Άρθρο 03 – Πίνακες μοριοδότησης

Η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών ΕΑΕ της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους Κύριους και Επικουρικούς πίνακες κατάταξης, γίνεται με τα παρακάτω κριτήρια :
1. Κριτήρια μοριοδότησης στους Κύριους πίνακες :
Α. Ακαδημαϊκά κριτήρια
α) Διδακτορικό δίπλωμα στην ΕΑΕ ή στη Σχολική Ψυχολογία, έξι (6) μονάδες.
β) Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην ΕΑΕ ή στη Σχολική Ψυχολογία, τέσσερις (4) μονάδες.
γ) Ειδικά για τους κλάδους ΠΕ61 και ΠΕ71, πέραν των ανωτέρω, πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής ή Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής με κατεύθυνση την εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία, πέντε (5) μονάδες.
δ) Τίτλος διετούς μετεκπαίδευσης στην ΕΑΕ στα Διδασκαλεία της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής, τρεις (3) μονάδες.
ε) Ειδικά για τον κλάδο ΠΕ11, πέραν των ανωτέρω περ. α έως δ, κύρια ειδικότητα της παρ. 1.3 περ. γ του άρθρου 20 του ν. 3699/2008, δύο (2) μονάδες.
στ) Ειδικά για τους καταταγέντες με πενταετή προϋπηρεσία (50 μήνες) στην ΕΑΕ, χωρίς την κατοχή κάποιου εκ των αναφερομένων στις ανωτέρω περιπτώσεις α έως ε προσόντων, πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης – εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών, πέντε δέκατα (0,5) της μονάδας.
Στις περιπτώσεις που υποψήφιος είναι κάτοχος περισσοτέρων του ενός προσόντων των ανωτέρω περιπτώσεων α έως ε μοριοδοτείται μόνο ο τίτλος που προσδίδει τη μεγαλύτερη μοριοδότηση.
Β. Προϋπηρεσία:
Για κάθε μήνα πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας, η οποία αποκτήθηκε κατόπιν πρόσληψης στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, είκοσι πέντε εκατοστά της μονάδας (0,25) της μονάδας.
Γ. Κοινωνικά κριτήρια:
α) Η επ’ αόριστον αναπηρία 67% και άνω εφόσον η αναπηρία δεν οφείλεται σε κανένα ποσοστό σε ψυχικές διαταραχές επτά (7) μονάδες.
β) Η πάθηση από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή η σκλήρυνση κατά πλάκας ή η μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία επτά (7) μονάδες.
γ) Η αναπηρία 67% και άνω ενός ή περισσοτέρων τέκνων επτά (7) μονάδες.
Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η ύπαρξη σχετικής πιστοποίησης από το ΚΕΠΑ (ν. 3863/2010) και οι υποψήφιοι να είναι ικανοί για εκπαιδευτικό έργο, σύμφωνα με τα ισχύοντα κάθε φορά στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.
δ) Η ύπαρξη περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν επτά (7) μονάδες.
ε) Η ύπαρξη περισσότερων των δύο τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν τρεις (3) μονάδες.

2. Κριτήρια μοριοδότησης στους Επικουρικούς πίνακες :
Α. Ακαδημαϊκά κριτήρια
α) Πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης – εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών, πέντε δέκατα (0,5) της μονάδας.
Β. Προϋπηρεσία: Η προϋπηρεσία μοριοδοτείται σύμφωνα με την υποπαρ. Β΄ της παρ. 1 του παρόντος.
Γ. Κοινωνικά κριτήρια: Τα κοινωνικά κριτήρια μοριοδοτούνται σύμφωνα με την υποπαρ. Γ΄ της παρ. 1 του παρόντος.

  • 31 Μαρτίου 2017, 16:25 | ΟΛΓΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    Να αποσυρθεί η τροπολογία Πρόταξη βασικού πτυχίου 2017 Αόρατοι εκπαιδευτικοί ακόμα μια φορα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 16:22 | Β

    Aμεση απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας η οποία δυναμιτίζει, για μία ακόμη φορά, τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της ΕΑΕ και θέτει εν αμφιβόλω την εύρυθμη και οργανωμένη λειτουργία της.
    Σε κανέναν άλλον κλάδο εκπαιδευτικών δεν αποτελεί προσόν ένταξης σε πίνακα Αναπληρωτών ένας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, ένα σεμινάριο ή μόνο η προϋπηρεσία χωρίς βασικό πτυχίο, όπως συμβαίνει στην ΕΑΕ, πόσο μάλλον να υπάρχει και εξίσωση αυτών των ακαδημαϊκών προσόντων με το βασικό πτυχίο. Τα επιχειρήματα της αιτιολογικής έκθεσης δεν αποτελούν ικανοποιητική δικαιολογία για την έκπτωση που μεθοδεύεται μέσω αποσπασματικών τροπολογιών στην παρεχόμενη εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Με την τροπολογία αυτή: Αποδεικνύεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
    Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ΕΑΕ, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Αμφισβητούνται και απαξιώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο και εισάγεται η λογική των «προσόντων» με αρχή τις προσλήψεις Αναπληρωτών στην ΕΑΕ.Η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος για πειραματισμούς, βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο περιθώριο και οι δομές της υποστελεχώνονται και υποβαθμίζονται διαρκώς

  • 31 Μαρτίου 2017, 16:21 | Γιώργος Σ

    ΥΠΕΡ της Απόφασης

    ΙΣΟΤΙΜΙΑ όμως σημαίνει ίδια μόρια και στους μεταπτυχιακούς, αν οχι παραπάνω!!! Έλεος δλδ..

  • 31 Μαρτίου 2017, 16:21 | ΣΤΕΦΑΝΙΑ

    Πού ακριβώς την είδατε την ισοτιμία και τη δικαιοσύνη;;;
    Σε ποιον κλάδο εκπαιδευτικών μοριοδοτούνται τα διδακτορικά, τα μεταπτυχιακά και τα σεμινάρια αντί να προτάσσεται ο βασικός τίτλος σπουδών;;;;
    Για ποιο λόγο δημιουργήσατε τις σχολές Ειδικής Αγωγής;;;

    Απαράδεκτη τροπολογία που απαξιώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο!!!
    Απαιτούμε μόνιμους διορισμούς!!! Ας σταματήσει επιτέλους το παιχνιδάκι της αναπλήρωσης!!!!Έχετε αναλογιστεί την εκπαίδευση που έχουν ανάγκη οι μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες;;;

  • 31 Μαρτίου 2017, 16:18 | Κώστας Παπαδημητρίου

    ΕΥΓΕ!!
    Στη σωστή κατεύθυνση η μοριοδότηση. Θα πρέπει πράγματι να τερματιστεί η λογική της πρόταξης είτε των 70,5/60,5 που ίσχυε μέχρι το 2014, είτε των 71/61 που ισχύει τώρα.. Άλλωστε κάθε απόφοιτος Παιδαγωγικών σχολών ΠΤΔΕ/ΤΕΕΠΗ με ανώτερες μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές στην ΕΑΕ,αποκτούσε και αποκτά ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και την ιδιότητα του ειδικού παιδαγωγού συνθήκη με την οποία έχουμε εργασιακά δικαιώματα σε Γενική και Ειδική σε όλες τις χώρες του κόσμου. Στην περίπτωση ειδίκευσης μέσω Bachelor Ειδικής όμως, όπως ισχύει σε κάποιες χώρες του εξωτερικού με σχολές και προγράμματα τύπου ΙΕΚ, η συνθήκη αυτή κάλλιστα μπορεί να αμφισβητηθεί. Σε κάθε περίπτωση μπράβο στο υπουργείο και τη διεύθυνση ΕΑΕ. Ισότιμία και κατάταξη βάσει προϋπηρεσίας και αναγνώριση της προσφοράς όλων των Παιδαγωγών ΕΑΕ. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 16:16 | Panagiotis K.

    ΝΑΙ στην απόφαση.

    Στηρίζουμε την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στον χώρο.

    Είμαι περήφανος αναπληρωτής ΔΑΣΚΑΛΟΣ δάσκαλος δάσκαλος (ΠΕ 70) και έχω μεταπτυχιακό στην ειδική.

    Τα περί ΜΗ προσμέτρησης της προϋπηρεσίας μου στο πίνακα που ΑΝΗΚΩ είναι προσβολή.

    Το ότι δουλεύω και στην ειδική επειδή υπάρχουν αυξημένες ανάγκες δεν μου αφαιρεί το δικαίωμά μου στον πίνακα γενικής, καθώς εκεί ανήκω.

