Άρθρο 16

Μετά το άρθρο 16 του ν.4173/2013 προστίθεται νέο άρθρο «16 Α» ως εξής:

«Άρθρο 16Α

ΛΟΙΠΕΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 1.Οι κάθε είδους συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του προσωπικού το οποίο την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. οι οποίες λύθηκαν, καθοιονδήποτε τρόπο,  με το άρθρο 3 της υπ’ αριθμόν 02/11.6.2013 κοινής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει αναβιώνουν από την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θεωρούνται εφ’ εξής συμβάσεις που έχουν συναφθεί με την εταιρεία του άρθρου 1 του παρόντος νόμου.

2. Με κοινή απόφαση του αρμόδιου για θέματα Ραδιοτηλεόρασης Υπουργού και του Υπουργού Οικονομικών ρυθμίζονται τα κάθε είδους θέματα που προκύπτουν από την κατά την προηγούμενη παράγραφο αναβίωση συμβάσεων και ιδίως τα θέματα που αφορούν, ενδεχομένως:

α) μισθούς υπερημερίας του Προσωπικού της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε που καταργήθηκε με την αναφερόμενη στην παράγραφο 1 Κοινή Υπουργική Απόφαση,

β) συμψηφισμούς αυτών με τους κάθε είδους μισθούς, αποδοχές, επιδόματα και κάθε είδους αποζημιώσεις που ελήφθησαν, καθώς και συμψηφισμούς με τις ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού για την περίοδο μέχρι την αναβίωση των συμβάσεων σύμφωνα με την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου.

γ) κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια του προσωπικού τούτου.

3. Από την αναβίωση της παραγράφου 1 εξαιρούνται:

α) το προσωπικό ειδικών θέσεων και οι ειδικοί σύμβουλοι.

β) όσοι με έγγραφη δήλωση τους η οποία υποβάλλεται στο ΔΣ εντός αποκλειστικής προθεσμίας 20 ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος γνωστοποιήσουν στο ΔΣ ότι δεν επιθυμούν την αναβίωση της Σύμβασης εργασίας τους, ή όσοι δεν εμφανιστούν εντός της προθεσμίας αυτής.

γ) όσοι έχουν λάβει πλήρη σύνταξη με οριστική απόφαση οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα και όσοι έχουν καταθέσει ήδη κατά την δημοσίευση του παρόντος αίτηση για τη λήψη αντίστοιχης σύνταξης.

Οι συμβάσεις αορίστου χρόνου που έχουν συναφθεί με τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. εργαζομένων που δεν εμπίπτουν στην παράγραφο 1 του παρόντος παραμένουν σε ισχύ.

4. Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., το οποίο έχει θητεία ενός έτους, ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, και απαρτίζεται από:

α) τον Πρόεδρο

β) τον Διευθύνοντα Σύμβουλο,

γ) δύο (2) μέλη, τα οποία εκπροσωπούν τους εργαζομένους της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε και ανήκαν στο προσωπικό της καταργηθείσας με την αριθμ.2/11.6.2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει, Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και των θυγατρικών της που προσλαμβάνεται σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 3 του παρόντος άρθρου και τα οποία εκπίπτουν σε περίπτωση ανάδειξής τους ως μελών Διοικητικού Συμβουλίου συνδικαλιστικού σωματείου των εργαζομένων,

δ) δύο (2) πρόσωπα εγνωσμένου επαγγελματικού και επιστημονικού κύρους, με εξειδίκευση σε τομείς συναφείς με το σκοπό και την αποστολή της Ε.Ρ.Τ. A.E.

ε) ένα (1) μέλος, το οποίο υποδεικνύεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και το οποίο εκπίπτει σε περίπτωση ανάδειξής του ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της λειτουργίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Αναλαμβάνει την εκπόνηση, μέχρι το πέρας της θητείας του, στρατηγικού σχεδίου με προτάσεις για τη βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, μετά από διαβούλευση ιδίως με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και αντιπροσωπευτικών φορέων της επιστήμης, της τέχνης, του πολιτισμού και της δημοσιογραφίας, το οποίο υποβάλλεται στον Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, και στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Οι διατάξεις του άρθρου 14 του παρόντος δεν εφαρμόζονται για τους αρχικούς κανονισμούς του ίδιου άρθρου, καταρτίζονται δε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και εγκρίνονται από το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

5. Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και οι θυγατρικές της που καταργήθηκαν με την αριθμ.2/11.6.2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει,  εξακολουθούν να υπάγονται σε καθεστώς εκκαθάρισης σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΟΙΚ 02/11.6.2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β΄ 1414) , όπως ισχύει, το έργο δε της εκκαθάρισης πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα από την ισχύ του παρόντος νόμου. Με την πάροδο άπρακτης της προθεσμίας ο εκκαθαριστής παραδίδει όλο το υπάρχον υλικό σε νέο εκκαθαριστή που ορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργού αρμόδιου για θέματα Ραδιοτηλεόρασης και του Υπουργού Οικονομικών. Το καθαρό προϊόν της εκκαθάρισης περιέρχεται στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. που ιδρύεται με τον παρόντα νόμο.

6. Τα δικαιώματα επί των σημάτων και των άυλων αγαθών που ανήκαν στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και τις θυγατρικές της που καταργήθηκαν με την αριθμ.2/11.6.2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει, μεταφέρονται αυτοδικαίως στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. που ιδρύεται με τον παρόντα νόμο από τη νόμιμη σύστασή της.

7.  Η μεταβίβαση στην Ε.Ρ.Τ Α.Ε και στις εταιρείες που αυτή ιδρύει κάθε περιουσιακού στοιχείου και γενικά εμπράγματου ή ενοχικού δικαιώματος, απαίτησης και υποχρέωσης, καθώς και οι σχετικές συμβάσεις απαλλάσσονται από κάθε γενικό ή ειδικό φόρο ή τέλος χαρτοσήμου, δικαίωμα ή εισφορά υπέρ του Δημοσίου ή οποιουδήποτε τρίτου.

8. Συστήνεται Ειδική Επιτροπή Ελέγχου με σκοπό τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της εκκαθάρισης της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και των θυγατρικών της που καταργήθηκαν με την αριθμ.2/11.6.2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει. Η Επιτροπή αποτελείται από έναν (1) Νομικό Σύμβουλο του Κράτους ή Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο οποίος είναι και Πρόεδρός της, έναν (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών και τρεις (3) ορκωτούς λογιστές. Η Επιτροπή συγκροτείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η Επιτροπή υποβάλει πόρισμα στους Υπουργούς Οικονομικών, Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης καθώς και, εφόσον απαιτείται, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της Επιτροπής και καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας της.»

  • 12 Μαρτίου 2015, 01:25 | NTINA

    Άρθρο 16
    Στο υπό προσθήκη Άρθρο 16Α, προτείνουμε να γίνει η παρακάτω τροποποίηση:
    1.Οι κάθε είδους συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του προσωπικού καθώς και οι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου , οι οποίοι την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. οι οποίες λύθηκαν, καθοιονδήποτε τρόπο, με το άρθρο 3 της υπ’ αριθμόν 02/11.6.2013 κοινής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει αναβιώνουν από την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θεωρούνται εφ’ εξής συμβάσεις που έχουν συναφθεί με την εταιρεία του άρθρου 1 του παρόντος νόμου.

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΟΧ1/2011
    Οι επιτυχόντες της ΠΡΩΤΗΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΑΔΙΑΒΛΗΤΗΣ προκήρυξης του ΑΣΕΠ που έγινε ποτέ στην ΕΡΤ το 2010 και δεν προσλαμβάνονται…….. Μπράβο κύριοι της αριστερας!!!!

