- Υπουργός Επικρατείας - http://www.opengov.gr/ypep -

Άρθρο 11: Στελέχωση των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας

1. Στα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας τοποθετούνται:
α) υπάλληλοι του κλάδου Συμβούλων και Γραμματέων Επικοινωνίας για την εκτέλεση των καθηκόντων του άρθρου 9,
β) δημοσιογράφοι, μόνιμοι ή με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ή είναι αποσπασμένοι σε αυτή από εποπτευόμενο από αυτήν νομικό πρόσωπο, για την παρακολούθηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τη σύνταξη σχετικών επισκοπήσεων και ενημερωτικών σημειωμάτων.
γ) υπάλληλοι του κλάδου ή ειδικότητας ΠΕ Διοικητικός, Διοικητικός – Οικονομικός ή ειδικοί επιστήμονες ή του κλάδου ΤΕ Διοικητικός – Λογιστικός ή του κλάδου ΔΕ Διοικητικός της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για την εκτέλεση διοικητικών και οικονομικών καθηκόντων.
δ) επιτόπιο προσωπικό γραμματέων – μεταφραστών για την εκτέλεση μεταφραστικών καθηκόντων και καθηκόντων γραμματειακής υποστήριξης.
2. Το προσωπικό των περιπτώσεων β’ και γ’ της προηγούμενης παραγράφου πρέπει να έχει προϋπηρεσία τουλάχιστον δυο ετών σε οργανική μονάδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Ελλάδα και να γνωρίζει στην μεν περίπτωση β’ πολύ καλά την αγγλική γλώσσα και μια ακόμη ξένη γλώσσα, κατά προτίμηση δε αυτή του τόπου διαπίστευσης, στη δε περίπτωση γ’ άριστα την αγγλική ή τη γαλλική ή τη γερμανική γλώσσα. Το προσωπικό της περίπτωσης δ’ πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα και τη γλώσσα του τόπου της έδρας του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, στο οποίο προσλαμβάνεται. Η γνώση των γλωσσών και το επίπεδο αυτής πιστοποιούνται με αναγνωρισμένα διπλώματα γλωσσομάθειας, όπως ορίζεται στο άρθρο 28 του π.δ. 50/2001 (Α’ 39), όπως κάθε φορά ισχύει, ή με τίτλους σπουδών αναγνωρισμένων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής ή με σχετική βεβαίωση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
3. Το προσωπικό των περιπτώσεων β’ έως δ’ πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η σχετική γνώση και το επίπεδο αυτής πιστοποιούνται, όπως ορίζεται στο άρθρο 28 του ν. 3320/2005 (Α’ 48), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 19 παρ. 6α του ν. 4115/2013 (Α’ 24) και όπως κάθε φορά ισχύει, ή με τίτλους σπουδών πληροφορικής από αναγνωρισμένα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή με σχετική βεβαίωση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
4. Στα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας είναι δυνατή η άμισθη απασχόληση σπουδαστών, κατά προτίμηση ελληνικής καταγωγής, ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ή σχολών δημοσιογραφίας της περιφέρειας της έδρας του Γραφείου με σκοπό την πρακτική εκπαίδευσή τους.