  • 31 Μαρτίου 2017, 16:16 | Σκουρλέτη Σταυρούλα

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΊΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΉ ΣΑΣ ΑΠΌΦΑΣΗ!
    ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ! ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΑΕ ΜΕ ΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!
    ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΛΆΔΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΉΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΤΊ ΝΑ ΠΡΟΤΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΌΣ ΤΊΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΏΝ ΩΣ ΚΡΙΤΉΡΙΟ ΠΡΌΣΛΗΨΗΣ, ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΚΡΙΤΉΡΙΑ ΤΎΠΟΥ ΑΣΕΠ;;; ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΜΈΝΕΣ ΑΠΑΙΤΉΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΑΕ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΕ ΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΉ ΕΠΑΡΚΕΙΑ! ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΌΓΟ ΤΌΤΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΕΜΙΝΆΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΆ ΚΡΙΤΉΡΙΑ;;; ΑΠΌ ΠΌΤΕ ΜΊΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Ή Η ΓΟΝΙΜΌΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΎΝ ΚΡΙΤΉΡΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ;;;
    ΚΑΜΊΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΈΤΣΙ!!!
    ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΌΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΈΡΕΤΕ!!!
    ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ!!! ΑΠΌΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΊΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Υ. Α. ΤΏΡΑ!!! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΠΊΝΑΚΕΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΌ ΠΡΟΣΟΝ ΤΟ ΠΤΥΧΊΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΊΑ!!!!

  • 31 Μαρτίου 2017, 16:16 | Έλενα Ζησιοπούλου

    Συγχαρητήρια! Η μοριοδότηση και ο τερματισμός της λογικής της πρόταξης κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Ό,τι ισχύει για τους μόνιμους δασκάλους-νηπιαγωγούς με ειδίκευση στην ΕΑΕ (70,5-60,5) να ισχύει και στους αναπληρωτές. Ισοτιμία και κατάταξη βάσει προϋπηρεσίας για όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ΕΑΕ. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 16:15 | Γαρυφαλιά

    Να υπάρχει άλλη μοριοδότηση για τα Μεταπτυχιακά μονοετούς φοίτησης και άλλη για τα διετούς. Είναι εξοργιστικό ένα Μεταπτυχιακό μονοετές να υπολογίζεται με 4 μορία και ένα διδακτορικό 4,5 ή ακόμα και6 ετών ,ε 6 μόρια.
    Επίσης, σε όλες τις προκυρήξεις ΑΣΕΠ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ.
    Ακόμα και στις εκλογές στελεχών την εκπαίδευσης (σχολικοί σύμβουλοι, διευθυντές) μετράνε ΟΛΟΙ οι τίτλοι σπουδών αθροιστικά!

  • 31 Μαρτίου 2017, 16:13 | Τζιαμπαζάκη Ζ.

    ΕΥΓΕ!!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.
    ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 13 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ.ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70 ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ.ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΑΕ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ,ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΑ,ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΣΕ ΠΕ61-ΠΕ71….ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ…ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΡΘΡΟ 56,ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1 ΤΟΥ 3966.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΖΟΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΘΙΓΕ…ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΠΟΥ ΑΓΝΟΗΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΑΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ …ΣΕΙΡΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ.ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΚΥΡΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ. ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 4415/2016 ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΙΣΟΤΙΜΑ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΤΕΑ.ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ…
    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟ;ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ….ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΣΑΤΕΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ.ΓΙΑΤΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ….ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΨΗΦΩΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ…ΟΧΙ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ.ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΝΑΣΤΕ ΑΛΛΑΖΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΤΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΣ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΝΑ ΙΣΟΡΟΠΗΣΟΥΜΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ;ΓΙΑΤΙ;ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΧΩΡΟ ΕΤΣΙ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΞΗ ΝΕΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ;
    ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΑ.ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ…
    ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ.

  • 31 Μαρτίου 2017, 16:10 | Κατερίνα Κ.

    Συμφωνώ με την απόφαση!
    Μπράβο στο υπουργείο και τη διεύθυνση ΕΑΕ. Θέλω να θυμίσω απλά πως απλά την ιδιότητα του ειδικού παιδαγωγού την αποκτούσες και την αποκτάς, πέρα από το βασικό πτυχίο από την ίδρυση των αντιστοιχων τμηματων, μέσω μεταπτυχιακής/διδακτορικής ειδίκευσης στην ΕΑΕ, συνθήκη που σου έδινε μάλιστα πρόταξη μεχρι την αιφνίδια υπουργική απόφαση του 2014 και συνεπώς, φοιτητές και απόφοιτοι των ΠΤΔΕ και των ΠΤΕΑ ήξεραν ή όφειλαν να ξέρουν επακριβώς το εργασιακό πλαίσιο που ίσχυε και να έπαιρναν αντίστοιχα τις αποφάσεις τους σε επίπεδο σπουδών. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 16:10 | Δήμητρα Τ.

    ΆΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ!!!!!
    Επικαλείστε την ισονομία και την εναρμόνιση των προσλήψεων της Ειδικής Αγωγής με τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση. Σε κανέναν άλλον κλάδο εκπαιδευτικών δεν αποτελεί προσόν ένταξης σε πίνακα Αναπληρωτών ένας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, ένα σεμινάριο ή μόνο η προϋπηρεσία χωρίς βασικό πτυχίο, όπως συμβαίνει στην ΕΑΕ, πόσο μάλλον να υπάρχει και εξίσωση αυτών των ακαδημαϊκών προσόντων με το βασικό πτυχίο. Υποβαθμίζεται πανεπιστημιακά τμήματα που το ίδιο το κράτος δημιούργησε και σπουδές τεσσάρων ετών.
    Μέσα από την τροπολογία σας:
    Αποδεικνύεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
    Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ΕΑΕ, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Αμφισβητούνται και απαξιώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο και εισάγεται η λογική των «προσόντων» με αρχή τις προσλήψεις Αναπληρωτών στην ΕΑΕ.
    Η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος για πειραματισμούς, βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο περιθώριο και οι δομές της υποστελεχώνονται και υποβαθμίζονται διαρκώς.

  • 31 Μαρτίου 2017, 16:08 | Δημοσθένης

    Επιτέλους να επέλθει δικαιοσύνη στους εκπαιδευτικούς ΠΕ 70.50/60.50, που χρόνια τώρα υπηρετούμε με ζήλο και μεράκι και κυρίως όντας άρτια καταρτισμένοι την εα ( σε αντίθεση με την λασπολογία «συναδέλφων»). Ζητούμε και διεκδικούμε ισότητα..Ότι ισχύει στους μόνιμους συναδέλφους 70.50/60.50 να ισχύσει κ για τους αναπληρωτές. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ.Εγκληματικό δεν είναι που «απαξιώνεται το βασικό πτυχίο» όπως πολύ ύπουλα θέλουν να πλασάρουν κάποιοι. Εγκληματικό είναι που άτομα ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ δουλεύουν τόσα χρόνια σε δημόσια σχολεία και αυτοχαρακτηρίζονται ως αυθεντίες. ΝΤΡΟΠΗ!!!Από πότε απαξιώνεται το βασικό πτυχίο; Οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 70.50/60.50 έχουν όλοι τους βασικό πτυχίο στα παιδαγωγικά!!!!! Δηλαδή και οι μαθηματικοί/φυσικοί/φιλόλογοι ειδικής αγωγής σύμφωνα με τα λεγόμενα σας θα έπρεπε πρώτα να τελειώσουν το ΠΑΜΑΚ ή το Παιδαγωγικό ειδικής Βόλου. Επιχειρήματα για γέλια και για κλάματα ταυτόχρονα….70.50/60.50 υπηρετούν χρόνια τώρα τον ευαίσθητο κλάδο της ειδικής αγωγής και το ευχαριστώ των εκάστοτε κυβερνήσεων ήταν να εκδιώκονται χρόνο με τον χρόνο από τους πίνακες αναπληρωτών πέφτοντας εκατοντάδες θέσεις από νέους αποφοίτους με 0 προϋπηρεσία!!! ΩΣ ΕΔΩ ΟΜΩΣ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ.
    • ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.
    • ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 71/61 ΚΑΙ 70.50/60.50.
    • ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ.Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση που επιτέλους πάει να καταργήσει την αδικία που υφίστανται χρόνια τώρα οι εκπαιδευτικοί 70.50/60.50 ως προς την κατάταξη τους στον πίνακα αναπληρωτών. Να μάθουν πια όλοι πως δεν είμαστε ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΟΡΑΤΟΙ. Δεν ζητάμε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτά που μας αξίζουν.
    ΙΣΟΤΗΤΑ. ΙΣΟΤΙΜΙΑ. ΙΣΟΝΟΜΙΑ.Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 16:07 | Μαρία

    H τροπολογία και η υπουργική απόφαση πρέπει να στηριχθεί από όλους τους εκπαιδευτικούς και από την ΔΟΕ παρόλο που πάλι δίνει πρόταξη μέσω της μοριοδότησης στους ΠΕ71& ΠΕ61 έναντι των 70.50 και 60.50 με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή.

    Δίνει τέλος στον διχασμό των εκπαιδευτικών και αποτελεί καλό παράδειγμα χρηστής διοίκησης.

    Επίσης βάζει στην θέση τους όσους εκμεταλεύονται την αδιοριστία της ομάδας των αποφοίτων ΠΑΜΑΚ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ για μικροπολιτικά συμφέροντα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 16:07 | Στρατηγούλα

    ΝΑΙ ΣΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

    Η παράλληλη στήριξη είναι συνεκπαίδευση καθώς γίνεται εναλλαγή ρόλων δασκάλου γενικής και ειδικής αγωγής. Επομένως ένας δάσκαλος που εργάζεται στη παράλληλη στήριξη θα πρέπει να έχει γνώσεις γενικής αγωγής. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα : Μήπως οι πε71 δεν είναι οι κατάλληλοι για παράλληλη στήριξη αλλά οι πε70.50 είναι οι πλέον καταλληλότεροι έχοντας γνώσεις και γενικής και ειδικής αγωγής ως απόφοιτοι Π.Τ.Δ.Ε. με εξειδίκευση στην ΕΑΕ ;; Το να εργάζεται σαν δάσκαλος παράλληλης στήριξης προϋποθέτει την κατάκτηση και των δύο αντικειμένων και της γενικής και της ειδικής αγωγής. Μην τα βλέπουμε όλα μονόπλευρα. Πώς λοιπόν οι πε71 θα σταθούν ως δάσκαλοι γενικής όταν θα κληθούν να αναλάβουν να παραδώσουν μάθημα μέσα στη τάξη;; Γιατί λοιπόν να θεωρούνται ικανότεροι στη παράλληλη στήριξη και να προτάσσονται τόσο καιρό από τους πε7050;;; Άμεση αποκατάσταση της αδικίας !!

    Για όλα τα παραπάνω συνυπογράφω την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 16:06 | Μάνος Ν.

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ!
    Επιτέλους,οι επι χρόνια αναπληρωτές 70.50
    Θα μπορέσουν να κατοχυρώσουν μια θέση χωρίς να κατρακυλούν κάθε χρόνο. Είμαστε τα κλωτσοσκούφια της εκπαιδεσυσης. Στη γενική δεν μας θέλουν,ούτε στην ειδική. Που να πάμε;Η εκπαίδευση είναι ενιαία. ΕΥΓΕ!

  • 31 Μαρτίου 2017, 16:04 | Παναγιώτης

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ .

    Διαβάζω για την μοριοδότηση των μεταπτυχιακών και μου φαίνεται παράλογη γιατί χωρίς να γίνεται καμία περιγραφική αξιολόγηση, όλα τα μεταπτυχιακά μοριοδοτούνται με 4 μόρια, δηλαδή 2 χρόνων.

    Είναι μη αξιοκρατικό, γνωρίζοντας το είδος των μεταπτυχιακών εξωτερικού, πχ Κύπρου, Ιταλίας, Βουλγαρίας – που πριν από λίγο καιρό και το ίδιο το υπουργείο απασχόλησε – τα οποία είναι των 60 ECTS, εξ αποστάσεως και ενός έτους, που έρχεται σε αντίθεση με τον νόμο περί μεταπτυχιακών που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά.Αυτά θα έπρεπε να είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν στο ΕΑΠ, εξ αποστάσεως και 2 χρόνια. Τα 4 μόρια λοιπόν είναι πάρα πολλά για ένα μεταπτυχιακό το οποίο στην ουσία δεν υφίσταται, αφού είναι του ενός έτους και 60 μονάδων.

    Ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα πρέπει να δίνει πάνω από 90 ECTS για να θεωρείται μεταπτυχιακό. Άρα έχουμε προγράμματα με 60, 90 και 120 ECTS. Δεν πρέπει να παίρνουν και τα ανάλογα μόρια; Των 60 μονάδων θα έπρεπε να παίρνουν το πολύ 2 μόρια, των 90 ECTS 3 και των 120 ECTS 4 μόρια. Άν και σύμφωνα με το νόμο που ορίζει τα εξ αποστάσεως, τα προγράμματα των 60 μονάδων δεν θεωρούνται καν μεταπτυχιακά, άρα θα έπρεπε, να μην μοριοδοτούνται.

    Η ΑΣΠΑΙΤΕ δίνει 60 ECTS αλλά δεν είναι μεταπτυχιακό.Αν η μοριοδότηση γίνει σύμφωνα με την βαρύτητα του μεταπτυχιακού, άρα και την αξία του είναι πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο αναγνωρισης των μεταπτυχιακων εξωτερικού , σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του ΕΑΠ .

    Επίσης ο,τι ακριβως ισχυει με τους μονιμους 70,5/60,5 να ισχυει και στους αναπληρωτες. πληρη και ισοτιμα εργασιακα δικαιωματα σε βασικο πτυχιο και ειδικευση. Αναγνωριση προϋπηρεσίας και στους 2 πινακες και μη διαχωρισμός της , συνολικά για τους αναπληρωτές 70,5/60,5 , μέχρι να καθοριστεί ο νέος νόμος για μόνιμους διορισμούς στη Βουλή.

  • 31 Μαρτίου 2017, 16:04 | Αυγή Α.

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ!!!
    Σε κανέναν άλλον κλάδο εκπαιδευτικών δεν αποτελεί προσόν ένταξης σε πίνακα Αναπληρωτών ένας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, ένα σεμινάριο ή μόνο η προϋπηρεσία χωρίς βασικό πτυχίο, όπως συμβαίνει στην ΕΑΕ, πόσο μάλλον να υπάρχει και εξίσωση αυτών των ακαδημαϊκών προσόντων με το βασικό πτυχίο. Τα επιχειρήματα της αιτιολογικής έκθεσης δεν αποτελούν ικανοποιητική δικαιολογία για την έκπτωση που μεθοδεύεται μέσω αποσπασματικών τροπολογιών στην παρεχόμενη εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
    Με την τροπολογία αυτή:
    Αποδεικνύεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
    Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ΕΑΕ, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Αμφισβητούνται και απαξιώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο και εισάγεται η λογική των «προσόντων» με αρχή τις προσλήψεις Αναπληρωτών στην ΕΑΕ.
    Απαιτούμε μόνιμους διορισμούς των εκπαιδευτικών!!

  • 31 Μαρτίου 2017, 16:03 | Μαρινα Π

    Ο αριθμός παιδιών δεν θα έπρεπε να αποτελεί τόσο σημαντικό κριτήριο για την σειρά στον πίνακα αναπληρωτών. Η μέτρηση των κοινωνικών κριτηρίων των πολυτέκνων και των τριτέκνων θα έπρεπε να είναι συνδεδεμένη με τα εισοδηματικά τους κριτήρια. Για ποιο λόγο να προηγούνται πάντα οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι και να υποβαθμίζεται έτσι η εκπαίδευση. Δώστε βαρύτητα στις γνώσεις και την εμπειρία!

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:59 | Μαρία Π.

    ΣΤΗΡΊΖΩ ΤΗΝ ΠΡΌΤΑΣΗ
    Θεωρώ ωστόσο ότι τα μόρια για τα κοινωνικά κριτήρια είναι πολλά αναφέρουμε στους πολύτεκνους και όχι στους συναδέλφους με αναπηρία!

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:58 | Κατερίνα Τ.

    Επιτέλους δικαίωση και άρση της πλήρους πρόταξης!
    Το υπουργείο αποκαθιστά μια τεράστια αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακό.

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:57 | Χριστίνα Π.

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ!!!!!!
    Επικαλείστε την ισονομία και την εναρμόνιση των προσλήψεων της Ειδικής Αγωγής με τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση. Σε ποιον κλάδο της Γενικής Εκπαίδευσης αντί να προτάσσεται ο βασικός τίτλος σπουδών ως κριτήριο πρόσληψης, μοριοδοτούνται κριτήρια τύπου ΑΣΕΠ;;; Από πότε μια επιμόρφωση ή η γονιμότητα αποτελούν κριτήρια διδακτικής καταλληλότητας και ικανότητας;;;
    Υποβαθμίζεται τα ελληνικά πανεπιστήμια που το ίδιο το κράτος δημιούργησε και τις σπουδές 4 χρόνων στην Ειδική Αγωγή.

    Απαιτούμε πίνακες με βασικό προσόν το πτυχίο και την προϋπηρεσία!!!
    Ό,τι ισχύει για όλους τους εκπαιδευτικούς να ισχύει και για τους ΠΕ 61/71!!
    Απαιτούμε μόνιμους διορισμούς ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών!!

