Άρθρο 10: Λοιποί όροι συμμετοχής

1. Οι υποψήφιοι προς αδειοδότηση δεν πρέπει να τελούν υπό πτώχευση ή πτωχευτικό συμβιβασμό ή να έχουν υπαχθεί στην προπτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99 ΠτωχΚωδ ή ανάλογη διαδικασία προβλεπόμενη από το δίκαιο της χώρας στην οποία έχουν την έδρα τους , ούτε να τελούν υπό εκκαθάριση και υπό αναγκαστική διαχείριση. Με την αίτησή τους οι υποψήφιοι υποχρεούνται να προσκομίσουν σχετικά πιστοποιητικά, εκδοθέντα από την αρμόδια αρχή, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην προκήρυξη του Ε.Σ.Ρ.

2 . Οι υποψήφιοι προς αδειοδότηση, οι μέτοχοι αυτών οι οποίοι κατέχουν ποσοστό μεγαλύτερο από ένα τοις εκατό (1%) επί του μετοχικού κεφαλαίου και οι νόμιμοι εκπρόσωποι των υποψηφίων, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους πρέπει να είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμεροι και υποχρεούνται να προσκομίσουν πιστοποιητικά ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.

3. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος προς αδειοδότηση, οι μέτοχοι αυτού οι οποίοι κατέχουν ποσοστό μεγαλύτερο από ένα τοις εκατό (1%) επί του μετοχικού κεφαλαίου και οι νόμιμοι εκπρόσωποι των υποψηφίων ή οι νόμιμοι εκπρόσωποί του έχουν λάβει από οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα τραπεζικό δάνειο, που αφορά τη συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα, υποχρεούνται να προσκομίσουν βεβαίωση – τραπεζική ενημερότητα, εκδοθείσα έως τριάντα (30) ημέρες πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησής του, περί του ύψους του χορηγηθέντος δανείου, του υπολοίπου του, των εγγυήσεων και τυχόν εξασφαλίσεών του (εμπράγματων ή μη) καθώς και της ομαλής εξυπηρέτησής του. Εφόσον δεν αποδεικνύεται η ομαλή εξυπηρέτηση των δανείων, η αίτηση συμμετοχής του υποψηφίου δεν γίνεται δεκτή. Σε περίπτωση που δεν έχει ληφθεί από τους ανωτέρω οποιοδήποτε δάνειο, υποχρεούνται να προσκομίσουν σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις, νομίμως θεωρημένες για το γνήσιο της υπογραφής τους.

4. Στο πρόσωπο των υποψηφίων, των μετόχων τους οι οποίοι κατέχουν ποσοστό μεγαλύτερο από ένα τοις εκατό (1%) επί του μετοχικού κεφαλαίου, των μελών του διοικητικού συμβουλίου τους, των νομίμων εκπροσώπων τους και των διευθυντικών στελεχών τους, δεν πρέπει να συντρέχουν οι ασυμβίβαστες ιδιότητες που προβλέπονται στα άρθρα 3 παρ. 3 και 5 παρ. 1 του ν. 3592/2007, όπως ισχύουν. Για τον έλεγχο της παρούσας προϋπόθεσης οι υποψήφιοι υποχρεούνται να προσκομίσουν με την αίτησή τους υπεύθυνες δηλώσεις, των ανωτέρω, νομίμως θεωρημένες για το γνήσιο της υπογραφής τους, καθώς και κάθε άλλο σχετικό δικαιολογητικό έγγραφο που θα ορίσει το Ε.Σ.Ρ. με την προκήρυξη.

5. Οι υποψήφιοι προς αδειοδότηση οφείλουν να καταβάλουν για την εξέταση της υποψηφιότητάς τους παράβολο του Ελληνικού Δημοσίου, το ποσό της οποίας καθορίζεται με την προκήρυξη. Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί το σχετικό παράβολο η αίτηση συμμετοχής του υποψηφίου δεν γίνεται δεκτή.

6. Οι υποψήφιοι προς αδειοδότηση, με την υποβολή αίτησης συμμετοχής τους στη διαδικασία, αποδέχονται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους της προκήρυξης και δηλώνουν ότι αποδέχονται όλους τους όρους της δημοπρασίας και της άδειας που θα τους χορηγηθεί.

7. Με την προκήρυξη του Ε.Σ.Ρ. καθορίζονται όλα τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι υποψήφιοι προς αδειοδότηση, προκειμένου να αποδείξουν τη συνδρομή των ανωτέρω οριζομένων στα άρθρα 3 έως και 10 θετικών και αρνητικών προϋποθέσεων, βάσει των οποίων θα γίνει η προεπιλογή τους για να αποκτήσουν το δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των άρθρων αυτών.

  • 25 Ιουλίου 2015, 00:59 | Κ.Παπαδημητρίου

    Στην παράγραφο 1, πρέπει να συμπληρωθεί «οι αιτούμενοι και οι μέτοχοι αυτών που καλύπτουν άνω του 1% δεν μπορούν να τελούν υπό πτώχευση» κλπ.

    Στην παράγραφο 3, η υπεύθυνη δήλωση να αφορά τις τράπεζες του εξωτερικού. Ο αιτών μπορεί να ζητήσει από κάθε ελληνική τράπεζα (δεν είναι πλέον τόσες πολλές) βεβαίωση ότι δεν του έχουν χορηγηθεί δάνεια. Θα μπορούσε επίσης να προσκομίζεται βεβαίωση της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ.