Άρθρο 11

Μετά το άρθρο 9 του ν.4173/2013 προστίθεται νέο άρθρο «9 Α» με τίτλο «Διευθύνων Σύμβουλος», ως εξής:

 

«9Α Διευθύνων Σύμβουλος

1. Ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει ιδίως τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

α) Διοικεί την Εταιρεία και προΐσταται όλων των υπηρεσιών της.

β) Λαμβάνει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις στο πλαίσιο  των διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία της εταιρείας, των εγκεκριμένων προγραμμάτων και προϋπολογισμών και των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου ασκώντας όλες τις σχετικές διευθυντικές αρμοδιότητες.

γ) Καταρτίζει τους κανονισμούς της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο επόμενο άρθρο.

δ) Καταρτίζει τον προϋπολογισμό της εταιρείας, ο οποίος ακολούθως εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο, και μεριμνά για την πραγματοποίηση των στόχων του.

ε) Καταρτίζει και εισηγείται το ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα και το περιεχόμενο των ιστοτόπων της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., προκειμένου αυτά να εγκριθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο, και εποπτεύει την τήρηση των βασικών αρχών του παρεχόμενου περιεχομένου σύμφωνα με το άρθρο 3.

στ) Εκπροσωπεί την Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. δικαστικώς και εξωδίκως.

2.Ο Διευθύνων Σύμβουλος μπορεί να ζητά την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη λήψη απόφασης σε οποιοδήποτε θέμα εμπίπτει στις κατά την προηγούμενη παράγραφο αρμοδιότητες του. Μπορεί επίσης να αναθέτει την άσκηση συγκεκριμένων κάθε φορά αρμοδιοτήτων του σε άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.»

  • 12 Μαρτίου 2015, 05:33 | ΡΕΒΑΝΣΙΣΤΗΣ

    Να και κάτι για τους νοσταλγούς της ΥΕΝΕΔ:
    ‘’Ο Διευθύνων Σύμβουλος… Διοικεί την Εταιρεία’’. Ένας καλός Πρόεδρος – Συνταγματάρχης Κοντέλης και ένας Διευθύνων Σύμβουλος – Αντισυνταγματάρχης Κατσάμπελας μας έλλειπε.
    Αυτοί θα καταρτίζουν τους κανονισμούς της ΕΡΤ, τον προϋπολογισμό, τους στόχους, το πρόγραμμα, το περιεχόμενο των ιστοτόπων. Αλήθεια, πάλι, με τους εργαζόμενους του 20μηνου αγώνα που τους έταζε προεκλογικά ότι θα συνδιαμορφώνουν το πρόγραμμα, τους στόχους κλπ, τι έγινε; Με την αυτοδιαχείριση; Με τον λαό;
    Τι εννοεί στην παράγραφο 2 όταν λέει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος μπορεί??????? να ζητά την έγκριση του ΔΣ για αποφάσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του; Μπορεί να αναθέτει τις αρμοδιότητές του και σε άλλο?????? μέλος του ΔΣ. Αν δηλαδή είναι κακό παιδάκι, θα του ζητηθεί να περάσει από το ΔΣ μία απόφαση που κανονικά παίρνει ο ίδιος και αν είναι… πολύ κακό παιδάκι, θα του ζητηθεί να δώσει τις αρμοδιότητές του σε άλλο, πιο… υπάκουο παιδάκι του ΔΣ.

  • 11 Μαρτίου 2015, 17:11 | ΕΛΕΝΗ

    Αμοιβές σύμφωνα με το ενιαίο μισθολόγιο του Δημόσιου Τομέα.
    Αυτό τα λέει όλα.
    Πλήρης διαφάνεια των αποδοχών τους, ανάρτηση στη διαύγεια ακόμα και για ένα ευρώ.

  • 11 Μαρτίου 2015, 12:05 | Λένα Π.

    Θεωρώ ότι οι αμοιβες πρέπει να είναι βάση ενιαίου μισθολογίου. Τέρμα τα ειδικά μισθολόγια. Ακόμα μετά από τόσα χρόνια που λέμε ότι η χώρα έχει ενιαίο μισθολόγιο και ακόμα υπουργεία και βουλή έχουν ειδικά μισθολόγια. Θέλουμε το κράτος να προστατεύει τις θέσεις εργασίας μας, αλλά να πληρωνόμαστε και διαφορετικά. Έλεος πια να υπάρξει ισότητα. Να πληρωνόμαστε όλοι το ίδιο βάσει προσόντων και προυπηρεσίας. Γιατί εγώ να πληρώνομαι περισσότερο από το καθηγητή στο σχολείο και ο υπάλληλος της Βουλής να παίρνει παραπάνω; ΙΣΟΤΗΤΑ

  • 10 Μαρτίου 2015, 14:32 | Μανώλης Δρυγιαννάκις

    Στις οικονομικές και συμβάσεις για προμήθειες να παίρνει απόφαση πλειοψηφική το Δ.Σ. και όχι να υπογράφει Διευθύνων Σύμβουλος. Δηλ να προλαβαίνει της αδιαφανείς ενέργειες του εκάστοτε Διευθύνων Σύμβουλου.
    Φυσικά θα πρέπει να αναρτούνται στην διαύγεια ακόμα και το 1€ και που διατίθεται. Όπως θα έπρεπε παντού σε όλους τους δημοσίους οργανισμούς.

  • 9 Μαρτίου 2015, 21:22 | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

    θα πρέπει ο Διευθύνων Σύμβουλος να δίνει λόγο στο Διοικητικό Συμβούλιο και να παίρνει τη σύμφωνη γνώμη του σε κρίσιμες αποφάσεις

  • 9 Μαρτίου 2015, 19:17 | Παπαγιαννοπουλος Κωνσταντινος

    Καλησπερα,

    Δεν εχω κανενα προβλημα στο να επαναλειτουργησει η ΕΡΤ, αρκει το κοστος λειτουργιας της να καλυπτεται απο ενα ποσοστο των εσοδων που θα εχει το κρατος απο τις πολυαναμενομενες αδειδοτησεις των ιδιωτικων τηλεοπτικων σταθμων. Δεν χρειαζεται να επιβαρυνθει και αλλο ο δοκιμαζομενος πολιτης.

    Επισης, σε θεσεις που μπορει να εφαρμοστει το ενιαιο μισθολογιο, θεωρω σωστο οι αμοιβες να ειναι συμφωνες με εκεινες αντιστοιχων θεσεων του υπολοιπου δημοσιου τομεα.