Άρθρο 22:

Η ισχύς του παρόντος θα αρχίσει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την εκτέλεσή του ως νόμου του Κράτους.

  • 1. Το Σ/Ν δεν εμφορείται από μια forward looking προοπτική, δεν επιλύει ζητήματα όπως εκείνα που θέτει η ψηφιακή ατζέντα 2020, ούτε αφήνει να εννοηθεί ότι οι υφιστάμενες ρυθμίσεις θα ξεπεραστούν πολύ σύντομα από τις τεχνολογικές εξελίξεις
    2. Το Σ/Ν σκοπεί και στην (επανα-) μεταφορά διατάξεων της κοινοτικής νομοθεσίας στην εθνική έννομη τάξη. Συνεπώς, διατάξεις του Σ/Ν που δεν σκοπούν στην επιτυχία του στόχου αυτού γεννούν ζητήματα ορθής εφαρμογής του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) βλ. παρατηρήσεις υπό άρθρα 17 και 18.
    3. Ειδικά όσον αφορά το status της ΕΕΤΤ ως Εθνικής Ρυθμιστικής Αρχής (ΕΡΑ), το νομοσχέδιο αφίσταται επιταγών του δικαίου της ΕΕ, προς τις οποίες έχουν συμμορφωθεί τα λοιπά Κράτη–Μέλη βλ. παρατηρήσεις υπό άρθρο 17.
    4. Το νέο πειθαρχικό δίκαιο που θεσπίζεται με το Σ/Ν σε αντικατάσταση του υφιστάμενου πειθαρχικού δικαίου των μελών της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ ουδόλως είναι αναγκαίο, τουναντίον ενέχει σαφή παραβίαση των διατάξεων των υπέρτερης τυπικής ισχύος κειμένων (Σύνταγμα της Ελλάδος, Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) βλ. παρατηρήσεις υπό άρθρο 18.
    5. Το Σ/Ν αναφέρεται σε αρμοδιότητες του Αν Υπουργού Οικονομίας (πρώην ΥΜΕ). Νομοτεχνικά ορθότερο θα ήταν να αναφέρεται στον Υπουργό Οικονομίας κ.λπ. ή τον Υπουργό που εκάστοτε ασκεί τις σχετικές με τους τομείς ηλεκτρονικών επικοινωνιών και παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών.