Άρθρο 16

Μετά το άρθρο 16 του ν.4173/2013 προστίθεται νέο άρθρο «16 Α» ως εξής:

«Άρθρο 16Α

ΛΟΙΠΕΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 1.Οι κάθε είδους συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του προσωπικού το οποίο την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. οι οποίες λύθηκαν, καθοιονδήποτε τρόπο,  με το άρθρο 3 της υπ’ αριθμόν 02/11.6.2013 κοινής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει αναβιώνουν από την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θεωρούνται εφ’ εξής συμβάσεις που έχουν συναφθεί με την εταιρεία του άρθρου 1 του παρόντος νόμου.

2. Με κοινή απόφαση του αρμόδιου για θέματα Ραδιοτηλεόρασης Υπουργού και του Υπουργού Οικονομικών ρυθμίζονται τα κάθε είδους θέματα που προκύπτουν από την κατά την προηγούμενη παράγραφο αναβίωση συμβάσεων και ιδίως τα θέματα που αφορούν, ενδεχομένως:

α) μισθούς υπερημερίας του Προσωπικού της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε που καταργήθηκε με την αναφερόμενη στην παράγραφο 1 Κοινή Υπουργική Απόφαση,

β) συμψηφισμούς αυτών με τους κάθε είδους μισθούς, αποδοχές, επιδόματα και κάθε είδους αποζημιώσεις που ελήφθησαν, καθώς και συμψηφισμούς με τις ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού για την περίοδο μέχρι την αναβίωση των συμβάσεων σύμφωνα με την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου.

γ) κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια του προσωπικού τούτου.

3. Από την αναβίωση της παραγράφου 1 εξαιρούνται:

α) το προσωπικό ειδικών θέσεων και οι ειδικοί σύμβουλοι.

β) όσοι με έγγραφη δήλωση τους η οποία υποβάλλεται στο ΔΣ εντός αποκλειστικής προθεσμίας 20 ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος γνωστοποιήσουν στο ΔΣ ότι δεν επιθυμούν την αναβίωση της Σύμβασης εργασίας τους, ή όσοι δεν εμφανιστούν εντός της προθεσμίας αυτής.

γ) όσοι έχουν λάβει πλήρη σύνταξη με οριστική απόφαση οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα και όσοι έχουν καταθέσει ήδη κατά την δημοσίευση του παρόντος αίτηση για τη λήψη αντίστοιχης σύνταξης.

Οι συμβάσεις αορίστου χρόνου που έχουν συναφθεί με τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. εργαζομένων που δεν εμπίπτουν στην παράγραφο 1 του παρόντος παραμένουν σε ισχύ.

4. Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., το οποίο έχει θητεία ενός έτους, ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, και απαρτίζεται από:

α) τον Πρόεδρο

β) τον Διευθύνοντα Σύμβουλο,

γ) δύο (2) μέλη, τα οποία εκπροσωπούν τους εργαζομένους της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε και ανήκαν στο προσωπικό της καταργηθείσας με την αριθμ.2/11.6.2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει, Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και των θυγατρικών της που προσλαμβάνεται σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 3 του παρόντος άρθρου και τα οποία εκπίπτουν σε περίπτωση ανάδειξής τους ως μελών Διοικητικού Συμβουλίου συνδικαλιστικού σωματείου των εργαζομένων,

δ) δύο (2) πρόσωπα εγνωσμένου επαγγελματικού και επιστημονικού κύρους, με εξειδίκευση σε τομείς συναφείς με το σκοπό και την αποστολή της Ε.Ρ.Τ. A.E.

ε) ένα (1) μέλος, το οποίο υποδεικνύεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και το οποίο εκπίπτει σε περίπτωση ανάδειξής του ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της λειτουργίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Αναλαμβάνει την εκπόνηση, μέχρι το πέρας της θητείας του, στρατηγικού σχεδίου με προτάσεις για τη βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, μετά από διαβούλευση ιδίως με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και αντιπροσωπευτικών φορέων της επιστήμης, της τέχνης, του πολιτισμού και της δημοσιογραφίας, το οποίο υποβάλλεται στον Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, και στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Οι διατάξεις του άρθρου 14 του παρόντος δεν εφαρμόζονται για τους αρχικούς κανονισμούς του ίδιου άρθρου, καταρτίζονται δε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και εγκρίνονται από το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

5. Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και οι θυγατρικές της που καταργήθηκαν με την αριθμ.2/11.6.2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει,  εξακολουθούν να υπάγονται σε καθεστώς εκκαθάρισης σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΟΙΚ 02/11.6.2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β΄ 1414) , όπως ισχύει, το έργο δε της εκκαθάρισης πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα από την ισχύ του παρόντος νόμου. Με την πάροδο άπρακτης της προθεσμίας ο εκκαθαριστής παραδίδει όλο το υπάρχον υλικό σε νέο εκκαθαριστή που ορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργού αρμόδιου για θέματα Ραδιοτηλεόρασης και του Υπουργού Οικονομικών. Το καθαρό προϊόν της εκκαθάρισης περιέρχεται στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. που ιδρύεται με τον παρόντα νόμο.

6. Τα δικαιώματα επί των σημάτων και των άυλων αγαθών που ανήκαν στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και τις θυγατρικές της που καταργήθηκαν με την αριθμ.2/11.6.2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει, μεταφέρονται αυτοδικαίως στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. που ιδρύεται με τον παρόντα νόμο από τη νόμιμη σύστασή της.

7.  Η μεταβίβαση στην Ε.Ρ.Τ Α.Ε και στις εταιρείες που αυτή ιδρύει κάθε περιουσιακού στοιχείου και γενικά εμπράγματου ή ενοχικού δικαιώματος, απαίτησης και υποχρέωσης, καθώς και οι σχετικές συμβάσεις απαλλάσσονται από κάθε γενικό ή ειδικό φόρο ή τέλος χαρτοσήμου, δικαίωμα ή εισφορά υπέρ του Δημοσίου ή οποιουδήποτε τρίτου.

8. Συστήνεται Ειδική Επιτροπή Ελέγχου με σκοπό τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της εκκαθάρισης της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και των θυγατρικών της που καταργήθηκαν με την αριθμ.2/11.6.2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει. Η Επιτροπή αποτελείται από έναν (1) Νομικό Σύμβουλο του Κράτους ή Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο οποίος είναι και Πρόεδρός της, έναν (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών και τρεις (3) ορκωτούς λογιστές. Η Επιτροπή συγκροτείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η Επιτροπή υποβάλει πόρισμα στους Υπουργούς Οικονομικών, Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης καθώς και, εφόσον απαιτείται, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της Επιτροπής και καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας της.»

  • 11 Μαρτίου 2015, 14:46 | Γιώργος

    Προσθέτω και εγώ την ένστασή μου για το θέμα των ΣΟΧ. Υπήρξα για πολλά χρόνια συμβασιούχος, αρχικώς με συμβάσεις έργου και στη συνέχεια με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και είχα αξιολογηθεί ξανά καταθέτοντας τα πτυχία μου κτλ. Βλέπω με απογοήτευση την μη αναφορά μας στα αρθρα του νομοσχεδίου ενώ αρχικώς είχαμε συμπεριληφθεί στις προγραμματικές προτάσεις. Είμασταν όλοι εκεί στις 11/06/2013 και όχι μόνο, καθώς καλύπταμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είχαμε αξιολογηθεί πάνω από μία φορά.
    Επιπλέον είναι τρομερή αδικία να είναι «μέσα» όσες ειδικότητες πρόλαβαν και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού της ΝΕΡΙΤ, ο οποίος ήταν σε εξέλιξη και διακόπηκαν οι διαδικασίες λόγω εκλογών, ενώ οι υπόλοιποι εκτός. Για λόγους ισονομίας και ίσης μεταχείρισης πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για το υπόλοιπο του διαγωνισμού και όχι να ληφθεί υπόψη του κατά το ήμισυ. Δηλ. όποιος πρόλαβε και όποιος ήταν τυχερός;
    Ελπίζω να ληφθούν υπόψη τα παραπάνω καθώς αποτελούν παραλήψεις ζωτικής σημασίας για εμάς!

  • 11 Μαρτίου 2015, 13:20 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ

    προς Υπουργό Επικρατείας κ.Παππα Νικόλαο

    Στα πλαίσια της διαβούλευσης για την επανασύσταση και επαναλειτουργια της ΕΡΤ Α.Ε θα ήθελα να σας ενημερώσω-γνωστοποιήσω για το θέμα τον εργαζόμενων υπαλλήλων της ΕΡΤ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ΣΟΧ μέσω ΑΣΕΠ οι οποίοι όμως κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΕΡΤ.

    Επειδή όμως δεν εξουσιοδοτούμαι να αντιπροσωπεύσω τους υπόλοιπους συμβασιούχους συναδέλφους μου μιας και θέλοντας να εκφράσω την έκδηλη ανησυχία μου για το εργασιακό μου μέλλον παίρνω την πρωτοβουλία να σάς στείλω αυτή την επιστολή για να σας παραθέσω τα εξής

    Εργαζόμουν από το 2011 στην ΕΡΤ Α.Ε με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου η οποία όμως είχε ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ χωρίς καμιά μέρα διακοπή μέχρι και το κλείσιμο(μαύρο) στις 11/6/2013.

    Υπηρετούσα στο Κέντρο Εκπομπής Πάρνηθας προσφέροντας(καταγεγραμμένα σε αναφορές προϊσταμένων διευθυντών και γεν.διευθυνόντων) άριστες υπηρεσίες στη συντήρηση και επισκευή του τεχνικού εξοπλισμού εκπομπής του νευραλγικού αυτού Κ.Ε μιας και διαθέτω βαθιά γνώση και τεράστια εμπειρία του αντικειμένου μου όσο αναφορά την εκπομπή ραδιοτηλεοπτικού σήματος.
    Αναβαθμίζοντας κατά την διάρκεια της παρουσίας μου στο Κ.Ε Πάρνηθας το σύνολο των πομπών με δικές μου πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις.

    Σήμερα διανύω τον 21 μήνα συνεχόμενης ανεργίας(αφού δεν δέχτηκα ούτε εγώ να υπογράψω στο μόρφωμα της ΔουΤου) από το κλείσιμο της ΕΡΤ χωρίς κανέναν οικονομικό πόρο με τεράστια προβλήματα επιβίωσής και αναμένω και εγώ όπως τόσοι άλλοι συνάδελφοι την υλοποίηση των κυβερνητικών σας δεσμεύσεων.

    Αγαπητέ κύριε υπουργέ θεωρώ νόμιμο ηθικό αλλά και δίκαιο να επιστρέψω στα καθήκοντά μου στην ΕΡΤ που τόσο πιστά υπηρέτησα σε όλα τα επίπεδα συνεχίζοντας την σύμβασή μου από την μέρα που διεκόπη(11/6/2013) με σύμβαση αορίστου χρόνου μιας και όπως πολύ καλά καταλαβαίνετε ότι δεν κάλυπτα κάτι έκτακτο με την εργασία μου αλλά πραγματικά ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ όπως είναι το βασικότερο Κέντρο Εκπομπής της Ελλάδος αυτό την Πάρνηθας το οποίο να σημειώσω ότι όπως και του Υμηττού αυτή την στιγμή δεν διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το σύνολο των πομπών.

    Να σημειώσω ότι η λειτουργία του δικτύου εκπομπής απαιτεί εξιδικευμένες γνώσεις εμπειρία και εκπαίδευση τις οποίες δεν διαθέτουν τεχνικοί ,χωρίς να θέλω σε καμιά περίπτωση να τους μειώσω, αυτοί που έχουν προϋπηρεσία στην παραγωγή προγράμματος.

    Ελπίζω να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας αυτά που σας ανέφερα παραπάνω και είμαι στην διάθεση σας, για οποιαδήποτε πληροφορια όσο αναφορά το θέμα εκπομπής ραδιοτηλεοπτικού σήματος και θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα επιστρέψω στην εργασία μου που τόσο αγαπώ χωρίς την ομηρία που έχουμε όλοι οι πραγματικά εργαζόμενοι συμβασιούχοι.

    Ηλεκτρονικός
    ΕΡΤ Α.Ε
    Γεώργιος Αρμενιάκος
    Τεχνικός δικτύου εκπομπης

  • 11 Μαρτίου 2015, 13:49 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Επειδή δεν αναφέρεται πουθενά, θα ήθελα να σας θυμήσω, ότι εκτός των εργαζομένων υπαλλήλων της ΕΡΤ, στις 11-6-13 υπήρχαν συμβάσεις και με διάφορες εταιρείες(εξωτερικοί συνεργάτες)όπως security,καθαριότητα κ.α
    Θα έπρεπε λοιπόν και οι δικές τους συμβάσεις να ξεκινήσουν πάλι με την δημοσίευση του παρόντος νόμου στο ΦΕΚ μιά και αυτές διεκόπησαν ξαφνικά στις 11-6-13.

  • 11 Μαρτίου 2015, 12:59 | Βασιλική

    Είναι επιτακτική ανάγκη αν θέλουμε να λέμε ότι ζούμε επιτέλους σ’ ένα κράτος δικαίου στο άρθρο 16 να συμπεριλιφθουν και οι εργαζόμενοι απολυμένοι της ΕΡΤ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ΣΟΧ1/2011. Οι εργαζόμενοι αυτοί επιλέχτηκαν με αξιοκρατικά κριτήρια και αξιολογηθηκαν στην πορεία με την απόδοσή τους στην ΕΡΤ. Όπως οι αορίστου χρόνου βρέθηκαν και αυτοί απολυμένοι την 11η Ιουνίου του 2013.

  • 11 Μαρτίου 2015, 12:45 | Καλλιάνος Ιωάννης

    Είμαι εργαζόμενος της Δημόσιας Τηλεόρασης μέχρι και αυτή τη στιγμή, ονομάζομαι Καλλιάνος Ιωάννης και είμαι ο μετεωρολόγος και παρουσιαστής καιρού του καναλιού. Εφόσον μου δίνεται η δυνατότητα, θα σας γράψω τις σκέψεις μου, αφήνοντας ασφαλώς το όνομα μου φανερό. Ελπίζω πως θα διαβαστούν όλα τα σχόλια της διαβούλευσης διότι ένα προς ένα είναι πολύ σημαντικά, αφορούν πολλές ειδικότητες οι οποίες καλύπτουν πραγματικές ανάγκες.

    Απο το 2008 εργάζομαι στην Δημόσια Τηλεόραση ως μετεωρολόγος και παρουσιαστής καιρού, αρχικά ως εξωτερικός συνεργάτης (απο εταιρεία παραγωγής σε εκπομπές της κ. Βαγιάννη – 2σεζόν) και εν συνεχεία (απο το 2011) μέσω προκήρυξης ΑΣΕΠ όπου εργαζόμουν αποκλειστικά για τη ΝΕΤ σε όλες τις εκπομπές αλλά και τα δελτία ειδήσεων. Κατέθεσα λοιπόν όπως είναι λογικό όλα τα πτυχία μου στον ΑΣΕΠ, αξιολογήθηκα (και βάση της προυπηρεσίας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ΕΤ1 και την ΕΜΥ) και εν συνεχεία έγινε η πρόσληψή μου (ΣΟΧ) στην ΕΡΤ. Τη στιγμή που έπεσε το «μαύρο» ήμουν υπάλληλος της ΕΡΤ.

    Τα ίδια ήταν τα καθήκοντα μου στην ΔΤ και τώρα στη ΝΕΡΙΤ. Εκτιμώ πως η Δημόσια Τηλεόραση είναι η οικογένεια μου αλλά πέρα απο αυτό οτι καλύπτω πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο κανάλι τα τελευταία 7 χρόνια μιας και όπως είναι λογικό δεν νοείται να μην υπάρχει δελτίο καιρού ή να μην υπάρχει μετεωρολόγος.

