- Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού - http://www.opengov.gr/ypepth -

Άρθρο 10 – Προσωπικό

  1. Για την επίτευξη των σκοπών του, το Ίδρυμα μπορεί να συμπράττει και να συνάπτει πάσης φύσεως συμβάσεις συνεργασίας και προγραμματικές συμβάσεις  με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και τους λοιπούς φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης καθώς και με όλα τα νομικά πρόσωπα, δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, ημεδαπά και αλλοδαπά. 
  2. Στο Ίδρυμα μπορούν να αποσπασθούν υπάλληλοι από κάθε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου ή από άλλο νομικό πρόσωπο, δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, με απόφαση του εποπτεύοντος Υπουργού. Ο χρόνος απόσπασης λογίζεται, για κάθε συνέπεια, ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας διανυθείς στην οργανική θέση της υπηρεσίας ή του νομικού προσώπου, στην οποία ανήκει ο υπάλληλος. Οι αποδοχές του εν λόγω προσωπικού καλύπτονται από τον φορέα προέλευσης.
  3. Στο Ίδρυμα μπορεί, επίσης, να απασχοληθεί προσωπικό με σύμβαση μίσθωσης έργου ή εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή έμμισθης εντολής έως τριετούς (3ετους) διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης. Το προσωπικό του Ιδρύματος προσλαμβάνεται με απόφαση του Διευθυντή, μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αξιολόγηση των προσόντων από τριμελή (3μελή) επιτροπή που ορίζεται από το ΕΣ σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό. Οι συμβάσεις αυτές εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παρ. 8 του άρθρου 6 του ν. 2527/1997 (Α’ 206) και της ΠΥΣ 33/2006 (Α’ 280) όπως εκάστοτε ισχύουν.
  4. Οι αποδοχές και οι πάσης φύσεως αποζημιώσεις του απασχολούμενου, με κάθε είδους σύμβαση, προσωπικού του Ιδρύματος, εκτός από αυτό της παραγράφου 2, βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος.
  5. Το Ίδρυμα υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής των παραγράφων 5, 7α και 9γ του άρθρου 24 του ν. 4386/2016 (Α’ 83).