ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΙΤΗΣΗΣ

5.1. Ο φάκελος της αίτησης συμμετοχής περιλαμβάνει τα εξής έγγραφα:

α. έντυπο αίτησης σύμφωνα με το υπόδειγμα Παραρτήματος I
β. δικαιολογητικά που αντιστοιχούν στα κατωτέρω υπ΄ αριθμ. Α΄- Η΄ Τεύχη
γ. εγγυητική επιστολή σύμφωνα με το υπόδειγμα Παραρτήματος II, σε περίπτωση που απαιτείται η υποβολή της κατά το άρθρο 4 παρ. 3 του Ν. 4339/2015.

Η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού επικοινωνεί με τους φορείς που φέρονται να έχουν εκδώσει τις ανωτέρω εγγυητικές επιστολές προκειμένου να διαπιστώσει την εγκυρότητά τους. Εφόσον διαπιστωθεί πλαστότητα εγγυητικής επιστολής, ο υποψήφιος αποκλείεται από τη συνέχεια του διαγωνισμού και η υπόθεση διαβιβάζεται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

5.2. Σε περίπτωση που τα πρωτότυπα δικαιολογητικά έγγραφα δεν έχουν συνταχθεί στην ελληνική γλώσσα, προσκομίζονται με επίσημη μετάφραση στην ελληνική.

5.3. Όπου στην παρούσα Προκήρυξη αναφέρεται υπεύθυνη δήλωση εννοείται η προβλεπόμενη από το Ν. 1599/1986, όπως εκάστοτε ισχύει, όσον αφορά υποψηφίους με έδρα την Ελλάδα. Για υποψηφίους με έδρα την αλλοδαπή, εννοείται είτε υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 είτε ένορκη βεβαίωση, είτε στις περιπτώσεις που δεν προβλέπεται από το δίκαιο της έδρας τους, δήλωση ενώπιον Συμβολαιογράφου ή δικαστικής ή διοικητικής αρχής.

5.4. Όλες οι υπεύθυνες δηλώσεις που προβλέπονται από τα Τεύχη της Προκήρυξης υποβάλλονται νομίμως θεωρημένες για το γνήσιο της υπογραφής από Αστυνομικό Τμήμα ή Κ.Ε.Π. ή από αρμόδια Αρχή κατά το δίκαιο της έδρας της υποψήφιας εταιρίας ή κοινοπραξίας.

5.5. Σε περίπτωση που σύμφωνα με το δίκαιο της έδρας αλλοδαπού υποψηφίου ορισμένα από τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά δεν εκδίδονται ή δεν καλύπτουν στο σύνολό τους τις προβλεπόμενες από την Προκήρυξη προϋποθέσεις, αντικαθίστανται από ένορκη βεβαίωση του νομίμου εκπροσώπου του υποψηφίου ή εφόσον δεν προβλέπεται από το δίκαιο της έδρας του υποψηφίου, υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου του υποψηφίου ενώπιον Συμβολαιογράφου, δικαστικής ή διοικητικής αρχής.

5.6. Τεύχη Προκήρυξης

Τεύχος Α΄: Νομική μορφή υποψηφίων

Α. 1. Στην αίτηση αναφέρονται τα ακόλουθα στοιχεία της υποψήφιας εταιρίας ή κοινοπραξίας και των μελών της κοινοπραξίας:

Α.1.1. Ο Αριθμός Μητρώου Ανωνύμων Εταιριών (ΑΡ. Μ .Α. Ε.), ο αριθμός καταχώρισης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) και οι αντίστοιχες ημερομηνίες καταχώρισης.
Α.1.2. Η ημερομηνία σύστασης
Α.1.3. Η επωνυμία και ο διακριτικός τίτλος.
Α.1.4. Το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου, ο τρόπος καταβολής του και ο αριθμός των ονομαστικών μετοχών .
Α.1.5. Η διάρκεια.
Α.1.6. Ο σκοπός περιληπτικά.
Α.1. 7. Η ημερομηνία λήξης της εταιρικής χρήσης.
Α.1.8. Η έδρα.
Α.1.9. Ειδικά προνόμια που δίδονται σε ορισμένα πρό¬σωπα (π.χ. σε ιδρυτές ή μετόχους).
Α.1.10. Στις εταιρίες που προέρχονται από συγχώνευ¬ση σημειώνεται η επωνυμία, η μορφή, ο ΑΡ.Μ.Α.Ε. και ο αριθμός Γ.Ε.ΜΗ. των εταιριών οι οποίες συγχωνεύ-τηκαν. Στις εταιρίες που προέρχονται από μετατροπή σημειώνονται τα στοιχεία (νομική μορφή, βιβλίο καταχώ¬ρησης και λοιπά στοιχεία) πριν τη μετατροπή τους.
Α.1.11. Ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.).
Α.1.12. Για τις αλλοδαπές εταιρίες ή κοινοπραξίες , το δίκαιο της έδρας τους.

Α.2. Υποβάλλονται τα ακόλουθα έγγραφα της υποψήφιας εταιρίας ή κοινοπραξίας και των μελών της κοινοπραξίας:

Α.2.1. Κωδικοποιημένο καταστατικό νομίμως θεωρημένο από την οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση ή το Γ.Ε.ΜΗ. Στην περίπτωση των υπό σύσταση εταιριών ή κοινοπραξιών υποβάλλεται η εταιρική σύμβαση (η οποία πρέπει να περιλαμβάνει τα στοιχεία που ανα¬φέρονται στο άρθρο 2 Ν. 2190/20) ή το κοινοπρακτικό έγγραφο σύστασης.
Α.2.2. ΦΕΚ που αφορούν τη σύσταση και τις τυχόν τροποποιήσεις του καταστατικού.
Α.2.3. Πρακτικά Γενικών Συνελεύσεων (τακτικών και έκτακτων) των δύο (2) τελευταίων ετών πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
Α.2.4. Πρακτικά Διοικητικού Συμβουλίου του τελευ¬ταίου έτους πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
Α.2.5. Δικαστικές αποφάσεις που τυχόν αναγνωρίζουν ως άκυρες ή ακυρώνουν αποφάσεις Γενικών Συνελεύσε¬ων, καθώς και δικαστικές αποφάσεις που τυχόν ανατρέ-πουν τις προηγούμενες αποφάσεις.
Α.2.6. Δικαστικές αποφάσεις ή συμβόλαια μεταβίβασης της επιχείρησης παρόχου τηλεοπτικού περιεχομένου ή συγχώνευσης της εταιρίας ή συμβόλαιο σύστασης εταιρίας ή συγχώνευσης μετά από απόσχιση κλάδου, εφόσον ο αποσχισθείς είναι ο κλάδος που λειτουργεί την επιχείρηση του παρόχου. Σε περίπτωση διαδοχικών μεταβιβάσεων της ίδιας επιχείρησης παρόχου τηλεοπτικού περιεχομένου, καταγράφονται και προσκομίζονται τα συμβολαιογραφικά έγγραφα για το σύνολο των διαδοχικών μεταβιβάσεων.
Α.2.7. Απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής Σημάτων με την οποία κατοχυρώνεται το σήμα του υποψηφίου, εφόσον υφίσταται.
Α.2.8. Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης με την οποία χορηγείται στους ομολογιούχους δανειστές δικαίωμα με¬τατροπής των ομολογιών τους σε μετοχές.
Α.2.9. Εκθέσεις αποτίμησης τυχόν εισφορών σε είδος (άρθρο 9 Κ.Ν. 2190/1920).
Α.2.10. Άδεια της διοίκησης μαζί με την σχετική έκθεση αποτίμησης για την απόκτηση στοιχείων από την εται¬ρία, εφόσον πωλητές είναι ιδρυτές ή μέλη του Διοικητι¬κού Συμβουλίου ή συγγενείς αυτών (άρθρο 10 Κ.Ν. 2190/1920).
Α.2.11. Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για τη μείωση ή κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων σε περίπτωση αύξησης του μετοχικού κεφαλαί¬ου.
Α.2.12. Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για την από¬σβεση κεφαλαίου.
Α.2.13. Γενικό Πιστοποιητικό ΓΕΜΗ.

Για τις αλλοδαπές εταιρίες υποβάλλονται αντίστοιχα με τα ανωτέρω έγγραφα, κατά το δίκαιο της έδρας της εται¬ρίας, καθώς και βεβαίωση της αρμόδιας Αρχής περί της ισο¬δυναμίας των στοιχείων αυτών με τα προαναφερόμενα ή εφόσον δεν προβλέπεται η έκδοση τέτοιας βεβαίωσης, προσκομίζεται ένορκη βεβαίωση ή υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου της.

Τεύχος Β΄: Μετοχικό κεφάλαιο υποψηφίων

Β.1. Στην αίτηση αναφέρονται :

Β.1.1. Το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της υποψήφιας εταιρίας ή κοινοπραξίας, το οποίο θα πρέπει να ανέρχεται κατ΄ ελάχιστον στο ποσό των οκτώ εκατομμυρίων (8.000.000) ευρώ.

Β.1.2. Το τρέχον ύψος των ιδίων κεφαλαίων της υποψήφιας εταιρίας ή κοινοπραξίας , το οποίο δεν πρέπει να υπολείπεται του ανωτέρω ελάχιστου καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Β.1.3. Το ποσό για το οποίο εκδίδεται εγγυητική επιστολή του Παραρτήματος II, σε περίπτωση που είτε το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο είτε τα ίδια κεφάλαια του υποψηφίου υπολείπονται του ανωτέρω ελάχιστου ποσού.

Β.2. Υποβάλλονται τα ακόλουθα έγγραφα της υποψήφιας εταιρίας ή κοινοπραξίας:

Β.2.1. Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε περίπτωση που το ιδρυτικό κεφάλαιο υπολειπόταν του ανωτέρω ελάχιστου ποσού.

Β.2.2. Πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ή πράξη νομίμου εκπροσώπου της κοινοπραξίας που πιστοποιεί την ολοσχερή ή μερική καταβολή σε μετρητά του ιδρυτικού μετοχικού κεφαλαίου και των τυχόν αυξήσεων αυτού.

Β.2.3. ΦΕΚ δημοσίευσης αποφάσεων Γενικής Συνέλευσης και Διοικητικού Συμβουλίου για τα ανωτέρω υπό Β.2.1. και Β.2.2 θέματα.

Β.2.4. Θεωρημένες οικονομικές καταστάσεις της τελευταίας χρήσης συνοδευόμενες από έκθεση ορκωτού λογιστή.

B.2.5. Οι εταιρίες που δεν έχουν δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις για την τελευταία χρήση ή έχουν δημοσιεύσει, αλλά η καταληκτική ημερομηνία της χρήσης που αφορά ο ισολογισμός τους ανάγεται σε χρόνο προγενέστερο των έξι (6) μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, υποβάλλουν προσωρινές οικονομικές καταστάσεις ελεγμένες από ορκωτό ελεγκτή για τη χρονική περίοδο από την έναρξη της τρέχουσας χρήσης έως το τέλος του προηγούμενου από την υποβολή της αίτησης ημερολογιακού μήνα. Για τη σύνταξη των καταστάσεων αυτών εφαρμόζονται τα λογιστικά πρότυπα βάσει των οποίων η εταιρία συντάσσει τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της. Επιπροσθέτως υποβάλλουν αναλυτικό ισοζύγιο της Γενικής Λογιστικής, σε επίπεδο λογαριασμών κατώτατης βαθμίδας, για τη χρονική περίοδο που αφορούν οι προσωρινές οικονομικές καταστάσεις, στο οποίο εμπεριέχονται και τα υπόλοιπα των λογαριασμών αποτελεσμάτων της περιόδου αυτής.

Για τις αλλοδαπές εταιρίες υποβάλλονται αντίστοιχα με τα ανωτέρω έγγραφα, κατά το δίκαιο της έδρας της εται¬ρίας, καθώς και βεβαίωση της αρμόδιας Αρχής περί της ισο¬δυναμίας των στοιχείων αυτών με τα προαναφερόμενα ή εφόσον δεν προβλέπεται η έκδοση τέτοιας βεβαίωσης, προσκομίζεται υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου της.

Τεύχος Γ΄: Μετοχική σύνθεση υποψηφίων εταιριών και μελών κοινοπραξίας – Μέλη οργάνων διοίκησης.

Γ.1. Στην αίτηση αναφέρονται :

Γ.1.1. Τα στοιχεία ταυτότητας των μετόχων της αιτούσας εταιρί¬ας ή των μελών της αιτούσας κοινοπραξίας (για τα φυσικά πρόσωπα: όνομα, επώνυμο, πατρώνυ¬μο και Α.Φ.Μ., διεύθυνση κατοικίας και για τα νομικά πρόσωπα: επωνυμία, ΑΡ.Μ.Α.Ε., αριθμ. Γ.Ε.ΜΗ, Α.Φ.Μ., έδρα), το ποσοστό συμμετοχής τους και τα δικαιώματα ψήφου που κατέχουν. Για τα μέλη της κοινοπραξίας και για τους μετόχους της αιτούσας εταιρίας, εφόσον είναι άλλες εταιρίες, αναφέρονται τα παραπάνω στοιχεία και για τους μετό¬χους ή εταίρους αυτών, που είναι υποχρεωτικώς φυσικά πρόσωπα.

Γ.1.2. Τα στοιχεία ταυτότητας των ενεχυρούχων δανει¬στών που υπάγονται στο άρθρο 21 παρ. 3 του Ν. 3166/ 2003 καθώς και κάθε προσώπου στο οποίο έχουν εκχω¬ρηθεί (εκ χαριστικής ή εξ επαχθούς αιτίας) δικαιώματα ψήφου στη Γενική Συνέλευση (για τα φυσικά πρόσωπα: όνομα, επώνυμο, πατρώνυ¬μο και Α.Φ.Μ., διεύθυνση κατοικίας και για τα νομικά πρόσωπα: επωνυμία, ΑΡ.Μ.Α.Ε., αριθμό Γ.Ε.ΜΗ, Α.Φ.Μ., έδρα).

Γ.1.3. Τα στοιχεία ταυτότητας των μελών των οργάνων Διοίκησης και των διευθυντικών στελεχών (όνομα, επώνυμο, πατρώνυ¬μο και Α.Φ.Μ., διεύθυνση κατοικίας, επαγγελματική ιδιότητα). Εφόσον στην αιτούσα συμμετέχουν άλλες εταιρίες αναφέρονται τα ονόματα και η ιδιότητα των προσώπων που συμμετέχουν στα όργανα της διοίκησης καθώς και των διευθυντικών στελεχών των εταιριών αυτών.

Γ.2. Υποβάλλονται τα ακόλουθα έγγραφα από τους υποψήφιους και τους μετόχους αυτών, εφόσον αυτοί είναι ανώνυμες εταιρίες:

Γ.2.1. Πιστοποιητικό Γ.Ε.ΜΗ. από το οποίο προκύπτει ότι οι μετοχές της εταιρίας με βάση το ισχύον καταστατικό είναι ονομαστικές στο σύνολό τους.

Γ.2.2. Κατάσταση στην οποία αναφέρονται τα στοιχεία ταυτότητας των μετόχων και το ποσοστό συμμετοχής τους στην εταιρία. Εφόσον το ποσοστό συμμετοχής του μετόχου στην εταιρία δεν ταυτίζεται με τα δικαιώματα ψήφου που κατέχει, υποβάλλονται οι συμβάσεις δυνάμει των οποίων έχουν εκχωρηθεί τα σχετικά δικαιώματα. Εφόσον μέτοχοι της αιτούσας είναι άλλες εταιρίες υποβάλλεται κατάσταση μετόχων ή εταίρων και των εται¬ριών αυτών, που είναι υποχρεωτικώς φυσικά πρόσωπα. Με τους μετόχους εξομοιώνονται οι ενεχυρούχοι δανει¬στές που υπάγονται στο άρθρο 21 παρ. 3 Ν. 3166/2003, καθώς και κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο στο οποίο έχει εκχωρηθεί (εξ επαχθούς ή χαριστικής αιτίας) το δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση.

Γ.2.3. Υπεύθυνη δήλωση των μετόχων περί υπάρξεως συμφωνίας εκχώρησης δικαιωμάτων ψήφου καθώς και οι αντίστοι¬χες συμβάσεις. Σε περίπτωση που δεν υφίσταται τέτοια συμφωνία υποβάλλεται αρνητική υπεύθυνη δήλωση.

Γ.2.4. Δικαστικές αποφάσεις δυνάμει των οποίων ορι¬σμένος μέτοχος αποκτά δικαίωμα ψήφου.

Γ.2.5. Στοιχεία από τα οποία να προκύπτει τυχόν άσκη¬ση δικαιώματος ψήφου από τρίτα πρόσωπα δυνάμει συμ¬βάσεων ενεχύρου ή επικαρπίας ή συνεπεία λήψεως ασφαλιστικού μέτρου σε βάρος του κυρίου των μετοχών.

Γ.2.6. Για τις αλλοδαπές εταιρίες , που υποχρεούνται κατά το δίκαιο της έδρας τους να έχουν ονομαστικές τις μετοχές τους, προσκομίζεται προς τούτο σχετική βεβαίωση από αρμόδια Αρχή, αναλυτική κατάσταση με τα στοιχεία των μετόχων και τον αριθμό των μετοχών κάθε μετόχου, σύμφωνα με το τηρούμενο βιβλίο μετόχων κατά το δίκαιο της έδρας τους, καθώς και κάθε άλλο έγγραφο από το οποίο μπορεί να προκύπτει η ονομαστικοποίηση μέχρι φυσικού προσώπου.

Γ.2.7. Για τις αλλοδαπές εταιρίες που δεν υποχρεούνται κατά το δίκαιο της έδρας τους να έχουν ονομαστικές τις μετοχές τους, προσκομίζεται προς τούτο σχετική βεβαίωση από αρμόδια Αρχή της χώρας τους, άλλως ένορκη βεβαίωση του νομίμου εκπροσώπου τους ενώπιον Συμβολαιογράφου, δικαστικής ή διοικητικής αρχής ή σε περίπτωση που δεν προβλέπεται από το δίκαιο της έδρας τους υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου τους φέρουσα βεβαίωση για το γνήσιο της υπογραφής . Οι αλλοδαπές εταιρίες που δεν έχουν υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών τους επιπροσθέτως προσκομίζουν ενημερωμένη κατάσταση των μετόχων τους που κατέχουν ποσοστό τουλάχιστον 1% των μετοχών ή των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας ή των πραγματικών δικαιούχων κατά την έννοια του άρθρου 13 παρ. 1 του ν. 3691/2008. Σε περίπτωση που η αλλοδαπή εταιρία δεν τηρεί τέτοια ενημερωμένη κατάσταση προσκομίζει σχετική κατάσταση μετόχων – πραγματικών δικαιούχων που κατέχουν ποσοστό τουλάχιστον 1% των μετοχών ή των δικαιωμάτων ψήφου, σύμφωνα με την τελευταία Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μετά την τελευταία αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της εταιρίας. Για τις αλλοδαπές εξωχώριες εταιρίες, υποβάλλεται επιπλέον δήλωση των μετόχων ενώπιον Συμβολαιογράφου ή άλλης αρμόδιας Αρχής, στην οποία αναφέρονται οι πραγματικοί δικαιούχοι των μετοχών καθώς και τα στοιχεία τους, εφόσον δεν ταυτίζονται με τους μετόχους της εξωχώριας εταιρίας. Επιπροσθέτως οφείλουν να δηλώσουν περί της υπάρξεως ή μη συμφωνίας εμπιστεύματος (trust) μεταξύ αυτών ως επιτρόπων και τρίτων προσώπων.

