθούν και αυτοί στην νέα ΕΡΤ;

  • 10 Μαρτίου 2015, 02:56 | ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    ΚΥΡΙΟΙ
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16, ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΣΩΣΤΟ, ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ (ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΕΡΤ) ΝΑ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΣΟΧ);;; ΕΛΠΙΖΩ ΟΧΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΛΛΑ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΙΧΑΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΟΧ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΛΙΓΟΙ, ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΣΟΧ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ, ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑ ΑΣΕΠ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΝΕ Η ΕΡΤ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΕΑ! ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΝΕΡΙΤ ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ‘ΝΟΜΙΜΩΣ’ ΛΟΓΩ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ;;; ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΑΝΑΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΟΧ, ΩΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ!

  • 10 Μαρτίου 2015, 02:55 | ERTικός

    Όσοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ με σύμβαση αορίστου χρόνου εξαναγκάστηκαν από το βίαιο κλείσιμο να βγούν σε ΠΡΟΩΡΗ σύνταξη,
    για ποιό λόγο αποκλείονται από την επιστροφή και το δικαίωμα να ξαναεργαστούν?
    Γιατί εαν επιθυμούν να διακόψουν την σύνταξή τους να μην μπορούν να επανέλθουν στη θέση τους?
    Δεν είναι αντισυνατγματική αυτή η παράγραφος του άρθρου???!!

  • 10 Μαρτίου 2015, 02:38 | Νίκος

    Για να υπάρχει πλήρης αποκατάσταση της αδικίας που προκλήθηκε από την αντιδημοκρατική και παράνομη ενέργεια του κλεισίματος της ΕΡΤ, θα πρέπει οπωσδήποτε να επαναπροσληφθούν και οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου που απολύθηκαν στις 11/6/2013 χωρίς να δικαιούνται ούτε αποζημίωσης, μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς και ουσιαστικής προσφοράς στη Δημόσια Τηλεόραση. Ευελπιστούμε και περιμένουμε από αυτήν την κυβέρνηση να επαναφέρει τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ σε όλα τα επίπεδα.

  • 10 Μαρτίου 2015, 01:50 | Αλεξάνδρα

    Στο παρόν άρθρο δεν γίνεται καμία αναφορά για τους συμβασιούχους εργασίας ορισμένου χρόνου οι οποίοι εργαζόταν στην ΕΡΤ Α.Ε. κατά την 11η Ιουνίου του 2013. Οι συμβασιούχοι αυτοί δούλευαν για πολλά χρόνια με το καθεστώς των συμβάσεων και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Να σημειωθεί ότι οι ανωτέρω εργαζόμενοι είχαν βρεθεί στην ΕΡΤ Α.Ε. μέσω συγκέντρωσης μορίων και πληρούν τα κριτήρια γι την εργασιά τους στην δημόσια ραδιοτηλεόραση. Τέλος για αυτόυς δεν υήρχε καμία πρόβλεψη για αποζημιώση κατά το κλέισιμο της ΕΡΤ και αντιμετωπίστηκαν ως μη εργαζόμενοι όπως και σε αυτό το νομοσχέδιο. Οι υπάλληλοι αυτοί όμως για χρόνια πρόσφεραν με την εργασία τους, μπαίνοντας στην διαδικασία αξιολόγησης κάθε φορά που τέλειωνε η σύμβασή τους.

  • 10 Μαρτίου 2015, 01:36 | Θανάσης

    Όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ Α.Ε. που υπηρετούσαν την 11/06/2013 με οποιοδήποτε είδος σύμβασης ορισμένου ή αορίστου χρόνου, εξαιρουμένου του Προσωπικού Ειδικών Θέσεων, των Ειδικών Συμβούλων, των Γενικών Διευθυντών που δεν ήταν υπάλληλοι της ΕΡΤ και των εργαζομένων που έχουν ζητήσει εν τω μεταξύ να συνταξιοδοτηθούν. Οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν επαναπροσλαμβάνονται με το ίδιο είδος σύμβασης που είχαν κατα την ημέρα κατάργησης της ΕΡΤ ΑΕ.

    https://left.gr/news/programmatiki-protasi-toy-syriza-gia-tin-nea-ert

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΡΤ ΣΤΙΣ 8/10/2014.ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ????

  • 9 Μαρτίου 2015, 23:30 | Νατασα Σπαντιδάκη

    Ποιο θα ειναι το μέλλον των δημοσιογράφων που προσελήφθησαν στην ΔΤ με την διαδικασία της μοριοδότησης (απο το ΥΠΟΙΚ) , συνεχίζουν να εργάζονται στην ΝΕΡΙΤ και επειδή δεν ειχαν την ¨ τύχη ¨ να εργαστούν στην ΕΡΤ , τους δείχνετε την πόρτα εξόδου;
    Θα ήταν σκόπιμο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μην ρίξει στην ανεργία ούτε έναν εργαζόμενο και να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο τους ελάχιστους δημοσιογράφους – μετρημένους στα δάχτυλα – με πτυχία και προσόντα, που προσπαθουν με αξιοπρέπεια να διατηρήσουν την θέση εργασίας τους.