    Στην προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη νεα ΕΡΤ υπήρχε πρόβλεψη για αποκατάσταση και των συμβασιούχων της ΕΡΤ,που και αυτοι απολύθηκαν στις 11/6/13.Η απουσία της τωρα ειναι αδιαιολόγητη,αδιανόητη και κατάφωρα άδικη,για αυτούς τους ανθρώπους που προσλήφθηκαν με κριτήρια ΑΣΕΠ,εχουν όλα τα τυπικά προσόντα(οι πιό πολλοί και πολλά περισσότερα) και ήταν στο βασικό κορμό αυτών που κινούσαν το πρόγραμμα της ΕΡΤ,καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εταιρίας.Τη στιγμή μάλιστα που κρατάει αυτούς που προσλήφθηκαν απο τον ανεκδιήγητο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ,που και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ειχε στο παρελθόν καταγγείλει.
    Ελπίζω στην τελική μορφή του το νομοσχέδιο να περιλαμβάνει και την αποκατάσταση των συμβασιούχων της ΕΡΤ,αλλιώς πρόκειται για αθέτηση υποσχέσεων,υπαναχώρηση απο τις πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ,ακόμα και μέτα τις εκλογές,και θέτει μεγάλο θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης.

  • 12 Μαρτίου 2015, 01:16 | Θ.Γ.

    Με δεδομένη την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της ΕΡΤ και τη συνέχιση εργασίας όσων προσελήφθησαν στη ΝΕΡΙΤ, θα δημιουργηθεί ένας οργανισμός με το μεγαλύτερο ποσοστό διοικητικών υπαλλήλων παγκοσμίως, με δεδομένο πως η πλειοψηφία όσων «πρόλαβαν» να προσληφθούν στη ΝΕΡΙΤ ανήκουν, κατά πλειοψηφία, σ’ αυτή την κατηγορία.
    Το πρόβλημα μεγεθύνεται από την ανυπαρξία στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου, καθώς και οργανογράμματος (αφού καταργούνται τα προηγούμενα της ΝΕΡΙΤ), τα οποία θα μπορούσαν να υποδεικνύουν τον αριθμό εργαζομένων που απαιτούνται.
    Ως εκ τούτου ο νόμος πρέπει να προβλέψει ένα εύλογο μεταβατικό διάστημα κατά το οποίο θα ολοκληρωθούν τα προηγούμενα και στη συνέχεια να γίνουν οι τοποθετήσεις των εργαζομένων σε συνδυασμόμε πρόγραμμα κινητικότητας και κινήτρων συνταξιοδότησης.

  • 12 Μαρτίου 2015, 01:26 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Με πιο σκεπτικό εξαιρέθηκαν οι Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου (Σ.Ο.Χ) οι οποίοι
    εργάζονταν στην Ε.Ρ.Τ για αρκετά χρόνια (σ.σ τελικά μόνο ορισμένου χρόνου δεν ήταν!!!) καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μάλιστα μέσω της διαδικασίας: πρόσληψη-απόλυση-επαναπρόσληψη δημιουργώντας περιοδικά
    επαγγελματική ανασφάλεια; Δεν νομίζω ότι θα »πέσει έξω» ο προυπολογισμός εάν επαναπροσληφθούν στην Ε.Ρ.Τ άλλα περίπου 200 άτομα τα οποία με την εμπειρία και τις γνώσεις τους θα βοηθήσουν καταλυτικά στην επαναλειτουργία μιας ανταγωνιστικής Ε.Ρ.Τ. Ας υπάρξει δικαιοσύνη!!! Είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει!!! Ευχαριστώ.

  • 12 Μαρτίου 2015, 00:52 | Μ.Μ.

    Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε δεν προβλέπει τι θα γίνει με τους επιτυχόντες σκηνοθέτες του διαγωνισμού της ΝΕΡΙΤ .
    Υπάρχει απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και η απόφαση έχει δημοσιευθεί στη Διαύγεια, .
    Οι επιτυχόντες στον ίδιο διαγωνισμό δημοσιογράφοι εργάζονται ήδη στη ΝΕΡΙΤ και οι συμβάσεις τους ισχύουν και στο καινούριο σχήμα.

  • 12 Μαρτίου 2015, 00:22 | Θ.Γ.

    Ποιος ο λόγος που στο πρώτο και μεταβατικό Διοικητικό Συμβούλιο υπάρχουν 3 εκπρόσωποι των εργαζομένων ενώ – μετέπειτα- δύο; Από που κι ως που τον έναν τον ορίζει η ΠΟΕΣΥ ενώ τους άλλους δύο ο Υπουργός; Δε θέλω να αναφέρω σε ποια καθεστώτα συνέβαινε κάτι ανάλογο.
    Το εύλογο θα ήταν στο πρώτο μεταβατικό Δ.Σ. να μην υπήρχε εκπροσώπηση των εργαζομένων, πέραν των άλλων στο βαθμό που δε θα έχουν συγκροτηθεί ακόμα συνδικαλιστικά οι εργαζόμενοι του «νέου φορέα».

  • 12 Μαρτίου 2015, 00:52 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

    Εφόσον ζητάτε εντός αποκλειστικής προθεσμίας 20 ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος, την έγγραφη δήλωση των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ με την οποία θα γνωστοποιούν στο ΔΣ την επιθυμία αναβίωσης της Σύμβασης εργασίας τους, και δεδομένου ότι αναφέρεστε ρητά σε ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ αποζημιώσεων και ταμείου ανεργίας με μισθούς υπερημερίας, υποχρεούστε πριν την έναρξη του 20ημέρου αυτού να παράσχετε αναλυτικά σε κάθε έναν από τους πρώην εργαζόμενους τα ακριβή οικονομικά στοιχεία συμψηφισμού ανά περίπτωση. Διαφορετικά, δεν είναι δυνατό να αποφασίσουν αν μπορούν να επιστρέψουν ή όχι, καθώς το θέμα δεν είναι αν «επιθυμούν» να επιστρέψουν, αλλά αν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο ζητούμενό σας. Διότι ξέρετε, όσοι αποφασίσαμε να μην συμπράξουμε στο σχέδιο Σαμαρά για ΔΤ και ΝΕΡΙΤ, με τα χρήματα της αποζημίωσης και του ταμείου ανεργίας ζήσαμε τις οικογένειές μας. Δεν μας απορρόφησε η ανθηρή αγορά!!!

    Σε παρόμοια περίπτωση δε, απόλυσης όλων των εργαζομένων μιας εταιρείας, όπως συνέβη επί Μητσοτάκη με την ΕΑΣ, οι αποζημιώσεις δεν ζητήθηκαν πίσω, αλλά δεν δόθηκαν ούτε μισθοί υπερημερίας. Μ΄αυτό τον τρόπο, οι επίσης αδίκως απολυμένοι της ΕΑΣ δεν βρέθηκαν να χρωστούν άμα τη επαναπρόσληψή τους, όπως πιθανότατα θα βρεθούμε πολλοί από τους απολυμένους της ΕΡΤ.

    Εκτός, αν όλη αυτή η ιστορία των συμψηφισμών στήθηκε ώστε να επιτευχθεί τελικά ο στόχος του Σαμαρά, μία ΕΡΤ δηλαδή των 600 ατόμων. Αν είναι έτσι, πάσο.

  • 12 Μαρτίου 2015, 00:08 | ΡΟΥΛΑ Ι.