    Το αν κάνω καλά τη δουλειά μου, το αν εργάζομαι πυρετωδώς, το αν προσπαθώ να είμαι έγκυρος στα προγνωστικά μου στοιχεία, το αν έχω άριστες σχέσεις με τους συναδέλφους μου, το αν εκτιμούν τη δουλειά μου οι εκάστοτε διευθυντές μου ή ακόμα και οι πρόεδροι της εταιρείας, το αν έχει τηλεθέαση το δελτίο καιρού, το αν είναι ικανοποιημένοι οι τηλεθεατές που καθημερινά «μπαίνω» στα σπίτια τους, είναι κάτι στο οποίο όπως είναι λογικό δεν μπορώ να απαντήσω εγώ. Ίσως εσείς να γνωρίζετε καλύτερα.

    Όμως δεν θεωρώ σωστό να μην προβλέπεται απο τη διαβούλευση το τι θα γίνει με τους συμβασιούχους που ήταν εργάζονταν στην ΕΡΤ.

    1. Εκτιμάτε πως δεν καλύπτω μια σημαντική στήλη της καθημερινής ειδησεογραφίας;
    2. Υπάρχει κάποιο κανάλι στη χώρα που δεν έχει τον προσωπικό του μετεωρολόγο;
    3. Η «σκληρή» διαδικασία ΑΣΕΠ (πτυχία, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, υπολογιστές, προυπηρεσίες στον κλάδο της ειδικότητας) που είχα περάσει ώστε να έρθω στην ΕΡΤ, δεν είναι ικανή ώστε να έχω ελπίδες να συνεχίσω;
    4. Καλύπτω ή δεν καλύπτω πάγιες και διαρκείς ανάγκες;

    Είναι μερικά ερωτήματα τα οποία θα ήθελα να μου απαντήσετε αν είναι δυνατόν. Επίσης να ξεκαθαρίσω πως «βγαίνω μπροστά» αναλύοντας την περίπτωσή μου με διάθεση ορθής επικοινωνίας και ελπίδας πως θα εκτιμηθεί όχι μόνο η δική μου προσπάθεια αλλά και όλων των εργαζομένων (ΣΟΧ) που πέρασαν απο την ΕΡΤ. Εκτιμώ πως το θέμα των ΣΟΧ είναι μια έλλειψη στην διαβούλευση και που ελπίζουμε θα βρείτε μια λύση ικανοποιητική.

    Γνωρίζω πολύ καλά πως έχετε τις καλύτερες διαθέσεις για αυτό και είμαι σίγουρος που θέλετε όλος ο κόσμος που εργάσθηκε πραγματικά να συνεχίσει να το κάνει …γιαυτό και ελπίζουμε να ακούσετε τα επιχειρήματά μας.

    Η παραπάνω είναι η δική μου περίπτωση, υπάρχουν όμως πολλές άλλες που χρίζουν συζήτησης.

    Σας ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο σας ώστε να διαβάσετε τα επιχειρήματά μου.

    Καλή δύναμη και ελπίζουμε να μας δώσετε τη δυνατότητα να εργαστούμε…

    Μετα τιμής,

    Καλλιάνος Ιωάννης
    Μαθηαμτικός M.sc – Μετεωρολόγος Δημόσιας Τηλεόρασης

  • 11 Μαρτίου 2015, 11:22 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Κύριοι, στο υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο οφείλετε να λάβετε υπόψη και τους απολυμένους ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ την 1/1/2013 του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), οι οποίοι μαζί με τους εργαζομένους του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου (ΕΟΑ) τέθησαν παρανόμως σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας από την ΕΡΤ ΑΕ την 1.1.2012 βάσει της παρ. 7 του άρθρου 37 του ν. 3986/2011. Πρόκεται για εργαζομένους με υψηλά τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που απολύθηκαν αντισυνταγματικά από την ΕΡΤ ΑΕ την 1/1/2013, χωρίς να έχει προηγηθεί διαδικασία αξιολόγησης, όπως όριζε ο νόμος περί εφεδρείας (4024/2011 «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο − βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012−2015). Εφόσον ήταν εργαζόμενοι αορίστου χρόνου το 2013 οφείλετε να επαναφέρετε και αυτούς, ελάχιστους στον αριθμό, στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης.

  • 11 Μαρτίου 2015, 11:30 | ΛΡ

    Και με τους συμβασιούχους της ΔΤ που δεν ήταν εργαζόμενοι της ΕΡΤ, τι θα γίνει;
    Αν κάποιοι τους θεωρούν πανηγυρτζήδες, ας καταλάβουν ότι δεν είναι στο ΤΣΙΦΛΙΚΙ του πατέρα τους, και ούτε κλέβουν την θέση κανενός, καθώς έχουν περισσότερα προσόντα από τους άλλους.
    Ας μεριμνήσει κάποιος και για αυτές τις οικογένειες.

  • 11 Μαρτίου 2015, 11:02 | Γ.Κ.

    Στα προγραμματικά κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ προς διαβούλευση , τα οποία υπάρχουν ακόμα αναρτημένα στο site http://www.syriza.gr/page/keimena-diaboyleyshs.html#.VQABvXuMdzU για την Νέα ΕΡΤ γράφει:
    “Ο ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ως προς το θέμα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα θα είναι οι ακόλουθες:
    Όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ Α.Ε. που υπηρετούσαν την 11/06/2013 με οποιοδήποτε είδος σύμβασης ορισμένου ή αορίστου χρόνου, εξαιρουμένου του Προσωπικού Ειδικών Θέσεων, των Ειδικών Συμβούλων, των Γενικών Διευθυντών που δεν ήταν υπάλληλοι της ΕΡΤ και των εργαζομένων που έχουν ζητήσει εν τω μεταξύ να συνταξιοδοτηθούν. Οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν επαναπροσλαμβάνονται με το ίδιο είδος σύμβασης που είχαν κατή την ημέρα κατάργησης της ΕΡΤ ΑΕ.”
    Το ελάχιστο που έχετε υποχρέωση να κάνετε για τους ΣΟΧ (Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου) είναι να επιστρέψουν στις θέσεις στις οποίες εργάζονταν την ημέρα που έκλεισε η ΕΡΤ, έστω για το χρονικό διάστημα που τους απέμενε μέχρι τη λήξη της σύμβασής που είχαν υπογράψει με την εταιρεία. Και στην συνέχεια να γίνει μέριμνα για την σωστή διαδικασία που απαιτείται ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μπορέσουν να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ και να τους χορηγηθεί το επίδομα ανεργίας που νομίμως δικαιούνται.

  • 11 Μαρτίου 2015, 11:05 | no name

    Οι εργαζόμενοι στη ΔΤ που δεν ήταν στο κλείσιμο της ΕΡΤ ή δεν εργάζονταν καθόλου στην ΕΡΤ είναι λίγοι , θα είναι άδικο να βρεθούν εκτός.

  • 11 Μαρτίου 2015, 11:24 | jjcale13

    Στην ΔΤ εργάζονται, μαζί με εμάς τους εν δυνάμει αορίστου και ΕΡΤικούς, συμβασιούχοι οι οποίοι ΔΕΝ ήταν υπάλληλοι αορίστου της ΕΡΤ την 11/6/13.

    Κάποιοι απο αυτούς υπήρξαν ΣΟΧ στην ΕΡΤ την 11/6/13 μέσω της προκήρυξης του ΑΣΕΠ ΣΟΧ 1/2011 , άλλοι ήταν ΣΟΧ πριν την 11/6/13 πάλι μέσω της προκήρυξης του ΑΣΕΠ ΣΟΧ 1/2011 και δεν είχαν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους και άλλοι δεν υπήρξαν υπάλληλοι της ΕΡΤ και προέρχονται από άλλα κανάλια.