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:57 | ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΡΙΜΑΛΑΣ

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ!!!!!!!!!!!
    ΟΙ ΠΕ70 ΚΑΙ ΠΕ60 ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ!ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ.

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ!!!!!!!!

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:55 | Ελένη Σίσκου

    Είμαι μόνιμη δασκάλα και συνεργάζομαι με δασκάλα με μεταπτυχιακό στην Παράλληλη στήριξη!Είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί παρέχει σημαντική βοήθεια και στο παιδί που έχει αλλά και σε όλα τα παιδιά της τάξης, καθώς γνωρίζει πλήρως το Αναλυτικό Πρόγραμμα. Δίκαιη η άρση της πρόταξης!

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:52 | Παραθύρα Αθηνά

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:51 | Μ.Α.

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΩΡΑ!
    ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΠΕ70 ΚΑΙ ΠΕ60 ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ!
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΜΗΜΑ ΕΑΕ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ.

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:50 | Ειρήνη Κ.

    Μπράβο στο Υπουργείο!!
    Επιτέλους δικαίωση. Κανένας δεν θέλει να απαξιώσει την προσφορά των ΠΕ71/61 στον χώρο, όμως δυστυχώς ο σύλλογος τους και κάποια από τα μέλη του, αποδεικνύουν πως πέρα από εξειδίκευση στην ΕΑΕ με το βασικο πτυχιο που διαθέτουν, κατέχουν όπως φαίνεται διδακτορική εξειδίκευση στη δημιουργία εντυπώσεων με συκοφαντίες που επι χρόνια αναπαράγουν, στον ευαίσθητο χώρο της ΕΑΕ. Συγκεκριμένα, προσπαθούν επι χρόνια να περάσουν την εικόνα των αλεξιπτωτιστών στην ΕΑΕ σε ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ με ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ (ΠΤΔΕ/ΤΕΕΠΗ-master/phd ειδικής), παρουσιάζοντας τους ως άσχετους ή ημιμαθείς. Η συγκεκριμένη στάση είναι τουλάχιστον προκλητική αν όχι αντισυναδελφική. Επειδή όμως η νέα πολιτική ηγεσία και η διιεύθυνση ΕΑΕ γνωρίζει επακριβώς τι ισχύει, θέλω να σας συγχαρώ για τον τερματισμό της αδικίας.. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:46 | θεοφιλος

    Εξισώνεται στον επικουρικό πίνακα αυτός που δεν έχει καθόλου προϋπηρεσία (0 μήνες) στην ειδική αγωγή με αυτόν που έχει 9 μήνες. Γιατί αυτό το πλαφόν των 10 μηνών; Όσοι δούλεψαν στην ειδική αγωγή έπρεπε να μπαίνουν στον επικουρικό πίνακα με προσμέτρηση μορίων προυπηρεσίας όπως στον κύριο πίνακα (0,25 μορια/μήνα). Δεν γίνεται να ισχύει η ισότητα 0=9!! Άλλο δούλεψα σε δομές ειδικής 9 μήνες και άλλο δεν δούλεψα καθόλου!!

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:44 | efh

    Είναι ολοφάνερη πολιτική επιλογή του Υπουργείου και εν τέλει της “Αριστερής” Κυβέρνησης να λειτουργεί η στελέχωση στην Ειδική Αγωγή σε ένα καθεστώς “εξαίρεσης” σε σχέση με το τι συμβαίνει με κάθε άλλο κλάδο/πίνακα εκπαιδευτικών.

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:43 | ΡΟΥΛΑ

    Στηρίζω την τροπολογία, γιατί θεωρώ τον τρόπο πρόσληψης περισσότερο δίκαιο από τον προηγούμενο.

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:43 | Αγγέλα Αδαμίδου

    Συγχαρητήρια!!
    Με τη συγκεκριμένη μοριοδότηση (με μέτρηση μόνο ενός τίτλου) στην πραγματικότητα εφαρμόζεται το σύστημα κατάταξης με βάση την προϋπηρεσία όπως συμβαίνει στη γενική.

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:41 | Εφη

    Πόσα και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί άραγε η συγκεκριμένη τροπολογία και μοριοδοτηση;Το δυστύχημα είναι ότι τα παιδιά με αναπηρία δεν είναι δικά σας παιδιά ώστε να ενδιαφέρεστε άμεσα για την ποιότητα εκπαίδευσης που τους παρέχετε!!!