  • 9 Μαρτίου 2015, 23:59 | Maria

    Δηλαδή για να καταλάβουμε, όσοι ήταν παλιά στην ΕΡΤ θα επαναπροσληφθούν με τους τότε μισθούς τους ενώ όσοι προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ και αξιοκρατικότατα στη ΝΕΡΙΤ θα συνεχίσουν να αμείβονται με πενταροδεκάρες? μιλάμε δηλαδή για εργαζόμενους 2 ταχυτήτων στον ίδιο φορέα? τι να πω…πρωτοφανή πράγματα…

  • 9 Μαρτίου 2015, 23:53 | ΝΑΣΟΣ

    Στο νεο ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ οι δυο εκπροσωποι των εργαζομενων θα ειναι αυτοι που ηταν την 11 Ιουνιου 2011?

  • 9 Μαρτίου 2015, 23:23 | ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

    Το εξαιρετικό γεγονός της επαναλειτουργίας ενός μεγάλου συμβόλου της δημοκρατίας,σήμερα γιορτάζουμε αυτό το γεγονός,πέρα από αυτό όμως πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει ρύθμιση ή μετατροπή της σύμβασης τους σε Αορίστου χρόνου σε όσους ήταν συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου αφού καλύπτουν πάγιες ανάγκες και θα δουλέψουν όλοι οι τομείς της ΕΡΤ,θα χρειαστεί προσωπικό για την διασφάλιση της ποιότητας αλλά και της αδιάλειπτης λειτουργίας της ΕΡΤ. Δεν πρέπει να αφήνουμε ανθρώπους πίσω, πρέπει να τους δώσουμε δουλεία κι εκείνοι να τη σέβονται και να προσφέρουν έργο ,το κίνητρο είναι να μπορεί κανείς να κρατήσει τη δουλεία του και την αξιοπρέπεια του,σας παρακαλώ λοιπόν ας σταματήσει πια αυτό το πράγμα (όποιος μιλάει για τους ΣΟΧ) είναι λες και μιλάει για κλέφτες ή για κάτι κακό,δώστε μέλλον στο κάθε εργαζόμενο και διώξτε κάθε εκμεταλλευτή ή τέλος πάντων συνετίστε των.Θυμηθείτε το τεχνικό προσωπικό των υποσταθμών και όχι μόνο των στούντιο.Ελπίζω να βγει κάτι από αυτό πάντως χαίρομε που θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ ,είναι στοιχείο δημοκρατίας,ιδεολογίας και ιδανικών ,η ΕΡΤ πρέπει να έχει και τέτοιους διοικητές να λειτουργούν με γνώμονα τη δημοκρατία και το σεβασμό σε κάθε άνθρωπο που παλεύει.

  • 9 Μαρτίου 2015, 23:08 | ΚΩΣΤΑΣ ΛΥΡΟΣ

    Ντροπή που δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στις περιπτώσεις των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που εργάζονταν κανονικά κατά την 11η Ιουνίου 2013 και οι οποίοι είχαν προσληφθεί στην ΕΡΤ μέσα από κριτήρια διαφάνειας και αξιοκρατίας, τελώντας, κατά κοινή παραδοχή, πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε πολλά πόστα όπου υπήρχαν ελλείψεις. Ούτε καν αναφορά για το υπόλοιπο της νόμιμης αποζημίωσης που δικαιούνται, δεν υπάρχει. Έτσι θα καταπολεμηθούν η ανεργία και η αναξιοκρατία; Το μόνο που αναβιώνει με τέτοιου είδους αποφάσεις, είναι η ανασφάλεια και το μαύρο για το μέλλον μας, κατάσταση που οι περισσότεροι πιστεύαμε ότι θα αλλάξει με την έλευση της νέας κυβέρνησης. Ελπίζω σε διορθωτικές κινήσεις αποκατάστασης του δικαίου και σε μία δεύτερη ευκαιρία στους νέους ανθρώπους που έδωσαν κάθε ικμάδα των προσόντων τους, για τη διασφάλιση της ιδέας της ΕΡΤ..