    Αυτοί οι περίπου 50 άνθρωποι θα πεταχτούν στο δρόμο; Δε θα υπάρξει καμμία μέριμνα για αυτούς;

  • 11 Μαρτίου 2015, 11:55 | ΜΑΡΙΝΑ

    Είναι επιτακτική ανάγκη αν θέλουμε να λέμε ότι ζούμε επιτέλους σε ένα κράτος δικαίου στο άρθρο 16 να συμπεριλιφθουν και οι εργαζόμενοι απολυμένοι της ΕΡΤ με συμβάσεις ορισμένοι χρόνου ΣΟΧ1/2011
    Εργαζόμενοι που επιλέχτηκαν με αξιοκρατικά κριτήρια αξιολογηθηκαν στην πορεία με την άριστη απόδοση τους στην ΕΡΤ και βρέθηκαν και αυτοί απολυμένοι την 11/6/2013.
    ΟΙ συμβασιούχοι ΣΟΧ της ΕΡΤ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

  • 11 Μαρτίου 2015, 10:28 | Ιωάννης

    Δεν είναι δίκαιη και σωστή η μη πρόβλεψη για τους ΣΟΧ που και μέσω ΑΣΕΠ είχαν μπει και κάλυπταν διαρκείς και πάγιες ανάγκες. Επίσης, ακόμα περιμένουν τα δεδουλευμένα.

  • 11 Μαρτίου 2015, 10:01 | Γιάνης

    Για να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει το νέο νομοσχέδιο της ΕΡΤ να μεριμνά και την πρόσληψη των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου οι οποίοι πριν απολυθούν, αποδεδειγμένα κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις ειδικότητες καθώς έχουν επιλεχθεί αξιοκρατικά από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού.
    Επίσης να μην ξεχνάμε την απλήρωτη δεδουλευμένη εργασία όλων των εργαζομένων ορισμένου χρόνου, όπου μετά την διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ δεν αποζημιώθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο.

  • 11 Μαρτίου 2015, 10:27 | Χάρης

    Η απουσία πρόβλεψης για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου ΣΟΧ είναι μεγάλη αδικία για 300 και πλέον συναθρώπους μας και τις οικογένειές τους που ήλπιζαν σε απόδοση δικαιοσύνης. Η σύμβαση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου καταγγέλθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με των αορίστου χρόνου. Όλοι όσοι απολύθηκαν, αορίστου ή ορισμένου χρόνου,την 11η Ιουνίου του 2013 βίωσαν την ίδια αδικία.
    Το δίκαιο και ορθό είναι οι ορισμένου χρόνου εργαζόμενοι να βρίσκονται στη νέα μέρα της ΕΡΤ και να κριθούν βάσει των τυπικών προσόντων και της εμπειρίας τους στην θέση που δούλευαν όπως και οι αορίστου. Το νέο οργανόγραμμα της ΕΡΤ πρέπει να είναι ο οδηγός της σωστής λειτουργίας της εταιρίας.

  • 11 Μαρτίου 2015, 10:59 | gm

    Στο νομοσχέδιο δεν βλέπουμε να γίνεται καμία αναφορά στους ΣΟΧ 1/2011 οι οποίοι με διαδικασίες ΑΣΕΠ είχαν προσληφθεί στην ΕΡΤ και εμείς εργαζόμενοι ήμασταν που χάσαμε βίαια την εργασία μας στις 11/6/2013. Όλο αυτό το διάστημα που οι περισσότεροι είμαστε στην ανεργία άλλα ακούγαμε και πιστέψαμε σε κάτι καλύτερο από τη νέα κυβέρνηση, πιστέψαμε ότι εσείς είστε διαφορετικοί. Θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό είναι μία παράληψη και ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα διορθωθεί, γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν πάλι εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων είμαστε άνθρωποι που έχουμε οικογένειες, δεν ζητάμε να μας χαρίσετε κάτι ζητάμε το αυτονόητο τη δουλειά μας και φυσικά να υπολογίσετε τον τρόπο που είχε γίνει η πρόσληψή μας. Σύμφωνα με δικές σας αναφορές όσοι εργαζόμενοι απολύθηκαν στις 11/6/2013 θα επιστρέψουν στην εργασία τους γιατί λοιπών τώρα εξαιρείται τους ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ? και αυτοί το ίδιο δικαίωμα έχουν στην εργασία.

  • 11 Μαρτίου 2015, 09:36 | Α.Σ.ΕΡΤ

    Μεγάλη α δ ι κ ία! Οι περισσότεροι πρώην συμβασιούχοι είμαστε ακόμη άνεργοι σε μια χώρα που και οι εργαζόμενοι έχουν προβλήματα διαβίωσης, πόσο μάλλον εμείς. Έχουμε παιδιά, ανάγκες, υποχρεώσεις. Είμασταν και εμείς εκεί, την 11η Ιουνίου 2013.
    Ελπίζω σε μια τροποποίηση του νομοσχεδίου. Στηρίξαμε την κυβέρνηση με τη ψήφο μας, γιατί θεωρήσαμε ότι θα είναι ακριβοδίκαιη. Μη μας απογοητεύσει!!!

  • 11 Μαρτίου 2015, 09:50 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Στην παράγραφο 2Β του άρθρου 16Β εκεί που αναφέρεται ότι θα πρέπει να συμψηφιστούν οι μισθοι υπερημερίας με τις κάθε είδους αποζημιώσεις, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή μήπως είναι Αντισυνταγματικό το σημείο που λέει ότι θα πρέπει να συμψηφιστούν επίσης με κάθε είδους μισθούς, αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές που ελήφθησαν .
    Δεν ξέρω τι προβλέπει ο νόμος για την περίπτωση που ο απολυμένος στην περίοδο που ήταν χωρίς δουλειά πήγε και δούλεψε αλλού, άλλα δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο να ζητάτε να συμψηφιστούν και οι κάθε είδους αποδοχές που δούλεψε με τον ιδρώτα του αλλού για να ζήσει.
    Είχατε πει ότι δεν θα λειτουργήσετε εκδικητικά για αυτούς που πήγαν και δούλεψαν στην ΔΤ όμως εδώ η παράγραφος αυτή λειτουργεί εκδικητικά σε αυτούς και τους ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ να επιστρέψουν τους μισθούς που έλαβαν για όσο χρόνο εργαζόντουσαν για την ΔΤ του υπουργείου οικονομικών.
    Έτσι όπως είναι διατυπωμένη η παράγραφος 2Β εκτός από όσους εργαζόντουσαν στην ΔΤ παίρνει η μπάλα επίσης και όσους την περίοδο που ήταν άνεργοι εργάστηκαν και σε οποιοδήποτε άλλο εργοδότη!
    Ωφελημένοι είναι μόνο όσοι απολυμένοι καθόντουσαν σπίτι τους ζούσαν με την αποζημίωση δεν δούλεψαν πουθενά αλλού και περίμεναν ποτέ θα δικαιωθούν και θα επαναπροσληφθούν, ήταν σίγουρο ότι θα επαναπροσληφθούν;
    Έπρεπε να βάλουν στον πάγο την ζωή τους, να περιμένουν και να ελπίζουν , ένταξη άλλα τα χρέη δεν περιμένουν!

  • 11 Μαρτίου 2015, 09:24 | Δημητρης

    Όσοι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου απολύθηκαν στις 11 Ιουνίου 2013 να επαναπροσληφθουν με τους ίδιους ορούς που ίσχυαν πριν τις 11 Ιουνίου 2013. Απαράδεκτο και αδικο αυτο που γίνεται εις βάρος εργαζόμενων ΣΟΧ που δούλευαν μαζί με τους αορίστου χρόνου πριν πέσει το μαύρο. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγω για τον οποίο γίνεται αποκλεισμός των εργαζόμενων των ΣΟΧ.

  • 11 Μαρτίου 2015, 09:47 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Eκτός από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ με συμβάσεις αορίστου χρόνου, είχαμε και εργαζομένους με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου (Σ.Ο.Χ.), που δεν αποζημιώθηκαν ποτέ μετά την απόλυσή μας. Στα Μουσικά Σύνολα προσελήφθησαν μετά από προκήρυξη για πλήρωση οργανικών θέσεων και έδωσαν εξετάσεις για τη θέση τους. (Νοέμβριος του 10)
    Οι συμβάσεις τους έληξαν το Φεβρουάριο του 13. Το γεγονός ότι συνέχισαν να δουλεύουν και να αμείβονται με «έμμεσους τρόπους»(βλέπε καλλιτεχνικά γραφεία παραγωγής) και όχι απευθείας από την ΕΡΤ, αποδεικνύει την πραγματική ανάγκη της ύπαρξής τους. Κάλυπταν όντως πάγιες και διαρκείς ανάγκες λειτουργίας των Μουσικών Συνόλων. Και όχι μόνο αυτό. Συνέβαλλαν αποφασιστικά στη βελτίωση της ποιότητας του καλλιτεχνικού αποτελέσματος των υπηρεσιών των Συνόλων.Είναι τουλάχιστον άδικο να μην υπάρχει κάποια πρόβλεψη για την επιστροφή τους. Και ζημιογόνο για το καλλιτεχνικό μας έργο.

  • 11 Μαρτίου 2015, 09:44 | βαγγέλης

    Θεωρώ ότι στο σημείο που αναφέρεται για τους εργαζόμενους της ΝΕΡΙΤ που έχουν υπογράψει σύμβαση αορίστου, θα πρέπει να συμπεριληφθούν και μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων που ενώ είχαν επιλεγεί από την ΝΕΡΙΤ, καθαρά γραφιοκρατικούς λόγους, δεν πρόλαβαν να υπογράψουν σύμβαση.

  • 11 Μαρτίου 2015, 08:19 | ΔΗΜΗΤΡΑ Λ.

    Καλημέρα!
    Διαβάζοντας το νομοσχέδιο στην παράγραφο 3 του ανωτέρω άρθρου 16Α,διαπιστώνεται ότι δεν γίνεται καμία αναφορά σχετικά με τις συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, όπου και αυτές έπαψαν να ισχύουν από τις 11-06-2013 εξίσου άδικα μαζί με τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου. Που είναι λοιπόν η δικαιοσύνη που υποτίθεται ότι μας διέπει πλέον;
    Εάν μας ενδιαφέρει να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει το νέο νομοσχέδιο της ΕΡΤ να μεριμνά και την πρόσληψη των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου οι οποίοι πριν απολυθούν, αποδεδειγμένα κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε διάφορες ειδικότητες καθώς επίσης, έχουν επιλεχθεί αξιοκρατικά από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού χωρίς να έχουν χρησιμοποιήσει τον κάθε μπάρμπα από την Κορώνη όπως έχει παγιωθεί τόσα χρόνια στο Δημόσιο.
    Επιπρόσθετα, να μην ξεχνάμε την απλήρωτη δεδουλευμένη εργασία όλων των συμβασιούχων αυτών, όπου μετά την διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ δεν αποζημιώθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο.
    Ας φερθούμε μια φορά αξιοκρατικά και δημοκρατικά όπως έπρατταν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και ας προσπαθήσουμε να κρατάμε τις προεκλογικές υποσχέσεις που δίνουμε πριν καθίσουμε στις μεγάλες καρέκλες.

  • 11 Μαρτίου 2015, 02:24 | ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΤ

    Την 11η Ιουνίου του 2013 μαζί με τους εργαζόμενους μόνιμους και αορίστου χρόνου υπήρχαν και 200 περίπου συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου οι οποίοι αποδεδειγμένα κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε διάφορες ειδικότητες. Το κλείσιμο της ΕΡΤ ρήμαξε και τις δικές τους ζωές καθώς, και οι συμβασιούχοι έχουν ψυχή παιδιά και οικογένειες.

    Οι συμβάσεις τους δεν ολοκληρώθηκαν από τη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ με αποτέλεσμα να ΜΗΝ αποζημιωθούν ως οφειλόταν να γινει

    Είναι άδικο, απάνθρωπο και αντισυναδελφικό να μην υπάρξει μέριμνα στο σχέδιο νόμου και για τους συμβασιούχους καθώς, παράλληλα το ίδιο σχέδιο δεν αποκλείει την «επιστροφή» στη δουλειά όσων μόνιμων πήγαν να συνταξιοδοτηθούν.

    Και ας μη μιλήσουμε για την απλήρωτη υπερεργασία του πρώτου εξαμήνου του 2013 που αφορά υπερωρίες, νυκτερινά, αργίες κλπ. Ούτε για αυτά υπάρχει μέριμνα την ίδια στιγμή που έγινε κουβέντα για «μη άμεση επιστροφή καταβληθέντων αποζημιώσεων των μονίμων».

    Οι σκέψεις και τα σχόλια ας είναι για τους ανθρώπους που άκουσαν τα συνθήματα και τα μεγάλα λόγια και πήγαν και ψήφισαν…

  • 11 Μαρτίου 2015, 00:39 | ΟΙ

    Ανήκω και εγώ στους ΣΟΧ που προσλήφθηκαν στην ΕΡΤ μέσω ΑΣΕΠ και εργαζόμουν με αυτό το καθεστώς μέχρι το κλείσιμό της. Εξεπλάγην αρνητικά για το ότι στο νομοσχέδιο δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτή την κατηγορία εργαζομένων, δεδομένου ότι τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε ρητά για επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλο το προσωπικό της.

  • 11 Μαρτίου 2015, 00:20 | EYGENIA

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΛΥΠΗΡΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΛΟΥΚΕΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΟΧ ΤΗΣ ΕΡΤ!!!Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕ ΤΑ ΕΥΗΚΩΑ ΩΤΑ …ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΟΜΗΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ!!!!ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΟΧ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΑΝ ΤΗΝ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ!!!ΝΑ ΑΛΛΑΧΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΜΕΡΙΜΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 22 ΜΗΝΕΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
    ΟΙ ΣΟΧ1/2011 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ.

  • 11 Μαρτίου 2015, 00:24 | Αλεξάνδρα

    Σχετική ερώτηση στη Βουλή για το θέμα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου της ΕΡΤ είχαν υποβάλει στη Βουλή το 2013 οι κκ Βούτσης και Στρατούλης.
    Τότε οι συμβασιούχοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οι βουλετές καλούσαν την κυβέρνηση να βρε λύση. Σήμερα, μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖα τι άλλαξε στην στάση του κόμματος και δεν αναφέρει πουθενά τους συμβασιούχους;

    Το σχετικό κείμενο της ερώτησης από το left.gr ((http://left.gr/news/thema-ton-symvasioyhon-tis-ert-sti-voyli-meta-apo-erotisi-voyleyton-toy-syriza-ekm)

    «Αύριο Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 λήγουν οι συμβάσεις 61 δημοσιογράφων της ΕΡΤ ενώ την ίδια τύχη θα έχουν στα τέλη Μαρτίου 13 δημοσιογράφοι της ΕΤ3. Πρόκειται για Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ), οι οποίοι προσελήφθησαν με ετήσια σύμβαση πέρυσι κατόπιν διαγωνισμού, στον οποίο κυριάρχησε πέραν της επαγγελματικής επάρκειας το κριτήριο της μίας και μοναδικής εργασίας όπως και της πολυετούς παρουσίας στον «σκληρό πυρήνα» της ενημέρωσης της ΕΡΤ, δηλαδή στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.
    Η τότε και η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιδεικνύουν στοιχειώδη πρόνοια για το εργασιακό μέλλον αυτών των εργαζομένων που επί σειρά ετών (ενίοτε και πάνω από 20 συναπτών ετών) αποτελούν τη στελεχιακή ραχοκοκκαλιά της δημοσιογραφίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αλλά αδιαφορούν και για τη φυσιογνωμία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, η οποία μεσούσης της τηλεοπτικής σεζόν καλείται από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να αλλάξει τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις ενημερωτικές της εκπομπές.
    Επειδή τα σενάρια για την «επόμενη μέρα» εναλλάσσονται καθημερινά, ενώ ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει ούτε για το χρονοδιάγραμμα επίλυσης του προβλήματος ούτε και για τον τρόπο επίλυσης.
    Επειδή η φημολογούμενη προτεινόμενη λύση μετατροπής των ΣΟΧ σε Συμβάσεις Έργου με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών θα είναι οπισθοδρόμηση θέτοντας σε ακόμα μεγαλύτερη εργασιακή επισφάλεια τους δημοσιογράφους που επί χρόνια υπηρετούν στην ΕΡΤ ΑΕ καλύπτοντας, ουσιαστικά, πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί: 1. Γιατί άφησαν να χαθεί πολύτιμος χρόνος ενώ γνώριζαν το πρόβλημα από το περασμένο καλοκαίρι; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα επίλυσης του προβλήματος; 2. Θα προχωρήσουν στην ανανέωση των συμβάσεων ΟΛΩΝ των εργαζομένων που εργάζονται επί σειρά ετών καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μάλιστα μετατρέποντάς τες σε συμβάσεις αορίστου χρόνου ή θα οδηγήσουν στην ανεργία κι άλλους δημοσιογράφους; 3. Θα συνεχίσουν να απαξιώνουν με τέτοιους πειραματισμούς τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ικανοποιώντας επιθυμίες ιδιωτών καναλαρχών ή θα σεβασθούν το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνει ο πολίτης;
    Οι ερωτώντες βουλευτές Βούτσης Νίκος Στρατούλης Δημήτρης