Γ.2.8. Αντίγραφο του βιβλίου μετόχων της εταιρίας. Στην περίπτωση των εισηγμένων σε Χρηματιστήριο των κρατών – μελών της Ευρωπαïκής Ένωσης, του Ε.Ο.Χ. ή του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) εται¬ριών υποβάλλεται πιστοποιητικό του οικείου Χρηματιστηρίου με το οποίο βεβαιώνεται ότι η επιχείρηση είναι εισηγμένη στο εν λόγω Χρηματιστήριο και πρόσφατο μετοχολόγιο της εταιρίας στο οποίο θα εμφανίζονται οι μέτοχοι με αλφαβητική σει¬ρά και το ποσοστό συμμετοχής τους στην εταιρία. Εφό¬σον μέτοχοι της αιτούσας είναι άλλες ανώνυμες εταιρί¬ες υποβάλλεται αντίγραφο του βιβλίου μετόχων αυτών. Εάν μέτοχοι της αιτούσας είναι εταιρίες άλλης νομικής μορφής υποβάλλεται κάθε στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η εταιρική σύνθεση της εταιρίας αυ¬τής. Για τις αλλοδαπές εταιρίες υποβάλλονται πράξεις και στοιχεία αντίστοιχα κατά το δί¬καιο της έδρας τους.

Τεύχος Δ΄: Αρνητικές προϋποθέσεις – ασυμβίβαστες ιδιότητες – πόθεν έσχες υποψηφίων.

Δ.1. Οι μέτοχοι (φυσικά πρόσωπα), που είναι κύριοι ή συγκύ¬ριοι αριθμού μετοχών ή δικαιωμάτων ψήφου που υπερβαίνει το ποσοστό του 1 % του συνολικού μετοχι-κού κεφαλαίου ή των δικαιωμάτων ψήφου στη γενική συνέλευση της υποψήφιας εταιρίας και των μελών της υποψήφιας κοινοπραξίας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι νόμιμοι εκπρόσωποι των ανωτέρω εταιριών υποβάλλουν τα ακόλουθα έγγραφα:

Δ.1.1. Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης, το οποίο πρέπει να έχει εκδοθεί μετά το χρόνο δημο¬σίευσης της παρούσας προκήρυξης. Για τις αλλοδαπές εταιρίες υποβάλλονται στοιχεία αντίστοιχα κατά το δίκαιο της έδρας τους.

Δ.1.2. Υπεύθυνη δήλωση με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής τους με το ακόλουθο περιεχόμενο:

«Δεν έχω καταδικαστεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για κάποιο αδίκημα από τα αναφερόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 4339/2015, ήτοι: α. συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 2 παρ. 1 της υπ΄ αριθμ. 98/773/ΔΕΥ Κοινής Δράσης του Συμβουλίου ΕΕ (EE L 351/29.12.1998), δωροδοκία (όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 3 παρ. 1 της υπ΄ αριθμ. 98/742/ΚΕΠΠΑ Κοινής Δράσης του Συμβουλίου ΕΕ (EE L 358/31.12.1998), απάτη (κατά την έννοια του άρθρου 1 της Σύμβασης σχετικά με την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ΕΕ C 316/27.11.1995), νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητας κατά την έννοια του άρθρου 45 παρ. 1 της Οδηγίας 18/2004/ΕΚ (ΕΕ L 134/30.04.2004), β. για κάποιο από τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της εκβίασης, της πλαστογραφίας, της ψευδορκίας και της δόλιας χρεωκοπίας και γ. για οποιοδήποτε κακούργημα».

Δ.1.3. Υπεύθυνη δήλωση με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής τους με το ακόλουθο περιεχόμενο: «Δεν συμμετέχω, είτε ο ίδιος είτε μέσω παρένθετου προσώπου, ως μέτοχος, εταίρος, μέλος οργάνου της δι¬οίκησης της εταιρίας ούτε ασκώ ατομική επιχείρηση που διεξάγει έρευνες ραδιοτηλεοπτικής αγοράς ή παρέχει διαφημιστικές υπηρεσίες , ούτε συμμετέχω σε εταιρία που συμμετέχει σε παρόμοια εταιρία.»

Δ.2.1. Η υποψήφια εταιρία και τα μέλη της υποψήφιας κοινοπραξίας υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου τους περί τυχόν συμμετοχής σε άλλες επιχειρήσεις (εκτός ηλεκτρονικών ΜΜΕ). Στη δήλωση θα αναφέρονται τυχόν επιχειρήσεις (πλην επιχειρήσεων ΜΜΕ) στις οποίες συμμετέχει ή ελέγχει η υποψήφια εταιρία ή τα μέλη της κοινοπραξίας και οι συνδεδεμένες με αυτές εταιρίες. Εφόσον υπάρχουν τέτοιες συμμετοχές, στην υπεύθυνη δήλωση πρέπει να αναφέρονται η πλήρης επωνυμία της επιχείρησης, η έδρα και ο αριθμός φορολογικού μητρώου αυτής καθώς και το ποσοστό συμμετοχής. Σε περίπτωση που δεν υφίσταται συμμετοχή, υποβάλλεται αρνητική υπεύθυνη δήλωση.

Δ.2.2. Οι μέτοχοι (φυσικά πρόσωπα), που είναι κύριοι ή συγκύ¬ριοι αριθμού μετοχών ή δικαιωμάτων ψήφου που υπερβαίνει το ποσοστό του 1 % του συνολικού μετοχι-κού κεφαλαίου ή των δικαιωμάτων ψήφου στη γενική συνέλευση της υποψήφιας εταιρίας και των μελών της υποψήφιας κοινοπραξίας, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση περί τυχόν συμμετοχής σε άλλες επιχειρήσεις (εκτός ηλεκτρονικών ΜΜΕ). Σε περίπτωση που δεν υφίσταται συμμετοχή, υποβάλλεται αρνητική υπεύθυνη δήλωση.

Δ.3. Προκειμένου να αποδειχθεί η προέλευση των οικονομικών μέσων που διετέθησαν ή πρόκειται να διατεθούν για τη σύσταση και λειτουργία της υποψήφιας, οι μέτοχοι (φυσικά πρόσωπα), που είναι κύριοι ή συγκύ¬ριοι αριθμού μετοχών ή δικαιωμάτων ψήφου που υπερβαίνει το ποσοστό του 1 % του συνολικού μετοχι¬κού κεφαλαίου ή των δικαιωμάτων ψήφου στη γενική συνέλευση της υποψήφιας εταιρίας υποβάλλουν τα ακόλουθα έγγραφα:

Δ.3.1. Για τα φυσικά πρόσωπα:

Δ.3.1.1. Δήλωση φορολογίας εισοδήματος και τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά σημειώματα των δέκα τελευταίων οικονομικών ετών με ανάλυση των εξής στοιχείων: α) των απαλλασσόμενων ή με ειδικό τρόπο φορολογουμένων εισοδημάτων, β) των χρηματικών ποσών που προέρχονται από την διάθεση περιουσιακών στοιχείων, γ) των χρηματικών ποσών από ανάλωση κεφαλαίου που ήδη φορολογήθηκε ή απαλλασσόταν από το φόρο και δ) υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών στην περίπτωση που μεταξύ των εισοδημάτων υπάρχουν και εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες.

Δ.3.1.2. Τα υποβληθέντα συνοδευτικά έντυπα των ανωτέρω δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος (π.χ. έντυπα Ε2, Ε3, Ε4, Ε5, Ε9), καθώς επίσης και οι συμβάσεις αγοράς και πώλησης κινητών και ακινήτων που δηλώνονται σε αυτά, βεβαιώσεις κερδών από λαχεία και πινάκια αγοράς και πώλησης μετοχών από τα οποία θα προκύπτουν τυχόν κέρδη.

Δ.3.1.3. Για τα νομίμως μη δηλωθέντα στην φορολογική δήλωση εισοδήματα, υποβάλλονται συμβολαιογραφικά έγγραφα, και πινάκια αγοράς και πώλησης μετοχών καθώς και οιοδήποτε νόμιμο παραστατικό από το οποίο να αποδεικνύεται η απόκτηση του μη δηλωθέντος εισοδήματος. Σε περίπτωση συστάσεως δανείου που δεν έχει δηλωθεί, υποβάλλεται η σύμβαση του δανείου και το αντίγραφο του λογαριασμού όψεως ή ταμιευτηρίου όπου φαίνεται η ημερομηνία και το ποσό κατάθεσης και ανάληψης.

Δ.3.1.4. Συμβόλαια αγοράς μετοχών ή πινάκια αγοράς μετοχών για τα μη ιδρυτικά μέλη ή μετόχους καθώς και τυχόν αποφάσεις Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για έγκριση μεταβιβάσεων μετοχών (άρθρο 1 παρ. 13 Ν. 2328/1995).

Δ.3.1.5. `Οταν τα εισοδήματα των μετόχων, με τα οποία καλύπτουν το ποσό συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, προέρχονται από μισθώματα ακινήτων, υποβάλλονται και οι τίτλοι κτήσεως των ακινήτων αυτών.

Δ.3.1.6. Υπεύθυνη δήλωση που θα βεβαιώνει ότι τα οικονομικά μέσα που διέθεσαν για τη συμμετοχή τους στο κεφάλαιο της υποψήφιας εταιρίας δεν αποτελούν προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας κατά την έννοια της παρ. 1 του άρθρου 45 της Οδηγίας 18/2004/ΕΚ.

Δ.3.1.7. Κάθε άλλο στοιχείο με το οποίο αποδεικνύεται ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που διέθεσαν οι μέτοχοι για την συμμετοχή τους στην εταιρία.

Δ.3.2. Για τα ημεδαπά νομικά πρόσωπα:

Δ.3.2.1. Οι οικονομικές καταστάσεις (ισολογισμοί, καταστάσεις αποτελεσμάτων, προσαρτήματα) των δύο τελευταίων, πριν από την αγορά των μετοχών, ετών, καθώς και οι οικονομικές καταστάσεις όλων των ετών συμμετοχής της στην αιτούσα. Οι προαναφερόμενες καταστάσεις πρέπει να είναι ελεγμένες από ορκωτό ελεγκτή λογιστή.

Δ.3.2.2. Κωδικοποιημένο καταστατικό νομίμως θεωρημένο από την οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση ή το Γ.Ε.ΜΗ ή το Πρωτοδικείο της έδρας της εταιρίας.

Δ.3.2.3. Πρακτικό της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Δ.3.2.4. Βιβλίο μετόχων της εταιρίας και υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου για τους μετόχους με ποσοστό μεγαλύτερο του 1%.

Δ.3.2.5. Αντίγραφα συμβολαίων αγοροπωλησίας μετοχών και της δήλωσης φόρου υπεραξίας του πωλητή (για την περίοδο ισχύος της σχετικής υποχρέωσης) ή των πινακίων αγοράς των μετοχών της από το ΧΑΑ καθώς επίσης και τα παραστατικά εξόφλησης των συμβολαίων ή των πινακίων αγοράς.

Δ.3.2.6. Αναλύσεις των παρακάτω λογαριασμών του τελευταίου ισολογισμού της εταιρίας: i) Άυλων περιουσιακών στοιχείων, ii) Μακροπρόθεσμων – Βραχυπρόθεσμων δανείων, iii) Γραμματίων και επιταγών πληρωτέων, iv) Προμηθευτών, v) Πιστωτών διαφόρων, vi) Προκαταβολών πελατών και vii) Χρεωστών διαφόρων.

Δ.3.2.7. Οι συμβάσεις όλων των δανείων.

Δ.3.2.8. Το ενημερωτικό δελτίο εισαγωγής, τα ενημερωτικά δελτία για κάθε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου καθώς και το τελευταίο ετήσιο ενημερωτικό δελτίο, εφόσον η αιτούσα είναι εισηγμένη στο ΧΑΑ.

Δ.3.2.9. Αντίγραφο του βιβλίου απογραφών με ανάλυση του λογαριασμού «Συμμετοχές και λοιπές μακροπρόθεσμές απαιτήσεις» και τα αναλυτικά καθολικά (καρτέλες) αυτού.

Δ.3.2.10. Αντίγραφα των συμβολαίων αγοράς των ακινήτων που τυχόν ανήκουν στην εταιρία – μέτοχο καθώς και πιστοποιητικά βαρών και διεκδικήσεων για τα ακίνητα αυτά.

Δ.3.2.11. Οι εταιρίες – μέτοχοι που δεν έχουν δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις για την τελευταία χρήση ή έχουν δημοσιεύσει, αλλά η καταληκτική ημερομηνία της χρήσης που αφορά ο ισολογισμός τους ανάγεται σε χρόνο προγενέστερο των έξι (6) μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, υποβάλλουν προσωρινές οικονομικές καταστάσεις ελεγμένες από ορκωτό ελεγκτή για τη χρονική περίοδο από την έναρξη της τρέχουσας χρήσης έως το τέλος του προηγούμενου από την υποβολή της αίτησης ημερολογιακού μήνα. Για τη σύνταξη των καταστάσεων αυτών εφαρμόζονται τα λογιστικά πρότυπα βάσει των οποίων η εταιρία συντάσσει τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της. Επιπροσθέτως υποβάλλουν αναλυτικό ισοζύγιο της Γενικής Λογιστικής, σε επίπεδο λογαριασμών κατώτατης βαθμίδας, για τη χρονική περίοδο που αφορούν οι προσωρινές οικονομικές καταστάσεις, στο οποίο εμπεριέχονται και τα υπόλοιπα των λογαριασμών αποτελεσμάτων της περιόδου αυτής.

Δ.3.2.12. Προσκομίζεται και κάθε άλλο στοιχείο, με το οποίο αποδεικνύεται ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που διέθεσε η εταιρία – μέτοχος για την συμμετοχή της στην αιτούσα εταιρία.

Δ.3.3. Για τα αλλοδαπά νομικά πρόσωπα:

Δ.3.3.1. `Εκθεση ελέγχου από πιστοποιημένο ορκωτό ελεγκτή της έδρας της εταιρίας ή από αρμόδια κρατική αρχή για την πιστοποίηση του ύψους και της σύνθεσης του μετοχικού ή εταιρικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Δ.3.3.2. Φορολογικές δηλώσεις των δέκα (10) τελευταίων ετών.

Δ.3.3.3. Ισολογισμούς και λοιπές οικονομικές καταστάσεις των τριών (3) τελευταίων ετών καθώς και έκθεση ελέγχου των προαναφερόμενων ισολογισμών και οικονομικών καταστάσεων από αναγνωρισμένο ορκωτό ελεγκτή-λογιστή της έδρας της εταιρίας.

Δ.3.3.4. Σε περίπτωση υποβολής προσωρινών οικονομικών καταστάσεων για χρήση κατά την οποία πραγματοποιήθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά, αναλυτική κατάσταση των καταβεβλημένων ανά μέτοχο ποσών, ελεγμένη και θεωρημένη από πιστοποιημένο ορκωτό ελεγκτή – λογιστή της έδρας της εταιρίας.

Δ.3.3.5. Ανάλυση των λογαριασμών «Συμμετοχές» και «Χρεόγραφα-Μετοχές» καθώς και αντίγραφα του λογαριασμού όψεως ή του βιβλίου ταμείου της εταιρίας, από τα οποία να αποδεικνύεται η ανάληψη του τιμήματος για την αγορά των εν λόγω συμμετοχών και χρεογράφων, έλεγχος και θεώρηση αυτών από πιστοποιημένο ορκωτό ελεγκτή-λογιστή της έδρας της εταιρίας ώστε να διαπιστωθεί η κτήση και η κατοχή των μετοχών από την αλλοδαπή εταιρία.

Δ.3.3.6. Ανάλυση του λογαριασμού «Δάνεια” (μακροπρόθεσμα – βραχυπρόθεσμα) από ιδιώτες και τράπεζες, ο οποίος θα πρέπει να είναι ελεγμένος και θεωρημένος από πιστοποιημένο ορκωτό ελεγκτή-λογιστή της έδρας της εταιρίας καθώς επίσης και τις δανειακές συμβάσεις των αναφερόμενων στον ισολογισμό δανείων.

Δ.3.3.7. Ανάλυση των λογαριασμών «Πιστωτών», «Προμηθευτών», «Επιταγών Πληρωτέων», «Προκαταβολές Πελατών» και «Ποσά προοριζόμενα για αύξηση κεφαλαίου», έλεγχος και θεώρηση αυτών από πιστοποιημένο ορκωτό ελεγκτή της χώρας έδρας της αλλοδαπής εταιρίας.

Δ.3.3.8. Αντίγραφα συμβολαίων αγοροπωλησίας μετοχών και της δήλωσης φόρου υπεραξίας του πωλητή ή των πινακίων αγοράς των μετοχών της από το οικείο Χρηματιστήριο Αξιών καθώς επίσης και τα παραστατικά εξόφλησης των συμβολαίων ή των πινακίων αγοράς.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα.

Δ.3.4. Για τα υπό σύσταση νομικά πρόσωπα υποβάλλεται οικονομικοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας στην οποία αναφέρονται τα οικονομικά μέσα τα οποία θα διατεθούν για τη λειτουργία αυτών και ειδικότερα:

Δ.3.4.1. Το ύψος των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας.

Δ.3.4.2. Το ύψος των πάσης φύσεως προβλεπόμενων δανειακών υποχρεώσεων καθώς και το ποσοστό των υποχρεώσεων αυτών επί του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης.

Δ.3.4.3. Σχέδιο εξυπηρέτησης τυχόν δανειακών υποχρεώσεων.

Δ.3.4.4. Το υπολογιζόμενο κόστος για την απασχόληση του πάσης φύσεως προσωπικού (τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και λοιποί συντελεστές των μεταδιδομένων προγραμμάτων).

Δ.3.4.5. Εκτίμηση του ύψους των λοιπών λειτουργικών εξόδων.

Δ.3.4.6. Εκτίμηση του κόστους από την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων για την προμήθεια των μεταδιδομένων έργων.

Δ.3.4.7. Εκτίμηση του κόστους σχεδιαζόμενης ιδίας παραγωγής έργων οπτικοακουστικών έργων ή ανάθεσης της παραγωγής αυτής σε επιχειρήσεις παραγωγής οπτικοακουστικών έργων.

Δ.3.4.8. Εκτίμηση του ύψους των ποσών που θα καταβάλλονται ετησίως για τις πάσης φύσεως υποχρεωτικές χρηματικές οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο και άλλους δημόσιους ή κοινωφελείς φορείς.

Δ.3.4.9. Εκτίμηση του κόστους των εγκαταστάσεων παραγωγής οπτικοακουστικού προγράμματος καθώς και της προμήθειας του σχετικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού που απαιτείται ως ελάχιστη προϋπόθεση για την λειτουργία του σταθμού σύμφωνα με το άρθρο 7 του ν. 4339/2015. Ο αναφερόμενος στην οικονομοτεχνική μελέτη εξοπλισμός πρέπει να τελεί σε εύλογη αντιστοιχία με τον εξοπλισμό που αναφέρεται στην τεχνική μελέτη.

Δ.3.4.10. Εκτίμηση του κόστους τυχόν σχεδιαζόμενων άλλων εγκαταστάσεων παραγωγής και μετάδοσης προγράμματος.

Δ.3.4.11. Εκτίμηση των κατ΄ έτος συνολικών και ανά κατηγορία εσόδων του υποψηφίου .

Δ.3.4.12. Εκτίμηση αποτελεσμάτων δωδεκάμηνης χρήσης.

Δ.3.4.13. Εκτίμηση του κόστους για την απασχόληση του ελάχιστου αριθμού προσωπικού σύμφωνα με τις ειδικότητες που προβλέπει η υπ΄ αριθμ. 7577/2016 κοινής απόφασης των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Επικρατείας και Εργασίας (Β΄985).

Στην περίπτωση υπό σύσταση εταιρίας ή κοινοπραξίας απαιτείται επιπλέον υπεύθυνη δήλωση των ιδρυτών ότι τα ίδια κεφάλαια του νομικού προσώπου που θα συσταθεί δεν θα υπολείπονται του ελάχιστου μετοχικού κεφαλαίου του άρθρου 4 του ν. 4339/2015.

Για τους υπό σύσταση υποψηφίους τα αναφερόμενα υπό Δ.3.2. δικαιολογητικά έγγραφα υποβάλλονται από τα πρόσωπα, τα οποία έχουν συμβληθεί στο έγγραφο σύστασης.

Δ.4. Προκειμένου να διαπιστωθεί η μη συνδρομή του ασυμβίβαστου του άρθρου 6 παρ. 4 του ν. 4339/2015, υποβάλλονται τα ακόλουθα έγγραφα:

Δ.4.1. Οι ιδιοκτήτες , οι βασικοί μέτοχοι και οι εταίροι (όπως ορίζονται στο άρθρο 2 παρ. 6 και 7 του ν. 3310/2005) της υποψήφιας εταιρίας ή των μελών της υποψήφιας κοινοπραξίας υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής τους περί μη συνδρομής στο πρόσωπό τους της ασυμβίβαστης ιδιότητας του άρθρου 3 του ν. 3310/2005, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 του ν. 3414/2005, με το εξής περιεχόμενο: «Δεν έχω καταδικαστεί αμετακλήτως για το αδίκημα της ενεργητικής διαφθοράς, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 45 παρ. 1 εδ. β’ της Οδηγίας 2004/18/ΕΚ της 31.3.2004».

Εφόσον στην υποψήφια εταιρία ή στα μέλη της υποψήφιας κοινοπραξίας συμμετέχουν άλλες εταιρίες, η υπεύθυνη δήλωση της παρούσας παραγράφου υποβάλλεται και από τους εταίρους ή τους βασικούς μετόχους των εταιριών αυτών.

Δ.4.2. Τα μέλη του οργάνου της διοίκησης και τα διευθυ¬ντικά στελέχη (όπως ορίζονται στο άρθρο 2 παρ. 8 του ν. 3310/2005) της υποψήφιας εταιρίας ή κοινοπραξίας, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής τους περί μη συνδρομής στο πρόσωπό τους της ασυμβίβαστης ιδιότητας του άρθρου 3 του ν. 3310/2005, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 του ν. 3414/2005, με το εξής περιεχόμενο: «Δεν έχω καταδικαστεί αμετακλήτως για το αδίκημα της ενεργητικής διαφθοράς, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 45 παρ. 1 εδ. β’ της Οδηγίας 2004/18/ΕΚ της 31.3.2004».

Τεύχος Ε’: Τεχνολογικός εξοπλισμός – Κτηριακή Υποδομή

Ε.1. Οι υποψήφιοι υποβάλλουν με την αίτησή τους τεχνική μελέτη του τεχνολογικού εξοπλισμού και των κτηριακών εγκαταστάσεών τους, από το περιεχόμενο της οποίας θα προκύπτει η τήρηση των κατωτέρω ελάχιστων τεχνικών προδιαγραφών , σύμφωνα με το άρθρο 7 του ν. 4339/2015:

Ε.1.1. Τεχνολογικός εξοπλισμός.

Ε.1.1.1. Αίθουσα κεντρικού ελέγχου (Master Control Room).

α. Από την αίθουσα κεντρικού ελέγχου πραγματοποιείται ο έλεγχος του εξοπλισμού για την ασφαλή λήψη – αποκωδικοποίηση – μετατροπή – συγχρονισμό – επεξεργασία σημάτων από τουλάχιστον 6 πηγές εισόδου από τους παρακάτω τύπους, χωρίς να είναι υποχρεωτική η ύπαρξη όλων των τύπων:

i. Δορυφορικοί δέκτες
ii. Οπτική Ίνα
iii. Δέκτες μικροκυματικής μετάδοσης (RF link receiver)
iv. Σημάτων συνεχούς ροής μέσω διαδικτύου

β. Από την αίθουσα κεντρικού ελέγχου πρέπει να διέρχονται τα κυριότερα τηλεοπτικά σήματα τα οποία παράγονται ή διακινούνται εντός του τηλεοπτικού σταθμού, όπως και το τελικό πρόγραμμα το οποίο οδηγείται για εκπομπή. Για κάθε ένα από τα παραπάνω σήματα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης, ελέγχου και διανομής. Ο απαραίτητος εξοπλισμός είναι:

i. Τουλάχιστον 24 παρακολουθητές (monitors) εικόνας με διάμετρο 17» ή μεγαλύτερη που μπορεί να είναι είτε ξεχωριστές μονάδες είτε να αποτελούν συστοιχίες μεγαλύτερων οθονών με ανάλογες διαστάσεις.
ii. Παρακολουθητής (monitor) κυματομορφών και μετρητής στάθμης ήχου.
iii. Router (τουλάχιστον 96 Χ 96) ή κατάλληλα μηχανήματα και καλωδιώσεις είτε συνδυασμός των δύο ειδών εξοπλισμού για τη δρομολόγηση του σήματος σε κάθε σημείο του τηλεοπτικού σταθμού που είναι απαραίτητο για την παραγωγή, επεξεργασία ή αποθήκευση των προγραμμάτων.

γ. Στην αίθουσα κεντρικού ελέγχου πρέπει να υπάρχουν τα αναγκαία συστήματα επικοινωνίας, τηλέφωνα, Η/Υ με σύνδεση στο διαδίκτυο, ενδοεπικοινωνία και οποιαδήποτε άλλη απαραίτητη συσκευή επικοινωνίας.

Ε.1.1.2. Αίθουσα ροής προγράμματος.

α. Στην αίθουσα ροής προγράμματος, προκειμένου να διασφαλίζεται η συνεχής και αδιάλειπτη ροή του προγράμματος στον τηλεοπτικό αέρα θα πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά εξοπλισμός τουλάχιστον για:
i. Τη σύνδεση με τον κεντρικό έλεγχο και τα στούντιο.
ii. Την εισαγωγή, διαχείριση και αναπαραγωγή αποθηκευμένου υλικού.
iii. Τον συνδυασμό του τηλεοπτικού υλικού και την εκπομπή του με την χρήση κατάλληλου λογισμικού και σύμφωνα με τον οδηγό προγράμματος.
iv. Την παρακολούθηση και τον έλεγχο στάθμης εικόνας και ήχου με τον κατάλληλο εξοπλισμό.
v. 12 παρακολουθητές εικόνας με διάμετρο 17» ή μεγαλύτερη και 4 παρακολουθητές εικόνας με διάμετρο 21» ή μεγαλύτερη, που μπορεί να είναι είτε ξεχωριστές μονάδες είτε να αποτελούν συστοιχίες μεγαλύτερων οθονών με ανάλογες διαστάσεις.
vi. Τον έλεγχο για την προσθήκη επιπλέον στοιχείων, όπως λογότυπο του σταθμού, σήμα καταλληλότητας, υπότιτλοι, πληροφορίες για το πρόγραμμα, EPG κλπ.
vii. Την εγγραφή του προγράμματος που εκπέμπεται.

β. Στην αίθουσα ροής προγράμματος πρέπει να υπάρχουν τα αναγκαία συστήματα επικοινωνίας, τηλέφωνα, Η/Υ με σύνδεση στο διαδίκτυο, ενδοεπικοινωνία και οποιαδήποτε άλλη απαραίτητη συσκευή επικοινωνίας.

Ε.1.1.3. Αίθουσα παραγωγής και καταγραφής προγράμματος (studio).

α. Ο ελάχιστος εξοπλισμός που απαιτείται για την λειτουργία κάθε αίθουσας παραγωγής (studio) είναι:

Για το πλατό:

i. 8 τηλεοπτικές κάμερες
ii. Μικρόφωνα κατάλληλου τύπου
iii. Φώτα ρυθμιζόμενα
iv. Μονάδα τηλεπροβολής κειμένου (Teleprompter – Autocue κλπ) τουλάχιστον για στούντιο ειδήσεων
v. Παρακολουθητές εικόνας και ήχου

Για το χώρο ελέγχου και ρύθμισης:

i. Μονάδα ή σύστημα για τη μεταβολή και ρύθμιση χαρακτηριστικών της εικόνας
ii. Μίξη εικόνας με τουλάχιστον 16 εισόδους, 2 Μ/Ε, 2 Chroma Key, 2 DSK, 2 channel DVE
iii. Γεννήτρια χαρακτήρων ή μονάδα δημιουργίας και αναπαραγωγής γραφικών
iv. Σύστημα διαχείρισης και αναπαραγωγής αποθηκευμένου υλικού
v. Mονάδα ή σύστημα για τη μεταβολή και ρύθμιση χαρακτηριστικών του φωτισμού
vi. Στερεοφωνική Ρύθμιση ήχου με τουλάχιστον 16 εισόδους, 4 Aux, 2 Out
vii. Μονάδες επεξεργασίας και βελτίωσης ήχου, όπως equalizer, compressor, limiter κλπ
viii. Μονάδες για τον έλεγχο στάθμης εικόνας και ήχου
ix. 16 παρακολουθητές εικόνας με διάμετρο τουλάχιστον 17» και 4 με διάμετρο τουλάχιστον 21»

Ε.1.1.4. Αίθουσα μοντάζ.

Ο ελάχιστος εξοπλισμός που απαιτείται για την λειτουργία της αίθουσας μοντάζ είναι:
i. Μονάδα Η/Υ με λογισμικό για μοντάζ
ii. Παρακολουθητές γραφικών για τους Η/Υ και εικόνας για τηλεοπτικό πρόγραμμα
iii. Μικρόφωνο
iv. Παρακολουθητές ήχου, κυματομορφών και στάθμης
v. Σύστημα αποθήκευσης, αναπαραγωγής και διαχείρισης υλικού

Ε.1.1.5. Αίθουσα γραφικών και ειδικής επεξεργασίας εικόνας.

Ο ελάχιστος εξοπλισμός που απαιτείται για την λειτουργία της αίθουσας γραφικών και ειδικής επεξεργασίας εικόνας είναι:
i. Μονάδα Η/Υ με κατάλληλο λογισμικό
ii. Παρακολουθητές γραφικών για τους Η/Υ και εικόνας για τηλεοπτικό πρόγραμμα
iii. Παρακολουθητές ήχου, κυματομορφών και στάθμης
iv. Σύστημα αποθήκευσης, αναπαραγωγής και διαχείρισης υλικού

Ε.1.1.6. Μονοκάμερα συνεργεία.

Για την λειτουργία ενός παρόχου τηλεοπτικού περιεχομένου είναι αναγκαία 8 τουλάχιστον μονοκάμερα συνεργεία. Για κάθε συνεργείο απαιτείται ο κάτωθι εξοπλισμός:

i. Φορητή κάμερα με δυνατότητα εγγραφής
ii. Μικρόφωνα ενσύρματα ή ασύρματα
iii. Φωτιστικά Σώματα
iv. Τρίποδα στήριξης

Ε.1.1.7. Μονάδες εξωτερικών μεταδόσεων.

Για την λειτουργία ενός παρόχου τηλεοπτικού περιεχομένου είναι αναγκαίες 2 τουλάχιστον μονάδες εξωτερικών μεταδόσεων.Για κάθε μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων απαιτείται ο κάτωθι εξοπλισμός:

i. Ένα όχημα (van) με τουλάχιστον τρεις (3) κάμερες
ii. Ένα όχημα (van) με τουλάχιστον πέντε (5) κάμερες

Ε.1.1.8. Συστήματα μετάδοσης εικόνας και ήχου απομακρυσμένων λήψεων.

Κάθε τηλεοπτικός σταθμός θα διαθέτει τουλάχιστον 5 συστήματα μετάδοσης εικόνας και ήχου απομακρυσμένων λήψεων, χωρίς να είναι υποχρεωτική η ύπαρξη όλων των ανωτέρων τύπων.

Τα συστήματα μετάδοσης εικόνας και ήχου απομακρυσμένων λήψεων περιλαμβάνουν τον κάτωθι εξοπλισμό:
i. RADIO LINK
ii. SNG
iii. Συστήματα που χρησιμοποιούν κυψελοειδή δίκτυα τηλεπικοινωνιών

Ε.1.1.9. Εξοπλισμός για την αδιάλειπτη λειτουργία του παρόχου τηλεοπτικού περιεχομένου.

Για να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη λειτουργία και ροή προγράμματος του παρόχου τηλεοπτικού περιεχομένου είναι υποχρεωτική η ύπαρξη και λειτουργία κατάλληλων συστημάτων που περιλαμβάνουν:
i. UPS
ii. Ηλεκτροπαραγωγό Ζεύγος
iii. Εφεδρικός εξοπλισμός και συστήματα τουλάχιστον για την αίθουσα κεντρικού ελέγχου και την αίθουσα ροής προγράμματος
iv. λοιπό ειδικό εξοπλισμό (σύστημα αυτόματης μεταγωγής προγράμματος, κλπ)

Ε.1.2. Τεχνικά χαρακτηριστικά εξοπλισμού.

Ε.1.2.1 Οι υποψήφιοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν ένα από τα παρακάτω πρότυπα “Τηλεόρασης Υψηλής Ευκρίνειας – HDTV” τα οποία χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη:

EBU systemActive Lines Scanning / frame-rateSamples per active lineActive lines per frame (picture)Frame rateaspect ratio
S1720p/50128072050 Hz16:9
S21080i/251920108025 Hz16:9
S41080p/251920108050 Hz16:9
S41080p/501920108050 Hz16:9

Ε.1.2.2. Η διαδικασία λειτουργίας και ο εξοπλισμός πρέπει να συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές και τις διεθνείς πρακτικές, όπως προσδιορίζονται στα κάτωθι έγγραφα:

• ITU-R BT.709-6 Parameter values for the HDTV standards for production and international programme exchange

• EBU – TECH 3299 High Definition (HD) Image Formats for Television Production

• Ofcom Guidance Note on Flashing Images and Regular Patterns in Television

• ETSI ETS 300 707Q “Electronic Programme Guide (EPG)”

• EBU R 95 -1015 SAFE AREAS FOR 16:9 Television Production

• Tech3320-2014 EBU user requirements for video monitors in television production

• EBU R132 – Signal Quality in HDTV Production and Broadcast Services

• ETSI ETS 300 468: «Specification for Service Information (SI) in Digital Video Broadcasting (DVB)»

• SMPTE 272M: Formatting AES Audio and Auxiliary Data into Digital Video Ancillary Data Space

• SMPTE 334M: Vertical Ancillary Data Mapping

Ε.1.2.3. Ο τεχνικός εξοπλισμός απαιτείται να είναι υψηλής τεχνικής ποιότητας, να εξασφαλίζει την τήρηση των προδιαγραφών και πρέπει να τηρούνται οι εκάστοτε ισχύοντες κανονισμοί ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας της ITU.

Ε.1.2.4. Διαφοροποιήσεις γίνονται αποδεκτές μόνο αν υιοθετηθεί ισοδύναμο διεθνές πρότυπο αναγνωρισμένο από τους αρμόδιους οργανισμούς (ITU, ETSI, EBU, SMPTE κλπ).

Ε.1.3. Προς απόδειξη τήρησης των ανωτέρω ελάχιστων προδιαγραφών αναφορικά με τον τεχνολογικό εξοπλισμό οι υποψήφιοι υποβάλλουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α. Σε περίπτωση ιδιόκτητου εξοπλισμού, αντίστοιχα τιμολόγια αγοράς και δελτία αποστολής ή απόσπασμα μητρώου παγίων θεωρημένο από πιστοποιημένο ορκωτό ελεγκτή.

β. Σε περίπτωση μίσθωσης ή χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), αντίστοιχα μισθωτήρια συμφωνητικά και αποδεικτικά καταβολής μισθωμάτων μέχρι ένα (1) μήνα πριν την υποβολή της αίτησης.

