- Υπουργός Επικρατείας - http://www.opengov.gr/ypep -

Άρθρο 8 – Έγκριση Περιβαλλοντικών όρων

  1. Για την κατασκευή, επέκταση ή τον εκσυγχρονισμό των Μεγάλων Έργων απαιτείται η προηγούμενη έγκριση περιβαλλοντικών όρων, που χορηγείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού. Για το σκοπό αυτόν, ο Φορέας Πραγματοποίησης του έργου υποβάλλει σχετική αίτηση, που συνοδεύεται από τα κατά νόμο απαιτούμενα δικαιολογητικά, στην αρμόδια για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν. 1650/1986.
  2. Εφόσον έχουν κατά νόμο εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου δεν απαιτείται η έκδοση γνωμοδοτήσεων υπηρεσιών υπουργείων που έχουν εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους κατά τις διατάξεις των παραγράφων 3,4 και 6 του Ν. 2882/2001 και δεν απαιτείται η προβλεπόμενη από τη διάταξη της παραγράφου 5 του άρθρου 3 του ίδιου νόμου ανακοίνωση της υπηρεσίας που προτείνει την απαλλοτρίωση.
  3. Οι εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων που εκδίδονται στο πλαίσιο του παρόντος νόμου δημοσιεύονται υποχρεωτικά στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.