  • 11 Μαρτίου 2015, 00:09 | Γεωργια

    Στο νομοσχέδιο δεν γίνεται καμία μνεία για τους εργαζόμενους της ΔΤ που προσλήφθηκαν με διαγωνισμο τύπου ΑΣΕΠ το καλοκαίρι του 2013 και δεν προέρχονταν από την ΕΡΤ. Πρόκειται για λίγους επαγγελματίες, πτυχιούχους, με προϋπηρεσία και αδιαμφισβήτητα προσόντα. Εργαστηκαμε επί ενάμιση χρόνο, κάτω από αντίξοες συνθήκες για να φέρουμε σε πέρας το έργο της λειτουργίας του δημοσίου φορέα ενημέρωσης, γιατί λειτουργησαμε επαγγελματικά και όχι ως υπηρέτες του μόρφωματος,. Αλλωστε προσληφθηκαμε χωρίς το bonus των επιπλέον μορίων που προβλεπόταν για τους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ , δηλαδή με βαση τα τυπικα αλλά και ουσιαστικά μας προσόντα.
     Ειναι τουλάχιστον άδικο να μείνουμε χωρίς καν να κριθούμε έξω από τη νέα δομή της Δημόσιας  Ραδιοτηλεορασης και να βρεθούμε απο τη μια ημέρα στην άλλη χωρίς εργασία επαναλαμβάνοντας με αυτό τον τροπο πρακτικές πόλωσης και αποκλεισμού  του παρελθόντος. Φρονούμε ότι θα ηταν σκόπιμο και όρθο να επανεξεταστεί  η κατηγορία αυτή των εργαζομένων (ΔΤ) στην διαμόρφωση ενός πιο  δικαιου νομοσχεδίου. 

    Από το iPad μου

  • 11 Μαρτίου 2015, 00:45 | ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Στα πλαίσια της διαβούλευσης για την επανασύσταση και επαναλειτουργια της ΕΡΤ Α.Ε θα ήθελα να σας ενημερώσω-γνωστοποιήσω για το θέμα τον εργαζόμενων υπαλλήλων της ΕΡΤ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ΣΟΧ μέσω ΑΣΕΠ οι οποίοι όμως κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΕΡΤ.
    Υπηρετούσα στο Κέντρο Εκπομπής Πάρνηθας προσφέροντας(καταγεγραμμένα σε αναφορές προϊσταμένων διευθυντών και γεν.διευθυνόντων) άριστες υπηρεσίες στη συντήρηση και επισκευή του τεχνικού εξοπλισμού εκπομπής του νευραλγικού αυτού Κ.Ε μιας και διαθέτω βαθιά γνώση και τεράστια εμπειρία του αντικειμένου μου όσο αναφορά την εκπομπή ραδιοτηλεοπτικού σήματος.
    Αναβαθμίζοντας κατά την διάρκεια της παρουσίας μου στο Κ.Ε Πάρνηθας το σύνολο των πομπών με δικές μου πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις.
    Σήμερα διανύω τον 21 μήνα συνεχόμενης ανεργίας(αφού ΔΕΝ δέχτηκα ούτε εγώ να υπογράψω στο μόρφωμα της ΔουΤου) από το κλείσιμο της ΕΡΤ χωρίς κανέναν οικονομικό πόρο με τεράστια προβλήματα επιβίωσής και αναμένω και εγώ όπως τόσοι άλλοι συνάδελφοι την υλοποίηση των κυβερνητικών σας δεσμεύσεων.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΝΑ ΑΝΒΙΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ..ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ !!!

  • 11 Μαρτίου 2015, 00:48 | Σπυριδουλα

    Γιατι δεν γινεται αναφορα στους συμβασιουχους ορισμενου χρονου? Καλυπταν παγιες θεσεις και γι αυτο ηταν και ειναι αναγκαιοι,αλλωστε ηταν και γι αυτο ηταν και στις προγραμματικες δηλωσεις της κυβερνησης!Θα πρεπει να διορθωθει αυτη η αδικια !Σπυριδουλα Μ

  • 10 Μαρτίου 2015, 23:28 | ΚΧ

    Πρέπει να γίνει διόρθωση σχετικά με τη διατύπωση που αναφέρεται στους εργαζόμενους που θα επαναπροσληφθούν. Να απαλειφθεί η αναφορά σε εργαζομένους αορίστου χρόνου και να συμπεριληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι.Δεν νοείται τέτοια διάκριση εργαζομένων σε αορίστου και ορισμένου χρόνου η οποία οφείλεται σε πρακτικές παρελθόντος με τα γνωστά αποτελέσματα.Πάλι τα ίδια δηλαδή;

  • 10 Μαρτίου 2015, 23:32 | Τάκης

    Στα μουσικά σύνολα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
    Όποιος δεν το αξίζει, ας μην πάρει ηγετική θέση, ή και καθόλου θέση στα μουσικά σύνολα.

    Η παλιά κατάταξη δεν ήταν καθόλου αξιοκρατική. Δούλευε σε μεγάλο βαθμό «κατά παλαιότητα». Υπήρχαν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ καλλιτέχνες που ήταν σε πολύ κατώτερη θέση από άλλους, πολύ μετριότερους.

    Στην ορχήστρα της Νέριτ αυτό έχει αποκατασταθεί σε κάποιο βαθμό.

    Η παλιά κατάταξη ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΘΕΙ εν λευκώ.
    Το καλλιτεχνικό λάθος θα είναι τεράστιο.

    ΑΞΙΟΛΟΓΙΣΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ.
    Γιατί κάποιος να την φοβάται άραγε;

  • 10 Μαρτίου 2015, 23:29 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Περιμέναμε να βγει το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ για να εισπράξουμε την προσοχή της νέας κυβέρνησης προς τους εργαζομένους κάθε ειδικότητας χωρίς διακρίσεις και με βάση τη δημοκρατία και τα διακαιώματα του κάθε ανθρώπου που επιφέρει έργο.
    Αυτό που μπορώ να πω είναι πως δεν είδα καμία αναφορά στους περίπου 202 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου οι οποίοι εργάζονταν στην ΕΡΤ και κάποιο σχέδιο νόμου το οποίο να τους συμπεριλαμβάνει.Θα ήθελα να υπάρχει διαφορετική μέριμνα και αντιμετώπιση στην νέα μηδενική βάση που θα διέπει την ΕΡΤ,θα ήταν λοιπόν τιμητικό και εύλογο να επαναπροσληφθούν όλοι οι ΣΟΧ και να εξεταστούν για τις ικανότητες τους στο αντικείμενο εργασίας τους ,να είναι εκείνοι αρμόδιοι στην διασφάλιση της εργασίας τους σύμφωνα με το έργο που θα παράγουν και το ανταγωνιστικό προφίλ το οποίο έχουν ως επαγγελματίες στο χώρο τους,με πιστοποιήσεις άδειες και εμπειρία που θα την αποδείξουν έμπρακτα.Ένα καλό δυναμικό αποτέλεσμα θέλει πολύ δουλειά και χέρια με γνώσεις,όρεξη για δουλειά και κίνητρο!Γιατί μία σύμβαση να μην μπορεί να επιμηκυνθεί για έναν πολύ καλό υπάλληλο,έτσι δημιουργούνται δυναμικές ομάδες που κερδίζουν πρωταθλήματα.