  • 9 Μαρτίου 2015, 23:34 | zak

    Είναι αναμενόμενο ένας νόμος να μην μπορεί να ικανοποιήσει τους πάντες, στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο δεν επιλύει ουσιώδη ζητήματα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για νέο γύρο δικαστικών προσφυγών από τους θιγόμενους. Οι διαγωνισμοί που έγιναν για τη στελέχωση της ΝΕΡΙΤ δεν ολοκληρώθηκαν, τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν αποσπασματικά, για κάποιες ειδικότητες η διαδικασία δεν προχώρησε καν, ενώ μόνο κάποιοι λίγοι πρόλαβαν να υπογράψουν συμβάσεις. Τι γίνεται με τους υπόλοιπους; Η πρόβλεψη προς το παρόν είναι εξαιρετικά ασαφής και αφήνει περιθώριο για παρατυπίες και αδικίες.
    Από την άλλη δεν γίνεται καμία πρόβλεψη για τους ΣΟΧ που εργάζονταν την 11η Ιουνίου στην ΕΡΤ και για τους οποίους υπήρχε ομόφωνη αναγνώριση ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αφού εργάζονταν υπό καθεστώς συμβάσεων ορισμένου χρόνου (και μάλιστα με μπλοκάκια νωρίτερα) για πάρα πολλά χρόνια, παράγοντας το ίδιο ακριβώς έργο με τους μόνιμους συναδέλφους τους, αλλά έχοντας λιγότερα δικαιώματα.
    Τέλος δεν γίνεται καμία αναφορά στην υποτιθέμενη αξιολόγηση (έστω εσωτερική) που θα γινόταν των επαναπροσλαμβανόμενων απολυμένων, οι οποίοι- να μην ξεχνάμε- έγιναν υπάλληλοι αορίστου χρόνου όχι μέσω διαγωνισμού ή αξιολόγησης των προσόντων τους, αλλά χάρη στην ευεργετική ρύθμιση του νόμου Παυλόπουλου. Δεν πρέπει κάποτε να αξιολογηθεί κι αυτό το προσωπικό, ειδικά όταν μιλάμε για δημόσιο φορέα; Δεν πρέπει αυτή η αξιολόγηση να ληφθεί υπόψη και στην επαναπρόσληψή τους;

  • 9 Μαρτίου 2015, 22:14 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    οι ΣΟΧ δεν απολύθηκαν άδικα την 11-06-2013?δεν ήταν εργαζόμενοι? δεν είναι άνθρωποι? οι ποιο πολύ αν όχι όλοι ήτανε μέσω ΑΣΕΠ κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εταιρίας και δεν αποζημιώθηκαν. Γιατί είναι στην απέξω? ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ?

  • 9 Μαρτίου 2015, 22:05 | Σ.Μ.

    Σχετικά με την παραγραφο 3 του ανωτερω αρθρου 16Α:

    Οι συμβάσεις αορίστου χρόνου που έχουν συναφθεί με τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. εργαζομένων που δεν εμπίπτουν στην παράγραφο 1 του παρόντος παραμένουν σε ισχύ.

    Στον 1Κ/2014 του ΑΣΕΠ, από τον οποίο προήλθαν συμβάσεις ΙΔΑΧ της ΝΕΡΙΤ, σημειώθηκαν τα εξής παράδοξα:

    α) Προαπαιτούμενο για τις περισσότερες ειδικότητες ήταν συγκεκριμένου είδους 24μηνη προϋπηρεσία σχετική με τις αντίστοιχες θέσεις (σημειωτέον πως μόνο τέτοια εξειδικευμένη εμειρία βαθμολογούταν για την κατάρτιση των πινάκων από το ΑΣΕΠ). Ωστόσο, για την απόδειξη αυτής της εμπειρίας αρκούσε η προσκόμιση από τον ασφαλιστικό φορέα βεβαίωσης ως προς τη διάρκεια και Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ. Η υπέυθυνη δήλωση αυτή αποτελεί δικαιολογητικό και σε καμια των περιπτώσεων δεν διασταυρώθηκε από το ΑΣΕΠ (κατά δική του παραδοχή).

    ΑΡΑ: αν πχ ήταν προαπαιτούμενη η εμπειρία ως SUPERMAN και κάποιος υποψήφιος πήγαινε ένσημα δύο ετών από το ΙΚΑ, ανεξαρτήτως εργοδότη, και δήλωνε στην αίτηση ότι αυτά τα δύο χρόνια έκανε το γκαρσόνι, τον υδραυλικό, τον μεταφραστή και τον SUPERMAN ταυτόχρονα, το ΑΣΕΠ δεχόταν ότι ήταν SUPERMAN, χωρίς κανένα περαιτέρω έλεγχο γιατί η δήλωση-αίτηση από τον υποψήφιο ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ!!! Ό,ΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΑΙ!!!

    β) Για την απόδειξη ότι ο υποψήφιος ήταν γκαρσόνι μόνο και όχι superman, χρειάζεται η προσφυγή κατά του ΑΣΕΠ στο Διοικητικό Εφετείο (δικάσιμος σε 3 χρόνια τουλάχιστον) ή μήνυση για απάτη κατά του υποψηφίου (δικάσιμος σε 2 χρόνια τουλάχιστον) με την όποια έκθεση σε αντιμήνυση αυτό συνεπάγεται κτλ. Το ίδιο το ΑΣΕΠ, ακόμη και με την προσκόμιση δικαιολογητικών που αποδεικνύουν το ψευδές της δήλωσης του εν λόγω υποψηφίου απαντά ότι: δεν είμαστε δικαστήριο για να καλέσουμε και τον αντίδικο για αντιπαραβολή!!!

    γ) Η ΝΕΡΙΤ, σε ερώτηση για τον έλεγχο των δικαιολογητικών των επιτυχόντων (τα οποία υποχρεούνται να προσκομίσουν για την ισχύ του διορισμού) απαντά: Οι επιτυχόντες προσκόμισαν τα πτυχία τους αλλά δεν έγινε έλεγχος της προϋπηρεσίας γιατί ελέγθηκε από το ΑΣΕΠ!!!

