- Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού - http://www.opengov.gr/ypepth -

1. Φάση Α’ της Αναδιάρθρωσης των ΕΚ – Συγκεντρωτική Παρουσίαση

Το προτεινόμενο σχέδιο της Α΄ φάσης της αναδιάρθρωσης των ΕΚ που εποπτεύονται από τη ΓΓΕΤ και το ΥΠΔΒΜΘ, στην διαμόρφωση της οποίας η συμβολή της ερευνητικής κοινότητας είναι σημαντική, περιλαμβάνει προτάσεις για συγχωνεύσεις /συνενώσεις /απορροφήσεις ινστιτούτων κατά κανόνα εντός των ορίων των υφιστάμενων ΕΚ αλλά και επιλεγμένες κινήσεις που υπερβαίνουν τα όρια των ΕΚ με τις οποίες επιτυγχάνονται άμεσα τα εξής:

Ειδικότερα, η Α’ φάση της αναδιάρθρωσης των ΕΚ περιλαμβάνει προτάσεις για τα εξής:
i. συγχωνεύσεις / συνενώσεις ινστιτούτων εντός των ορίων των υφιστάμενων ΕΚ που εποπτεύονται από τη ΓΓΕΤ
ii. παραλλαγές / εναλλακτικές προσεγγίσεις σε επιλεγμένες από τις παραπάνω συγχωνεύσεις κατά τις οποίες εξετάζονται και συγχωνεύσεις με φορείς εκτός των ορίων των ΕΚ (π.χ. με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα)
iii. συγχωνεύσεις / συνενώσεις των κέντρων ερευνών της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ που εποπτεύεται από το ΥΠΔΒΜΘ και αποτελεί τον μόνο ερευνητικό φορέα εκτός των ορίων των εποπτευόμενων από τη ΓΓΕΤ ΕΚ που εξετάζεται ολοκληρωμένα στη Φάση Α’ της αναδιάρθρωσης των ΕΚ
Η πρόταση της Α’ φάσης της αναδιάρθρωσης των ΕΚ που τίθεται σε διαβούλευση παρουσιάζει τα εξής πλεονεκτήματα:

Στη συνέχεια παρουσιάζεται αναλυτικά η Α’ φάση της αναδιάρθρωσης των ΕΚ.

[1]

[2]

 

[3]

 

Αντιστοίχηση Υφιστάμενης κα Προτεινόμενης Διάρθρωσης των Κέντρων Έρευνας της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

[4]

Ακολουθεί αναλυτική παρουσίαση των προτεινόμενων παρεμβάσεων αναδιάρθρωσης ανά ΕΚ, καθώς και των επιλεγμένων εναλλακτικών προτάσεων.