  • 10 Μαρτίου 2015, 22:05 | ΛΙΑ

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΟΧ.ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ERTOPEN.

  • 10 Μαρτίου 2015, 22:42 | ΡΟΥΛΑ

    Έχω υπάρξει συμβασιούχος της ΕΡΤ τα τελευταία 9 χρόνια και ήμουν εκεί την ώρα που ανακοινώθηκε το μαύρο της ΕΡΤ. Υπήρξα με συμβάσεις έργου, και τα τελευταία δύο χρόνια με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ. Άκουγα τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης προεκλογικά να αναφέρεται στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλο το προσωπικό της και πίστεψα ότι λόγω και των πεποιθήσεων της ότι δηλαδή δεν δέχεται την πολυετή ομηρία των συμβασιούχων θα σταματήσει πλέον αυτό το καθεστώς ομηρίας. Βλέποντας το νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε, στο οποίο είναι έξω οι ΣΟΧ αναρωτιέμαι τελικά τι άλλαξε. Ιδίως όταν άκουσα σήμερα τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ Κατρούγκαλο, να μονιμοποιεί 40.000 υπαλλήλους στο Δημόσιο. Μη ξεχνάμε ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν κοστίζουν τίποτα στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Και πραγματικά αναρωτιέμαι… γιατί δεν έχει κατατεθεί σωστά το Νομοσχέδιο;;; ΓΙΑΤΙ οι ΣΟΧ μένουν απέξω;;; ΓΙΑΤΙ για κάτι που στο παρελθόν η κυβέρνηση δεσμευόταν ότι θα υλοποιήσει δεν το πράττει. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΟΙ ΣΟΧ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ. Και κάτι τελευταίο…. ελπίζω η κυβέρνηση αυτή να λαμβάνει υπόψιν της τη διαβούλευση και όχι να ακολουθεί να βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων που ήταν απλά για το θεαθήναι. Ελπίζω να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν την απόγνωση μας και ελπίζω να πράξει το σωστό!!!

  • 10 Μαρτίου 2015, 22:08 | Π.Ν

    ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ.
    1. ΚΑΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ: ΕΧΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΝΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΝΑ.
    2. ΚΑΛΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ:ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ. ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΤ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ. Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΙΦΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ.(για όσους δεν κατάλαβαν μαϊμού ειδικότητα με αέρινο μισθολόγιο). ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ.
    ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΓΝΩΣΤΑ (ο κανονισμός-καθηκοντολόγιο της παλιάς ΕΡΤ έχει πεθάνει, της δε ΝΕΡΙΤ που είναι η νέα ΕΡΤ δεν υπάρχει κάτι σχετικό). ΑΡΑ ΟΤΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΕΙΣΑΙ. ΕΤΣΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ, Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΡΜΑ. ΕΤΣΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΔΕ (τους συμβασιούχους) ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΟΛΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ.ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ.

  • 10 Μαρτίου 2015, 22:22 | Z

    Γιατί δεν γίνεται αναφορά για τους συμβασιούχους. Ανήκω στην περίπτωση των συμβασιούχων που μπήκαν με ΑΣΕΠ και την 11 Ιουνίου πριν λήξη η σύμβαση, βρεθηκα με όλους τους άλλους στην ανεργία.
    Θα υπάρξει μέριμνα για μας; Αν επιστρέψουμε θα εκτίσουμε το υπόλοιπο της σύμβασης; Γιατί να μην επιστρέψουμε με σύμβαση αορίστου χρόνου αφού δεν επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό μιας και καλύπταμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες; Μήπως τα δάκρυα ήταν κροκοδείλια;

  • 10 Μαρτίου 2015, 21:04 | Δήμητρα

    Στις προεκλογικές δηλώσεις, ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού, θα επέστρεφαν όλοι οι απολυμένοι (και οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου).
    Απ’ ότι φαίνεται μετεκλογικώς έγινε ανταλλαγή των συμβασιούχων της ΕΡΤ με τους αορίστου χρόνου της ΝΕΡΙΤ, οι οποίοι εκτός αυτών του ΑΣΕΠ, οι λοιποί προσελήφθησαν με μόρια από προσωπική συνέντευξη και η εγκυρότητα των προσλήψεών τους βρίσκεται ακόμα υπό διερεύνηση…
    Είναι τουλάχιστον λυπηρό… Αισθάνομαι απίστευτα απογοητευμένη για άλλη μία φορά…

  • 10 Μαρτίου 2015, 20:20 | Μαρία

    Στο παρόν άρθρο δεν γίνεται καμία αναφορά για τους συμβασιούχους εργασίας ορισμένου χρόνου(ΣΟΧ) οι οποίοι εργαζόμασταν στην ΕΡΤ Α.Ε. κατά την 11η Ιουνίου του 2013. Όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμασταν για πολλά χρόνια με το καθεστώς των συμβάσεων και καλύπταμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, έχοντας λιγότερα δικαιώματα απ όλους. Όλοι οι συμβασιούχοι πληρούσαμε τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για την εργασία μας αφού κάθε φορά που τέλειωνε η σύμβαση μας περνάγαμε από διαδικασίες αξιολόγησης. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΙΧΑΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ (https://left.gr/news/programmatiki-protasi-toy-syriza-gia-tin-nea-ertΙ)ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ,ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ??? ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΙ!!!

  • 10 Μαρτίου 2015, 20:45 | STAVROS

    Μέγα λάθος η μη πρόβλεψη για τους ΣΟΧ που και μέσω ΑΣΕΠ είχαν μπει και κάλυπταν διαρκείς και πάγιες ανάγκες και ακόμα περιμένουν τα δεδουλευμένα . Δεν διορθώνουμε ένα μέγιστο λάθος (μαύρο) με ένα λιγότερο χειρότερο….η λύση είναι μια : Όλους κύριοι τους εργαζόμενους.

  • 10 Μαρτίου 2015, 20:54 | ch

    Απόσπασμα από Προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την νέα ΕΡΤ. Οι ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ως προς το θέμα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα θα είναι οι ακόλουθες:

    – Όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ Α.Ε. που υπηρετούσαν την 11/06/2013 με οποιοδήποτε είδος σύμβασης ορισμένου ή αορίστου χρόνου, εξαιρουμένου του Προσωπικού Ειδικών Θέσεων, των Ειδικών Συμβούλων, των Γενικών Διευθυντών που δεν ήταν υπάλληλοι της ΕΡΤ και των εργαζομένων που έχουν ζητήσει εν τω μεταξύ να συνταξιοδοτηθούν. Οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν επαναπροσλαμβάνονται με το ίδιο είδος σύμβασης που είχαν κατα την ημέρα κατάργησης της ΕΡΤ ΑΕ.

    – Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί στη ΝΕΡΙΤ με σύμβαση αορίστου χρόνου αποκλειστικά μέσα από διαδικασίες ΑΣΕΠ διατηρούν τη θέση τους.

    – Όλοι οι εργαζόμενοι που υπηρετούσαν στην ΕΡΤ Α.Ε. ως συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στις 31/12/2012 και η σύμβασή τους είχε λήξει έως τις 11/06/2013, επανέρχονται με το ίδιο είδος σύμβασης.

    Όλοι οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν με σύμβαση αορίστου χρόνου εισπράττουν τους μισθούς υπερημερίας από τις 11/06/2013 έως την επιστροφή τους και επιστρέφουν (με συμψηφισμό) τα ποσά που τους έχουν καταβληθεί για αποζημίωση και για επίδομα ανεργίας. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ με σύμβαση αορίστου χρόνου κατά την 11/06/2013, οι οποίοι εν τω μεταξύ συνταξιοδοτήθηκαν.

  • 10 Μαρτίου 2015, 19:05 | STAVROS

    Μέγα λάθος η μη πρόβλεψη για τους ΣΟΧ που και μέσω ΑΣΕΠ είχαν μπει και κάλυπταν διαρκείς και πάγιες ανάγκες και ακόμα περιμένουν τα δεδουλευμένα . Δεν διορθώνουμε ένα μέγιστο λάθος (μαύρο) με ένα λιγότερο χειρότερο….η λύση είναι μια : Όλους κύριοι τους εργαζόμενους.

