- Υπουργός Επικρατείας - http://www.opengov.gr/ypep -

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

6.1. Η διαδικασία προεπιλογής των υποψηφίων αρχίζει από τη λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση του καταλόγου των προεπιλεγέντων υποψηφίων από την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού.

6.2. Στο στάδιο της προεπιλογής η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού εξετάζει τις αιτήσεις συμμετοχής και τα δικαιολογητικά που τις συνοδεύουν, όπως αναλυτικά αναφέρονται στα Τεύχη Α΄ – Η΄ της παρούσας, προκειμένου να διαπιστώσει τη συνδρομή των θετικών και αρνητικών προϋποθέσεων συμμετοχής στη δημοπρασία, όπως αυτές ορίζονται στα άρθρα 3 – 10 του Ν. 4339/2015. Η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού δύναται να καλέσει τους υποψήφιους να υποβάλουν, εντός προθεσμίας έξι (6) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, συμπληρωματικές πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με τα υποβληθέντα δικαιολογητικά.

6.3. Για τον έλεγχο των υποβαλλόμενων ανά τεύχος δικαιολογητικών των υποψηφίων, την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού θα συνδράμει εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, η οποία θα επιλεγεί για το έργο αυτό μετά την ολοκλήρωση του πρόχειρου διαγωνισμού που προκηρύχθηκε με την υπ’αριθ. 7752/8.4.2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

6.4. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των φακέλων αιτήσεων συμμετοχής σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού συντάσσει σχετικό πρακτικό προεπιλογής, στο οποίο καταγράφονται τα αποτελέσματα ελέγχου της πληρότητας και του νομότυπου των εγγράφων και των προϋποθέσεων συμμετοχής. Τα πρακτικό αυτό υποβάλλεται προς έγκριση στο Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Κατά της απόφασης έγκρισης του ως άνω πρακτικού, η οποία αναρτάται στο διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, χωρεί προδικαστική προσφυγή κατά τα οριζόμενα στο κεφάλαιο 9 της παρούσας.

6.5. Μετά την εκδίκαση των τυχόν υποβαλλόμενων προδικαστικών προσφυγών και την οριστικοποίηση του πρακτικού προεπιλογής, η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού συντάσσει οριστικό κατάλογο των υποψηφίων που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής στη δημοπρασία καθώς και κατάλογο των υποψηφίων που αποκλείονται από την περαιτέρω συμμετοχή τους στη διαδικασία. Οι κατάλογοι αυτοί αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Οι προεπιλεγέντες και οι αποκλεισθέντες υποψήφιοι ενημερώνονται ταυτόχρονα και με συστημένη επιστολή. Στους αποκλεισθέντες υποψηφίους επιστρέφεται και η τυχόν υποβληθείσα εγγυητική επιστολή.

6.6. Μετά την ανακοίνωση των προεπιλεγέντων υποψηφίων, η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού αποστέλλει σε καθένα από αυτούς ατομικό δελτίο συμμετοχής στη δημοπρασία, με το οποίο γνωστοποιείται η ημερομηνία εκκίνησης, ο τόπος διεξαγωγής καθώς και το ενδεικτικό πρόγραμμα της δημοπρασίας.

6.7. Μετά τη λήψη του ατομικού δελτίου συμμετοχής στη δημοπρασία, κάθε συμμετέχων καταθέτει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το αργότερο μέχρι την προηγούμενη ημέρα της διεξαγωγής της δημοπρασίας, εγγυητική επιστολή συμμετοχής, ισόποση με την τιμή εκκίνησης, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος ΙΙ της παρούσας. Η εν λόγω εγγυητική επιστολή επιστρέφεται στους συμμετέχοντες που δεν ανακηρύχθηκαν πλειοδότες σε καμία φάση της δημοπρασίας, εντός πέντε (5) ημερών από την ανακοίνωση των προσωρινών υπερθεματιστών σύμφωνα με την παράγραφο 7.4.11. Στους συμμετέχοντες που ανακηρύχθηκαν πλειοδότες σε κάποια φάση της δημοπρασίας, η ως άνω εγγυητική επιστολή επιστρέφεται εντός πέντε (5) ημερών από την καταβολή του τιμήματος σύμφωνα με την παράγραφο 8.4.