- Υπουργός Επικρατείας - http://www.opengov.gr/ypep -

Άρθρο 3 – Αρμοδιότητα υπαγωγής

1. Η Διυπουργική Επιτροπή Μεγάλων Έργων και Υποδομών που προβλέπεται στην από 12-2-2010 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου (ΦΕΚ Α΄25/18-02-2010) είναι αρμόδια για την ένταξη των επενδύσεων στη Διαδικασία Μεγάλων Έργων.

2. Η Διυπουργική Επιτροπή Μεγάλων Έργων και Υποδομών μπορεί να  επιβάλει περαιτέρω όρους για την υπαγωγή όλων των επενδυτικών σχεδίων στη Διαδικασία Μεγάλων Έργων, τα οποία αποσκοπούν στη διασφάλιση των στόχων της παραγράφου 1 του άρθρου 1 και εξειδικεύουν τα κριτήρια της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του παρόντος νόμου.

3. Ενόψει των ιδιαιτέρων οικονομικών συνθηκών και προκειμένου να διασφαλιστεί ο καλύτερος συντονισμός των εμπλεκόμενων μερών και η ταχεία πραγματοποίηση των σχετικών διαδικασιών προώθησης των Μεγάλων Έργων, συστήνεται ειδική τριμελής Διυπουργική Επιτροπή, με τη συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας, ως Πρόεδρο και των Υπουργών Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ως μέλη (στο εξής «Συντονιστική Επιτροπή») η οποία είναι αρμόδια για την εποπτεία, την παρακολούθηση και το συντονισμό των Διαδικασιών Μεγάλων Έργων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο  παρόντα Νόμο. Η γραμματειακή υποστήριξη της Συντονιστικής Επιτροπής θα παρέχεται από το γραφείο του Προέδρου της.