  • 10 Μαρτίου 2015, 19:15 | ΗΛ.

    Είμαι Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής στη ΔΤ από την αρχή της. Ήμουν συμβασιούχος ορισμένου χρόνου στην ΕΡΤ μέσω της προκήρυξης ΑΣΕΠ ΣΟΧ 1/2011. Δεν ήμουν στο κλείσιμο της ΕΡΤ γιατί δεν μου ανανεώθηκε η σύμβαση,ενώ είχα το δικαίωμα ανανέωσης για ένα ακόμη έτος.Αδικήθηκα τότε και βρέθηκα εκτός ΕΡΤ, θα συμβεί το ίδιο και τώρα;

  • 10 Μαρτίου 2015, 19:39 | Ειρήνη

    Να επιστρέψουν οι συμβασιούχοι ορισμένου χρονου

  • 10 Μαρτίου 2015, 19:21 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    Στις 11.06.2013 η κυβερνηση της απανθρωπιας αποφασισε να ‘ριξει μαυρο’ στο πολιτισμο!!!στις 12.03.2015 κυβερνηση της ανθρωπιας αποφασισε να ανοιξει την ερτ και να γεμισει με χαμογελο πολλους εργαζομενους που εδω κ 22 μηνες παλευουν με την ανεργια,μπραβο!!!!!στον αγωνα του συριζα και ερτ open ομως ηταν ολοι εκει κ οι συμβασιουχοι ΣΟΧ που ολως τυχαιως;;;;;;η κυβερνηση της ανθρωπιας ξεχασε!!!!δεν μπορει παρα ως τυπογραφικο λαθος να εκληφθει το συγκεκριμενο γεγονος που δεν μεριμνησε κανεις γι αυτους τους ανθρωπους οι οποιοι ειχαν προσληφθει με
    αξιοκρατικα κριτηρια ΑΣΕΠ κ καλυπταν παγιες κ διαρκεις αναγες!!!!υπαρχουν και οι συβασιουχοι ΣΟΧ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!!!μην συμπεριφερεστε σαν και αυτους που εκλεισαν τα σπιτια του κοσμου με δακρυα και πονο θα ειστε σαν και αυτους !!!
    Οισυμβασιουχοι ΣΟΧ1/2011 πρεπει να επιστρεψουν και αυτοι στην ΕΡΤ.

  • 10 Μαρτίου 2015, 19:08 | ΔΜ

    Όσοι πήγαν να εργαστούν στη ΔΤ και δεν ήταν υπάλληλοι της ΕΡΤ, δεν προσλήφθηκαν με διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Επίσης, πήγαν να εργαστούν εν γνώση τους με δίμηνες συμβάσεις για όσο διάστημα θα υπήρχε το παραμάγαζο της προηγούμενης κυβέρνησης. Επειδή, λοιπόν δεν κατάφεραν να φτιάξουν ένα λειτουργικό κανάλι στα σχεδόν δύο χρόνια που μεσολάβησαν, οι εργαζόμενοι της ΔΤ έπαιρναν συνεχώς παρατάσεις και υπέγραφαν νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Δεν έγιναν ποτέ υπάλληλοι της ΝΕΡΙΤ, ενοικιαζόμενο προσωπικό ήταν. Τι θέλουν, λοιπόν, τώρα; Δεν περίμεναν ότι κάποια στιγμή θα τελείωνε το πανυγηράκι της ΔΤ; Ρόδα είναι γυρίζει….

  • 10 Μαρτίου 2015, 19:48 | Απεγνωσμένος

    Δηλαδή λέτε πως πρόκειται να απολυθούν περίπου 50 άτομα, ώστε να προσληφθούν περίπου 2500; Και δημιουργεί τόσο μεγάλο πρόβλημα στον προυπολογισμό η μισθοδοσία 50 ατόμων, υπαλλήλων της ΔΤ και των 150 συμβασιούχων; Οταν έχουν τάξει μισθούς υπερημερίας για περισσότερους από 20 μήνες στους 2500; Οταν αυτά τα 50 άτομα με αναγνωρισμένα προσόντα, ήδη εργάζονται σε θέσεις της υπάρχουσας εταιρίας και στηρίζουν όποιο καθεστώς αποφασίσει η κάθε κυβέρνηση και πολιτική;
    Είναι εξωφρενικό και παράλογο.
    Κρίμα για την ελπίδα που ήρθε, αλλά μόνο για κάποιους..Οι υπόλοιποι, απλά άνεργοι..

  • 10 Μαρτίου 2015, 18:02 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΑΙΣΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗ..ΠΡΑΓΑΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 22 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ-ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΕΧΝΙΚΟΙ κτλ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ1/2011
    ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ Τ Ω Ρ Α !!!
    ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ
    ΕΛΕΟΣ!!!

  • 10 Μαρτίου 2015, 18:30 | PP

    1. Πως θα γίνει ο συμψηφισμός των αποζημιώσεων όταν ο νέος μισθός δε θα έχει σχέση με το μισθό με τον οποίο απολύθηκα;
    2. Όταν ο συμψηφισμός είναι αρνητικός για τον εργαζόμενο θα πρέπει να ακυρωθούν και οι φορολογικές του δηλώσεις του 2013-2015 (διαφορά εισοδήματος);
    3. Συνάδελφος δημοσιογράφος δούλεψε 17 μήνες σε τράπεζα. Θα ζητηθούν να συμψηφιστούν τα ποσά για τις εκτός ΔΤ δουλειές;
    4. Τι θα γίνει για κάποιον που θέλει ένα χρόνο για να πάρουν σύνταξη; Θα πρέπει να επιστρέψει όλη την αποζημίωσή του για ένσημα ενός έτους;
    5. Θα μπορέσουν οι υπηρεσίες να ανακοινώσουν το συμψηφισμό μέσα στο 20ήμερο για να μπορέσει κάποιος να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει ή όχι; θα πάρουν τα χρωστούμενα ρεπό και υπερωρίες από την προ της 11.06.13 εποχή αυτοί που θα αποφασίσουν να μη συνεχίσουν να εργάζονται;

  • 10 Μαρτίου 2015, 18:03 | ΑΛΕΞΗΣ

    ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ 11/6/2013? ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ? ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΕΡΤ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΤΟ 2012 ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΟΣΙΑΛΟΥ-ΓΑΠ, ΜΑΣ ΕΞΑΙΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΥΡΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ? ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΔΙΧΑΣΜΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. Ή ΟΛΟΥΣ Ή ΚΑΝΕΝΑΝ. ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.
    ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ

  • 10 Μαρτίου 2015, 18:11 | Ευαγγελία

    Καλησπέρα!Έχω μια απορία,τι θα γίνει με το προϋπάρχον προσωπικό της ΔΤ; Δηλαδή απολύετε τους μεν και ξαναπροσλαμβάνετε τους δε;Αυτή είναι η Κοινωνική Δικαιοσύνη;Είναι άρρωστο να μάχεται η Κυβέρνηση σας υπέρ της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών για κάποιους και όχι για όλους!Ποια η διαφορά σας απο τον Καπιταλισμό που βασίζεται στην ανισότητα;;Αναρωτιέμαι και απογοητεύομαι.

  • 10 Μαρτίου 2015, 18:35 | MARIA

    Η απουσία πρόβλεψης για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου ΣΟΧ μόνο ως τυπογραφικό λάθος μπορεί να εκληφθεί. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση συνιστά κατάφωρη αδικία για 200 και πλέον ψυχές και τις οικογένειές τους που ήλπιζαν σε απόδοση ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
    Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε γι’ αυτούς είναι ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΕΡΤ, είχαν πολυετή εμπειρία, ήταν επιτυχόντες του διαγωνισμού του 2010 και αξιολογήθηκαν εκ νέου το 2012, ως προς τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους.
    Καθώς https://left.gr/news/programmatiki-protasi-toy-syriza-gia-tin-nea-ert, και εφόσον η μη πρόβλεψη για επαναπρόσληψη των συμβασιούχων δεν είναι τυπογραφικό λάθος, τότε ΝΤΡΟΠΗ για την ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!