- Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού - http://www.opengov.gr/ypepth -

Άρθρο 05: Πρυτανικό Συμβούλιο

1. Το Πρυτανικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις.
2. Στο Πρυτανικό Συμβούλιο συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου ο Γραμματέας του Ιδρύματος. Όταν αυτός δεν υπάρχει, συμμετέχει ο Προϊστάμενος της αρμόδιας Υπηρεσίας για τα εκάστοτε συζητούμενα θέματα. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Πρύτανη. Στο Πρυτανικό Συμβούλιο εισηγούνται υπηρεσιακώς και κατά αρμοδιότητα οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων του Ιδρύματος.
3. Το Πρυτανικό Συμβούλιο: α) εποπτεύει την εφαρμογή των σχετικών αποφάσεών της Συγκλήτου, β) εισηγείται στη Σύγκλητο τον προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Έργων του Α.Ε.Ι. γ) μεριμνά για την οργάνωση των υπηρεσιών της Κεντρικής Διοίκησης του Α.Ε.Ι. και δ) ασκεί όσες αρμοδιότητες του αναθέτει η Σύγκλητος με απόφασή της εξαιρουμένων εκείνων που αφορούν την έγκριση και αναμόρφωση του Τακτικού Προϋπολογισμού, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και των προκηρύξεων θέσεων κάθε κατηγορίας προσωπικού.
4. Οι Κοσμήτορες ή οι εκπρόσωποι των φορέων της ακαδημαϊκής κοινότητας είναι δυνατόν να καλούνται στο Πρυτανικό Συμβούλιο, χωρίς δικαίωμα ψήφου, όταν συζητούνται θέματα που τους αφορούν προκειμένου να διατυπώσουν τις απόψεις τους.