    Έχω υπάρξει συμβασιούχος της ΕΡΤ από το 2005. Στην αρχή με σύμβαση έργου όπως όλοι έως ότου με το Π.Δ. Παυλόπουλου οι περισσότεροι συνάδελφοι έγιναν αορίστου χρόνου. Συνέχισα με συμβάσεις έργου έως ότου είπαν ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν το 2010 τέτοιου είδους συμβάσεις και μέσω ΑΣΕΠ επέστρεψα με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ). Έως τότε οι συμβασιούχοι είχαν μειωθεί κατά πολύ. Το 2013 όταν έκλεισαν την ΕΡΤ οι συμβασιούχοι εργασίας ορισμένου χρόνου ήταν περίπου 200 άτομα. Λόγω των πολυετών συμβάσεων καταλαβαίνουμε όλοι ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η σημερινή Κυβέρνηση, η οποία προεκλογικά υποσχόταν ότι θα ανοίξει η ΕΡΤ με όλα της τα κανάλια και όλα τα ραδιόφωνα, με όλους τους εργαζομένους και χωρίς το καθεστώς ομηρίας συμβασιούχων στο νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε δεν φαίνεται να πραγματοποιεί τις προεκλογικές της εξαγγελίες. Ζητάω λοιπόν από την Κυβέρνηση, μέσω της διαβούλευσης αυτής, η οποία ελπίζω να μην είναι για το θεαθήναι, να ακούσει εμάς τους ΣΟΧ να καταλάβει κάτι, το οποίο δεν είχαν καταλάβει προφανώς οι προηγούμενες Κυβερνήσεις: μετά από τόσα χρόνια στην υπηρεσία, μετά από προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι δίκαιο για όλους εμάς να υπάρξει μέριμνα.

  • 12 Μαρτίου 2015, 00:41 | Λητώ

    Διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που είχαν πρροσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και των οποίων οι συμβάσεις λύθηκαν επίσης στις 11/06/2013. Οι συμβασιούχοι αυτοί είχαν και τις εγγυήσεις αντικειμενικής επιλογής, σύμφωνα με τις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, και η εμπειρία τους στην ΕΡΤ Α.Ε. είχε αποκτηθεί από πρόσληψη που είχε υπαχθεί στον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
    Επομένως, τα δύο αυτά ουσιώδη στοιχεία (αξιοκρατική επιλογή και εμπειρία στην ΕΡΤ Α.Ε.), καθώς και το γεγονός ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, συνιστούν κατεξοχήν αντικειμενικά κριτήρια για την εκ νέου πρόσληψη των συμβασιούχων της παραπάνω κατηγορίας στην ΕΡΤ Α.Ε. ως συμβασιούχων αορίστου χρόνου.

  • 11 Μαρτίου 2015, 23:02 | giorgos

    το να μεινουν εκτος οι συμβασιουχοι της ΕΡΤ ειναι τοσο απαραδεκτο που προξενει μεγαλυτερη αγανακτηση και απο αυτην που προκαλεσαν οι προκατοχοι σας. Αυτοι δεν εσκιζαν τα ιματια τους για τους συμβασιουχους ενω εσεις το κανατε.Αν ειστε οντως αριστερα να διορθωσετε αυτο το αισχος αυτη την αδικια αμεσα.Αλλιως μην περιμενετε επανεκλογη. Απο.ψεμματα,ρουσφετια και αδικιες χορτασε ο τοπος

  • 11 Μαρτίου 2015, 23:09 | Θωμάς Κύρκας

    Με το άρθρο 16 προστίθεται στον ν. 4137/2013 νέο άρθρο «16 Α» με τίτλο
    «ΛΟΙΠΕΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»–Από την αναβίωση της παραγράφου 1 εξαιρούνται:—γ) όσοι έχουν λάβει πλήρη σύνταξη με οριστική απόφαση
    οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα και όσοι έχουν καταθέσει ήδη κατά την δημοσίευση του παρόντος αίτηση για τη λήψη αντίστοιχης σύνταξης.
    Ερώτηση : 1,τι θα γίνει με αυτούς που υπέβαλλαν τα χαρτιά τους σε συνθήκες πανικού για όποια μειωμένη σύνταξη και με εξαγορές ενσήμων. Σε φυσιολογικές συνθήκες αυτοί η εργαζόμενοί θα υπηρετούσαν στην ΕΡΤ ακόμη 3-5 χρόνια .δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς τους συναδέλφους διαθέτουν τεράστια εμπειρία στο αντικείμενου τους και θα ήταν απαραίτητη για την ανόρθωση της νέας ΕΡΤ – θα πρότεινα την απασχόληση τους ως εργαζόμενοι – συνταξιούχοι για περιορισμένο διάστημα.

  • 11 Μαρτίου 2015, 23:06 | Μ.Σ.

    Ήμουν συμβασιούχος έργου 3 χρόνια στην ΕΡΤ. Τα τελευταία δύο χρόνια προσελήφθηκα μέσω ΑΣΕΠ με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ, ξεχυθήκαμε στους δρόμους ζητώντας πίσω το αυτονόητο δηλαδή τη δουλειά που μας στερήσανε. Ερχόμενη η καινούργια Κυβέρνηση μας υποσχέθηκε όχι μόνο ότι θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ αλλά θα πάψουν και τα κακώς κείμενα που τόσο καιρό ίσχυαν, ότι θα σταματήσουν οι καταστάσεις ομηρίας των συμβασιούχων. Τώρα βλέπω με μεγάλη λύπη ότι συνεχίζουν αυτά που κληρονόμησαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν φαίνονται να είναι καλά δείγματα αυτά. ΟΙ ΣΟΧ ΤΗΣ 11ης ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2013 ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Εξάλλου όπως είναι γνωστό δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και θα είναι ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ να μείνουν εκτός!!!!!!!!!

  • 11 Μαρτίου 2015, 23:46 | kασιματη Ελευθερια

    Τι θα γινει με οσους εφυγαν με συνταξη αλλα οχι πληρη.Διοτι στο αρθρο16Αγ εξαιρουνται οσοι ελαβαν πληρη συνταξη.Επισης τι θα γινει με τις δικαστικες αποφασεις που αφορουν σεπερικοπες μισθων και επιδοματων ενοσω λειτουργουσε η ΕΡΤ και ποτε θα λαβουν οι εργαζομενοι ποσα που κρατηθηκαν παρανομα απο το μισθο τους επι σειρα ετων.Αναφερομαι στην ονομαζομενη προσωπικη διαφορακαι οχι μονο

  • 11 Μαρτίου 2015, 23:00 | Νίκος

    Κύριε Υπουργέ, υπάρχει ακόμα χρόνος για να επανορθώσετε την αδικία και να αποκαταστήσετε τους απολυμένους συμβασιούχους της ΕΡΤ, αρκεί να το θελήσετε πραγματικά. Άλλωστε αυτός θα έπρεπε να είναι και ο ουσιαστικός λόγος που μας δίνετε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στη διαβούλευση, δηλαδή η συμβολή όλων για την επίτευξη του ορθού και του δίκαιου.
    Επειδή πιστέψαμε σε σας, ελπίζουμε να μην μας απογοητεύσετε.

  • 11 Μαρτίου 2015, 23:49 | Μιχάλης Σ

    Στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ που έγινε για την ΝΕΡΙΤ με τον 1Κ/2014 διαγωνισμό, ζητούσε ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ για τις ΠΕ ειδικότητες και όχι μόνο. Η προυπηρεσία αυτή δεν διασταυρώθηκε ούτε από τον ΑΣΕΠ ούτε από την ΝΕΡΙΤ με αποτέλεσμα να έχουν διοριστεί ως αορίστου χρόνου υποψήφιοι με άσχετη εμπειρία. ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΡΤ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

  • 11 Μαρτίου 2015, 23:41 | ευγενία

    θεωρώ ότι μέσω της διαβούλευσης θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για τους συμβασιούχους που εργάζονταν στην ΕΡΤ στις 11/6/13. κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εταιρείας και απολύθηκαν με μηδενική αποζημίωση.

  • 11 Μαρτίου 2015, 22:19 | ΕΙΡΗΝΗ

    Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ θα πρέπει να σημαίνει τη δικαίωση όσων αγωνίστηκαν κατά του «μαύρου» (υπαλλήλων της ΕΡΤ με σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου στις 11/6/2013 και δεν υπέγραψαν ότι δέχονται το κλείσιμο της ΕΡΤ ή αλληλέγγυων που κάλυπταν βάρδιες στην αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ). Δικαίωση δεν είναι η επιστροφή μόνο στις θέσεις που κατείχαν, αλλά και η ενσωμάτωση στον κανονισμό λειτουργίας της εταιρείας όσων κατακτήθηκαν από αυτόν τον πολύμηνο αγώνα.

