Άρθρο 14

Το άρθρο 14 του ν.4173/2013 αντικαθίσταται ως εξής:

«Κανονισμοί Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.

1. Η διάρθρωση και λειτουργία των υπηρεσιών της  Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. καθορίζονται με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της εταιρείας, ο οποίος καταρτίζεται με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου και εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο.

2. Με τον Κανονισμό Προσωπικού, ο οποίος καταρτίζεται με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου και εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο, ρυθμίζονται τα θέματα προσωπικού, τα αναγκαία προσόντα για την πρόσληψη, η διαδικασία και κάθε άλλο συναφές ζήτημα.

3. Οι όροι και οι διαδικασίες ανάθεσης μελετών, υπηρεσιών, εκτέλεσης έργων και εργασιών, προμηθειών αγαθών και υπηρεσιών, αγορών ακινήτων, μισθώσεων, εκμισθώσεων και κάθε άλλου ενοχικού ή εμπραγμάτου δικαιώματος επί κινητών και ακινήτων της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. καθορίζονται με κανονισμό, που καταρτίζεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και εγκρίνεται το Διοικητικό Συμβούλιο.

4. Οι Κανονισμοί των παραγράφων 1, 2 και 3 καταρτίζονται κατόπιν διαβούλευσης με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών σωματείων και ενώσεων των εργαζομένων της εταιρείας.

  • 12 Μαρτίου 2015, 05:57 | ΡΕΒΑΝΣΙΣΤΗΣ

    Έτσι αναγνωρίζει η κυβέρνηση τον 20μηνο αγώνα των εργαζομένων και την εμπειρίας της αυτοδιαχείρισης. Τον κανονισμό λειτουργίας τον καταρτίζει ο Διευθύνοντας Σύμβουλος τον εγκρίνει το ΔΣ. Όχι λοιπόν οι εργαζόμενοι ή οι αγωνιστές αλλά η κυβέρνηση μόνη της.
    Ο κανονισμός που καταρτίζει ο Διευθύνοντας Σύμβουλος θα διαχειρίζεται και την περιουσία της ΕΡΤ, και όχι κάποια επιτροπή της βουλής ή κάποια μη κομματικά ελεγχόμενη επιτροπή. Δεν θα έχουν λόγο οι εργαζόμενοι που έχουν και άμεσο συμφέρον να πάει καλά η εταιρεία αφού οι κυβερνήσεις αλλάζουν, οι εργαζόμενοι μένουν και το πρόσφατο κλείσιμο της ΕΡΤ μας δείχνει ότι πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί.

  • 11 Μαρτίου 2015, 22:50 | ΕΙΡΗΝΗ

    Μέχρι σήμερα, οι κανονισμοί λειτουργίας των επιχειρήσεων καταρτίζονταν μετά από διαβούλευση με τα συνδικάτα των εργαζομένων. Σήμερα, με αριστερή κυβέρνηση, καταρτίζονται από το διευθύνοντα σύμβουλο;

  • Άρθρο 14
    Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά την προσθήκη 5ης παραγράφου στο άρθρο 14, ως εξής: «Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας της εταιρείας και ο Κανονισμός Προσωπικού διασφαλίζει την εύκολη και ανεμπόδιστη πρόσβαση (φυσική και ηλεκτρονική προσβασιμότητα) όλων των εργαζομένων και των επισκεπτών της εταιρείας, με ή δίχως αναπηρία, στο σύνολο των εγκαταστάσεών της σε όλη την Επικράτεια, σε αντιστοιχία με το άρθρο 9 “Προσβασιμότητα” της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία» καθώς και με τον Ν. 4030/2012/ΦΕΚ 249Α.

  • 10 Μαρτίου 2015, 12:56 | eleos pia

    ΛΕΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το Κράτος. ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΟΜΨΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΤΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΕΠ ΚΑΝΕΝΑΣ ΡΟΛΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ , ΤΟ Δ.Σ ΘΑ ΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΠΙΟΝ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΕΗ.ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΕΝΑ ΟΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΕΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΡΤ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΘΕΙ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ… ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ !! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ.. Η ΕΛΠΙΔΑ ΧΑΘΗΚΕ,,, ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ,, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΘΙΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ!!!

  • 9 Μαρτίου 2015, 23:03 | Λυδία

    Παρακαλώ αναφέρετε πιο συγκεκριμένα για τις διαδικασίες και τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα τοποθετούνται οι προϊστάμενοι, οι οποίοι διαχειρίζονται και καθορίζουν τις τύχες των τμημάτων των οποίων θα προΐστανται. Τα τυπικά προσόντα θα πρέπει να αποτελούν προϋπόθεση και την βάση για να προχωρήσουμε σε άλλου τύπου κρίσεις για την αξιοσύνη του καθενός από αυτούς. Δεν νοείται δημοκρατικό (συγκεκριμένα αξιοκρατικό) άτομα που μετά βίας διαθέτουν ένα πτυχίο ΑΕΙ να προΐστανται τμημάτων με υφισταμένους που διαθέτουν περγαμηνές (διδακτορικές σπουδές και σημαντική ακαδημαϊκή πορεία). Μπορούμε όλοι να φανταστούμε τα αποτελέσματα της ανωμαλίας αυτής στην λειτουργία των τμημάτων αυτών και αλυσιδωτά στην ομαλή λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς επικαλούνται την μακρά προϋπηρεσία τους, την οποία όμως απέκτησαν κυρίως εντός της ΕΡΤ. Και το καλύτερο, η προϋπηρεσία αυτή έχει τις απαρχές της σε αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης, με καθαρά δηλαδή κομματικά κριτήρια. ΕΛΠΊΖΩ να επικρατήσει η λογική, η οποία επίσης ελπίζω ότι θα οδηγήσει νομοτελειακά στην αξιοκρατία.
    Προτείνω οι προσλήψεις προσωπικού και οι τοποθετήσεις σε υψηλές θέσεις (προϊστάμενοι και διευθυντές) να μην είναι ζήτημα Κανονισμού Προσωπικού που καταρτίζει ένα πρόσωπο (και εγκρίνεται από το ΔΣ) αλλά να είναι αποτέλεσμα σχετικού νόμου ή κρίσης ΑΣΕΠ ή, αν θέλετε, ενός οργάνου τύπου ΑΣΕΠ. Ας μην λησμονούμε ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα της παλιάς ΕΡΤ ήταν οι κομματικές στρατιές εργαζομένων σε όλες τις βαθμίδες. Ζητούμε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και πάλι αξιοκρατία!

  • 9 Μαρτίου 2015, 22:22 | Βασίλης Σπανός

    Παρακαλώ πολύ να δοθεί προσοχή στα κριτήρια πρόσληψης των δημοσιογράφων καθώς έχουν εξαιρεθεί , για άγνωστο λόγο, οι κάτοχοι διπλώματος δημοσιογραφίας με διετή φοίτηση σε δημόσια η ιδιωτικά ΙΕΚ και εξετάσεις στον άλλοτε ΟΕΕΚ (οργανισμό επαγγελματικής κατάρτισής) και σημερινό ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικό οργανισμό πιστοποίησης προσόντων κ επαγγελματικού προσανατολισμού). Ο νομοθέτης θα πρέπει όχι μόνο να εντάξει αυτούς τους πτυχιούχους δημοσιογραφίας (ΙΕΚ) στο πρόγραμμα μοριοδότησης, αλλά και να τους μοριοδοτεί περισσότερο από πτυχιούχους άλλων σπουδών άσχετων με την δημοσιογραφία.

  • 9 Μαρτίου 2015, 22:50 | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

    Οι Κανονισμοί θα πρέπει να προτείνονται από το Διευθύνοντα Σύμβουλο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όπου θα έχουν και το τελικό λόγο!Επίσης θα πρέπει τα μέλη του ΔΣ να γνωρίζουν συγκεντρωτικά τις δαπάνες του φορέα ανά μήνα τουλάχιστον και να τις εγκρίνουν