- Υπουργός Επικρατείας - http://www.opengov.gr/ypep -

Άρθρο 6 Προσωπικό

 

1. Συστήνονται τρεις (3) θέσεις επιστημονικού προσωπικού, κατά την έννοια της παρ. 2 του άρθρου 25 του ν. 1943/1991 (Α΄ 50), με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας τεσσάρων (4) ετών, που μπορεί να ανανεώνεται. Οι επιστημονικοί συνεργάτες: α) Επικουρούν την Αρχή, προετοιμάζοντας εισηγήσεις για θέματα που τους ανατίθενται και παρακολουθώντας τις νομοθετικές, επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, β) ενημερώνουν για τις εργασίες των διεθνών οργανισμών και οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην πεδίο των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και γ) τηρούν σχετικό αρχείο κειμένων και επιστημονικών μελετών.
2. Συστήνονται δύο (2) θέσεις διοικητικού προσωπικού. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών ρυθμίζονται η κατά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα κατανομή των θέσεων, θέματα οργάνωσης της γραμματείας και τεχνικής υποστήριξης της Αρχής, η διαδικασία πλήρωσης των θέσεων, καθώς και κάθε θέμα που αφορά στην υπηρεσιακή κατάσταση και τις αποδοχές αυτού του προσωπικού. Ως την έκδοση του προεδρικού διατάγματος του προηγούμενου εδαφίου, η Αρχή επιτρέπεται να απασχολεί αποσπασμένους υπαλλήλους με κοινή απόφαση των αρμοδίων οργάνων του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου του αποσπώμενου υπαλλήλου.
3. Η πλήρωση των θέσεων των παρ. 1 και 2 μπορεί να γίνει και με απόσπαση δημοσίων υπαλλήλων ή υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. ή εργαζομένων με σύμβαση εργασίας δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετούν σε φορείς δημοσίου τομέα, όπως αυτός ορίζεται στην περ. (α) της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α΄ 143).
4. Η Αρχή παρέχει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και σπουδαστές, καθώς και σε νέους επιστήμονες.