  • 11 Μαρτίου 2015, 22:10 | Γ.

    Θα έπρεπε να συμπεριληφθούν και οι συμβασιούχοι που ήταν στο κλείσιμο της ΕΡΤ καθώς και οι συμβασιούχοι που ήταν στην ΕΡΤ πριν το κλείσιμο και τώρα είναι στη ΔΤ μεσω ΑΣΕΠ.

  • 11 Μαρτίου 2015, 22:25 | Μιχάλης Σ

    Στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ που έγινε για την ΝΕΡΙΤ με τον 1Κ/2014 διαγωνισμό, ζητούσε ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ για τις ΠΕ ειδικότητες και όχι μόνο. Η προυπηρεσία αυτή δεν διασταυρώθηκε ούτε από τον ΑΣΕΠ ούτε από την ΝΕΡΙΤ με αποτέλεσμα να έχουν διοριστεί ως αορίστου χρόνου υποψήφιοι με άσχετη εμπειρία. ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΡΤ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΨΕΥΔΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.

  • 11 Μαρτίου 2015, 22:06 | Δημήτρης

    Οι επιτυχόντες της ΠΡΩΤΗΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΑΔΙΑΒΛΗΤΗΣ προκήρυξης του ΑΣΕΠ που έγινε ποτέ στην ΕΡΤ και δεν προσλαμβάνονται, έστω με τις συμβάσεις που είχαμε. Μπράβο κύριοι!

  • 11 Μαρτίου 2015, 21:55 | ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΤ

    Στη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για το προτεινόμενο σχέδιο νόμου “Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία και τροποποίηση του άρθρου 48 του ν. 2190/1920” καταγράφηκαν περισσότερα από 169 σχόλια στο άρθρο 16, το οποίο προστίθεται ως νέο άρθρο 16Α μετά το άρθρο 16 του ν.4173/2013.
    Πρόκειται για τα περισσότερα σχόλια από κάθε άλλο άρθρο του σχεδίου νόμου. Κοινή συνισταμένη των περισσότερων από αυτά τα σχόλια ήταν η παράλειψη αναφοράς στο προσωπικό το οποίο απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. την 11η Ιουνίου 2013 με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

    ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με τους υπουργούς της παρούσας κυβέρνησης (βλ. συνημμένη σχετική ερώτηση στη Βουλή στις 7 Φεβρουαρίου 2013 του σημερινού υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νικόλαου Βούτση και του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτριου Στρατούλη) “πρόκειται για Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ), οι οποίοι προσελήφθησαν με ετήσια σύμβαση κατόπιν διαγωνισμού, στον οποίο κυριάρχησε πέραν της επαγγελματικής επάρκειας το κριτήριο της μίας και μοναδικής εργασίας όπως και της πολυετούς παρουσίας στον «σκληρό πυρήνα» της ενημέρωσης της ΕΡΤ, δηλαδή στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές”.
    ΕΠΕΙΔΗ “αποτελούσαν τη στελεχιακή ραχοκοκαλιά της δημοσιογραφίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης”.
    Επειδή πρόκειται για “δημοσιογράφους που επί χρόνια υπηρετούν στην ΕΡΤ ΑΕ καλύπτοντας, ουσιαστικά, πάγιες και διαρκείς ανάγκες”.
    ΕΠΕΙΔΗ στην προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την νέα ΕΡΤ η οποία βρίσκεται ακόμη αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος (βλ. σελ. 5 http://www.syriza.gr/theseis/pros_diavoulefsi_nea_ert.pdf) αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ Α.Ε. που υπηρετούσαν την 11/06/2013 με οποιοδήποτε είδος σύμβασης ορισμένου ή αορίστου χρόνου, εξαιρουμένου του Προσωπικού Ειδικών Θέσεων, των Ειδικών Συμβούλων, των Γενικών Διευθυντών που δεν ήταν υπάλληλοι της ΕΡΤ και των εργαζομένων που έχουν ζητήσει εν τω μεταξύ να συνταξιοδοτηθούν. Οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν επαναπροσλαμβάνονται με το ίδιο είδος σύμβασης που είχαν κατά την ημέρα κατάργησης της ΕΡΤ ΑΕ”.

    ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι συναρμόδιοι Υπουργοί (με τις ίδιες ακριβώς εκφράσεις τις οποίες χρησιμοποίησαν οι υπουργοί της κυβέρνησης κ.κ. Βόυτσης και Στρατούλης):
    “1.Γιατί άφησαν να χαθεί πολύτιμος χρόνος ενώ γνώριζαν το πρόβλημα; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα επίλυσης του προβλήματος;
    2.Θα προχωρήσουν στην ανανέωση των συμβάσεων ΟΛΩΝ των εργαζομένων που εργάζονται επί σειρά ετών καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μάλιστα μετατρέποντάς τες σε συμβάσεις αορίστου χρόνου ή θα οδηγήσουν στην ανεργία κι άλλους δημοσιογράφους;
    3.Θα συνεχίσουν να απαξιώνουν με τέτοιους πειραματισμούς τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ικανοποιώντας επιθυμίες ιδιωτών καναλαρχών ή θα σεβασθούν το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνει ο πολίτης;”
    Ερωτώνται ακόμη:
    4. θα λάβουν υπόψιν τις εκατοντάδες ενστάσεις οι οποίες διατυπώθηκαν στη διαδικασία διαβούλευσης στο Άρθρο 16 του σχεδίου νόμου;

    Και ΚΑΛΟΥΝΤΑΙι οι συναρμόδιοι Υπουργοί στην αναδιατύπωση της παραγράφου 1 του Άρθρου 16 του σχεδίου νόμου “Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία και τροποποίηση του άρθρου 48 του ν. 2190/1920” ως εξής:
    “1.Οι κάθε είδους συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου ή αορίστου χρόνου του προσωπικού το οποίο την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. οι οποίες λύθηκαν, καθοιονδήποτε τρόπο, με το άρθρο 3 της υπ’ αριθμόν 02/11.6.2013 κοινής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει αναβιώνουν από την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θεωρούνται εφ’ εξής συμβάσεις αορίστου χρόνου που έχουν συναφθεί με την εταιρεία του άρθρου 1 του παρόντος νόμου”.

    Παρακάτω παρατίθεται το κείμενο της σχετικής ερώτησης την οποία υπέβαλαν στη Βουλή για το θέμα στις 7 Φεβρουαρίου 2013 ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νικόλαος Βούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτριος Στρατούλης:
    “Αύριο Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 λήγουν οι συμβάσεις 61 δημοσιογράφων της ΕΡΤ ενώ την ίδια τύχη θα έχουν στα τέλη Μαρτίου 13 δημοσιογράφοι της ΕΤ3. Πρόκειται για Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ), οι οποίοι προσελήφθησαν με ετήσια σύμβαση πέρυσι κατόπιν διαγωνισμού, στον οποίο κυριάρχησε πέραν της επαγγελματικής επάρκειας το κριτήριο της μίας και μοναδικής εργασίας όπως και της πολυετούς παρουσίας στον «σκληρό πυρήνα» της ενημέρωσης της ΕΡΤ, δηλαδή στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.
    Η τότε και η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιδεικνύουν στοιχειώδη πρόνοια για το εργασιακό μέλλον αυτών των εργαζομένων που επί σειρά ετών (ενίοτε και πάνω από 20 συναπτών ετών) αποτελούν τη στελεχιακή ραχοκοκαλιά της δημοσιογραφίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αλλά αδιαφορούν και για τη φυσιογνωμία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, η οποία μεσούσης της τηλεοπτικής σεζόν καλείται από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να αλλάξει τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις ενημερωτικές της εκπομπές.
    Επειδή τα σενάρια για την «επόμενη μέρα» εναλλάσσονται καθημερινά, ενώ ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει ούτε για το χρονοδιάγραμμα επίλυσης του προβλήματος ούτε και για τον τρόπο επίλυσης.
    Επειδή η φημολογούμενη προτεινόμενη λύση μετατροπής των ΣΟΧ σε Συμβάσεις Έργου με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών θα είναι οπισθοδρόμηση θέτοντας σε ακόμα μεγαλύτερη εργασιακή επισφάλεια τους δημοσιογράφους που επί χρόνια υπηρετούν στην ΕΡΤ ΑΕ καλύπτοντας, ουσιαστικά, πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί: 1. Γιατί άφησαν να χαθεί πολύτιμος χρόνος ενώ γνώριζαν το πρόβλημα από το περασμένο καλοκαίρι; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα επίλυσης του προβλήματος;
    2. Θα προχωρήσουν στην ανανέωση των συμβάσεων ΟΛΩΝ των εργαζομένων που εργάζονται επί σειρά ετών καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μάλιστα μετατρέποντάς τες σε συμβάσεις αορίστου χρόνου ή θα οδηγήσουν στην ανεργία κι άλλους δημοσιογράφους;
    3.Θα συνεχίσουν να απαξιώνουν με τέτοιους πειραματισμούς τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ικανοποιώντας επιθυμίες ιδιωτών καναλαρχών ή θα σεβασθούν το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνει ο πολίτης;
    Οι ερωτώντες βουλευτές Βούτσης Νίκος Στρατούλης Δημήτρης”