γ. Τεχνική μελέτη, η οποία περιλαμβάνει τα παρακάτω:

i. Επιλεγέν πρότυπο “Τηλεόρασης Υψηλής Ευκρίνειας – HDTV” (S1ή S2 ή S3 ή S4 ) από τα αναφερόμενα στην παράγραφο Ε.1.2.1.
ii. Κατάσταση στην οποία αναφέρεται ο διαθέσιμος ελάχιστος εξοπλισμός των παραγράφων Ε.1.1.1. έως Ε.1.1.9 του κεφαλαίου Ε.1.1., αναγράφοντας αν είναι ιδιόκτητος ή μισθωμένος, το συγκεκριμένο τύπο, την εταιρία παραγωγής και το μοντέλο αυτού.
iii. Οδηγό παραγωγής και παράδοσης τηλεοπτικού προγράμματος, ο οποίος είναι δεσμευτικός για παραγωγούς και προμηθευτές προγράμματος και ορίζει τις τεχνικές προδιαγραφές, την μέθοδο παραγωγής, τις απαιτήσεις ποιότητας για την εικόνα και τον ήχο, τη μορφή και τη διαδικασία παράδοσης του τηλεοπτικού υλικού.

Ε.1.4. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος προς αδειοδότηση κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν διαθέτει τμήμα ή και το σύνολο του τεχνολογικού εξοπλισμού σύμφωνα με τις ελάχιστες προδιαγραφές του κεφαλαίου Ε.1.1., υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση με το ακόλουθο περιεχόμενο: “………δηλώνω ότι δεν διαθέτω τους κάτωθι τύπους εξοπλισμού του κεφαλαίου Ε.1.1., τους οποίους και προτίθεμαι, εφόσον μου χορηγηθεί η σχετική άδεια να αποκτήσω κατά κυριότητα ή εκ μισθώσεως, εντός της προβλεπομένης 6μηνης προθεσμίας της παραγράφου 3 του άρθρου 7 του Ν.4339/2015. Συγκεκριμένα, δε διαθέτω και δεσμεύομαι ότι θα αποκτήσω τον ακόλουθο εξοπλισμό: α) (π.χ στην ενότητα Ε.1.1.1.) …………., β) (π.χ. στην ενότητα Ε.1.1.2) ……κ.ο.κ »

Ε.2. Κτηριακές εγκαταστάσεις.

Ε.2.1. H ελάχιστη συνολική ωφέλιμη επιφάνεια των κτηριακών εγκαταστάσεων του υποψηφίου παρόχου (ανεξαρτήτως αν πρόκειται για ιδιόκτητες ή μισθωμένες εγκαταστάσεις) θα ανέρχεται σε 2.500 m2, με δυνατότητα απόκλισης 3%. Η επιφάνεια αυτή δύναται να καλύπτεται αθροιστικά από περισσότερα επιμέρους ακίνητα.

Ε.2.2. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν κτηριακές εγκαταστάσεις κατάλληλα διαμορφωμένες για την αδειοδοτούμενη δραστηριότητα, οι οποίες θα περιλαμβάνουν κατ΄ ελάχιστον τους εξής χώρους:

Ε.2.2.1. Αίθουσα κεντρικού ελέγχου με καθαρό εμβαδό τουλάχιστον 75 m2.

Ε.2.2.2. Αίθουσα ροής προγράμματος με καθαρό εμβαδόν τουλάχιστον 35 m2.Σε περίπτωση που η αίθουσα για τον κεντρικό έλεγχο και τη ροή προγράμματος είναι ενιαία, το ελάχιστο συνολικό καθαρό εμβαδόν πρέπει να είναι 100 m2.

Ε.2.2.3. Δύο (2) αίθουσες παραγωγής προγράμματος , οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν σε ενιαίο χώρο ή σε παρακείμενους χώρους τα πλατό και τους χώρους ελέγχου και ρύθμισης, με τις κατωτέρω διαστάσεις:
i. Τα πλατό θα έχουν συνολικό καθαρό εμβαδό μεγαλύτερο από 300 m2. Το καθαρό ύψος δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 4 m.
ii. Κάθε πλατό θα έχει καθαρό εμβαδόν τουλάχιστον 75 m2.
iii. Κάθε χώρος ελέγχου και ρύθμισης θα έχει καθαρό εμβαδόν τουλάχιστον 60 m2.
iv. Χώρος ελέγχου και ρύθμισης για κάθε πλατό με συνολικό καθαρό εμβαδόν των δύο χώρων ελέγχου και ρύθμισης τουλάχιστον 170 m2.

Ε.2.2.4. Αίθουσα μοντάζ με ελάχιστο καθαρό εμβαδόν 100m2 , η οποία θα περιλαμβάνει 8 χώρους , εκ των οποίων τουλάχιστον δύο χώροι είναι 3 θέσεων εργασίας.

Ε.2.2.5. Αίθουσα γραφικών και ειδικής επεξεργασίας εικόνας με ελάχιστο καθαρό εμβαδόν 25 m2, η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο (2) χώρους .

Ε.2.2.6. Αίθουσα Σύνταξης, η οποία μπορεί να αποτελείται από έναν ενιαίο ή περισσότερους διακριτούς χώρους, με ελάχιστο συνολικό καθαρό εμβαδόν 150 m2.

Ε.2.2.7. Χώρος μακιγιάζ, που μπορεί να αποτελείται από έναν ενιαίο ή περισσότερους διακριτούς χώρους, με ελάχιστο συνολικό καθαρό εμβαδόν 20 m2 .

Ε.2.2.8. Χώροι μηχανημάτων και αποθήκευσης.

α. Οι χώροι για την εγκατάσταση των μηχανημάτων θα πρέπει να έχουν συνολικό καθαρό εμβαδόν τουλάχιστον 100 m2.

β. Οι χώροι αποθήκευσης περιλαμβάνουν:
i. αποθήκη για φορητές κάμερες και τα παρελκόμενά τους με καθαρό εμβαδόν τουλάχιστον 30 m2.
ii. αποθήκη για τηλεοπτικό εξοπλισμό με καθαρό εμβαδόν τουλάχιστον 30 m2.
iii. χώρο αποθήκευσης και φύλαξης προγράμματος με ελάχιστο καθαρό εμβαδόν 70 m2

Ε.2.2.9. Χώροι γραφείων και ανάπαυσης.

α. Για το προσωπικό το οποίο απασχολείται σε γραφεία (δημοσιογράφοι, διοικητικό προσωπικό, λογιστήριο, καλλιτεχνικές ειδικότητες, κλπ) καθώς και για τη διοίκηση πρέπει να διατίθεται χώρος με συνολική ωφέλιμη επιφάνεια τουλάχιστον 1400 m2. Οι χώροι μπορεί να είναι ενιαίοι ή διακριτοί.

β. Οι χώροι ανάπαυσης πρέπει να είναι τέσσερις (4) ή περισσότεροι με ελάχιστο συνολικό καθαρό εμβαδόν 140 m2 , σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ε.2.2.10. Εφόσον δεν πληρούν ήδη τις απαιτήσεις του παρόντος τεύχους, οι υποψήφιοι υποχρεούνται να προβούν στις απαραίτητες εσωτερικές διαρρυθμίσεις των εγκαταστάσεών τους.

Ε.2.3. Οι υποψήφιοι υποβάλλουν με την αίτησή τους, προς απόδειξη της τήρησης των ελάχιστων τεχνικών προδιαγραφών αναφορικά με τις κτηριακές εγκαταστάσεις, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Ε.2.3.1. Σε περίπτωση ιδιόκτητων εγκαταστάσεων, αντίγραφα των τίτλων κτήσεως του ή των ακινήτων (συμβολαίου αγοράς, δωρεάς κ.λ.π. με τις οικείες πράξεις μεταγραφής), καθώς επίσης αντίγραφο φύλλου και αποσπάσματος κτηματολογίου.

Ε.2.3.2. Σε περίπτωση μη ιδιόκτητων εγκαταστάσεων, αντίγραφα μισθωτηρίων συμβολαίων ή συμφωνητικών παραχώρησης χρήσης (θεωρημένα από αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή συνοδευόμενα από βεβαίωση υποβολής στο ηλεκτρονικό σύστημα taxis) ή, ελλείψει αυτών, αντίστοιχα προσύμφωνα.

Ε.2.3.3. Αρχική και αναθεωρημένη οικοδομική άδεια, σύμφωνα με την απαιτούμενη χρήση, που θα περιλαμβάνει αντίγραφο διαγράμματος κάλυψης καθώς και αντίγραφα των αρχιτεκτονικών κατόψεων, όψεων και τομών. Τα ανωτέρω αναφερόμενα θα πρέπει να είναι θεωρημένα από τις οικείες πολεοδομικές υπηρεσίες του αρμόδιου δήμου.

Ε.2.3.4. Σε περίπτωση που κατά το χρόνο υποβολής της υποψηφιότητας δεν έχει εκδοθεί αναθεώρηση της αρχικής οικοδομικής άδειας, υποβάλλεται αποδεικτικό υποβολής αίτησης αναθεώρησης στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία, συνοδευόμενο από βεβαίωση του υπεύθυνου μηχανικού περί πληρότητας του φακέλου της αίτησης αναθεώρησης.

Ε.2.3.4. Βεβαίωση της αρμόδιας πολεοδομικής υπηρεσίας ότι το κτήριο ή τα κτήρια έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 24 ν. 4014/2011 (Α΄ 209).

Ε.2.3.5. Σύσταση κάθετης ή οριζόντιας ιδιοκτησίας και κανονισμό της οικοδομής.

Ε.2.3.6. Τεχνική Έκθεση σχετικά με την καταλληλότητα και την επάρκεια της κτιριακής υποδομής και των εγκαταστάσεων του υποψηφίου, με την οποία θα τεκμηριώνεται η συμμόρφωση της υποδομής αυτής με τις απαιτήσεις του παρόντος τεύχους και με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ε.2.3.6.1. Η Τεχνική Έκθεση θα συνταχθεί από αρμόδιους διπλωματούχους μηχανικούς και θα συνυπογραφεί από τον εκπρόσωπο του συμμετέχοντα στον διαγωνισμό.

Ε.2.3.6.2. Η Τεχνική Έκθεση θα αφορά στην κάθε είδους κτηριακή υποδομή ανεξάρτητα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, θα περιλαμβάνει δηλαδή τα ιδιόκτητα κτήρια, τα μισθωμένα ή κατά χρήση παραχωρούμενα κτήρια και τα κτήρια για τα οποία έχει υπογραφεί προσύμφωνο μίσθωσης ή παραχώρησης χρήσης.

Ε.2.3.6.3. Η Τεχνική Έκθεση θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τις θεματικές ενότητες που αναφέρονται στη συνέχεια με το συγκεκριμένο περιεχόμενο για κάθε μία από αυτές.

α. Γενική Περιγραφή.

Περιλαμβάνει συνοπτική περιγραφή των κτηρίων στα οποία λειτουργεί ή θα λειτουργήσει ο υποψήφιος (θέση, διαστάσεις, όροφος, εμβαδά, όγκος, βασικά υλικά κλπ), αναφορά στο ιστορικό της κατασκευής των κτηρίων, επεξηγηματικές παραπομπές στα έγγραφα και τα σχέδια που έχουν κατατεθεί.

β. Αδειοδοτημένη χρήση κτηρίων

Περιλαμβάνει αναφορές και στοιχεία σχετικά με τις ισχύουσες αδειοδοτημένες χρήσεις για κάθε ένα κτήριο ξεχωριστά και αναφορές σε τυχόν εκκρεμότητες αδειοδότησης ή αλλαγής χρήσης. Για τα κτήρια στα οποία ήδη λειτουργεί επιχείρηση παρόχου τηλεοπτικού περιεχομένου, εάν τυχόν εκκρεμεί η αδειοδότηση της χρήσης γίνεται αναλυτική αναφορά των λόγων στους οποίους οφείλεται η εκκρεμότητα και συνυποβάλλονται όλα τα σχετικά έγγραφα. Για τα κτήρια στα οποία πρόκειται να λειτουργήσει επιχείρηση παρόχου τηλεοπτικού περιεχομένου, εάν τυχόν υπάρχει εκκρεμότητα αδειοδότησης χρήσης (αλλαγή χρήσης κλπ), υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση διπλωματούχου μηχανικού για το εφικτό της αδειοδότησης και υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου ότι η εκκρεμότητα θα έχει τακτοποιηθεί εντός έξι (μηνών) από τη χορήγηση της δημοπρατούμενης άδειας.

γ. Έλεγχος Εφαρμογής Οικοδομικών Αδειών.

Περιλαμβάνει περιγραφή του ελέγχου κατασκευής των κτηριακών εγκαταστάσεων του υποψηφίου σύμφωνα με τις εκδοθείσες σχετικές οικοδομικές άδειες, όπως αυτές ισχύουν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης. Συνυποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση διπλωματούχου μηχανικού ότι έχουν εφαρμοστεί οι οικοδομικές άδειες και δεν υπάρχουν υπερβάσεις ή άλλες παραβάσεις που δεν έχουν τακτοποιηθεί ή ρυθμιστεί σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις που ισχύουν για τις περιπτώσεις αυτές.

δ. Έλεγχος συμμόρφωσης με τις ελάχιστες κτηριακές προδιαγραφές (διαμόρφωση χώρων και επιφάνειες).

Περιλαμβάνει αναλυτική περιγραφή των υπαρχουσών ή των προβλεπόμενων λειτουργιών και χρήσεων όλων των εγκαταστάσεων του υποψηφίου, συσχέτιση με το σχέδιο κάτοψης που αντιστοιχεί σε κάθε όροφο και αρίθμηση των χώρων, υπολογισμούς εμβαδών (συνολικής επιφάνειας , κύριων και βοηθητικών χώρων) και αναφορά των συγκεκριμένων απαιτήσεων του παρόντος τεύχους που καλύπτονται από κάθε χώρο. Τα ανωτέρω στοιχεία υποβάλλονται και υπό μορφή πίνακα.

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν διαθέτει ήδη κτιριακές εγκαταστάσεις ή οι υφιστάμενες δεν πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές του παρόντος τεύχους, για όλα τα κτήρια και για τους χώρους που πρόκειται να αγοραστούν, να μισθωθούν ή να παραχωρηθούν κατά χρήση, εκτός από τα σχετικά προσύμφωνα, εφόσον έχουν ήδη συναφθεί κατά τον χρόνο υποβολής της υποψηφιότητας, συνυποβάλλονται πλήρη σχέδια κατόψεων με τις διαμορφώσεις των επιμέρους χώρων, καθώς και όλα τα στοιχεία, οι περιγραφές, οι υπολογισμοί και οι αναφορές με βάση τα οποία θα αποδεικνύεται ότι θα καλύπτονται οι απαιτήσεις του παρόντος Τεύχους.

Ε.2.3.8. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν διαθέτει ήδη τμήμα ή και το σύνολο των απαιτούμενων κτιριακών εγκαταστάσεων, ή οι υφιστάμενες δεν πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές του παρόντος τεύχους, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του εκπροσώπου του υποψηφίου με το ακόλουθο περιεχόμενο: «………δηλώνω ότι δεν διαθέτω τις κτιριακές εγκαταστάσεις του κεφαλαίου Ε.2 της Προκήρυξης, τις οποίες και προτίθεμαι, εφόσον μου χορηγηθεί η σχετική άδεια, να αποκτήσω κατά κυριότητα ή εκ μισθώσεως ή κατά παραχώρηση χρήσης, εντός της προβλεπομένης 6μηνης προθεσμίας της παραγράφου 3 του άρθρου 7 του Ν.4339/2015».

Τεύχος ΣΤ΄: Περιεχόμενο εκπεμπόμενου προγράμματος.

ΣΤ.1. Υποψήφιοι που λειτουργούν ως πάροχοι περιεχομένου κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

ΣΤ.1.1. Στην αίτηση περιέχονται:

ΣΤ.1.1.1. Παρουσίαση από την οποία να προκύπτει με σαφήνεια η κατηγορία και το είδος του περιεχομένου του προς αδειοδότηση προγράμματος (όχι περισσότερες από διακόσιες – 200 – λέξεις).

ΣΤ.1.1.2. Ονομαστική κατάσταση με αναφορά στους επικεφαλής κάθε επιμέρους τμήματος του υποψηφίου (υπεύθυνος προγράμματος, ειδήσεων, αθλητικού, ψυχαγωγικού κ. ο. κ) και στα λοιπά μέλη κάθε τμήματος.

ΣΤ.1.2. Υποβάλλονται τα ακόλουθα έγγραφα:

ΣΤ.1.2.1. Αναλυτικά βιογραφικά σημειώματα των επικεφαλής των επιμέρους τμημάτων με ιδιαίτερη αναφορά στην εμπειρία, στις γνώσεις και στις ικανότητές τους.

ΣΤ.1.2.2. Βεβαιώσεις αναγνωρισμένης ένωσης συντακτών σχετικά με την εγγραφή του επικεφαλής του τμήματος ειδήσεων και όσων εκ των λοιπών εργαζομένων έχουν την ιδιότητα του δημοσιογράφου.

ΣΤ.1.2.3. Έντυπο αναλυτικό ημερήσιο πρόγραμμα λειτουργίας για τη χρονική περίοδο ενός (1) μηνός πριν την υποβολή της αίτησης, όπου καταγράφονται αναλυτικά τα δελτία ειδήσεων και οι εκπομπές που μεταδόθηκαν. Το ανωτέρω πρόγραμμα πρέπει κατ΄ ελάχιστον να περιλαμβάνει τα εξής:

α. τρία καθημερινά τακτά πρωτότυπα δελτία ειδήσεων συνολικής ημερήσιας διαρκειας τουλάχιστον ενενήντα (90) λεπτών.
β. εκπομπές λόγου, τέχνης, πολιτισμού και θεάτρου, όπως ενδεικτικά ιστορικές εκπομπές, εκπομπές για την ελληνική γλώσσα, εκπομπές για το βιβλίο, το θέατρο, το κινηματογράφο, τη μουσική, τις εικαστικές τέχνες κλπ, συνολικής διάρκειας τουλάχιστον δέκα (10) ωρών μηνιαίως
γ. τέσσερις τουλάχιστον κατηγορίες εκπομπών, συνολικής μηνιαίας διάρκειας καθεμίας εξ αυτών τουλάχιστον δέκα (10) ωρών, από τις εξής κατωτέρω:
Ενημερωτικές
Ποικίλης ύλης
Ελαφράς ψυχαγωγίας (τηλεπαιχνίδια, θεάματα, εκδηλώσεις κ.λ.π.)
Ελληνικές σειρές
Ξένες σειρές
Παιδικές εκπομπές
Ντοκιμαντέρ
Εκπομπές αθλητικού περιεχομένου

δ. ευρωπαϊκά έργα και ανεξάρτητες παραγωγές σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 17 και 18 του π.δ. 109/2010.
ε. δελτία ειδήσεων στη νοηματική γλώσσα
στ. εκπομπές (όπως αυτές προσδιορίζονται στο άρθρο 8 παρ. 2 περ. β του ν. 4339/2015) με ταυτόχρονη αναγραφή υποτίτλων στην ελληνική γλώσσα.

Για κάθε εκπομπή που περιλαμβάνεται στο ημερήσιο πρόγραμμα καταγράφεται η κατηγορία στην οποία εμπίπτει (κατά τα ως άνω οριζόμενα), η διάρκεια και η περιοδικότητα προβολής της.

ΣΤ.1.2.4. Υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου του υποψηφίου που βεβαιώνει ότι το έντυπο ημερήσιο πρόγραμμα αποτυπώνει με ακρίβεια το οπτικοακουστικό υλικό, όπως μεταδόθηκε κατά το προβλεπόμενο από την υπό στοιχ. ΣΤ.1.2.3 παράγραφο της παρούσας χρονικό διάστημα.

ΣΤ.1.2.5. Υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου του υποψηφίου που βεβαιώνει ότι η διάρκεια του προγράμματος που μεταδίδεται καλύπτει το σύνολο του εικοσιτετραώρου και ότι η κύρια γλώσσα μετάδοσης ή υποτιτλισμού είναι η ελληνική.

ΣΤ.1.2.6. Σε περίπτωση που το ήδη εκπεμπόμενο πρόγραμμα του υποψηφίου δεν συμμορφώνεται πλήρως με τις προϋποθέσεις του άρθρου 8 του ν. 4339/2015, υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου του υποψηφίου με την οποία θα βεβαιώνεται ότι εντός χρονικού διαστήματος τριών (3) μηνών από τη χορήγηση της άδειας, ο υποψήφιος θα μεταδίδει το προβλεπόμενο από την υπό στοιχ. ΣΤ.2.2.3 παράγραφο της παρούσας πρόγραμμα.

ΣΤ.2. Υποψήφιοι που δεν λειτουργούν ως πάροχοι περιεχομένου κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

ΣΤ.2.1. Στην αίτηση περιέχονται:

ΣΤ.2.1.1. Παρουσίαση από την οποία να προκύπτει με σαφήνεια η κατηγορία και το είδος του περιεχομένου του προς αδειοδότηση προγράμματος (όχι περισσότερες από διακόσιες – 200 – λέξεις).

ΣΤ.2.1.2. Ονομαστική κατάσταση με αναφορά στους επικεφαλής κάθε επιμέρους τμήματος του υποψηφίου (υπεύθυνος προγράμματος, ειδήσεων, αθλητικού, ψυχαγωγικού κ. ο. κ) και στα λοιπά μέλη κάθε τμήματος.

ΣΤ.2.2. Υποβάλλονται τα ακόλουθα έγγραφα:

ΣΤ.2.2.1. Αναλυτικά βιογραφικά σημειώματα των επικεφαλής των επιμέρους τμημάτων με ιδιαίτερη αναφορά στην εμπειρία, στις γνώσεις και στις ικανότητές τους.

ΣΤ.2.2.2. Βεβαιώσεις αναγνωρισμένης ένωσης συντακτών σχετικά με την εγγραφή του επικεφαλής του τμήματος ειδήσεων και όσων εκ των λοιπών εργαζομένων έχουν την ιδιότητα του δημοσιογράφου.

ΣΤ.2.2.3. Αναλυτικό ημερήσιο πρόγραμμα σχεδιαζόμενης λειτουργίας από το οποίο να προκύπτει η τήρηση των ελάχιστων προδιαγραφών εκπεμπόμενου προγράμματος, όπως περιγράφονται ανωτέρω στην υπό στοιχ. ΣΤ.1.2.3 παράγραφο της παρούσας.

ΣΤ.2.2.4. Υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου του υποψηφίου, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι εντός χρονικού διαστήματος τριών (3) μηνών από τη χορήγηση της άδειας, ο υποψήφιος θα μεταδίδει το προβλεπόμενο από την υπό στοιχ. ΣΤ.2.2.3 παράγραφο της παρούσας πρόγραμμα.

Τεύχος Ζ΄: Απασχολούμενο προσωπικό.

Ζ.1. Υποψήφιοι πάροχοι που λειτουργούν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Ζ.1.1. Στην αίτηση περιέχονται:

Ζ.1.1.1. Ονομαστική κατάσταση, ξεχωριστά για κάθε μήνα ενός ημερολογιακού έτους πριν την υποβολή της αίτησης, των εργαζομένων με σύμβαση εργασίας που περιλαμβάνονται στα αναφερόμενα κατωτέρω δικαιολογητικά, η οποία θα αναφέρει: 1) την ημερομηνία πρόσληψης του κάθε εργαζόμενου, 2) το αντικείμενο της απασχόλησής του – ειδικότητα, 3) την πλήρη ή μη απασχόληση αυτού και το ωράριο απασχόλησης, 4) την τυχόν απασχόληση σε περισσότερους από δύο κλάδους επιχειρήσεων του υποψηφίου, 5) αν απασχολήθηκε 20 τουλάχιστον ημέρες τον αντίστοιχο υπολογιζόμενο μήνα.

Ζ.1.1.2. Οικονομοτεχνική μελέτη για όλη τη διάρκεια της ισχύος της αιτούμενης άδειας αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες θέσεις εργασίας, σε περίπτωση που απαιτούνται για την συμπλήρωση του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 2α του ν. 4339/2015.

Ζ.1.2. Υποβάλλονται τα ακόλουθα στοιχεία:

Ζ.1.2.1. Μισθολογικές καταστάσεις, εγκεκριμένες από την οικεία Επιθεώρηση Εργασίας του προσωπικού που απασχολήθηκε με σύμβαση εργασίας κατά τους δώδεκα (12) τελευταίους, πριν την υποβολή της αίτησης, μήνες.

Ζ.1.2.2. Βεβαιώσεις των αρμόδιων ασφαλιστικών οργανισμών για την ασφάλιση των ίδιων εργαζομένων για ολόκληρο το χρονικό διάστημα, που αναφέρεται στις ανωτέρω μισθολογικές καταστάσεις.

Ζ.1.2.3. Οργανόγραμμα του υποψηφίου με υποχρεωτική μνεία του αριθμού εργαζόμενων ανά ειδικότητα, ο οποίος σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 7577/2016 κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Επικρατείας (Β΄985) θα ανέρχεται κατ΄ ελάχιστον για θέσεις τεχνικού προσωπικού σε 160 εργαζομένους, για θέσεις διοικητικού προσωπικού σε 120 εργαζομένους και για θέσεις δημοσιογράφων σε 120 εργαζομένους.

Ζ.1.2.4. Υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου του υποψηφίου με την οποία θα βεβαιώνει ότι εντός τριών (3) μηνών από τη χορήγηση της άδειας θα απασχολεί τον προβλεπόμενο από το άρθρο 9 παρ. 2 του ν. 4339/2015 ελάχιστο αριθμό προσωπικού κατά την διάκριση της προηγούμενης παραγράφου.

Ζ.2. Υποψήφιοι πάροχοι που δεν λειτουργούν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Ζ.2.1. Υποβάλλονται τα ακόλουθα στοιχεία:

Ζ.2.1.1. Οικονομοτεχνική μελέτη αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες θέσεις εργασίας του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 2α του ν. 4339/2015.

Ζ.2.1.2. Υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου του υποψηφίου με την οποία θα βεβαιώνει ότι εντός τριών (3) μηνών από τη χορήγηση της άδειας θα απασχολεί τον προβλεπόμενο κατά την υπό στοιχ. Ζ.2.1.1. παράγραφο της παρούσας ελάχιστο αριθμό προσωπικού ανά ειδικότητα κατά την οριζόμενη στην υπ΄ αριθμ. 7577/2016 κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Επικρατείας (Β΄985) διάκριση.

Τεύχος Η΄: Λοιπά δικαιολογητικά φακέλου αίτησης.

Η.1. Οι υποψήφιες προς αδειοδότηση εταιρίες και οι μέτοχοι αυτών (φυσικά και νομικά πρόσωπα), που είναι κύριοι ή συγκύ¬ριοι αριθμού μετοχών ή δικαιωμάτων ψήφου που υπερβαίνει το ποσοστό του 1 % του συνολικού μετοχι-κού κεφαλαίου ή των δικαιωμάτων ψήφου στη γενική συνέλευση, καθώς και τα μέλη των υποψηφίων κοινοπραξιών, υποβάλλουν τα ακόλουθα έγγραφα:

Η.1.1. Πιστοποιητικά από το οικείο Πρωτοδικείο περί μη πτώχευσης και περί μη υπαγωγής σε πτωχευτικό συμβιβασμό και σε προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, τα οποία θα πρέπει να έχουν εκδοθεί έως δέκα (10) ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Η.1.2. Πιστοποιητικά από το οικείο Πρωτοδικείο ότι δεν τελούν υπό εκκαθάριση και αναγκαστική διαχείριση, τα οποία θα πρέπει να έχουν εκδοθεί έως δέκα (10) ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Για τα αλλοδαπά νομικά πρόσωπα προσκομίζονται αντίστοιχα πιστοποιητικά, τα οποία προβλέπονται από το δίκαιο της έδρας τους, με επίσημη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα.

Η.2. Οι υποψήφιες προς αδειοδότηση εταιρίες και οι μέτοχοι αυτών (φυσικά και νομικά πρόσωπα), που είναι κύριοι ή συγκύ¬ριοι αριθμού μετοχών ή δικαιωμάτων ψήφου που υπερβαίνει το ποσοστό του 1 % του συνολικού μετοχι¬κού κεφαλαίου ή των δικαιωμάτων ψήφου στη γενική συνέλευση, τα μέλη των υποψηφίων κοινοπραξιών, καθώς και οι νόμιμοι εκπρόσωποι αυτών, υποβάλλουν τα ακόλουθα έγγραφα:

Η.2.1. Πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, το οποίο θα πρέπει να έχει εκδοθεί έως δέκα (10) ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Η.2.2. Πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας , το οποίο θα πρέπει να έχει εκδοθεί έως δέκα (10) ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Η.2.3. Βεβαίωση – τραπεζική ενημερότητα χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ημεδαπής ή αλλοδαπής: α. περί του ύψους του χορηγηθέντος δανείου, του υπολοίπου του, των εγγυήσεων και τυχόν εξασφαλίσεών του καθώς και περί της ομαλής εξυπηρέτησής του ή β. περί της μη λήψης δανείου, που θα έχει εκδοθεί έως τριάντα (30) ημέρες πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Η.3. Οι υποψήφιες προς αδειοδότηση εταιρίες και τα μέλη των υποψήφιων κοινοπραξιών υποβάλλουν διά του νομίμου εκπροσώπου τους υπεύθυνη δήλωση περί τυχόν συμμετοχής της εταιρίας σε άλλες ημεδαπές επιχειρήσεις ηλεκτρονικών ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο). Στην υπεύθυνη δήλωση πρέπει να αναφέρεται η πλήρης επωνυμία της επιχείρησης, το ποσοστό συμμετοχής ή ο τρόπος ελέγχου της επιχείρησης ΜΜΕ, καθώς και ο χαρακτήρας του προγράμματος (ενημερωτικός ή μη) των μέσων στα οποία συμμετέχει ή ελέγχει η υποψήφια εταιρία. Σε περίπτωση που δεν υφίσταται συμμετοχή σε άλλες ημεδαπές επιχειρήσεις ηλεκτρονικών ΜΜΕ, υποβάλλεται αρνητική υπεύθυνη δήλωση.

  • 4 Μαΐου 2016, 12:45 | Γιώργος Σ.

    Ο όρος «μονοκάμερα συνεργεία» είναι αδόκιμος και επικίνδυνος. Είναι όρος που μπορεί κάποιος «πονηρός» να το εκμεταλλευτεί σε βάρος των τεχνικών της τηλεόρασης. Ο διεθνής όρος είναι «ENG» (Electronics News Gathering), ακριβής μετάφραση του όρου είναι ΟΚ για τα ελληνικά δεδομένα.

  • 2 Μαΐου 2016, 10:08 | ΕΤΙΤΒΕ

    Ε.1.1.6 (μονοκάμερα συνεργεία), ο Νόμος αναφέρει ότι είναι αναγκαία 8 τουλάχιστον μονοκάμερα συνεργεία. Εμείς ζητάμε το 8 να γίνει 12 minimum, ο τίτλος «μονοκάμερα συνεργεία» δεν είναι ο θεμιτός. Ζητάμε να μετατραπεί σε «τηλεοπτικά συνεργεία εξωτερικής λήψης (ENG)», ορολογία η οποία αναφέρεται και χρησιμοποιείται παγκοσμίως.

    ΣΤ.1.2.3. παρ. Α αναφέρει «τρία καθημερινά τακτά πρωτότυπα δελτία ειδήσεων συνολικής ημερησίας διάρκειας τουλάχιστον ενενήντα (90) λεπτών» Η δικιά μας θέση είναι ότι το μοίρασμα των 90 λεπτών ειδήσεων πρέπει να είναι σε 3 δελτία ειδήσεων με εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους (μεσημβρινό, κεντρικό, βραδινό). Επίσης στην ίδια παράγραφο στο 90λεπτο δεν φαίνεται καθαρά το 10λεπτο δελτίο για κωφάλαλους που είναι συμβατική υποχρέωσή τους από προηγούμενο νομοσχέδιο του 2007 του Ρουσόπουλου. Άρα προτείνουμε το 90λεπτο να γίνει 100 λεπτά. Συγκεκριμένα προτείνουμε η κατανομή του χρόνου να είναι 30 λεπτά minimum το μεσημβρινό, 45 λεπτά το κεντρικό και 15 λεπτά το βραδινό, συν το 10λεπτο των κωφάλαλων. Είναι διευθυντικό δικαίωμα η συγκεκριμένη ώρα προβολής του κάθε δελτίου, αλλά οφείλουν να υπάρχει εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους.

    Ζ.1.1.1. παρ. 4 που αναφέρει την τυχόν απασχόληση (του εργαζόμενου) σε περισσότερους από δύο κλάδους των επιχειρήσεων του υποψηφίου επενδυτή, δεν είναι σαφής η πρόθεση / πρόταση του νομοθέτη. Δηλαδή ένας εργαζόμενος θα μπορεί να απασχολείται και στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και στην εφημερίδα ίσως; Δηλαδή ένας μισθός για περισσότερες θέσεις εργασίας; Για εμάς αναγκαία προϋπόθεση είναι πάντοτε η σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου και η αποζημίωση κάθε τυχόν πρόσθετης εργασίας.

    Ζ.1.1.1. παρ. 5 που αναφέρει ότι minimum απασχόληση είναι 20 ημερομίσθια, ζητάμε την αλλαγή στο μέλλον σε 22 ημερομίσθια (25 ένσημα) όπως ισχύει στην εργατική νομοθεσία γιατί θεωρούμε ότι υποκρύπτει αλλαγή ασφαλιστικού φορέα (όλων των υπαλλήλων, δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών) και ένταξής μας στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ).

    Και μιά παρατήρηση:Θα μπορούσε ένα ποσοστό απο το προσωπικό να είναι εκτός Αθηνών! Πουθενά δεν προβλέπεται η δημιουργία Παραρτημάτων στην Βόρεια Ελλάδα.

  • 30 Απριλίου 2016, 12:56 | ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

    Ε.1.1.6 (μονοκάμερα συνεργεία), ο Νόμος αναφέρει ότι είναι αναγκαία 8 τουλάχιστον μονοκάμερα συνεργεία. Εμείς ζητάμε το 8 να γίνει 12 minimum, ο τίτλος «μονοκάμερα συνεργεία» δεν είναι ο θεμιτός. Ζητάμε να μετατραπεί σε «τηλεοπτικά συνεργεία εξωτερικής λήψης (ENG)», ορολογία η οποία αναφέρεται και χρησιμοποιείται παγκοσμίως.

    ΣΤ.1.2.3. παρ. Α αναφέρει «τρία καθημερινά τακτά πρωτότυπα δελτία ειδήσεων συνολικής ημερησίας διάρκειας τουλάχιστον ενενήντα (90) λεπτών» Η δικιά μας θέση είναι ότι το μοίρασμα των 90 λεπτών ειδήσεων πρέπει να είναι σε 3 δελτία ειδήσεων με εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους (μεσημβρινό, κεντρικό, βραδινό). Επίσης στην ίδια παράγραφο στο 90λεπτο δεν φαίνεται καθαρά το 10λεπτο δελτίο για κωφάλαλους που είναι συμβατική υποχρέωσή τους από προηγούμενο νομοσχέδιο του 2007 του Ρουσόπουλου. Άρα προτείνουμε το 90λεπτο να γίνει 100 λεπτά. Συγκεκριμένα προτείνουμε η κατανομή του χρόνου να είναι 30 λεπτά minimum το μεσημβρινό, 45 λεπτά το κεντρικό και 15 λεπτά το βραδινό, συν το 10λεπτο των κωφάλαλων. Είναι διευθυντικό δικαίωμα η συγκεκριμένη ώρα προβολής του κάθε δελτίου, αλλά οφείλουν να υπάρχει εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους.

    Ζ.1.1.1. παρ. 4 που αναφέρει την τυχόν απασχόληση (του εργαζόμενου) σε περισσότερους από δύο κλάδους των επιχειρήσεων του υποψηφίου επενδυτή, δεν είναι σαφής η πρόθεση / πρόταση του νομοθέτη. Δηλαδή ένας εργαζόμενος θα μπορεί να απασχολείται και στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και στην εφημερίδα ίσως; Δηλαδή ένας μισθός για περισσότερες θέσεις εργασίας; Για εμάς αναγκαία προϋπόθεση είναι πάντοτε η σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου και η αποζημίωση κάθε τυχόν πρόσθετης εργασίας.

    Ζ.1.1.1. παρ. 5 που αναφέρει ότι minimum απασχόληση είναι 20 ημερομίσθια, ζητάμε την αλλαγή στο μέλλον σε 22 ημερομίσθια (25 ένσημα) όπως ισχύει στην εργατική νομοθεσία γιατί θεωρούμε ότι υποκρύπτει αλλαγή ασφαλιστικού φορέα (όλων των υπαλλήλων, δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών) και ένταξής μας στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ).

  • 30 Απριλίου 2016, 10:12 | E.T.I.T.A.

    Ε.1.1.6 (μονοκάμερα συνεργεία), ο Νόμος αναφέρει ότι είναι αναγκαία 8 τουλάχιστον μονοκάμερα συνεργεία. Εμείς ζητάμε το 8 να γίνει 12 minimum, ο τίτλος «μονοκάμερα συνεργεία» δεν είναι ο θεμιτός. Ζητάμε να μετατραπεί σε «τηλεοπτικά συνεργεία εξωτερικής λήψης (ENG)», ορολογία η οποία αναφέρεται και χρησιμοποιείται παγκοσμίως.

    ΣΤ.1.2.3. παρ. Α αναφέρει «τρία καθημερινά τακτά πρωτότυπα δελτία ειδήσεων συνολικής ημερησίας διάρκειας τουλάχιστον ενενήντα (90) λεπτών» Η δικιά μας θέση είναι ότι το μοίρασμα των 90 λεπτών ειδήσεων πρέπει να είναι σε 3 δελτία ειδήσεων με εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους (μεσημβρινό, κεντρικό, βραδινό). Επίσης στην ίδια παράγραφο στο 90λεπτο δεν φαίνεται καθαρά το 10λεπτο δελτίο για κωφάλαλους που είναι συμβατική υποχρέωσή τους από προηγούμενο νομοσχέδιο του 2007 του Ρουσόπουλου. Άρα προτείνουμε το 90λεπτο να γίνει 100 λεπτά. Συγκεκριμένα προτείνουμε η κατανομή του χρόνου να είναι 30 λεπτά minimum το μεσημβρινό, 45 λεπτά το κεντρικό και 15 λεπτά το βραδινό, συν το 10λεπτο των κωφάλαλων. Είναι διευθυντικό δικαίωμα η συγκεκριμένη ώρα προβολής του κάθε δελτίου, αλλά οφείλουν να υπάρχει εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους.

    Ζ.1.1.1. παρ. 4 που αναφέρει την τυχόν απασχόληση (του εργαζόμενου) σε περισσότερους από δύο κλάδους των επιχειρήσεων του υποψηφίου επενδυτή, δεν είναι σαφής η πρόθεση / πρόταση του νομοθέτη. Δηλαδή ένας εργαζόμενος θα μπορεί να απασχολείται και στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και στην εφημερίδα ίσως; Δηλαδή ένας μισθός για περισσότερες θέσεις εργασίας; Για εμάς αναγκαία προϋπόθεση είναι πάντοτε η σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου και η αποζημίωση κάθε τυχόν πρόσθετης εργασίας.

    Ζ.1.1.1. παρ. 5 που αναφέρει ότι minimum απασχόληση είναι 20 ημερομίσθια, ζητάμε την αλλαγή στο μέλλον σε 22 ημερομίσθια (25 ένσημα) όπως ισχύει στην εργατική νομοθεσία γιατί θεωρούμε ότι υποκρύπτει αλλαγή ασφαλιστικού φορέα (όλων των υπαλλήλων, δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών) και ένταξής μας στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ).

  • 30 Απριλίου 2016, 09:33 | E.T.I.T.A.

    Ε.1.1.6 (μονοκάμερα συνεργεία), ο Νόμος αναφέρει ότι είναι αναγκαία 8 τουλάχιστον μονοκάμερα συνεργεία. Εμείς ζητάμε το 8 να γίνει 12 minimum, ο τίτλος «μονοκάμερα συνεργεία» δεν είναι ο θεμιτός. Ζητάμε να μετατραπεί σε «τηλεοπτικά συνεργεία εξωτερικής λήψης (ENG)», ορολογία η οποία αναφέρεται και χρησιμοποιείται παγκοσμίως.

    ΣΤ.1.2.3. παρ. Α αναφέρει «τρία καθημερινά τακτά πρωτότυπα δελτία ειδήσεων συνολικής ημερησίας διάρκειας τουλάχιστον ενενήντα (90) λεπτών» Η δικιά μας θέση είναι ότι το μοίρασμα των 90 λεπτών ειδήσεων πρέπει να είναι σε 3 δελτία ειδήσεων με εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους (μεσημβρινό, κεντρικό, βραδινό). Επίσης στην ίδια παράγραφο στο 90λεπτο δεν φαίνεται καθαρά το 10λεπτο δελτίο για κωφάλαλους που είναι συμβατική υποχρέωσή τους από προηγούμενο νομοσχέδιο του 2007 του Ρουσόπουλου. Άρα προτείνουμε το 90λεπτο να γίνει 100 λεπτά. Συγκεκριμένα προτείνουμε η κατανομή του χρόνου να είναι 30 λεπτά minimum το μεσημβρινό, 45 λεπτά το κεντρικό και 15 λεπτά το βραδινό, συν το 10λεπτο των κωφάλαλων. Είναι διευθυντικό δικαίωμα η συγκεκριμένη ώρα προβολής του κάθε δελτίου, αλλά οφείλουν να υπάρχει εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους.

    Ζ.1.1.1. παρ. 4 που αναφέρει την τυχόν απασχόληση (του εργαζόμενου) σε περισσότερους από δύο κλάδους των επιχειρήσεων του υποψηφίου επενδυτή, δεν είναι σαφής η πρόθεση / πρόταση του νομοθέτη. Δηλαδή ένας εργαζόμενος θα μπορεί να απασχολείται και στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και στην εφημερίδα ίσως; Δηλαδή ένας μισθός για περισσότερες θέσεις εργασίας; Για εμάς αναγκαία προϋπόθεση είναι πάντοτε η σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου και η αποζημίωση κάθε τυχόν πρόσθετης εργασίας.

    Ζ.1.1.1. παρ. 5 που αναφέρει ότι minimum απασχόληση είναι 20 ημερομίσθια, ζητάμε την αλλαγή στο μέλλον σε 22 ημερομίσθια (25 ένσημα) όπως ισχύει στην εργατική νομοθεσία γιατί θεωρούμε ότι υποκρύπτει αλλαγή ασφαλιστικού φορέα (όλων των υπαλλήλων, δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών) και ένταξής μας στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ).

  • – Παρ. 5.3 : Δήλωση Δικαστικής ή διοικητικής αρχής ποιας χώρας; Συμπεριλαμβάνεται η δήλωση ενώπιον προξενικής αρχής;
    – Α.1.1 της παρ. 5.6 :Ο ΑΡ.Μ.Α.Ε. καλύπτεται από τον αριθμό Γ.Ε.ΜΗ., που χρησιμοποιείται πλέον.
    – Α.2.1 της παρ. 5.6 :Η θεώρηση του κωδικοποιημένου καταστατικού γίνεται πλέον από το Γ.Ε.ΜΗ. κι όχι από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις.
    – Α.2 της παρ. 5.6 : Ποιας χώρας Αρχή θα πρέπει να εκδώσει τη βεβαίωση περί ισοδυναμίας των στοιχείων των αλλοδαπών εταιρειών;
    – Β.2.4. της παρ. 5.6 : Θα πρέπει να διευκρινιστεί τι εννοείται με το «θεωρημένες οικονομικές καταστάσεις»; Δεδομένου ότι δεν υφίσταται θεώρηση των οικονομικών καταστάσεων θα πρέπει να αντικατασταθεί από «δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις».
    – Δ.2 : Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2328/1995 θα πρέπει να υποβληθεί και δήλωση για συμμετοχή σε επιχειρήσεις ΜΜΕ.
    – Δ.3 : Θα πρέπει να προβλεφθεί, ότι το εν λόγω άρθρο αφορά μετόχους τόσο φυσικά (Δ.3.1) όσο και νομικά (Δ.3.2) πρόσωπα.
    – Δ.3.2.10 : Υποβάλλονται και πιστοποιητικά μεταγραφής ή στοιχεία από Κτηματολόγιο;
    – Δ.3.4 : Η οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας πόσα χρόνια λειτουργίας της υπό σύσταση εταιρείας θα πρέπει να καλύπτει;
    – Θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένο υπόδειγμα οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας και θέσεων εργασίας.
    – Δ.3.4.5 : Προκειμένου να υπάρξει σωστή και εμπεριστατωμένη μελέτη, θα πρέπει να διευκρινιστεί ποια θεωρούνται «λοιπά λειτουργικά έξοδα».
    – Δ.3.4.6 : Περιλαμβάνεται εκτίμηση κόστους μόνο για προμήθεια περιεχομένου ή και για κόστος καταβολής για δικαιώματα στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης;
    – Δ.3.4.8 : Στις εν λόγω οφειλές συμπεριλαμβάνονται οι υποχρεώσεις για τον ελληνικό κινηματογράφο (1,5% σύμφωνα με το άρθρο 8, παρ. 3 του Ν. 3905/2010 και για τους τυφλούς 0,3% σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 1866/1989);
    – Δ.4.2 : Θα πρέπει να αποσαφηνιστεί αν ο όρος «διευθυντικά στελέχη» περιλαμβάνει και πρόσωπα που δεν μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο ή δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής για λογαριασμό της εταιρείας.
    – Ε.1 : Τεχνολογικός Εξοπλισμός – Ο ελάχιστος αριθμός καμερών που απαιτούνται ανά πλατό είναι υπερβολικός. Δεκαέξι (16) κάμερες για δύο (2) πλατό που το ένα (1) κυρίως καταλαμβάνει ειδήσεις είναι εκτός των διεθνών πρακτικών. Με τις νέες μεθόδους εκμετάλλευσης του ίδιου εξοπλισμού από διαφορετικά πλατό και χώρους ελέγχου και ρύθμισης θα μπορούσαν οι κάμερες για τις αμιγώς ειδήσεις να είναι τρείς (3), ενώ οι κάμερες για τις ενημερωτικές εκπομπές και γενικά εκπομπές γενικού ενδιαφέροντος να είναι έξι (6). Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο για τις δύο (2) αίθουσες παραγωγής να μην υπερβαίνει τις οκτώ (8) κάμερες.
    – Ε.1.1.1.β.i : Η λέξη «διάμετρος» θα πρέπει να αντικατασταθεί από τη λέξη «διαγώνιος».
    – Ε.1.1.2.α.iv : Να διευκρινιστεί ποιος θεωρείται «κατάλληλος εξοπλισμός».
    – Ε.1.1.2.α.v : Η λέξη «διάμετρος» θα πρέπει να αντικατασταθεί από τη λέξη «διαγώνιος».
    – Ε.1.1.2.β : Ορισμός των απαραιτήτων κατά την Αρχή συσκευών επικοινωνίας.
    – Ε.1.1.3.α.i : Εκτός από την ανάλυση, δεν υπάρχουν άλλα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν οι κάμερες;
    – Ε.1.1.3.α.ii : Να οριστεί ο κατάλληλος τύπος μικροφώνων.
    – Ε.1.1.3.α.ix : Η λέξη «διάμετρος» θα πρέπει να αντικατασταθεί από τη λέξη «διαγώνιος».
    – Ε.1.1.7.i και Ε.1.1.7.ii : Οι κάμερες πρέπει να είναι συγκεκριμένων προδιαγραφών;
    – Ε.1.1.9.i : Το UPS πρέπει να είναι συγκεκριμένων προδιαγραφών;
    – Ε.1.1.9.iv : Τι σημαίνει το «κλπ»; Καθορισμός εκ της Αρχής του συνόλου του λοιπού ειδικού εξοπλισμού.
    – Ε.1.2.3 : Τι σημαίνει «υψηλής τεχνικής ποιότητας»; Καθορισμός προδιαγραφών.
    – Ε.2.2.3.iii και Ε.2.2.3.iv : Θεωρούμε ότι οι προβλεπόμενοι χώροι είναι υπερβολικά μεγάλοι. Στην παράγραφο Ε.2.2.3 και πιο ειδικά σχετικά με την πρόβλεψη για το χώρο που καταλαμβάνουν οι χώροι τεχνικού έλεγχου και ρύθμισης (control rooms) καθώς και τους αντίστοιχους τεχνικούς χώρους κεντρικού ελέγχου Ε2.2.1 και αίθουσα ροής προγράμματος Ε2.2.2 κρίνεται ότι οι απαιτήσεις σε εμβαδό κάλυψης θα μπορούσαν να είναι μικρότερες. Πιο συγκεκριμένα με τις νέες λύσεις παρακολούθησης εικόνας (matrix video monitors) καθώς και τη συνδυαστική λειτουργία συσκευών, που χρησιμοποιείται προσφάτως, οι απαιτήσεις σε χώρους είναι πολύ μικρότερες από τις προτεινόμενες. Αν εφαρμόσουμε τα διεθνή πρότυπα για τις εργονομικές θέσεις εργασίας τεχνικού προσωπικού ο χώρος για την αίθουσα κεντρικού ελέγχου θα μπορούσε να καταλαμβάνει τα 30τμ, ο χώρος για την αίθουσα ροής προγράμματος τα 35τμ, οι χώροι κεντρικού ελέγχου θα μπορούσαν να έχουν εμβαδό 35τμ ενώ για την απαιτητική σε χώρους παραγωγή ειδήσεων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν 60τμ το μέγιστο.
    – Θα μπορούσαν οι λειτουργίες να είναι σε διαφορετικούς τεχνικούς χώρους και αθροιστικά να καταλαμβάνουν το προτεινόμενο εμβαδόν;
    – Στην περίπτωση που οι χώροι, για παράδειγμα του λογιστηρίου και της διοίκησης, είναι σε διαφορετικά κτήρια θα μπορούσε η αδειοδότηση της χρήσης των κτηρίων να διαφοροποιείται από αυτή των τεχνικών χώρων και των τηλεοπτικών πλατό.
    – Ε.2.2.8.β.ii : Τι σημαίνει «τηλεοπτικός εξοπλισμός»;
    – Ε.2.2.9.β : Ως «χώροι ανάπαυσης» τι νοούνται; Οι κουζίνες συμπεριλαμβάνονται;
    – Ε.2.3.4 : Πολλά κτίρια έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 4178/2013. Ως εκ τούτου θα έπρεπε να αναφέρεται και ο εν λόγω νόμος. Η αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία δεν χορηγεί βεβαίωση υπαγωγής, αυτή προκύπτει ηλεκτρονικά από το σύστημα υποβολής.
    – ΣΤ.2.2.1 της παρ. 5.6 : Στις υπό σύσταση εταιρείες να μην χρειαστεί η υποβολή βιογραφικών για τους διευθυντές των επιμέρους τμημάτων, αλλά μόνο για τους γενικούς διευθυντές.
    – ΣΤ.2.2.2 Δεν είναι εφικτή η υποβολή της βεβαίωσης για υπό σύσταση εταιρείες, καθώς δεν θα έχουν προσληφθεί οι δημοσιογράφοι.
    – Ζ.1.2.1 : Οι Μισθολογικές Καταστάσεις δεν εγκρίνονται, υποβάλλονται περιοδικά.
    – Η.2.3 : Θα πρέπει να επαναδιατυπωθεί σωστά, σύμφωνα με την πρόβλεψη του άρθρου 10 §3 του Ν. 4339/2015. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναφέρεται, ότι η τραπεζική ενημερότητα χρειάζεται για τις περιπτώσεις δανείων που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα, ήτοι των Μ.Μ.Ε.

  • 26 Απριλίου 2016, 22:41 | Γιάννης Χ.

    Ο εξοπλισμός που περιφράφεται στην παρ. Ε.1.1.3. “Αίθουσα παραγωγής και καταγραφής προγράμματος (studio)”, αφορά κάθε μιά από τις αναφερόμενες στην Ε.2.2.3. “Δύο (2) αίθουσες παραγωγής προγράμματος” ή είναι ο συνολικός εξοπλισμός.

    Ε.1.1.4. Αίθουσα μοντάζ και Ε.2.2.4. Οι χώροι για το μοντάζ είναι όλοι σε μία αίθουσα ή μπορεί να είναι σε περισσότερους χώρους;

    Ε.1.1.6. αντί για “Μονοκάμερα συνεργεία” θα ήταν προτιμότερο το “Φορητές μονάδες για τη κάλυψη ειδησεογραφικών, πολιτιστικών, αθλητικών, κλπ γεγονότων.”

    Στο S4 1080p/25 προφανώς το Frame rate είναι 25 Hz, όπως και όπου υπάρχει “διάμετρος” το σωστό είναι “διαγώνιος.”

    Στις παρ. Ε.1.3. β. και Ε.2.3.2
    Σε περίπτωση μίσθωσης … ,
    α) πόση διάρκεια πρέπει να έχει η μίσθωση;
    β) μπορεί ένα στούντιο ή μια μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων, κλπ, να έχει μισθωθεί σε περισσότερους από ένα τηλεοπτικούς σταθμούς;
    γ) Το προσωπικό που απασχολείται σε μισθωμένο εξοπλισμό υπολογίζεται στον συνολικό αριθμό εργαζόμενων;

  • 26 Απριλίου 2016, 20:47 | Αναστασία Πέτρου

    Είναι παράδοξο αν όχι ύποπτο.Δεν αναφέρεται ρητά εάν οι εγκαταστάσεις πρέπει να είναι στην Ελλάδα.Δεν υπάρχει τέτοιος συμβατικός όρος .Αντίστοιχα το προσωπικό δεν είναι υποχρεωτικό να εργαζεται στην Ελλάδα.Δηλαδή ενας Τούρκος μπορεί να πάρει άδεια και να έχει 400 άτομα προσωπικό και οι 250 να εργάζονται στην Τουρκία; Τι θα γίνει εάν κάποιοι κάνουν εγκαταστάσεις στην Βουλγαρία και στην Αλβανία και εκπέμπουν απο εκεί;

  • 26 Απριλίου 2016, 09:04 | Πανος

    Κι ενώ όλα τ’ άλλα τα εχετε λυμένα μάλλον, μην τυχόν σας ξεφύγει και δεν κάνετε υποχρεωτική την εγγραφή όλων των εργαζομενων στην ΕΣΗΕΑ και την κάθε ΕΣΗΕΑ… Μιλάω για το Στ.1.2.2.

    Πρώτη φορά έχω δει να υποχρεώνεται εργοδότης να τους έχει όλους γραμμένους σε συνδικαλιστική ένωση. Κι άμα δηλαδή κάποιος δεν θέλει να γραφτεί; Θα ψοφήσει τηγς πείνας, θα μείνει άνεργος. Αυτήν την τάχα μου ενημέρωση θέλετε, την ενημερωση των συνδικαλιστών, που όπως και τωρα, κάνουν τα πάντα να παίζουν μουσική όταν περνάνε πραγματα που θα επηρεάσουν την ζωή δυο γενιών Ελλήνων. Με τις υγείες μας…

  • 26 Απριλίου 2016, 08:59 | Γιάννα Ν

    Στο α.1.10 πρεπει να προστεθεί πρόνοια και για τους λοιπούς εταιρικούς μετασχηματισμούς, που είναι εκτός από την συγχώνευση, η απόσχιση και η διάσπαση. Προτείνω το «Στις εταιρείες που προέρχονται από απόσχιση κλάδου ή διάσπαση, σημειώνεται η επωνυμία, η μορφή, ο ΑΡ.Μ.Α.Ε. και ο αριθμός Γ.Ε.ΜΗ. της εταιρείας από όπου αποσχίσθηκε ο κλάδος ή που διασπάσθηκε αντίστοιχα, καθώς και τα αντίστοιχα στοιχεία της εταιρείας που απορρόφησε τον κλάδο ή την διασπασθείσα δραστηριότητα».