    ΑΡΑ: ΓΙΑ ΤΟΝ 1Κ/2014, ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΣΕΠ, ΟΥΤΕ Η ΝΕΡΙΤ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΑΥΤΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΘΕΙ.

    ΠΡΟΤΑΣΗ:

    Α) Οι συμβάσεις ΙΔΑΧ που θα παραμείνουν σε ισχύ πρέπει να ελεγθούν εκ νέου από τον νέο φορέα για το αληθές των πιστοποιητικών όσων έχουν διοριστεί ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ 1Κ/2014.

    Β) ΠΡΕΠΕΙ ΡΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ 1Κ/2014, ΠΩΣ Η ΕΡΤ ΑΕ, ΩΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΑΕ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΟΣΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΩΣ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΙΣΧΥ.

    Ευχαριστώ και επιτέλους, ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ!!!

  • 9 Μαρτίου 2015, 22:31 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΤΗΝ 11η ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

  • 9 Μαρτίου 2015, 22:37 | αργύρης

    Είναι απαραίτητοι όλοι αυτοί οι υπάλληλοι για να λειτουργήσει η ερτ ???
    Πάντα μας λέγανε πως το προσωπικό ήταν υπεράριθμο !

  • 9 Μαρτίου 2015, 22:24 | Μηνάς

    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΞΕΛΑΣΠΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?

  • 9 Μαρτίου 2015, 22:42 | Π.Λ.

    Θα έπρεπε να προβλέπεται αυστηρός και διαφανής έλεγχος στα δικαιολογητικά όλων -μηδενός εξαιρουμένου που ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της νέας ΕΡΤ, είτε προέρχεται από την ΕΡΤ είτε από τη ΝΕΡΙΤ. Αυτό μάλιστα θα έπρεπε να ισχύσει πριν την αναβίωση των συμβάσεων. Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες ότι πολλοί πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ αλλά και νυν της ΝΕΡΙΤ (που προσελήφθησαν με τους εκτός ΑΣΕΠ διαγωνισμούς) δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τις θέσεις που κατείχαν ή κατέχουν και η αρχική πρόσληψή τους έγινε με κομματικά κριτήρια. είτε με την προσκόμιση πλαστών τίτλων σπουδών και δικαιολογητικών. «Επανασύσταση της Ε.Ρ.Τ. από μηδενική βάση και προσωπικό που θα προέλθει από αξιολόγηση». Πώς προκύπτουν οι παραπάνω κυβερνητικές δεσμεύσεις εν τοις πράγμασι;

  • 9 Μαρτίου 2015, 22:37 | Βάλια

    Κύριοι, δεν μπορεί να είστε τόσο ερασιτέχνες. Φτιάξατε ένα προσχέδιο νόμου χωρίς να πάρετε υπόψη τα πραγματικά δεδομένα:
    α)Τον Ιανουάριο 2014 η ΝΕΡΙΤ, με την προκήρυξη ΣΑΧ Α2/2014 που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, προκήρυξε 224 θέσεις καλλιτεχνικών ειδικοτήτων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη (σκηνοθετών, διευθυντών παραγωγής, μοντέρ κ.λπ.) με σύμβαση αορίστου χρόνου. Η διαδικασία επιλογής υποψηφίων άρχισε το καλοκαίρι ανά ειδικότητα και σημειωτέον ήταν (ή τουλάχιστον φαινόταν) αντικειμενική, καθόσον δημοσιεύονταν όλα τα στοιχεία. Για κάποιες ειδικότητες η διαδικασία ολοκληρώθηκε και υπογράφηκαν οι συμβάσεις, ενώ για άλλες εκκρεμεί. Όπως το πάτε, όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν.
    β) Όσοι εργάζονταν στην ΕΡΤ νομίμως εργάζονταν στις θέσεις που εργάζονταν και πρέπει ντε και καλά να αναβιώσουν οι συμβάσεις όλων; Μιλάγατε ως αντιπολίτευση για πελατειακό κράτος, αλλά φαίνεται να σας διαφεύγει ότι το πελατειακό κράτος έχει από τη μια πλευρά τον πολιτευτή και από την άλλη τον πολίτη που ζητάει το ρουσφέτι.

  • 9 Μαρτίου 2015, 22:29 | giannis

    για τους σοχ που υπηρετουσαν την 11η ιουνιου δεν γινεται πουθενα αναφορα, δεν υπαρχει καμια μεριμνα για αυτη την κατηγορια οπως και για τους σοχ που η συμβαση τους τελειωσε νωριτερα?

