- Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού - http://www.opengov.gr/ypepth -

Άρθρο 38 – Μεταβατικές Διατάξεις:

1. Τα υφιστάμενα Ερευνητικά Κέντρα και τα Ινστιτούτα τους, καθώς και οι Τεχνολογικοί Φορείς, τα οποία εποπτεύονται από την ΓΓΕΤΚ και προσδιορίζονται στο Άρθρο 40 του παρόντος νόμου διατηρούνται και διέπονται εφεξής, με την επιφύλαξη προσωρινής ισχύος των Εσωτερικών Κανονισμών Λειτουργίας τους από τις διατάξεις του παρόντος νόμου και του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας τους, τον οποίο οφείλουν να συντάξουν ή προσαρμόσουν προς τις διατάξεις του παρόντος νόμου και να τον δημοσιεύσουν εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος. Σε περίπτωση μη σύνταξης ή προσαρμογής των Εσωτερικών Κανονισμών Λειτουργίας εντός της ανωτέρω αποκλειστικής προθεσμίας, ισχύουν μόνον οι διατάξεις του παρόντος νόμου και των κατ’ εξουσιοδότησή του εκδιδόμενων Προεδρικών Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων.
2. Τα Διοικητικά Συμβούλια των υφισταμένων κατά το χρόνο δημοσίευσης του παρόντος Ερευνη¬τικών Κέντρων συνεχίζουν να λειτουργούν μέχρι να διορισθούν τα αντίστοιχα όργανα διοίκησης που προβλέπονται στις διατάξεις του νόμου αυτού. Μετά από τη λήξη της θητείας τους, επιτρέπεται η υποβολή υποψηφιότητας σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η διανυθείσα θητεία.
3. Οι Ερευνητές Δ’ Βαθμίδας, οι οποίοι υπηρετούν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, αξιολογούνται υποχρεωτικά με τη συμπλήρωση του χρόνου απασχόλησής τους. Εάν αξιολογηθούν αρνητικά, λύνεται η σύμβασή τους με το Ερευνητικό Κέντρο.
4. Οι αρχές για την διαμόρφωση της ΕΣΕΤΑΚ και του Σχεδίου Δράσης για την υλοποίησή της, όπως περιγράφονται στον παρόντα νόμο λαμβάνονται, υπόψη κατά την εκπόνηση της αντίστοιχης ενότητας του Νέου Εθνικού Σχεδίου για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.