Άρθρο 07: Τεχνολογικός εξοπλισμός – Κτηριακή Υποδομή

1. Οι υποψήφιοι προς αδειοδότηση οφείλουν να διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό και κτηριακή υποδομή που τους εξασφαλίζει την άρτια ψηφιακή εκπομπή του προγράμματός τους και τη μεταφορά του σήματός τους στις εγκαταστάσεις του παρόχου δικτύου και ιδίως τα εξής:

α) τεχνολογικό εξοπλισμό που αφορά τον κεντρικό έλεγχο για την παραγωγή σημάτων, το χρονικό συγχρονισμό και την επικοινωνία των πηγών σήματος , τη διανομή των σημάτων, τη ροή του προγράμματος, τους χώρους τεχνικής επεξεργασίας και παραγωγής προγράμματος και τους σταθμούς μοντάζ, με τα αντίστοιχα τεχνικά σχέδια εγκατάστασης,

β) κτηριακές εγκαταστάσεις για αίθουσα κεντρικού ελέγχου, αίθουσα ροής, χώρους τεχνικής επεξεργασίας και παραγωγής προγράμματος και αίθουσα μοντάζ.

2. Με την προκήρυξη του Ε.Σ.Ρ. καθορίζονται οι ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές ανά κατηγορία της αιτούμενης άδειας λειτουργίας, που αφορούν τον τεχνολογικό εξοπλισμό και την κτηριακή υποδομή των υποψηφίων, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προς απόδειξή τους.

3. Σε περίπτωση που υποψήφιος προς αδειοδότηση κατά τον χρόνο υποβολής της υποψηφιότητάς του, δεν διαθέτει τον τεχνολογικό εξοπλισμό και την κτηριακή υποδομή που καλύπτει τις τεχνικές προδιαγραφές που καθορίζονται με την προκήρυξη του Ε.Σ.Ρ. ανά κατηγορία άδειας λειτουργίας, υποχρεούται να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση με την οποία βεβαιώνει ότι θα τα διαθέτει , εντός χρονικού διαστήματος έξι (6) μηνών από τη χορήγηση της άδειας.

  • 31 Ιουλίου 2015, 10:31 | george

    Δηλαδη πρωτα θα αγορασω τον εξοπλισμο, θα φτιαξω τις εγκαταστασεις και στην συνεχεια αφου ολα θα ειναι ετοιμα θα προσφυγω στο ΕΣΡ για να με αδειοδοτησει; Ειναι αυτος νομος;

  • 25 Ιουλίου 2015, 00:07 | Κ.Παπαδημητρίου

    Σχεδόν σε όλα τα άρθρα, ο υποβάλλων την αίτηση μπορεί να παρακάμψει τις απαιτήσεις με Υπεύθυνη Δήλωση. Θα πρέπει κάπως να προσδιοριστεί ότι μια αίτηση γεμάτη Υπεύθυνες Δηλώσεις, δηλαδή μια υπό σύσταση εταιρεία χωρίς ονομαστικοποιημένους μετόχους, που δεν έχει κεφάλαιο και δεν έχει εξοπλισμό/υποδομή, δεν μπορεί να υποβάλει αίτηση. Θα πρέπει να πληρούνται τουλάχιστον κάποιες από τις προϋποθέσεις συνολικά. Αν δεχτούμε ότι θα μπορεί να λάβει άδεια παρότι ουσιαστικά δηλώνει ότι δεν διαθέτει ακόμη τίποτε, η άδεια αυτή θα πρέπει να είναι προσωρινής διάρκειας 6 μηνών, στο πέρας του οποίου να γίνεται έλεγχος και αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου να μην δίδεται άδεια 10 ετών.

  • 23 Ιουλίου 2015, 09:33 | Δρ Γεώργιος Γιαννιτσιώτης

    Η περίπτωση outsourcing δεν πέρασε από το μυαλό του νομοθέτη;

  • 22 Ιουλίου 2015, 16:01 | Αρίστος

    ΤΟ ΕΣΡ μπορεί να κρίνει τον τεχνολογικό εξοπλισμό; Εχει το κατάλληλο προσωπικό; Με βάση ποιο πρότυπο θα κριθούν σταθμοί που έχουν τα πάντα αναλογικά και ούτε καν SDI;