  • 9 Μαρτίου 2015, 22:56 | ΧΡΥΣΑ

    «3. Από την αναβίωση της παραγράφου 1 εξαιρούνται:
    …γ) όσοι έχουν λάβει πλήρη σύνταξη με οριστική απόφαση οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα και όσοι έχουν καταθέσει ήδη κατά την δημοσίευση του παρόντος αίτηση για τη λήψη αντίστοιχης σύνταξης»

    Γιατί αποκλείονται με την παραπάνω ΑΔΙΚΗ ρύθμιση όσοι δεν θέλησαν να μπουν στην ΔΤ και την ΝΕΡΙΤ και, για να επιβιώσουν, εξαναγκάστηκαν να καταθέσουν αίτηση για συνταξιοδότηση; Οι περισσότεροι από εμάς, επιπλέον, έχουμε καταθέσει αγωγή για επαναπρόσληψη που έχει εκδικαστεί στα δικαστήρια (οι αποφάσεις είτε έχουν εκδοθεί, είτε εκκρεμούν), θέση που αποδεικνύει ότι δεν ήταν δική μας επιλογή η βίαιη λήξη του εργασιακού μας βίου, αλλά έξωθεν επιβολή. Τέλος, πέρα από την άδικη, διπλή τιμωρία μας, πρώτα από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και τώρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση ότι αν δικαιωθούμε στα δικαστήρια θα ξεκινήσει νέος κύκλος ταλαιπωρίας και αμφισβήτησης για την πολύπαθη ΕΡΤ;

  • 9 Μαρτίου 2015, 22:27 | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

    θα πρέπει να αναγραφεί και τι θα γίνει με τους υπαλλήλους της ΝΕΡΙΤ

  • 9 Μαρτίου 2015, 21:37 | ΚΩΣΤΑΣ

    Ντροπή που δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στις περιπτώσεις των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που εργάζονταν κανονικά κατά την 11η Ιουνίου 2013 και οι οποίοι είχαν προσληφθεί στην ΕΡΤ μέσα από κριτήρια διαφάνειας και αξιοκρατίας, τελώντας, κατά κοινή παραδοχή, πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε πολλά πόστα όπου υπήρχαν ελλείψεις. Ούτε καν αναφορά για το υπόλοιπο της νόμιμης αποζημίωσης που δικαιούνται, δεν υπάρχει. Έτσι θα καταπολεμηθούν η ανεργία και η αναξιοκρατία; Το μόνο που αναβιώνει με τέτοιου είδους αποφάσεις, είναι η ανασφάλεια και το μαύρο για το μέλλον μας, κατάσταση που οι περισσότεροι πιστεύαμε ότι θα αλλάξει με την έλευση της νέας κυβέρνησης. Ελπίζω σε διορθωτικές κινήσεις αποκατάστασης του δικαίου και σε μία δεύτερη ευκαιρία στους νέους ανθρώπους που έδωσαν κάθε ικμάδα των προσόντων τους, για τη διασφάλιση της ιδέας της ΕΡΤ..

  • 9 Μαρτίου 2015, 21:25 | Δέσποινα

    Για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που δούλευαν στην ΕΡΤ την 11η Ιουνίου 2013 ούτε λόγος…οι συμβάσεις αυτές δεν αναβιώνουν για ποιο λόγο ακριβώς;;;;Γιατί οι περισσότεροι διορίστηκαν στην ΕΡΤ μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ;;;;που σημαίνει ότι έχουν αξιολογηθεί ήδη τα τυπικά τους προσόντα;;;γιατί κάλυψαν ανάγκες που το μόνιμο προσωπικό αδυνατούσε να κάνει;;;γιατί δούλευαν με συνέπεια και υπευθυνότητα την ίδια ώρα που ένα ποσοστό εργαζομένων αορίστου χρόνου εμφανιζόταν μόνο για να υπογράψει τα παρουσιολόγια;;;;για να μην αναφέρω τυπικά προσοντά των εργαζομένων αορίστου χρόνου…Και τονίζω ξανά ότι δε μιλάω για όλους τους αορίστου φυσικά…υπήρχαν και υπάρχουν αξιολογότατοι συνάδελφοι!απλά νομίζω ότι ειναι άδικο να ξαναγυρίσει κόσμος που δεν δούλεψε ποτέ, που θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο και θα βολευτεί ξανά απλώς αυτή τη φορά θα βολευτεί με διαφορετική κυβέρνηση….Κρίμα γιατί πίστεψα πως αυτή τη φορά θα αλλάξουν τα πράγματα αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται! Τελειώνοντας να σημειωθεί ότι οι συμβασιούχοι δεν έχουν λάβει καν τα νόμιμα από τη μονομερή διακοπή της σύμβασης τους!!!!

  • 9 Μαρτίου 2015, 21:57 | LL…

    Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τις τις συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, του προσωπικού το οποίο την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., και οι οποίες επίσης λύθηκαν με το άρθρο 3 της υπ’ αριθμόν 02/11.6.2013 κοινής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414).Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι συμβασιούχοι αυτοί κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην ΕΡΤ Α.Ε

  • 9 Μαρτίου 2015, 21:50 | VL

    Το επαναπροσλαμβανόμενο προσωπικό θα υπόκειται στις διατάξεις του Ενιαίου Μισθολογίου? Η θα εξαιρείται? Και αν εξαιρείται, σε ποια κατηγορία εντάσσεται ο φορέας της ΕΡΤ? Στις Α.Ε. του Δημοσίου, όπως π.χ. οι ΔΕΚΟ? Σε αυτήν την περίπτωση θα εφαρμοστεί το Μισθολόγιο των ΔΕΚΟ? ή οι όποιοι άλλοι ισχύοντες περιορισμοί και περικοπές μισθών και επιδομάτων?

  • 9 Μαρτίου 2015, 21:42 | ΜΑΝΟΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

    Είναι να απορεί κανείς πως με τόση σπουδή καταφέρνουν κάποιοι όπως για παράδειγμα ή κ. Αγλ .Κυρίτση και ο κ. Τριανταφυλλίδης να προωθούν την ΤΑΧΙΣΤΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ζητημάτων που άμεσα τους αφορούν.
    Εν αντιθέσει με την κατηγορία εκείνη των ΠΟΛΙΤΩΝ – ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ αν και αξιολογημένοι και προσοντούχοι είναι στο πάγο.
    Είναι κρίμα διότι κάποιοι ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ στην αξιοκρατία και αν ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι την εννοεί, λυπάμαι που υπήρξα μέχρι σήμερα μέλος του και μάλιστα από αρκετά χρόνια πίσω.

    Υ.Γ. Είναι κοινό μυστικό στην ελληνική κοινωνία το ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΟ καθεστώς που υπήρξε στην δημόσια ραδιοτηλεόραση.

  • 9 Μαρτίου 2015, 21:40 | Στέλιος Καραπάνος

    Οι συμβασιούχοι που υπήρχαν την ημερομηνία που έκλεισε η ΕΡΤ δεν σας απασχολεί αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες; Από αυτούς κάποιοι είχαν αξιολογηθεί από τον ΑΣΕΠ και μάλιστα ήταν και είναι δυνατά πρόσωπα της τηλεόρασης και στη νεριτ καθημερινά! Εύχομαι να είστε λίγο έξυπνοι γιατί τα άλλα κανάλια καραδοκούν για ορισμένους…

  • 9 Μαρτίου 2015, 21:02 | Kiki

    Ουδεμία πρόβλεψη υπάρχει επίσης για τους μετρημένους στα δάκτυλα δημοσιογράφους οι οποίοι εργάζονταν χρόνια και «σφαγιάστηκαν» εν μια νυκτί με μια απόφαση του δ/νοντος συμβούλου και του δ/ντή ειδήσεων με την πρόφαση των περικοπών εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής του Ευάγγελου Βενιζέλου. Τί σημαίνει επιστρέφουν όσοι έτυχε να είναι στην ΕΡΤ την ημέρα που έκλεισε. Τα υπόλοιπα «θύματα»; Οι άνθρωποι που εργάζονταν εκεί μεσα ως συμβασιούχοι δέκα και δεκαπέντε χρόνια τί θα γίνουν; Ανθρωποι που καλύπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στη διεύθυνση ενημερώσης και που απολύονταν(σταχαρτιά γιατί δούλευαν κανονικά) κάθε δυο χρόνια και ξαναπροσλαμβάνονταν και ποτέ δεν επαιρναν αποζημίωση.Γιατί δεν γίνεται μια αξιολόγηση του προσωπικού που είχε εργαστεί στην ΕΡΤ ως την ημέρα που έπεσε το «μαύρο»; Περιμένουμε κι εμείς να μεριμνήσετε για την επίλυση του θέματος που έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να μην δημιουργηθούν εκ νέου αδικίες με επιτυχόντες δύο ταχυτήτων: Αυτούς που πρόλαβαν και τους άτυχους που δεν πρόλαβαν να είναι στο χώρο της ΕΡΤ την στιγμή που έκλεισε. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να διεκδικήσουμε μέσω της Δικαιοσύνης το δικαίωμά μας στην εργασία. Ήδη από την στιγμή που σύμβασή μας λύθηκε έχουμε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία και θα επαναφέρουμε αν δεν αποκατασταθεί η αδικία.Ευχαριστούμε

    P.S : Θα συμφωνήσωμε το παραπάνω σχόλιο αναφορικά με το θέμα της αξιοκρατίας. Κόσμος ψήφισε αυτήν την κυβέρνηση και την εμπιστεύτηκε γιατί πίστεψε ότι θα αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να το αποδείξει. ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Επανέλεγχος προσώπων και προσόντων και απομάκρυνση των «βυσμάτων» και των «πελατών». Οι μισοί της ΝΕΡΙΤ είναι «βύσματα».Καιρός να αλλάξει κάτι.Συμφωνώκαι το ξαναγράφω: Μπορεί το «μαύρο» να ήταν σκάνδαλο αλλά και η αδικία με φόντο το σύμβολο της ΕΡΤ είναι κάτι χειρότερο και δυστυχώς απαξιώνει τους θεσμούς και το αίσθημα δικαιοσύνης. Θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να επιβραβεύουμε την εντιμότητα και τις αξίες και όχι να κάνουμε εξυπηρετήσεις ή συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για να ωφελήσουμε το εκάστοτε κομματικό μαντρί.

  • 9 Μαρτίου 2015, 20:31 | Μάκης

    Καμία αναφορά για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που απολύθηκε στις 11 Ιουνίου 2013

  • 9 Μαρτίου 2015, 20:01 | Τάσος

    Όπως έχει ήδη σημειωθεί δεν γίνεται καμία αναφορά στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ήταν σε ισχύ κατά την 11η Ιουνίου 2013. Υπάρχουν και κατηγορίες συμβασιούχων που λόγω ειδικότητας είχαν αξιολογηθεί από τον ΑΣΕΠ για την πρόσληψή τους στην ΕΡΤ με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Τι προβλέπεται γι’ αυτές τις περιπτώσεις; Δεν θα πρέπει να υπάρξει σχετική μέριμνα ώστε κι αυτοί οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν και ίσως με πιο μόνιμη σχέση εργασίας, εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα;

  • 9 Μαρτίου 2015, 20:49 | Γιάννης

    Στo παρόν άρθρο έχουν εξαιρεθεί όλοι οι Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου (Σ.Ο.Χ.) οι οποίοι εργάστηκαν στο φορέα και απώλεσαν την εργασία τους την 11/6/2013. Για τους παραπάνω εργαζομένους δεν υπήρξε καμία μέριμνα ούτε καν σε επίπεδο αποζημίωσης, ως όφειλε το Ελληνικό δημόσιο και τώρα καμία μέριμνα για την αποκατάστασή τους. Να σημειωθεί ότι οι ανωτέρω εργαζόμενοι είχαν βρεθεί αξιοκρατικά στην ΕΡΤ Α.Ε. μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και πληρούν όλα τα κριτήρια για την εργασία τους στο δημόσιο, σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο νόμο και η πρόσληψη τους είναι μέσω σκοτεινών διαδικασιών με Π.Δ. και άλλα τεχνάσματα μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

  • 9 Μαρτίου 2015, 20:20 | Αιμίλιος

    – Δεν προβλέπεται τίποτα για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου της ΕΡΤ την 11/06/13.
    – Δεν προβλέπεται τίποτα για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου του Ειδικού Διαχειριστή της ΕΡΤ (ΥΠ.ΟΙΚ.) που δεν είχαν σύμβαση με την ΕΡΤ την 11/06/13.
    – Αναβιώνουν οι συμβάσεις αορίστου χρόνου και εξαιρείται το προσωπικό ειδικών θέσεων και οι ειδικοί σύμβουλοι που όμως είχαν συμβάσεις… ορισμένου χρόνου!
    – Τι εννοεί ο νομοθέτης με το «ενδεχομένως» σε μισθούς υπερημερίας και συμψηφισμούς; Είτε υπάρχουν είτε όχι.
    – Οι 20 μέρες προθεσμίας για την άρνηση αναβίωσης της σύμβασης πρέπει να προϋποθέτουν και την ύπαρξη της ΚΥΑ που θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες της αναβίωσης, αλλιώς τι να αρνηθούν;

  • 9 Μαρτίου 2015, 20:30 | lockeb

    Όπως επίσης καμία αναφορά δεν γίνεται για τις συμβάσεις έργου που έχουν συνάψει οι εργαζόμενοι με την ΝΕΡΙΤ π.χ. στα Μουσικά Σύνολα, οι οποίοι δεν ήταν όμως πριν στην ΕΡΤ. Με αυτούς τι γίνεται; χάνουν απλά την δουλειά τους;

  • 9 Μαρτίου 2015, 20:00 | Νίκος Κυριακόπουλος

    Θα έπρεπε να προβλέπεται αυστηρός και διαφανής έλεγχος στα δικαιολογητικά όλων πριν την αναβίωση των συμβάσεων διότι πολλοί πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τις θέσεις που κατείχαν και η αρχική πρόσληψή τους έγινε με κομματικά κριτήρια. Αυτό όχι μόνο βγάζει μάτι αλλά φάνηκε για κάποιες περιπτώσεις στους διαγωνισμούς της ΝΕΡΙΤ και της ΔΤ. Είναι γεγονός και μπορεί να ελεγχθεί πολύ εύκολα ότι άλλαξε πολύς κόσμος ειδικότητα και υποβιβάστηκε σε πιο χαμηλόβαθμες θέσεις για να μπορέσει να προσληφθεί διότι δεν είχε καν τα τυπικά προσόντα για τις θέσεις στις οποίες ήταν αρχικά τοποθετημένος. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι κάποιοι κατείχαν τόσα χρόνια θέσεις που δεν τις άξιζαν και ότι στην ουσία στερούσαν τις θέσεις αυτές από συνανθρώπους τους λόγω κομματικών πεποιθήσεων. Δεν υποστηρίζω βέβαια ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να απολυθούν (αν και για όσους έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά, ίσως είναι δίκαιο) αλλά τουλάχιστον επιβάλλεται να μετατεθούν και να τοποθετηθούν σε θέσεις που αρμόζουν στις δυνατότητές τους. Δεν μπορεί π.χ. να υπάρχουν διευθυντές της ΕΡΤ με ανύπαρκτα προσόντα και τώρα να τοποθετούνται ξανά στις θέσεις που βρίσκονταν πριν, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο. Το ίδιο πρόβλημα εμφανίζεται από την πρώτη ως την τελευταία ειδικότητα στην ΕΡΤ και μάλιστα σε τόσο μεγάλο βαθμό που αποτελεί πρόκληση στις μέρες που ζούμε. Αφού φτάσαμε ως εδώ, κοιτάξτε επιτέλους το θέμα της αξιοκρατίας γιατί για κάθε βολεμένο του δημοσίου, που δεν δούλεψε ποτέ του, υπάρχει κάπου σε αυτή τη χώρα ένας άνθρωπος που έχει μεν τα απαιτούμενα προσόντα αλλά ζει στη δυστυχία του γιατί δεν έχει «δόντι». Μπορεί το «μαύρο» να ήταν σκάνδαλο αλλά και η αδικία με φόντο το σύμβολο της ΕΡΤ είναι κάτι χειρότερο και δυστυχώς απαξιώνει τους θεσμούς και το αίσθημα δικαιοσύνης. Θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να επιβραβεύουμε την εντιμότητα και τις αξίες και όχι να κάνουμε εξυπηρετήσεις ή συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για να ωφελήσουμε το εκάστοτε κομματικό μαντρί.

  • 9 Μαρτίου 2015, 20:10 | Κατερίνα

    Ουδεμία πρόβλεψη υπάρχει επίσης για τους μετρημένους στα δάκτυλα δημοσιογράφους οι οποίοι λόγω εκλογών δεν πρόλαβαν να υπογράψουν σύμβαση αορίστου χρόνου με την ΝΕΡΙΤ. Πρόκειται για την πλήρωση 22 θέσεων δημοσιογράφων για το ρεπορτάζ τομέων πολιτικής και ελεύθερου, με έδρα την Αθήνα. Αν και έχουμε επιλεγεί και ήδη καταθέσαμε (έως 31/12/2014) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η διαδικασία δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί Από τους 22 επιτυχόντες κάποιοι εργάζονταν στην ΕΡΤ, κάτι που σημαίνει ότι αυτοδικαίως θα επιστρέψουν στην εργασία τους, ενώ οι ελάχιστοι επιτυχόντες εκτός ΕΡΤ, μεταξύ αυτών και εγώ, προερχόμενοι από τον ιδιωτικό τομέα με πολυετή εμπειρία και πανεπιστημιακή μόρφωση, βρισκόμαστε στον αέρα. Περιμένουμε κι εμείς να μεριμνήσετε για την επίλυση του θέματος που έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να μην δημιουργηθούν εκ νέου αδικίες με επιτυχόντες δύο ταχυτήτων: Αυτούς που πρόλαβαν και τους άτυχους που δεν πρόλαβαν. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να διεκδικήσουμε μέσω της Δικαιοσύνης το δικαίωμά μας στην εργασία. Ευχαριστούμε.

  • 9 Μαρτίου 2015, 20:44 | Γιάννης

    Στο παρόν άρθρο, αλλά και στο σύνολο του σχεδίου νόμου, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τις τις συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, του προσωπικού το οποίο την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., και οι οποίες επίσης λύθηκαν με το άρθρο 3 της υπ’ αριθμόν 02/11.6.2013 κοινής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414).
    Επειδή, στο άρθρο 16 οι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δεν εντάσσονται ρητώς ούτε σε όσες αναβιώνουν από την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος, ούτε σε όσες εξαιρούνται από την αναβίωση της παραγράφου 1.
    Και επειδή, το προσωπικό με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου το οποίο την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., περιλαμβάνεται στους εργαζόμενους οι οποίοι, όπως τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση, «απώλεσαν την εργασία τους και βρέθηκαν αντιμέτωποι με διχαστικά διλήμματα».
    Κρίνεται επιβεβλημένη η ένταξη του προσωπικού το οποίο την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στην αποκατάσταση και τη δίκαιη λύση η οποία δίνεται με το παρόν σχέδιο νόμου, στα προβλήματα που
    δημιούργησε το προηγούμενο καθεστώς προσχηματικής εξυγίανσης, η οποία
    αποσκοπούσε στην άνευ άλλου ικανοποίηση των απαιτήσεων της Τρόικα.

  • 9 Μαρτίου 2015, 19:00 | paxiotis

    Στην παραγραφο 3 του ανωτερω αρθρου 16Α , αναφερεται μεταξυ αλλων και το εξης’

    (Οι συμβάσεις αορίστου χρόνου που έχουν συναφθεί με τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. εργαζομένων που δεν εμπίπτουν στην παράγραφο 1 του παρόντος παραμένουν σε ισχύ.).

    Καμια αναφορα δεν γινεται ομως , σε υφισταμενες συμβασεις ορισμενου χρονου που εχουν συναφθει με τον ειδικο διαχειριστη , εργαζομένων που δεν εμπίπτουν στην παράγραφο 1 του παρόντος και που βρισκονται σε ισχυ εως σημερα.

    Τι προβλεψη θα υπαρξει για τις περιπτωσεις αυτες?

    Ευχαριστω.

  • 9 Μαρτίου 2015, 19:34 | ΑΡΗΣ

    ΚΥΡΙΟΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ 1Κ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 14 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΣΦΟΡΗΣΕΙ.ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ Η ΠΡΟΚΥΡΞΗ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΗΔΗ. ΣΤΩΝ ΓΡΑΦΙΣΤΩΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ.ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΙΣΤΩΝ .ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