    Στο Β.2.5 (και αλλού, όπου γίνεται λόγος για οικονομικές καταστάσεις), είναι γνωστό ότι σχεδόν όλες οι ελληνικές εταιρείες στην συντριπτική τους πλειοψηφία κλείνουν χρήση 31/12 κάθε χρονιάς, εγκρίνουν σε ΓΣ κάθε Ιούνιο και συνήθως δημοσιεύουν μέσα στο καλοκαίρι (Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο). Με δεδομένο πάντως, και μόνο λόγω της (σωστής, λόγω της σημασίας της διαδικασίας) παράτασης της διαβούλευσης και την συνακόλουθη μετατόπιση χρονικά όλης της διαδικασίας, που προφανώς δεν μπορεί να μετατεθεί για πρακτικούς λόγους τον Αύγουστο, άρα ξεκάθαρα αναγκαστικά η διαδικασία πηγαίνει για τον Σεπτέμβριο υπολογίζοντας και τις προθεσμίες που πρέπει να τηρηθούν, νομίζω το τεχνικά ορθότερο για τους ισολογισμούς είναι να προσκομίζονται και προσωρινοί μόνον αν η καταληκτική ημερομηνία της χρήσης που αφορά ο ισολογισμός τους ανάγεται σε χρόνο προγενέστερο των εννιά (αντί των εδώ αναφερόμενων 6) μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

  • 26 Απριλίου 2016, 08:09 | Κολιας Α.

    Στην εποχή της εξάπλωσης της τεχνολογίας εσείς βαζετε κριτήρια για το μίνιμουμ προσωπικό που αντιστοιχεί στην ΕΡΤ και την προηγούμενη δεκαετία. Έχετε πρόνοια μόνο για τεχνικούς και δημοσιογράφους και με αριθμό που είτε θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους είτε δεν θα επιτρέψει την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Το σωστό θα ήταν να βαλετε μίνιμουμ από 50 άτομα για κάθε ειδικότητα, ώστε μετά κάθε επιχείρηση να κάνει το πρόγραμμα που θέλει και να επενδύσει στην τεχνολογία.

  • 26 Απριλίου 2016, 08:43 | Βολιωτη Χ.

    Γιατί κάνατε χάρη στην κατανομή προσωπικού μόνο στα σωματεία που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί αγνοησατε δεκάδες ειδικότητες όπως οι καλλιτέχνες, οι σκηνοθέτες, οι διοικητικοί; Σωστά έχετε όριο 400 άτομα προσωπικό, αλλά να πείτε για τους τεχνικούς και τους δημοσιογράφους ότι φτάνουν μόνο 40 άτομα από κάθε κατηγορία.

  • 26 Απριλίου 2016, 06:19 | ΑΡΓΥΡΗΣ Μ.

    Και στο θέμα του HIGH DEFINITION η προκήρυξη είναι υπέρ των νέων παιχτών που θα κάνουν από την αρχή επένδυση – αν την κάνουν.

    Να πείτε ότι άμεσα κάθε σταθμός πρέπει να έχει πρόγραμμα εκπομπής σε ΗD και στη συνέχεια να έχει σε δύο χρόνια το 20% και σε τρία χρόνια το 30%, ώστε να παίζουν και οι ελληνικές ταινίες και το αρχείο των ειδήσεων και οι παλιές σειρές και οι παλιές ταινίες.

    Έτσι όπως το γράφετε είναι φωτογραφικό για τους νέους παίχτες.

  • 25 Απριλίου 2016, 22:11 | Κατερίνα

    Γιατί κάνατε χάρη στην κατανομή προσωπικού μόνο στα σωματεία που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αγνοήσατε δεκάδες ειδικότητες όπως οι καλλιτέχνες, οι σκηνοθέτες, οι διοικητικοί. Σωστά έχετε όριο 400 άτομα προσωπικό, αλλά να πείτε για τους τεχνικούς και τους δημοσιογράφους ότι φτάνουν μόνο 40 άτομα από κάθε κατηγορία.

  • 25 Απριλίου 2016, 22:55 | Κατερίνα

    Στην εποχή της εξάπλωσης της τεχνολογίας εσείς βάζετε κριτήρια για το μίνιμουμ προσωπικό που αντιστοιχεί στην ΕΡΤ και την προηγούμενη δεκαετία. Έχετε πρόνοια μόνο για τεχνικούς και δημοσιογράφους και με αριθμό που είτε θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους είτε δεν θα επιτρέψει την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Το σωστό θα ήταν να βάλετε μίνιμουμ από 50 άτομα για κάθε ειδικότητα, ώστε μετά κάθε επιχείρηση να κάνει το πρόγραμμα που θέλει και να επενδύσει στην τεχνολογία.

  • 25 Απριλίου 2016, 22:03 | Πετρόπουλος Κ

    Σε όλη την Ευρώπη, σε ανάλογους διαγωνισμούς, τα κριτήρια συμμετοχής είναι ο εξονυχιστικός έλεγχος των οικονομικών, το πόθεν έσχες με εγγυητικές και η τεχνική ικανότητα και γνώση των υποψηφίων και των ανθρώπων τους, Εδώ δεν υπάρχει τίποτα…Ζητάτε μόνο υπεύθυνες δηλώσεις από τους υποψηφίους.

  • 25 Απριλίου 2016, 21:49 | Πετρόπουλος Κ

    Είναι η πρώτη φορά που γίνεται διαγωνισμός και δεν προβλέπεται να υπάρχει ρητή σύμβαση μεταξύ του δημοσίου του υπερθεματιστή. Γιατί έγινε αυτή η παράλειψη? Μήπως γιατί με αυτό έπρεπε να ζητήσετε και εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης του έργου και εσείς δεν το θέλετε?

  • 25 Απριλίου 2016, 21:49 | Mavromatis Nikos

    Δεν διευκρινίζεται αν οι υποδομές πρέπει να βρίσκονται εντός της χώρας ή αν μπορούν να βρίσκονται σε άλλη χώρα, όμορη ή μη.

  • 25 Απριλίου 2016, 19:30 | Βασίλης Τζ.

    Η διαδικασία διέπεται από αδιαφάνεια και εύκολα μπορεί να προσβληθεί στα δικαστήρια, είτε ελληνικά είτε ευρωπαϊκά. Δεν αναφέρονται τα κριτήρια της προεπιλογής. Σύμφωνα με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής ένωσης, η αξιολόγηση των διαγωνιζόμενων ( παρεμπιπτόντως , πρέπει να προβλέπεται ελάχιστος και μέγιστος αριθμός διαγωνιζόμενων που θα προκριθούν στο επόμενο στάδιο) γίνεται με σαφώς καθορισμένα κριτήρια , βάσει των οποίων αποδεικνύεται ότι ικανοποιούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής. Συνήθως τα κριτήρια είναι δύο κατηγοριών ( με υπο-κριτήρια ): αφ’ ενός η χρηματοδοτική – οικονομική ικανότητα και αφ’ ετέρου η τεχνική ικανότητα των υποψηφίων. Τα κριτήρια είναι ποιοτικά και όχι ποσοτικά (δεν βαθμολογούνται) και θα πρέπει να υποστηρίζονται από τα δικαιολογητικά που ζητούνται. Στην παρούσα προκήρυξη , όμως , η απαίτηση για δικαιολογητικά είναι απολύτως άνιση κι ασαφής, αφού η έλλειψή τους μπορεί να καλυφθεί με μερικές υπεύθυνες δηλώσεις (βλ. κεφάλια 4-5). Επομένως , δεν μπορεί να κριθεί ούτε η χρηματοδοτική-οικονομική ούτε τεχνική ικανότητα των υποψηφίων με αδιάβλητο τρόπο.

  • 25 Απριλίου 2016, 18:09 | Λευτέρης Παπαδόπουλος

    Από τη μία πλευρά, οι ήδη λειτουργούντες πάροχοι, Έλληνες ή αλλοδαποί, καλούνται να υποβάλουν μέσα σε ενάμησι μήνα πολλούς φακέλους με σχέδια και δικαιολογήτικά, με τον κίνδυνο να τους ξεφύγει κάποιο τετραγωνικό και να κοπούν από την επόμενη φάση, και από την άλλη οι τυχόν «αεριτζήδες» καλύπτουν όλα ανεξαιρέτως τα κενά τους με υπεύθυνες δηλώσεις και μόνο (Ε.2.3.8., ΣΤ.2.2.4., Ζ.2.1.2.,). Απολύτως άνισοι οι όροι, δεν εγγυώνται τη σωστή διαδικάσία της προεπιλογής που αναφέρεται στο κεφάλαιο 6.

  • 24 Απριλίου 2016, 22:49 | Τ. Σακελλαρίου

    Οπως ήδη έχουν επισημάνει κι άλλοι σχολιαστές, το ΑΡΜΑΕ δεν έχει πια νόημα, ο αρ. ΓΕΜΗ αρκεί. Συμφωνώ με τους σχολιαστές που εγείρουν, σωστά, το θέμα των ΦΕΚ σχετικά με τις εταιρικές δημοσιεύσεις, αφού είναι προφανές ότι η ηλεκτρονική υποβολή στο ΓΕΜΗ αρκεί.

    Διάβασα, ομολογώ όχι με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, την απαρίθμηση των 20τόσων μόνιτορ και του παρακολουθητή κυματομορφών κι όλων αυτών που, νομίζω υποψιαζόμαστε όλοι, με την εξέλιξη της τεχνολογίας δεν θα έχει κανένα νόημα να συζητάμε καν (γιατί μάλλον δεν θα υπάρχουν) μετά από κάποια χρόνια (να θυμίσω ότι οι άδειες έχουν 10ετή διάρκεια)και δεν θα σταθώ ιδιαίτερα σε αυτά και την χρησιμότητά τους σε έναν διαγωνισμό που αφορά άδεια περιεχομένου κι όχι την προμήθεια τηλεοπτικού εξοπλισμού σε κάποιο κρατικό φορέα.

    Διάβασα, επίσης ομολογώ όχι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την απαίτηση του ελληνικού κράτους να υπάρχει «χώρος μακιγιαζ» τάδε τετραγωνικών και χώρος αποθήκευσης καμερών, χωριστών από του υπολοίπου εξοπλισμού (υποχρεωτικά) τάδε τετραγωνικών, και όλη αυτήν την εκτενή περιπτωσιολογία που προφανώς δεν έχει απολύτως κανένα λόγο ύπαρξης σε έναν διαγωνισμό για παροχή αδειών περιεχομένου.

    Επίσης, για τα κτήρια, δεν έχει έννοια και προφανώς περιττεύει να ζητούνται επιπρόσθετα οι άδειες και τα λοιπά πιστοποιητικά (ακόμη και σε μισθωμένα κτήρια), όταν υποβάλλεται τεχνική μελετη που υπογραφεται από μηχανικό, κι άρα προφανώς περιττεύει η προσκόμιση των πιστοποιητικών κλπ εγγράφων που θα έχει ήδη δει ο υπογράφων μηχανικός για να υπογράψει την τεχνική μελέτη του.

    Να σημειώσω τέλος και τα εξής:

    – συμφωνώ με άλλον σχολιαστή ότι προφανώς ο σκοπός του Ελληνικού Κράτους και του νομοθέτη δεν είναι να αποκλείσει, π.χ. τις ΕΠΕ (και αντίστοιχες αλλοδαπές εταιρείες περιορισμένης ευθύνης) από μετόχους των υποψηφίων, κι άρα πρέπει οι διάφορες διάσπαρτες αναφορές σε «ανώνυμες εταιρείες» ως προς τους μετόχους να αντικατασταθούν από το τεχνικά ορθότερο «κεφαλαιουχικές εταιρείες».
    – συμφωνώ επίσης με προηγούμενο σχολιαστή που επισημαίνει ότι δεν μπορεί να απαγορευθεί για οποιοδήποτε λόγο (και προφανώς δεν ήταν αυτός ο σκοπός του νομοθέτη) η διαστρωμάτωση μετοχικής σύνθεσης με την μορφή περισσότερων εταιρειών να παρεμβάλλονται μεταξύ της υποψήφιας αδειούχου και των φυσικών προσώπων που απώτατα την ελέγχουν. Στο μέτρο που είναι όλες κεφαλαιουχικές εταιρείες, με ονομαστικοποίηση, γιατί όχι, άλλωστε; Αρα πραγματικά πρέπει να αποδοθεί στο κείμενο ότι η αληθής έννοια της σχετικής πρόβλεψης ήταν ότι εφόσον ο μέτοχος είναι εταιρεία (και ο τυχόν μέτοχος μετόχου είναι επίσης εταιρεία και ούτω καθεξής), οι μετοχές τους ανήκουν απώτατα υποχρεωτικά σε φυσικά πρόσωπα.

  • 24 Απριλίου 2016, 21:12 | Παπαντωνίου Δημήτρης

    Ως «επισημες μεταφράσεις» φαντάζομαι εννοείτε και αυτές που γίνονται από δικηγόρους κι όχι μόνο από το Υπουργείο Εξωτερικών (πρέπει να αναφερθεί ρητά, για να μην το φανταζόμαστε απλώς).

    Επίσης, όλοι γνωρίζουμε ότι οι «Υπεύθυνες Δηλώσεις» δίδονται νόμιμα και παραδεκτά μόνο επί «πραγματικών περιστατικών και στοιχείων», κι όχι επί υποσχέσεων, προθέσεων και μελλοντικών και αβέβαιων πραγμάτων. Τί νόημα (και τί νομική εγκυρότητα, και άρα τί συνέπειες, αν αποδειχθούν κενές υποσχέσεις) έχουν άραγε όλες αυτές οι Υ/Δ που ζητούνται από ανύπαρκτες (ακόμα και υπό σύσταση) επιχειρήσεις ότι ΘΑ (στο μέλλον) απασχολήσουν το ελάχιστο προσωπικό, ΘΑ (στο μέλλον)αποκτήσουν εξοπλισμό, ΘΑ (στο μέλλον) θα στεγασθούν σε επαρκές κτήριο, κλπ κλπ. Μια τόσο σημαντική διαδικασία, που συγκροτείται στη λογική της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, φαίνεται να βασίζεται ΜΟΝΟΝ σε εξ αρχής «ανακριβείς» δηλώσεις (αφού την στιγμή που δίδονται, ανάγονται σε πράγματα που θα γίνουν στο μέλλον, άρα απλώς συνιστούν, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θλιβερή ομολογία ότι τίποτε από όλα αυτά που πρέπει να πληρεί ένας υποψήφιος αδειούχος δεν πληρείται στον χρόνο που δίδονται!).

  • 24 Απριλίου 2016, 08:33 | Ντίνα Παπ.

    Στο Τεύχος Η ζητούνται τα συνηθισμένα μεν πιστοποιητικά (π.χ. πτωχευσης κλπ) αλλα σε εξαιρετικά ασυνήθιστο χρονικό ορίζοντα (να έχουν εκδοθεί τουλάχιστον 10 μέρες πριν την υποβολή του φακέλου).

    Καταρχήν αυτά τα πιστοποιητικά εκδίδονται από διάφορες υπηρεσίες, κάθε μία εκ των οποίων έχει το δικό της χρόνο απόκρισης(εξαιρετικά αργό, από μερικές εβδομάδες έως και 2-3 μήνες, ανάλογα με το πρωτοδικείο ή την υπηρεσία). Είναι πρακτικά αδύνατον να ελεγχθεί ο χρόνος απόκρισης και έκδοσης του πιστοποιητικού ώστε αυτό να έχει εκδοθεί τόσο κοντά την υποβολή του φακέλου.

    Ετσι αν κάποιος θέλει πραγματικά να προσπαθήσει να έχει τόσο αργά προς το χρόνο υποβολής την έκδοση των πιστοποιητικών, πρέπει να κάνει και τις αιτήσεις στις υπηρεσίες αργά, πράγμα όμως που έχει τον κίνδυνο να έχει υποβάλει τις αιτήσεις και τα πιστοποιητικά να μην έχουν εκδοθεί στην ώρα τους!

    Γι αυτο το λόγο επειδή το πρόβλημα με τις υπηρεσίες και τις καθυστερήσεις έκδοσης των πιαστοποιητικών αυτών είναι γνωστό και στις δημόσιες υπηρεσίες και τις τράπεζες, πρέπει να ακολουθηθεί η συνηθισμένη πρακτική και τα σχετικά πιστοποιητικά να μπορουν να είναι ηλικίας τριμήνου πριν τον χρόνο υποβολής, και αν χρειασθεί, να «φρεσκάρονται» ξανά με την επανυποβολή νεώτερων εντός τριμήνου από την χορήγηση της άδειας.

  • 24 Απριλίου 2016, 08:53 | G.G.D. Law

    Στο Ζ.1.2.1. («Μισθολογικές καταστάσεις, εγκεκριμένες από την οικεία Επιθεώρηση Εργασίας του προσωπικού που απασχολήθηκε με σύμβαση εργασίας κατά τους δώδεκα (12) τελευταίους, πριν την υποβολή της αίτησης, μήνες») το σχόλιό μας είναι ότι όπως όλοι γνωρίζουμε δεν υφίσταται πλέον αυτή η διαδικασία «εγκρισης» ή θεώηρησης από την Επιθεώρηση Εργασίας που έχει τροποποιηθεί η εργατική νομοθεσία.

    Πρέπει λοιπόν να διορθώσετε την σχετική αναφορά και να κατατίθενται οι σχετικές καταστάσεις όπως υποβάλλονται από τους εργοδότες στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μαζί με το σχετικό αρ. πρωτ. υποβολής τους στην ΕΡΓΑΝΗ.

  • 24 Απριλίου 2016, 08:31 | G.G.D. Law

    Θα πρέπει να διευκρινίσετε ρητά ότι όπου κάνετε λόγο στην προκήρυξη σε έγγραφα του εξωτερικού που θα προσκομισθούν σε «επίσημη μετάφραση» προφανώς δεν εννοείτε μόνο αυτήν την μετάφραση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά κι αυτήν που πιστοποιείται από δικηγόρο σύμφωνα με τον Κώδικα περί Δικηγόρων. Αλλιώς η διαδικασία θα πρέπει να παραταθεί για εβδομάδες, καθώς ο χρόνος ανταπόκρισης των μεταφραστικών υπηρεσιών του υπουργείου σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τις προθεσμίες που προβλέπετε εδώ.

