Άρθρο 15: Λόγοι ανάκλησης αδειών

1. Ανάκληση της άδειας των παρόχων περιεχομένου χωρεί με απόφαση του Ε.Σ.Ρ., ιδίως στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) Τα ίδια κεφάλαια της αδειούχου ανώνυμης εταιρίας έχουν μειωθεί σε σχέση με το απαιτούμενο ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο προς χορήγηση της άδειας , όπως προβλέπεται από τη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 4.

β) Το προσωπικό της αδειούχου ανώνυμης εταιρίας έχει μειωθεί σε σχέση με το απαιτούμενο προς χορήγηση της άδειας ελάχιστο αριθμό απασχολουμένων, όπως προβλέπεται από τη διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 9.

γ) Δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες στο άρθρο 8 προϋποθέσεις που αφορούν το εκπεμπόμενο πρόγραμμα, βάσει των οποίων χορηγήθηκε η ως άνω άδεια.

2. Καταργείται από τη δημοσίευση των άρθρων του παρόντος κεφαλαίου κάθε άλλη διάταξη, η οποία είναι αντίθετη με τις διατάξεις αυτού.

  • 5 Αυγούστου 2015, 20:12 | Παναγιωτης παπαδημητριου

    Να δεσμεύονται στην εφαρμογή τον νόμων για το 1,5% και για τα πνευματικά δικαιώματα

  • 5 Αυγούστου 2015, 13:36 | Φορείς του Οπτικοακουστικού

    Παρατηρήσεις σε Άρθρο 15

    Παρ 1 : προσθέτουμε δ εδάφιο . Όταν δεν αποδίδεται το ετησίως προβλεπόμενο απ τον νόμο 3905 του 2010 ποσό του 1.5 % επί του κύκλου εργασιών για την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών ( μυθοπλασίας μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ μεγάλου και μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων )

  • 27 Ιουλίου 2015, 01:11 | Ωρίωνας Μ

    Η συστηματική παραβίαση του άρθρου 14 και συγκεκριμένα:

    «6. Οι φορείς άδειας παρόχου περιεχομένου υποχρεούνται:

    α. να τηρούν τις γενικές αρχές ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων και να συμμορφώνονται προς τις διατάξεις του παρόντος νόμου, του άρθρου 3 του ν. 2328/1995, του π.δ. 109/2010 και τους ισχύοντες κώδικες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δεοντολογίας προγραμμάτων και διαφημίσεων, καθώς και κάθε άλλης διάταξης της κείμενης ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας»,

    πρέπει να αποτελεί λόγο ανάκλησης άδειας. Δεν γίνεται να προπαγανδίζει ένα μέσο, να δημιουργεί πανικό, να προωθεί τη βία, να προωθεί συγκεκριμένους πολιτικούς ή πρόσωπα ακόμα και του καλλιτεχνικού χώρου και γενικώς, να μην τηρεί τους κανόνες δεοντολογίας και να δέχεται μικροπρόστιμα από το ΕΣΡ. Παρακαλώ να προστεθεί οπωσδήποτε!!!

  • 25 Ιουλίου 2015, 01:07 | Κ.Παπαδημητρίου

    Η άδεια θα πρέπει επίσης να ανακληθεί αν δεν χρησιμοποιηθεί σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δεν θα έπρεπε π.χ. να χορηγηθεί μια άδεια και το κανάλι να αρχίσει να εκπέμπει μετά παό 2 χρόνια. Οι αιτούμενοι θα πρέπει να έχουν μια σχετική επιχειρησιακή ετοιμότητα και να μην «κρατούν» τις άδειες για αργότερα. Παρότι μπορεί να συνάγεται περιφραστικά, αυτό θα πρέπει να αναφέρεται και ρητά.

  • 25 Ιουλίου 2015, 00:15 | Κ.Παπαδημητρίου

    Ανάκληση θα πρέπει επίσης να γίνει αμέσως μόλις ελεγχθεί η τήρηση των Υπεύθυνων Δηλώσεων και δεν έχουν εφαρμοστεί.

  • 22 Ιουλίου 2015, 15:15 | Γιάννης Αγοράς

    Η μη τήρηση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τους όρους της άδειας, όπως αυτοί καθορίζονται στο άρθρο 14, ποιες ακριβώς επιπτώσεις θα έχει;
    Η σοβαρή, ή κατ΄έξακολούθηση μη τήρηση των όρων δεν θα έπρεπε να αποτελεί λόγο ανάκλησης της άδειας;