- Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού - http://www.opengov.gr/ypepth -

Άρθρο 31: Θέματα Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης

      Οι κάτοχοι απολυτηρίου των Ε.Ε.Γ. εγγράφονται στην Α΄ τάξη του ΣΕΚ Ε.Ε. Απαραίτητη είναι πλέον του απολυτηρίου και εισήγηση της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. του Ε.Ε.Γ. προέλευσης εφόσον αυτή έχει συσταθεί και λειτουργεί ή Συλλόγου Διδασκόντων.

     Οι κάτοχοι πτυχίου των Ε.Ε.Γ. εγγράφονται στην Α΄ τάξη του ΣΕΚ Ε.Ε. εφόσον δεν επιθυμούν να συνεχίσουν στην ίδια ειδικότητα, αλλιώς στην Β΄ τάξη. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται εισήγηση της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. του Ε.Ε.Γ. προέλευσης προς τη Διεύθυνση της ΣΕΚ εφόσον αυτή έχει συσταθεί και λειτουργεί ή του  Συλλόγου Διδασκόντων.

     Στους  μαθητές των Ε.Ε.Γ. μετά από επιτυχή αποφοίτηση από τη Β΄ τάξη της Σ.Ε.Κ. Ε.Ε. χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου 2 και μόνον σε εκείνους τους μαθητές που δεν είχαν φοιτήσει στην Ε΄ τάξη του ΕΕΓ. Σε όλους χορηγείται βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 3 μετά από επιτυχή αποφοίτηση από το έτος μαθητείας της ΣΕΚ Ε.Ε.

     Ο απόφοιτος Ειδικού Γυμνασίου εγγράφεται στην Α΄ τάξη της ΣΕΚ ΕΕ και μετά την αποφοίτηση της Β΄ τάξης, λαμβάνει βεβαίωση με Επαγγελματικά Δικαιώματα Επιπέδου 2.

     Για τους μαθητές των Ε.Ε.Ε.ΕΚ. προαπαιτούμενο για την εγγραφή στις Σ.Ε.Κ. Ε.Ε. είναι το πτυχίο επιπέδου 2 κατόπιν σχετικής εισήγησης της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. προέλευσης εφόσον αυτή έχει συσταθεί και λειτουργεί ή σχετικής εισήγησης του Συλλόγου Διδασκόντων (Σ.Δ.). Για τους μαθητές αυτούς μετά την επιτυχή αποφοίτηση από την Β’ τάξη των Σ.Ε.Κ. Ε.Ε. δεν χορηγείται επιπλέον βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 2 αλλά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της τάξης μαθητείας χορηγείται βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 3.

Στους αποφοίτους μαθητές της «τάξης μαθητείας» της πρότυπης βιομηχανικής μονάδας του ΟΑΕΔ, χορηγείται πτυχίο με επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου 2, με δυνατότητα συνέχισης εγγραφής στο Α΄ έτος στις ΣΕΚ ειδικής αγωγής.