  • 24 Απριλίου 2016, 07:41 | Γ. Παπαδάκης

    4.1.α: Η «αποκλειστική δραστηριοποίηση στον τομέα των μέσων ενημέρωσης» να διευκρινισθεί ότι δεν «αποκλείει» οι υποψήφιες εταιρείες να δραστηριοποιούνται και σε άλλες, συνδεδεμένες ή συναφείς δραστηριότητες που όχι μόνο δεν αποτελούν ασυμβίβαστο, αλλά είναι δραστηριότητες είτε απαραίτητες για παρόχους περιεχομένου (όπως η παραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου, σειρές, εκπομπές κλπ), είτε αναγκαία συμπληρωματικές στην λειτουργία τους, όπως γίνεται παντού στον κόσμο (π.χ. η δραστηριοποίηση στο Internet με την λειτουργία του επίσημου website του παρόχου).

    4.1. στο τέλος: Θα πρέπει επίσης να προστεθεί ότι, όπως ακριβώς κάποια εταιρικά έγγραφα π.χ για τις κοινοπραξίες είναι (ορθά) ανεκτό να προσκομίζονται μέσα σε 3μηνο μετά από την χορηγηση της άδειας, ετσι κι αν χρειασθεί οποιοσδήποτε ελληνας ή ξένος υποψήφιος επενδυτής είτε ως υποψήφιος είτε ως μέτοχος να προσαρμόσει τον σκοπό του καταστατικού του στις προβλέψεις της προκήρυξης, να μπορεί να προσκομίσει το νέο του προσαρμοσμένο καταστατικό επίσης μέσα σε 3μηνο μετά από την χορηγηση της άδειας.

    Α.2.2, Β.2.3 και αλλού, όπου γίνεται η αναφορά σε υποχρεωση υποβολής ΦΕΚ: Αφενός όπως είναι γνωστό έχει καταργηθεί το ΦΕΚ για πολλές από τις εταιρικές δημοσιεύσεις, αφετέρου, όπου το ΦΕΚ υπάρχει ακόμη, έχει στην πρακτική (ακόμα και του Δημοσίου), λόγω της τεράστιας χρονοκαθυστέρησης μεταξύ της υποβολής των εγγράφων και της διαθεσιμότητας του φύλλου (καμιά φορά υπερβαίνει τον 1,5 χρόνο!)αντικατασταθεί από την απόδειξη υποβολής στο ΓΕΜΗ. Αρα το σωστό θα ήταν να συμπληρωθούν οι σχετικές αναφορές στα ΦΕΚ με το κείμενο «Σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί κάποιο ΦΕΚ, υποβάλλεται εναλλακτικά το σχετικό εταιρικό έγγραφο όπως κατατέθηκε ηλεκτρονικά από την εταιρεία στο ΓΕΜΗ.»

    Επίσης να διευκρινισθεί ότι τα ΦΕΚ δεν απαιτείται να υποβληθούν επικυρωμένα, όπως προβλέπεται επίσημα στην κείμενη νομοθεσία εδώ και πολλά χρόνια αλλά πολλές φορές η Διοίκηση, λανθασμένα, τα ζητά.

    Γ.1.1.εδ τελ, Γ.2. & Γ.2.2.: Αναφέρομαι στο μέρος «Για […] τους μετόχους της αιτούσας εταιρίας, εφόσον είναι άλλες εταιρίες, αναφέρονται τα παραπάνω στοιχεία και για τους μετόχους ή εταίρους αυτών, που είναι υποχρεωτικώς φυσικά πρόσωπα.», και το σχόλιό μου είναι το εξής:

    Προφανώς ο σκοπός του νομοθετη δεν ήταν να περιορίσει την οικονομική ελευθερία με το να αποκλείσει την συμμετοχή σε περισσότερα από ένα επίπεδα μετοχικής συμμετοχής οποιουδήποτε επενδυτή (κάτι εξαιρετικά συνηθισμένο στην εταιρική πρακτική στην Ελλάδα και το εξωτερικό στην δόμηση μεγάλων ομίλων) αλλά να εξασφαλίσει ότι εφόσον μέτοχος της υποψήφιας είναι άλλη εταιρεία (και αυτής άλλη, και ούτω καθ’ εξής) στο ανώτατο επίπεδο της μετοχικής διάστρωματωσης, δηλαδή απώτατα, η μετοχική σύνθεση πρέπει να φθάνει υποχρεωτικά σε φυσικά πρόσωπα, ώστε το Δημόσιο να γνωρίζει ποιοι είναι τα φυσικά πρόσωπα που απώτα ελέγχουν την υποψήφια εταιρεία. Δηλαδή αυτό που προτείνω είναι να διευκρινισθεί ότι εφόσον μέτοχοι ή εταίροι της υποψήφιας είναι άλλες εταιρίες, [να προστεθεί: και αυτών άλλες], να πρέπει να υποβάλλεται κατάσταση μετόχων ή εταίρων και των εταιριών αυτών, [και να προστεθεί: καθώς και των μετόχων των μετόχων τους και ούτω καθεξής], μέχρι να φθάσουν [να προστεθεί: απώτατα] υποχρεωτικά σε φυσικά πρόσωπα.

    Στο ίδιο σημείο και για τους ίδιους ακριβώς λόγους, η διατύπωση, όσον αφορά τους μετόχους των υποψηφίων σε έναν διεθνή διαγωνισμό να είναι «ανώνυμες εταιρείες», είμαι της άποψης ότι δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό και παράγει ερμηνευτικά και νομικά προβλήματα, αφού η έννοια της ανωνυμης εταιρείας υπάρχει εκτός από την Ελλάδα σε ελάχιστες χώρες (όπου μάλιστα είναι και σπάνιες). Προφανώς ο σκοπός του νομοθέτη δεν ήταν να αποκλείσει τις κεφαλαιουχικές εταιρείες κάθε μορφής (όπως οι ΕΠΕ και οι αντίστοιχες «λιμιτεδ» του εξωτερικού). Αρα το ορθότερο θα ήταν να διευκρινισθεί και ερμηνευθεί ότι ο σκοπός του νομοθετη δεν ήταν (και δεν θα μπορούσε νομικά παραδεκτά να είναι)να αποκλεισθούν π.χ οι εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και, συνακόλουθα να διευκρινισθεί ότι κάθε μορφής κεφαλαιουχικές εταιρείες με ονομαστικοποίηση είναι αποδεκτές νομικές μορφές για την συμμετοχή των μετόχων των υποψηφίων.

    Ετσι και ο σκοπός του νομοθέτη εξυπηρετείται, αφού υπάρχει πλήρης διαφάνεια από την αρχή μέχρι το τέλος της ιδιοκτησιακής διαστρωμάτωσης, και δεν παράγονται νομικά προβλήματα με τον περιορισμό της εταιρικής ελευθερίας με τον αποκλεισμό της συμμετοχής ομίλων επιχειρήσεων ή νόμιμων εταιρικών μορφών με ονομαστικοποίηση, χωρίς κανένα δικαιολογητικό λόγο.

  • 22 Απριλίου 2016, 18:45 | Νίκος Αρμάος

    1. Τεύχος Α: Να απαλειφθεί το ΑΡΜΑΕ. Αρκεί ο αριθμός ΓΕΜΗ.
    2. Τεύχος Ε (τεχνικός εξοπλισμός – κτηριακή υποδομή)
    Ε.1.1.1 & Ε.1.1.2 Η λέξη «διάμετρος» να αντικατασταθεί από τη λέξη «διαγώνιος».
    E.1.1.3 α. i. Οι τηλεοπτικές κάμερες να είναι από 4 έως 12 (όχι κατ’ ανάγκη 8).
    Ε.1.1.7: Να επαλειφθούν οι σχετικές προβλέψεις για τα VAN.
    Ε.1.2.2. ΕTSI ETS 300 468: Να απαλειφθεί η συγκεκριμένη προδιαγραφή, η οποία δεν έχει σχέση με τον πάροχο περιεχομένου.
    Ε.2.2.1: Αίθουσα κεντρικού ελέγχου: τουλάχιστον 35 τ.μ. (αντί για 75 τ.μ.)
    Ε.2.2.2.: Συνολικό καθαρό εμβαδόν 70 τ.μ. (αντί για 100 τ.μ.)
    Ε.2.2.3. iii: Χώρος ελέγχου και ρύθμισης με καθαρό εμβαδόν από 30 έως 60 τ.μ. (αντί για 60 τ.μ.).

  • 22 Απριλίου 2016, 00:29 | Μαρίνος Τ

    Τεύχος Α: Α1 :Το ΑΡΜΑΕ δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Αρκεί ο αριθμός ΓΕΜΗ. (το ΑΡΜΑΕ αναφέρεται και σε επόμενες παραγράφους της προκήρυξης, οπότε αν σβηστεί θα πρέπει να σβηστεί από όλες).
    Α.2.1 Κωδικοποιημένο καταστατικό, όπως έχει καταχωρηθεί ή/και θεωρημένο από το ΓΕΜΗ (όχι από Περιφερειακή Διεύθυνση).
    Γ.2.8.: Μήπως το τελευταίο εδάφιο (Εάν μέτοχοι της αιτούσας είναι εταιρείες άλλης μορφής) πρέπει να γίνει Γ.2.9; Για μεγαλύτερη σαφήνεια.
    Τεύχος Δ: Να προστεθούν οι υπεύθυνες δηλώσεις (για μετόχους πάνω από 1%, μέλη ΔΣ και νόμιμο εκπρόσωπο) περί συμμετοχής (ή μη συμμετοχής) σε άλλα ΜΜΕ.
    Υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση με το ακόλουθο περιεχόμενο:
    Εκτός από την επιχείρηση ……………………………. συμμετέχω επίσης στις ακόλουθες επιχειρήσεις ΜΜΕ/ ή δεν συμμετέχω σε καμία άλλη επιχείρηση ΜΜΕ.
    Ο υπόχρεος οφείλει να αναφέρει τις ημεδαπές επιχειρήσεις ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο) στις οποίες μετέχει ή ελέγχει κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 3 του Ν 3592/2007. Στην υπεύθυνη δήλωση πρέπει να αναφέρεται η πλήρης επωνυμία της επιχείρησης, το ποσοστό συμμετοχής ή ο τρόπος ελέγχου της επιχείρησης ΜΜΕ από τον μέτοχο (ή εταίρο) καθώς και ο χαρακτήρας του προγράμματος (ενημερωτικός ή μη) των μέσων στα οποία συμμετέχει ή ελέγχει αυτός (βλ. αντίστοιχα Η3 για υποψήφιο).
    Δ.3.: Να φύγει η παρένθεση (φυσικά πρόσωπα), γιατί στη συνέχεια γίνεται διάκριση και για φυσικά και για νομικά πρόσωπα.
    Δ.3.2.7. Συμβάσεις δανείων: Οι μέτοχοι (νομικά πρόσωπα) πρέπει να προσκομίσουν όλες τις συμβάσεις δανείων, ακόμα και αν δεν αφορούν στη συμμετοχή τους στον υποψήφιο, αλλά άλλες δραστηριότητές τους;
    Δ.3.3.: Γιατί για τα αλλοδαπά νομικά πρόσωπα απαιτούνται επί πλέον έγγραφα για περισσότερα έτη, σε σχέση με τα ημεδαπά; Θα πρέπει πάντως να διευκρινιστεί ότι δεν απαιτούνται όλα αυτά εάν η εταιρεία έχει συσταθεί πριν λιγότερα χρόνια (πχ.από 10 ή 3)
    Ε.1.1.1 & Ε.1.1.2
    Η λέξη «διάμετρος» να αντικατασταθεί από τη λέξη «διαγώνιος».
    Ε.1.1.2. Αίθουσα ροής προγράμματος
    vii. H εγγραφή του προγράμματος μπορεί να βρίσκεται και στο ΜΑSTER.
    E.1.1.3
    α. i. Οι τηλεοπτικές κάμερες μπορεί να είναι από 4 έως 12 (όχι κατ’ ανάγκη 8).
    iv. Αutocue: είναι μάρκα. Μήπως πρέπει να αντικατασταθεί με διαφορετική διατύπωση που να παραπέμπει στο συγκεκριμένο είδος;
    Για τον χώρο ελέγχου και ρύθμισης:
    v. H μονάδα μπαίνει στο πλατώ και όχι στο control (χώρο ελέγχου και ρύθμισης).
    Ε.1.1.4: Αίθουσα μοντάζ
    ii. δεν είναι απαραίτητοι οι παρακολουθητές εικόνας για τηλεοπτικό πρόγραμμα:
    iv. & v: παρακολουθητές ήχου, κυματομορφών και στάθμης & σύστημα αποθήκευσης, αναπαραγωγής και διαχείρισης υλικού: υπάρχουν στο λογισμικό – όχι σε κάθε μοντάζ. Αυτό γίνεται κεντρικά.
    Ε.1.1.7: Μονάδες εξωτερικών μεταδόσεων
    Οι σχετικές προβλέψεις είναι υπερβολικές. Στην πράξη χρησιμοποιούνται ενοικιαζόμενα VAN.
    Ε.1.2: Τεχνικά χαρακτηριστικά εξοπλισμού
    Ε.1.2.2. ΕTSI ETS 300 468: “Specification for Service Information (SI) in Digital Video Broadcasting (DVB)”: H συγκεκριμένη προδιαγραφή δεν αφορά άμεσα τον πάροχο περιεχομένου.
    Ε.2. Κτηριακές εγκαταστάσεις:
    Ε.2.2.1: Αίθουσα κεντρικού ελέγχου: τουλάχιστον 40 τ.μ. (υπερβολική και χωρίς νόημα η πρόβλεψη για 75 τ.μ.)
    Ε.2.2.2.: Συνολικό καθαρό εμβαδόν 70 τ.μ. (αντί για 100 τ.μ.)
    Ε.2.2.3. iii: Χώρος ελέγχου και ρύθμισης με καθαρό εμβαδόν από 30 έως 60 τ.μ. (αντί για 60 τ.μ.)
    E.2.2.4: Aίθουσα μοντάζ: προβλέπεται μία ενιαία αίθουσα, ενώ μπορεί να υπάρχουν ανεξάρτητοι χώροι. Μπορεί να προβλεφθεί δυνατότητα για διακριτούς χώρους
    Ε.2.2.5.: Ελάχιστο καθαρό εμβαδόν 15 τ.μ. (αντί για 25 τ.μ.), χωρίς να υπάρχουν κατ’ ανάγκη δύο χώροι.
    Ε.2.2.8.: Χώροι αποθήκευσης κλπ.
    β. iii: χώρος αποθήκευσης και φύλαξης προγράμματος με ελάχιστο καθαρό εμβαδόν 70 τ.μ.: Με τη νέα τεχνολογία δεν απαιτείται ξεχωριστός χώρος αποθήκευσης (αρχείο). 15 -35 τ.μ. είναι υπέρ αρκετά.

  • 20 Απριλίου 2016, 19:38 | Έρση Φιλιπποπούλου

    α. Δεν διευκρινίζεται αν οι υποδομές πρέπει να βρίσκονται εντός της χώρας ή αν μπορούν να βρίσκονται σε άλλη χώρα, όμορη ή μη.
    β. Από τη μία πλευρά, οι ήδη λειτουργούντες πάροχοι, Έλληνες ή αλλοδαποί, καλούνται να υποβάλουν μέσα σε ενάμισι μήνα πολλούς φακέλους με σχέδια και δικαιολογητικά, με τον κίνδυνο να τους ξεφύγει κάποιο τετραγωνικό και να κοπούν από την επόμενη φάση, και από την άλλη οι τυχόν «αεριτζήδες» καλύπτουν όλα ανεξαιρέτως τα κενά τους με 4 υπεύθυνες δηλώσεις και μόνο (Ε.2.3.8., ΣΤ.2.2.4., Ζ.2.1.2., Ε.2.3.8.). Απολύτως άνισοι οι όροι, δεν εγγυώνται τη σωστή διαδικασία της προεπιλογής, που αναφέρεται στο Κεφάλαιο 6.

  • Στην προκήρυξη δεν βρήκα συμβατικό όρο που να επιβάλει:
    α) τεχνικές εγκαταστάσεις εντός της Ελληνικής Επικράτειας.
    β) προσωπικό αποκλειστικά από δικαιούμενους εργασίας εντός ΕΕ.
    Έχουν αντιμετωπίσει οι συντάκτες της προκήρυξης το ενδεχόμενο συμμετοχών με τεχνικές εγκαταστάσεις εντός ΕΕ, πχ Βουλγαρία, Κύπρος, ή ακόμη και εκτός αυτής, πχ Τουρκία, Αλβανία με αντίστοιχο προσωπικό;
    Απόρριψη τέτοιων συμμετοχών, εκ των υστέρων, θα είναι εξόχως προβληματική.

  • Παράγραφος Ε.1.2.1 Πρότυπα HDTV

    Ο τύπος
    Η τρίτη από επάνω εγγραφή που καταχωρείται ως «1080p/25» έχει frame rate 25 και όχι 50 όπως αναγράφεται στην σχετική στήλη.

    Η ουσία
    Η δόκιμη ονομασία της είναι 1080psf/25 (progressive segmented frame) και ουσιαστικά αποτελεί υποπερίπτωση της 1080i/25 κατά την οποία και τα δύο πεδία (fields) απεικονίζουν από την ίδια χρονικά εικόνα. Χρησιμοποιείται στην μεταφορά κινηματογραφικών λήψεων στην τηλεόραση. Κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε ν’ αναφέρεται σαν αυτόνομα μεμονωμένη επιλογή.

  • 17 Απριλίου 2016, 19:15 | Αρίστος

    Έχετε βάλει τεχνικές λεπτομέρειες που σε κάποια σημεία είναι υπερβολικές ενώ δεν ζητάτε μόνιμο προσωπικό σε όλες τις έδρες τουλάχιστον των περιφερειών. Πανελλήνιας εμβέλειας χωρίς ανταποκριτές μόνιμους; Επίσης τα ΟΒ βαν και τα λινκ θα μπορεί να είναι εξωτερικά ενοικιαζόμενα με μίσθωμα ετήσιο και όχι απαραίτητα ιδιόκτητα ή με συμβάσεις μιρκής διάρκειας. Πλατώ με control εξωτερικά πρέπει να είναι αποδεκτά. Ο αριθμός των καμερών ανά πλατώ μπορεί να διαφέρει. Αρα το 8 πρέπει να καλύπτει το σύνολο των πλατώ καθώς ένα δελτιο ειδήσεων βγαίνει και με 4 κάμερες

  • 17 Απριλίου 2016, 17:17 | Γ. Οικονομιδης

    Ασήμαντο αλλά καλύτερα να διορθωθεί:
    Για τα μόνιτορ αναφέρεται «διάμετρος». Το σωστό απ’ ότι γνωρίζω είναι «διαγώνιος»