- Υπουργός Επικρατείας - http://www.opengov.gr/ypep -

Άρθρο 5 – Υποχρεώσεις εντασσόμενου στη Διαδικασία Μεγάλων Έργων

1.  Μετά την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Μεγάλων Έργων και Υποδομών για την ένταξη της επένδυσης  στη Διαδικασία Μεγάλων Έργων, ο επενδυτής καταθέτει στην Invest in Greece πλήρη φάκελο των  δικαιολογητικών, που είναι κατά τον νόμο απαραίτητα για την έγκριση και έκδοση των σχετικών αδειών. Η Invest in Greece υποχρεούται να προωθήσει το σχετικό φάκελο στις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως αυτές ορίζονται σύμφωνα με τις κείμενες για τις άδειες αυτές διατάξεις, εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) ημερών.

2. Ο υποψήφιος επενδυτής φέρει το βάρος της πληρότητας, ακρίβειας και αλήθειας των στοιχείων που υποβάλλονται  στις αρμόδιες κατά το νόμο υπηρεσίες για την αδειοδότηση και υποχρεούται να συνεργάζεται με την Invest in Greece, εφόσον κληθεί προς τούτο, προκειμένου να συμπληρωθούν τυχόν ελλείψεις. Σε περίπτωση υποβολής ψευδών στοιχείων το υπαίτιο πρόσωπο διώκεται με βάση τις διατάξεις περί ψευδούς δηλώσεως και η ένταξη της επένδυσής του στη Διαδικασία Μεγάλων Έργων ανακαλείται. Συγχρόνως, καταπίπτει το ποσό της παραγράφου 4 του άρθρου 4 που υποβάλλεται από τον επενδυτή στην Invest in Greece με την έγκριση της επένδυσής του.

3. Σε περίπτωση παράβασης των υποχρεώσεων του επενδυτή είναι δυνατή η απένταξη της επένδυσής του από τη Διαδικασία Μεγάλων Έργων, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Μεγάλων Έργων και Υποδομών μετά από γνώμη της Invest in Greece.