- Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού - http://www.opengov.gr/ypepth -

Άρθρο 30: Θέματα Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης

Οι κάτοχοι απολυτηρίου των Ε.Ε.Γ. εγγράφονται στην Α΄ τάξη του ΣΕΚ Ε.Α. Απαραίτητη είναι πλέον του απολυτηρίου και εισήγηση της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. του Ε.Ε.Γ. προέλευσης εφόσον αυτή έχει συσταθεί και λειτουργεί ή Συλλόγου Διδασκόντων.
Οι κάτοχοι πτυχίου των Ε.Ε.Γ. εγγράφονται στην Α΄ τάξη του ΣΕΚ Ε.Α. εφόσον δεν επιθυμούν να συνεχίσουν στην ίδια ειδικότητα, αλλιώς στην Β΄ τάξη. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται εισήγηση της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. του Ε.Ε.Γ. προέλευσης προς τη Διεύθυνση της ΣΕΚ εφόσον αυτή έχει συσταθεί και λειτουργεί ή του Συλλόγου Διδασκόντων.
Στους μαθητές των Ε.Ε.Γ. μετά από επιτυχή αποφοίτηση από τη Β΄ τάξη της Σ.Ε.Κ. Ε.Α. χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου 2 και μόνον σε εκείνους τους μαθητές που δεν είχαν φοιτήσει στην Ε΄ τάξη του ΕΕΓ. Σε όλους χορηγείται βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 3 μετά από επιτυχή αποφοίτηση από το έτος μαθητείας της ΣΕΚ Ε.Α.
Ο απόφοιτος Ειδικού Γυμνασίου εγγράφεται στην Α΄ τάξη της ΣΕΚ ΕΑ και μετά την αποφοίτηση της Β΄ τάξης, λαμβάνει βεβαίωση με Επαγγελματικά Δικαιώματα Επιπέδου 2.
Για τους μαθητές των Ε.Ε.Ε.ΕΚ. προαπαιτούμενο για την εγγραφή στις Σ.Ε.Κ. Ε.Α. είναι το πτυχίο επιπέδου 2 κατόπιν σχετικής εισήγησης της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. προέλευσης εφόσον αυτή έχει συσταθεί και λειτουργεί ή σχετικής εισήγησης του Συλλόγου Διδασκόντων (Σ.Δ.). Για τους μαθητές αυτούς μετά την επιτυχή αποφοίτηση από την Β’ τάξη των Σ.Ε.Κ. Ε.Α. δεν χορηγείται επιπλέον βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 2 αλλά μετά την επιτυχή
ολοκλήρωση της τάξης μαθητείας χορηγείται βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 3.