- Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού - http://www.opengov.gr/ypepth -

Άρθρο 4 – Ηλεκτρονικές σημειώσεις

Η παράγραφος 14 του άρθρου Μόνου της υπ’ αριθ. Φ.12.1/137002/Β3/2008 (Β΄2226) κοινής υπουργικής απόφασης για τη «Ρύθμιση θεμάτων διάθεσης, διακίνησης, κοστολόγησης και πληρωμής διδακτικών συγγραμμάτων» αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Οι ακαδημαϊκές σημειώσεις είναι δυνατόν να αναρτώνται από τους διδάσκοντες-συγγραφείς τους σε ηλεκτρονική μορφή στο πληροφοριακό σύστημα Εύδοξος σύμφωνα με τους όρους διάθεσης που προβλέπονται στο σύστημα, κατόπιν έγκρισής τους από τις Γενικές Συνελεύσεις σύμφωνα με το νόμο. Οι συγκεκριμένες ηλεκτρονικές σημειώσεις πρέπει να ανταποκρίνονται κατά τρόπο ολοκληρωμένο στο γνωστικό αντικείμενο του μαθήματος, καθώς και να καλύπτουν κατά το δυνατόν ολόκληρο ή το μεγαλύτερο μέρος της ύλης και του περιεχομένου του, όπως καθορίζεται στον Οδηγό Σπουδών σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών του οικείου Τμήματος των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. και του Προγράμματος Σπουδών των Α.Ε.Α.
2. Προϋπόθεση για τη διανομή ηλεκτρονικών σημειώσεων αποτελεί η προηγούμενη καταχώριση τους στο γενικό κατάλογο διδακτικών συγγραμμάτων του Κεντρικού Πληροφοριακού Συστήματος (ΚΠΣ) ΕΥΔΟΞΟΣ.

3. Στην περίπτωση που παρέχεται το δικαίωμα επιλογής ταυτόχρονα βιβλίων και ηλεκτρονικών σημειώσεων σε ένα μάθημα του προγράμματος σπουδών ο διδάσκων-συγγραφέας των ηλεκτρονικών σημειώσεων δεν δικαιούται αμοιβής, ενώ στην περίπτωση εκείνη που διανέμονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικές σημειώσεις, ο διδάσκων-συγγραφέας δικαιούται αμοιβής για τα συγγραφικά του δικαιώματα εφόσον σωρευτικά:

Α) ο συνολικός αριθμός σελίδων των ηλεκτρονικών σημειώσεων που προτείνει προς ανάρτηση στο πληροφοριακό σύστημα υπερβαίνει το ελάχιστο όριο των εκατόν πενήντα (150)

Β) οι ηλεκτρονικές σημειώσεις δηλώθηκαν-επιλέχθηκαν από τουλάχιστον δεκαπέντε (15) φοιτητές μέσω του πληροφοριακού συστήματος Εύδοξος και

Γ) η ανάρτηση των ηλεκτρονικών σημειώσεων του μαθήματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕύδοξοΣ γίνεται υπό τους όρους που προβλέπονται σε αυτό.

4.Εφόσον συντρέχουν οι ως άνω προϋποθέσεις, το ύψος της καταβλητέας αμοιβής κυμαίνεται μεταξύ του ελάχιστου ποσού των εκατόν πενήντα (150) Ευρώ και του μέγιστου ποσού των τριακοσίων (300) Ευρώ ,ανάλογα με τον αριθμό των σελίδων και καθορίζεται σε ένα (1) Ευρώ ανά σελίδα. Κατά τον υπολογισμό της αμοιβής δεν λαμβάνονται υπόψη οι σελίδες που περιέχουν ηλεκτρονικές παρουσιάσεις.

5. Ο διδάσκων-συγγραφέας ηλεκτρονικών σημειώσεων δικαιούται άπαξ ανά ακαδημαϊκό έτος αμοιβής ανεξαρτήτως του αριθμού μαθημάτων στις οποίες αυτές διανέμονται. Στην περίπτωση που ο διδάσκων-συγγραφέας διανέμει διαφορετικές ηλεκτρονικές σημειώσεις, τότε δικαιούται αμοιβή, για μέγιστο αριθμό τεσσάρων (4) ηλεκτρονικών σημειώσεων, ανεξάρτητα από το συνολικό αριθμό των ηλεκτρονικών σημειώσεων που αναρτά στο πληροφορικό σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ.»