  • 11 Μαρτίου 2015, 21:47 | Εύα χ.

    Ο διαγωνισμος για τις καλλιτεχνικές ειδικότητες πρεπει να ολοκληρωθεί καθότι υπαρχουν δυο τρεις ειδικότητες οι οποίες βρίσκονται στην τελική φαση. Ο διαγωνισμος δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω εκλογών και θα πρεπει η να ακυρωθεί για ολους η να ολοκληρωθεί.

  • 11 Μαρτίου 2015, 21:56 | κωστας

    Ελπιζω οτι η κυβερνηση δεν θα δειξει αδυναμια και θα εφαρμοσει το δικαιο μεσα απο το ν/σ με τροπο ωστε να επιτυχει μια πραγματικα δικαιη λυση για αυτους που εμειναν ορθιοι, πολεμησαν το μαυρο και παλεψαν με αξιοπρεπεια για ενα καλυτερο αυριο…
    για μια καλυτερη δημοσια ραδιοτηλεοραση…

  • 11 Μαρτίου 2015, 21:22 | Η.Δ.

    Η κυβέρνηση αφού προχωρήσει στην επαναπρόσληψη των παρανόμων απολυμένων εργαζομένων (αορίστου και ορισμένου χρόνου), να προβεί άμεσα στην αξιοκρατική αξιολόγηση του προσωπικού της, ολοκληρώνοντας ή επανεξετάζοντας τον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ, ή ελέγχοντας πρώτιστα τα πτυχία του προσωπικού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ και ΤΕΙ), που έχουν σχέση με την τηλεοπτική παραγωγή και δευτερευόντως τα υπόλοιπα πτυχία μέσης εκπαίδευσης. Με αυτόν τον τρόπο ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας αποκτά τα ηθικά ερείσματα μέσα από την κοινωνία να εκπονήσει ένα έργο προσφοράς ποιότητας, μέσα από την ενημέρωση ,την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία. Οι εργαζόμενοι που θα εκπονήσουν μια τέτοια προσπάθεια θα πρέπει να αποδείξουν στην κοινωνία ότι έχουν τα εχέγγυα για να το πετύχουν.

  • 11 Μαρτίου 2015, 20:35 | Lakis

    Στο διαγωνισμό ΑΣΕΠ της ΝΕΡΙΤ στις τεχνικές ειδικότητες δεν υπήρχε ως κριτήριο επιλογής η σχετική με το αντικείμενο προϋπηρεσία. Ως αποτέλεσμα έχουν προσληφθεί στη ΝΕΡΙΤ και προβλέπεται να στελεχωςουν τη νέα ΕΡΤ άτομα με αδιαμφισβήτητα αντικειμενικά προσόντα που όμως δεν έχουν τις σχετικές απαιτούμενες γνώσεις.
    Από την άλλη πλευρά οι εργαζόμενοι στη ΔΤ οι οποίοι δεν ήταν υπάλληλοι ΕΡΤ και για τους οποίους το νομοσχέδιο προβλέπει να απολυθούν είχαν και τυπικά προσόντα αλλά και εμπειρία σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

  • 11 Μαρτίου 2015, 20:19 | Mary

    Οι εργαζόμενοι στη ΔΤ οι οποίοι δεν έιναι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ αποκλείονται από τον νέο φορέα χωρίς να γίνεται η παραμικρή αναφορά σε αυτούς. Θα έπρεπε τουλάχιστον να ληφθεί υπόψη ότι πρόκειται για άτομα με προσόντα και εμπειρία σε ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, που κατάφεραν να συγκεντρωςουν τόσα μόρια ώστε να υπέρ καλύψουν το μπόνους των 200 μορίων που είχαν στο συγκεκριμένο διαγωνισμό οι υπάλληλοι της ΕΡΤ.

  • 11 Μαρτίου 2015, 20:02 | Ν.

    Η ξεκάθαρη αναφορά και πρόβλεψη του συμψηφισμού στο νόμο θα αποτελέσει μια πρώτη ευκαιρία να επιστραφούν χρήματα στην ΕΡΤ όσους έχουν λάβει μεγάλες αποζημιώσεις αλλά και μισθούς 22 μηνών. Όσοι επιλέξουν λοιπόν να επιστρέψουν θα καλύψουν, ουσιαστικά, με τις παρακρατήσεις τους μεγάλο μέρος του ποσού που θα πρέπει να καταβληθεί στους υπολοίπους που ακόμη τους οφείλονται αποζημιώσεις κλπ. Επίσης αποτελεί ελάχιστη πρόβλεψη για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαιοσύνης όσων επέλεξαν να υποστούν τεράστιο προσωπικό και οικονομικό κόστος από το να στελεχώσουν τα μορφώματα του μαύρου.
    ===============================================================================
    ΑΡΘΡΟ 16
    ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2
    Τροποποιείται ως εξής:
    «Οι μισθοί υπερημερίας του Προσωπικού της ΕΡΤ Α.Ε. που καταργήθηκε με την αναφερόμενη στην παράγραφο 1 Κοινή Υπουργική Απόφαση, συμψηφίζονται σε βάθος τριέτίας με τους κάθε είδους μισθούς, αποδοχές, επιδόματα και κάθε είδους αποζημιώσεις που ελήφθησαν, καθώ και συμψηφισμούς με τις ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού για την περίοδο μέχρι την αναβίωση των συμβάσεων σύμφωνα με την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου. Η ανωτέρω διαδικασία συμψηφισμού ορίζεται με ΚΥΑ των συναρμόδιων υπουργών εντός 2 μηνών από την ψήφιση του παρόντος νόμου.
    ===============================================================================
    Με την παρακάτω τροποποίηση, αναφέρεται ρητά η εκπόνηση πλάνου ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της ΕΡΤ και μάλιστα με με σαφή κατεύθυνση. Η εμπειρία της Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη και δίνει μια κατεύθυνσης προς κάτι πραγματικά νέο και ριζοσπαστικό. Αυτή η εμπειρία πρέπει να αξιοποιηθεί και να μην χαθεί, είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο που δύναται να δωσει μια σημαντική ώθηση στο νέο ξεκίνημα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης
    ===============================================================================

    ΑΡΘΡΟ 16 παράγραφος 4

    Τροποποιείται ως εξής:

    4. Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της λειτουργίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Αναλαμβάνει εντός 3 μηνών από την έναρξη λειτουργίας του φορέα την εκπόνηση, μέχρι το πέρας της θητείας του, στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης και ανασυγκρότησης με προτάσεις για τη βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, λαμβάνοντας υπ’όψιν του την πολύτιμη εμπειρία του πολύμηνου εγχειρήματος της Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ. Το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης που θα προκύψει μετά από διαβούλευση ιδίως με εκπροσώπους των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και αντιπροσωπευτικών φορέων της επιστήμης, της τέχνης, του πολιτισμού και της δημοσιογραφίας, τίθεται σε δημόσια διαβούλευση και υποβάλλεται στον Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, και στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Οι διατάξεις του άρθρου 14 του παρόντος δεν εφαρμόζονται για τους αρχικούς κανονισμούς του ίδιου άρθρου, καταρτίζονται δε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και εγκρίνονται από το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

  • 11 Μαρτίου 2015, 20:43 | Γεωργία

    Σας παρακαλούμε θερμά στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης για το νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα όπως προβλέψετε μια διάταξη και για τους ελάχιστους συμβασιούχους τεχνικούς της ΔΤ,οι οποίοι δεν εργάζονταν στην ΕΡΤ την 11 Ιουνίου 2013.

    Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται επί ενάμιση χρόνο τώρα ανταποκρινόμενοι στα καθήκοντά τους, προσφέροντας τις υπηρεσίες και γνώσεις τους για τη ομαλή λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.Πρόκειται για ανθρώπους που είτε ήταν συμβασιούχοι στην Ερτ(άλλοι την 11η Ιουνίου και άλλοι νωρίτερα) είτε πρώην υπάλληλοι άλλων καναλιών.

  • 11 Μαρτίου 2015, 20:36 | Βασιλικη

    Πριν γινει κυβερνηση ο ΣΥΡΙΖΑ αλλα ελεγε και εταζε στο κυβερνητικο του προγραμμα οτι θα επαναφερει και τους συμβασιουχους μαζι με τους αοριστου;;;;.Τωρα τι αλλαξε και ουδεμια αναφορα στους συμβασιουχους που απολυθηκαν και αυτοι στις 11/06/2013;;;;Ειναι 378 ψηφοι και αν βαλουμε και τις οικογενειες τους πανω απο 2000 ψηφοι ειναι υπολογισημο νουμερο για να το αψηφει ετσι απλα..!!!!!

  • 11 Μαρτίου 2015, 19:22 | Μαρία

    Πολύ λυπηρό να ξεχνάτε τους συμβασιούχους. Κι εμείς δουλέψαμε, απολυθηκαμε, αγωνιστηκαμε. Καποτε λεγατε οχι στους εργαζομενους δυο ταχυτητων. Και τωρα κανετε τα ιδια καταθετετε ενα νομοσχεδιο με μια ερτ που θα ξαναδουλεψει με συμβασιουχους, αλλα αυτους που δουλευαν τοσα χρονια ουτε καν τους αναφερετε. Ειχαμε κι εμεις ελπιδες και ονειρα, αλλα τωρα δεν εχουμε ουτε γαλα για τα παιδια μας… Ευχαριστουμε!

  • 11 Μαρτίου 2015, 19:42 | Aλεξάνδρα

    Δε θα πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις στους εργαζόμενους.Ανήκω στους συμβασιούχους που έχασαν τη δουλειά τους με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Προσφέραμε κι εμείς την εργασία μας όπως όλοι,γιατί λοιπόν δεν αναφερόμαστε για επαναπρόσληψη?
    Κατά τη γνώμη δύο δρόμοι υπάρχουν:
    1.Να γίνει ξανά ΑΣΕΠ και να προσληφθούν οι καλύτεροι βάσει ορθών κριτηρίων ΑΣΕΠ που όλοι θα πρέπει να αποδεχτούμε.(Σίγουρα όχι αυτών των κριτηρίων που ίσχυαν παλαιότερα)
    ή
    2.Να προσληφθούν ξανά όλοι όσοι ήταν στο κλείσιμο και οι αορίστου χρόνου και οι ορισμένου.Πάντα βέβαια με εξορθολογισμό στις αμοιβές.

  • 11 Μαρτίου 2015, 19:01 | Βασιλης

    Ανοιξτε την ΕΡΤ με τον νομο 1730 .Ειναι η μονη ορθη λυση για την σωστη λειτουργια του δημοσιου ραδιοτηλεοπτικου φορεα.

  • 11 Μαρτίου 2015, 18:05 | Α.Δ

    Οταν αποφασιζεις να εφαρμόσεις αξιοκρατία εξισώνεις τους ενδιαφερόμενους. Στην Δημ.Τηλεόραση υπηρετούν περίπου 50 συμβασιούχοι κυρίως απολυμένοι του ALTER με πρόσληψη που έγινε με πολύ αυστηρά γιαμας κριτήρια. Απολύσεις η κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν θα γίνουν. Νομίζω ότι μέσα στους 2500 χωράν και αλλοι 50.

  • 11 Μαρτίου 2015, 18:24 | ΕΡΤ ΣΟΧ1/2011

    Άρθρο 16
    Στο υπό προσθήκη Άρθρο 16Α, προτείνουμε να γίνει η παρακάτω τροποποίηση:
    1.Οι κάθε είδους συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του προσωπικού καθώς και οι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου , οι οποίοι την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. οι οποίες λύθηκαν, καθοιονδήποτε τρόπο, με το άρθρο 3 της υπ’ αριθμόν 02/11.6.2013 κοινής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει αναβιώνουν από την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θεωρούνται εφ’ εξής συμβάσεις που έχουν συναφθεί με την εταιρεία του άρθρου 1 του παρόντος νόμου.
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΟΧ1/2011

  • 11 Μαρτίου 2015, 18:15 | ΘΖ

    Οι δημοσιογραφοι που εργάζονται στη ΔΤ-ΝΕΡΙΤ και δεν εργάζονταν πριν στην ΕΡΤ είναι 10 άτομα πανελλαδικά.
    Δημοσιογράφοι με προσόντα και προϋπηρεσία, δοκιμασμένοι στην σκληρή πραγματικότητα των Ιδιωτικών Μέσων Ενημέρωσης.
    Δημοσιογράφοι που ξεχώρισαν στη ΔΤ και εν συνεχεία στη ΝΕΡΙΤ για το ζήλο τους και την εργατικότητά τους.
    Αυτοί οι Δημοσιογράφοι, αλλά και όσοι εργαζόμενοι της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ δεν δούλευαν πριν στην ΕΡΤ, τι θα απογίνουν;
    Δίκαιη κοιωνική πολιτική σημαίνει ίση αντιμετώπιση προς όλους.
    ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ.
    Γιατί να προσληφθεί ο πρώην εργαζόμενος στην ΕΡΤ, που δεν έχει πτυχίο και να μείνει άνεργος ο πρώην εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και τώρα εργαζόμενος στη ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, που έχει πανεπιστημιακό πτυχίο και μεταπτυχιακό;
    ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ και Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ!ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ!

  • 11 Μαρτίου 2015, 18:59 | Ευθύμης Πρωτόπαππας

    Πολύ σωστή και δίκαιη αναγραφή είναι αυτή.
    Άρθρο 16 – Στο υπό προσθήκη Άρθρο 16Α, προτείνουμε να γίνει η παρακάτω τροποποίηση:
    1.Οι κάθε είδους συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του προσωπικού καθώς και οι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου , οι οποίοι την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. οι οποίες λύθηκαν, καθοιονδήποτε τρόπο, με το άρθρο 3 της υπ’ αριθμόν 02/11.6.2013 κοινής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει αναβιώνουν από την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θεωρούνται εφ’ εξής συμβάσεις που έχουν συναφθεί με την εταιρεία του άρθρου 1 του παρόντος νόμου.

  • 11 Μαρτίου 2015, 17:07 | Μιχαήλ

    Κύριοι!
    Είμαι τεχνικός της ΕΡΤ από το 1985 (με γραπτές και προφορικές εξετάσεις) παρακάτω διατυπώνω μερικές παρατηρήσεις και θέλω να πιστεύω, ότι θα τις λάβετε υπόψη σας

    1. Στις 11/6/2013 καταργήθηκε η παλιά ΕΡΤ ΑΕ με τις γνωστές συνέπειες… Οι απολυμένοι έτυχαν της όποιας αποζημίωσης και δικαίως βρίσκονται σε νόμιμες περαιτέρω διεκδικήσεις, σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.
    2. «Οι κάθε είδους συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του προσωπικού το
    οποίο την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. οι οποίες λύθηκαν, καθοιονδήποτε
    τρόπο, …. αναβιώνουν από την ημέρα δημοσίευσης (σ.σ π.χ. 20-4-2015)του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θεωρούνται εφ’ εξής συμβάσεις που έχουν συναφθεί με την εταιρεία του άρθρου 1 του παρόντος νόμου»
    Ερώτημα. πότε ιδρύθηκε η νέα ΕΡΤ την 20-4-2015 ή την 26-07-2013(ίδρυση της ΝΕΡΙΤ) αν θεωρηθεί η νέα ΕΡΤ αντικατάσταση της ΝΕΡΙΤ. Η 12-6-2013 αποκλείεται, γιατί η παλιά ΕΡΤ συνεχίζει να είναι υπό εκκαθάριση.
    « Με κοινή απόφαση του αρμόδιου για θέματα Ραδιοτηλεόρασης Υπουργού και του Υπουργού Οικονομικών ρυθμίζονται τα κάθε είδους θέματα που προκύπτουν από την κατά την προηγούμενη παράγραφο αναβίωση συμβάσεων και ιδίως τα θέματα που αφορούν,
    ενδεχομένως:
    α) μισθούς υπερημερίας του Προσωπικού της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε που καταργήθηκε με την αναφερόμενη στην παράγραφο 1 Κοινή Υπουργική Απόφαση,
    β) συμψηφισμούς αυτών με τους κάθε είδους μισθούς, αποδοχές, επιδόματα και κάθε είδους
    αποζημιώσεις που ελήφθησαν, καθώς και συμψηφισμούς με τις ασφαλιστικές εισφορές του
    προσωπικού για την περίοδο μέχρι την αναβίωση των συμβάσεων σύμφωνα με την παράγραφο 1του παρόντος άρθρου»
    Ερωτήματα:
    α) Η όποια ρύθμιση γιατί να είναι μονομερής και γενική και όχι εξετάζοντας τον κάθε συμβαλλόμενο υπάλληλο χωριστά, διότι άλλος θα ενδιαφέρεται για το διάστημα από τώρα και στο εξής (π.χ από 20-4-2015) , άλλος από 26-7-2013 και άλλος από 12-6-2013, που νομίζω θα είχε ισχύ μόνο αν γινόταν κατάργηση της ΝΕΡΙΤ και επαναφορά της παλιάς ΕΡΤ με τον δικό της νόμο (1730) σαν να μη είχε κλίσει… επίσης άλλος πιθανόν να ενδιαφέρεται μόνο για το διάστημα 12-6-2013 έως 26-7-2013 τα ένσημα τα οποία να του δίνουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης με της διάταξης του 2013 και από 1-1-2014 να εδικαιούτο σύνταξη και έχει χάσει ήδη 15 μήνες και πόσα άλλα….
    β) Με ποιο δικαίωμα η όποια ρύθμιση θα εμπεριέχει συμψηφισμό κάθε είδους μισθούς, αποδοχές, επιδόματα και κάθε είδους αποζημιώσεις που ελήφθησαν. Θα τιμωρηθεί και από πάνω γιατί στην απόγνωση του που έμεινε άνεργος με χίλιες δυο υποχρεώσεις βρήκε κάποια εργασία για τα προς το ζην… και δηλαδή « εκεί που μας χρωστούσαν θα μας πάρουν και το βόδι» ;; Εκτός και εάν στην πράξη υποκρύπτεται ρεβανσισμός… παρά τα αντιθέτως λεγόμενα και παίρνει η μπάλα και τους μη εργαζόμενους στην ΔΤ αλλά σε άλλη εργασία. Αποτέλεσμα θα είναι να ευνοηθεί ο έστω και ακούσια αραχτός και ο εργαζόμενος σε αδήλωτη εργασία (μαύρα)
    Θα μπορούσα, όπως και κάθε άλλος να παραθέσω και άλλες παρατηρήσεις. Θέλω να πιστεύω ότι η ρύθμιση που θα γίνει με την κοινή απόφαση του αρμόδιου για θέματα Ραδιοτηλεόρασης Υπουργού και του Υπουργού Οικονομικών θα δίνει λύσεις στα όποια θέματα προς αποφυγή πρόσθετων περιπλοκών και προσφύγων στα δικαστήρια με μόνους κερδισμένους τους … δικηγόρους.
    Σε κάθε περίπτωση, από το σχέδιο νόμου θα πρέπει να διαγραφή το «εντός αποκλειστικής προθεσμίας20 ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος γνωστοποιήσουν στο ΔΣ ότι δεν επιθυμούν την αναβίωση της Σύμβασης εργασίας τους»
    Η προθεσμία ας αναφέρεται από την ημερομηνία δημοσίευσης της όποιας ρύθμισης θα γίνει με την κοινή απόφαση του αρμόδιου για θέματα Ραδιοτηλεόρασης Υπουργού και του Υπουργού Οικονομικών.
    Ευχαριστώ

  • 11 Μαρτίου 2015, 17:16 | ΕΛΕΝΗ

    1. Για τις κάθε είδους συμβάσεις να ελεγχθεί η γνησιότητα των τίτλων που κατέχουν.
    2. Να υπάρξει οικονομικό πλαφόν και να επαναδιαπραγματευθεί ορθολογικότερα η κάθε σύμβαση. Φτάνει πια οι «συμβάσεις» που απέφεραν χιλιάδες ευρώ ανά μήνα σε κάθε εργαζόμενο.
    3. Να υπάρξει μελέτη ανθρώπινου δυναμικού. Φτάνει πια οι εργαζόμενοι που δεν είχαν εργασία.
    4. Να υποχρεούνται -οι μουσικοί- τουλάχιστον 1 φορά το τρίμηνο σε δημόσια δωρεάν παρουσίαση μουσικών έργων δηλ. να είναι μες στις συμβατικές τους υποχρεώσεις (σε δήμους, σχολεία). Έπρεπε να απολυθούν για να ακούσουμε ζωντανά μουσική έξω από το μέγαρο της ΕΡΤ και να δούμε επιτέλους μουσικούς της ΕΡΤ. Είχαμε πάθει «μουσικό μπέρι-μπέρι» από τις κονσέρβες.

  • 11 Μαρτίου 2015, 17:50 | ΠΑΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    «Άρθρο 16Α
    ΛΟΙΠΕΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
    1.Οι κάθε είδους συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του προσωπικού καθώς και οι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου , οι οποίοι την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. οι οποίες λύθηκαν, καθοιονδήποτε τρόπο, με το άρθρο 3 της υπ’ αριθμόν 02/11.6.2013 κοινής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει αναβιώνουν από την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θεωρούνται εφ’ εξής συμβάσεις που έχουν συναφθεί με την εταιρεία του άρθρου 1 του παρόντος νόμου.

    Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους της ΕΡΤ καθώς κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

  • 11 Μαρτίου 2015, 16:11 | Ανδρέας

    ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΚΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ: ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣΓια να αποφευχθουν φαινόμενα που θα αποδυναμώσουν την ηθική δικαίωση της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ πρέπει να γίνει έλεγχος των δικαιολογητικών όλων των εργαζόμενων. ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΙΚΑ ΑΠΟΛΥΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΟΧ (ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΣΤΗ ΝΕΡΙΤ (ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ).

  • 11 Μαρτίου 2015, 16:57 | S.B.

    Ξεκαθαρίστε τι θα γίνει με τον διαγωνισμό προσλήψεων της ΝΕΡΙΤ. Δεν είναι δυνατόν να ισχύσει το όσοι πρόλαβαν-πρόλαβαν. Ή θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός ή θα ακυρωθεί. ΤΕΛΟΣ

  • 11 Μαρτίου 2015, 15:26 | ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    καλό θα ήταν να υπάρξει και μέριμνα για τους 52 υπαλλήλους ορισμένου χρόνου που εργάζονται ακόμη και σήμερα στην ειδική διαχείριση.
    είναι ελάχιστοι και αν μη τι άλλο θα καλύψουν ανάγκες αναστήλωσης του ερειπίου που προκάλεσε ο σεισμός της προηγούμενης κυβέρνησης αφού έχουν βγεί στη σύνταξη πάρα πολλοί ερτιτζήδες.
    δε νοείται αριστερή κυβέρνηση να διαχωρίζει τους υπαλλήλους και να τους στέλνει στα σπίτια τους και ιδίως όταν μιλάμε για ένα τόσο μικρό νούμερο.
    εκτός και αν ισχύουν αυτά που διαβάζουμε σε διάφορα blogs ότι είναι «βύσματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», οπότε η νέα κυβέρνηση θα θελήσει να τους στείλει σε μία αντίστοιχη «ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ», προκειμένου να μην χαλάσει η ζαχαρένια των συνδικαλιστών της ΕΡΤ Α.Ε.
    Σημειώνω ότι αυτοί οι υπάλληλοι έχουν προσληφθεί ύστερα από διαγωνισμό με κριτήρια ΑΣΕΠ.

  • 11 Μαρτίου 2015, 15:22 | Ευγένιος

    Ως αριστερή κυβέρνηση έχετε άδικο να μην αναγράφετε τίποτα στο σχέδιο νόμου για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου ΣΟΧ1/2011 ΑΣΕΠ, που ενώ κάλυπταν πάγιες και διαρκείς θέσεις να μην είναι παρών στη νέα μέρα της ΕΡΤ.

  • 11 Μαρτίου 2015, 15:01 | ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΤ ΣΟΧ

    Άρθρο 16
    Στο υπό προσθήκη Άρθρο 16Α, προτείνουμε να γίνει η παρακάτω τροποποίηση:
    1.Οι κάθε είδους συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του προσωπικού καθώς και οι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου , οι οποίοι την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. οι οποίες λύθηκαν, καθοιονδήποτε τρόπο, με το άρθρο 3 της υπ’ αριθμόν 02/11.6.2013 κοινής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει αναβιώνουν από την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θεωρούνται εφ’ εξής συμβάσεις που έχουν συναφθεί με την εταιρεία του άρθρου 1 του παρόντος νόμου.

  • 11 Μαρτίου 2015, 15:36 | ΑΝΤΩΝΗΣ

    Θα ηθελα και εγω απο την μερια μου να εκφρασω την θλιψη μου για ολους αυτους τους εργαζομενους που θα μεινουν στον δρομο και για τους οποιους πολλοι εξ αυτων θα ειναι διπλη φορα μιας και μια μεγαλη μεριδα εργαζομενων της Δημοσιας Τηλεορασης που δεν ειχαν συμβασεις αοριστου στον νεο φορεα προερχονται απο το πολυπαθο ιδ.σταθμο ALTER αλλα και απο την Ελευθεροτυπια Εξπρες κτλ.Πρεπει να υπαρχει καποια μεριμνα και για αυτην την μικρη ομαδα εργαζομενων που εχει εργαστει σκληρα και μεθοδικα το χρονικο διαστημα αυτο.Ευχομαι,επιθυμω και ελπιζω οτι η νεα αυτη κυβερνηση που εχει γεννησει μεγαλες προσδοκιες να εφαρμοσει την κοινωνικη πολιτικη που της αρμοζει και να μην μας απογοητευσει!

  • 11 Μαρτίου 2015, 15:59 | Νίκος

    Δεν θα πρωτοτυπίσω . Δεν γίνεται καμία αναφορά σε Σ.Ο.Χ της παλιάς ΕΡΤ και στους λίγους συμβασιούχους του Υπουργείου οικονομικών οι οποίοι δουλέυουν 1,5 χρόνο σε σημαντικότατες θέσεις και οι οποίοι έχουν φέρει γνώσεις και εμπειρία από τον ιδιωτικό τομέα αλλά δεν δούλευαν στην ΕΡΤ. Γιατί; Δεν αξίζουν και αυτοί κάτι ; Δεν προσέφεραν ; Είναι άδικο !

  • 11 Μαρτίου 2015, 15:28 | Ευκλείδης

    Στην τελική μορφή του νομοσχεδίου πρέπει να περιλαμβάνεται και η αποκατάσταση των συμβασιούχων της ΕΡΤ. Αυτό είναι το δίκαιο και το σωστό απέναντι σ’ εργαζόμενους.

  • Άρθρο 16
    Στο υπό προσθήκη Άρθρο 16Α, προτείνουμε να γίνει η παρακάτω τροποποίηση:
    1.Οι κάθε είδους συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του προσωπικού καθώς και οι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου των διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, οι οποίοι την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. οι οποίες λύθηκαν, καθοιονδήποτε τρόπο, με το άρθρο 3 της υπ’ αριθμόν 02/11.6.2013 κοινής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει αναβιώνουν από την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θεωρούνται εφ’ εξής συμβάσεις που έχουν συναφθεί με την εταιρεία του άρθρου 1 του παρόντος νόμου.

  • 11 Μαρτίου 2015, 14:30 | leonidas

    Στην προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη νεα ΕΡΤ υπήρχε πρόβλεψη για αποκατάσταση και των συμβασιούχων της ΕΡΤ,που και αυτοι απολύθηκαν στις 11/6/13.Η απουσία της τωρα ειναι αδιαιολόγητη,αδιανόητη και κατάφωρα άδικη,για αυτούς τους ανθρώπους που προσλήφθηκαν με κριτήρια ΑΣΕΠ,εχουν όλα τα τυπικά προσόντα(οι πιό πολλοί και πολλά περισσότερα) και ήταν στο βασικό κορμό αυτών που κινούσαν το πρόγραμμα της ΕΡΤ,καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εταιρίας.Τη στιγμή μάλιστα που κρατάει αυτούς που προσλήφθηκαν απο τον ανεκδιήγητο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ,που και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ειχε στο παρελθόν καταγγείλει.
    Ελπίζω στην τελική μορφή του το νομοσχέδιο να περιλαμβάνει και την αποκατάσταση των συμβασιούχων της ΕΡΤ,αλλιώς πρόκειται για αθέτηση υποσχέσεων,υπαναχώρηση απο τις πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ,ακόμα και μέτα τις εκλογές,και θέτει μεγάλο θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης.

  • 11 Μαρτίου 2015, 14:30 | Σόνια

    Ορισμένοι από τους επιτυχόντες στον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ δεν πρόλαβαν να υπογράψουν συμβάσεις αορίστου χρόνου λόγω των εκλογών που προκυρήχθηκαν .Θα πρέπει να προβλεφθεί να συμπεριληφθούν και αυτοί, αφού για τυπικούς και μόνο λόγους δεν έχουν υπογράψει.

  • 11 Μαρτίου 2015, 14:24 | Πέτρος

    Επειδή γίνονται πάρα πολλές αναφορές στους συμβασιούχους ΣΟΧ να θυμίσω στους ιθύνοντες, αλλά και σε εργαζόμενους της ΕΡΤ, πως μαζί με τους ΣΟΧ, υπήρχαν και αρκετοί δημοσιογράφοι που εργάζονταν στην ΕΡΤ με συμβάσεις έργου και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για περισσότερα από 5 χρόνια, χωρίς μια ημέρα διακοπή! Για αυτούς γιατί δεν γίνεται καμία αναφορά; Αυτοί δεν θεωρούνται συμβασιούχοι; Δεν πρόσφεραν στην ΕΡΤ;