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:41 | Καλλιόπη

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:36 | Maria

    Θεωρώ πως η μοριοδότηση των πολύτεκνων είναι απαράδεκτη!Δεν είναι δυνατόν να μοριοδοτούνται οι εκπαιδευτικοί ως προς το πόσα παιδιά έχουν αποκτήσει!! Το γεγονός ότι έχουν 2-3-4 παιδιά δεν σημαίνει, ότι έχουν περισσότερα προσόντα στην ειδική αγωγή, άρα είναι απαράδεκτη και υπερβολική η μοριοδότησή τους!

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:36 | Μαρίνα Δ.

    Στηρίζω την πρόταση του Υπουργείου στην υιοθέτηση κριτηρίων για την πρόσληψη αναπληρωτών ΕΑΕ καθώς πρέπει να μοριοδοτούνται τόσο η προϋπηρεσία όσο και τα τυπικά προσόντα των εκπαιδευτικών. Η παρούσα τροπολογία φέρνει ισονομία στην κατάταξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον πίνακα καθώς και οι ΠΕ 70.50 όπως και οι ΠΕ 71 έχουν τις γνώσεις και την εμπειρία για διδάξουν στην Ειδική Αγωγή και να εφαρμόσουν τη συμπεριληπτική εκπαίδευση. Ήταν άδικο να προτάσσονται εως τώρα όλοι οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 71 έναντι των υπολοίπων. Οι ΠΕ 70.50 έχουν αξιόλογες εξάχρονες σπουδές, 4 χρόνια στην γενική αγωγή και 2 χρόνια στην ειδική αγωγή, και την ίδια αγάπη και όρεξη για την εργασία τους. Ο τρόπος μοριοδότησης είναι δίκαιος καθώς αποτυπώνει με ορθό τρόπο την αξία των τυπικών προσόντων όσο και την αξία της προϋπηρεσίας. Στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας διακιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:33 | Maria

    Πήραμε ένα πτυχίο μετά από 4 έτη σπουδών, για να πάρουμε….4 μόρια (!) και όχι δικαίωμα διορισμού και πρόσληψης στον κλάδο μας, όπως συμβαίνει με κάθε άλλο πτυχίο εκπαιδευτικού!

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:33 | Παναγιώτης

    σε όλους εσας που ανησυχείτε με τη μεγάλη… μοριοδότηση των τριτέκνων-πολυτέκνων, σας παραπέμπω στο παρακάτω αποκαλυπτικό:
    Απογοητευτικά τα στοιχεία της Κομισιόν για την Παιδεία στην Ελλάδα – Ανησυχία λόγω συρρίκνωσης του μαθητικού πληθυσμού!
    http://www.huffingtonpost.gr/2016/11/24/koinonia-paideia-komision-ekthesi-gia-tin-paideia_n_13201830.html

    κι αν κάποιος βαρεθεί και δεν τα διαβάσει, το νόημα είναι:

    Υπογεννητικότητα

    Παράλληλα με την οικονομική κρίση, ο αριθμός των γεννήσεων στην Ελλάδα μειώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια: από 118.000 το 2008, μειώθηκε σε περίπου 92.000 το 2014, σημειώνοντας πτώση κατά 22% (ΕΛΣΤΑΤ 2016). Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει επίσης εξελιχθεί σε χώρα καθαρής αποδημίας, ενώ στο πλαίσιο της πρόσφατης προσφυγικής κρίσης αποτελεί κυρίως χώρα διέλευσης των προσφύγων. Η μείωση του μαθητικού πληθυσμού είναι ήδη ορατή στην προσχολική εκπαίδευση και έχει αρχίσει να αποτυπώνεται και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τα επόμενα 6 χρόνια ο μαθητικός πληθυσμός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να μειωθεί κατά 25 % περίπου.

    οι ιθύνοντες της διαβούλευσης εισηγούνται μοριοδότηση τρίτεκνοι-πολύτεκνοι (ανεξαρτήτως αριθμού τέκνων 4,5,6…..13!)ΙΔΙΑ!!!ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ;

    είτε το θέλετε είτε όχι, με τα παιδιά των πολυτέκνων παλιότερα γεμίζανε οι αίθουσες! ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΥΠΕΡΕΧΟΥΝ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 28/03/2017 ΘΑΝΑΤΟΙ 35.335 ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ 20.377! ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ). Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΘΕΡΙΖΕΙ, θα μας πούνε αύριο οι του υπεπθ…ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ!!!

    ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ (ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ), ΓΕΝΝΑΙΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ!! ΤΟΛΜΗΣΤΕ κύριοι του υπεπθ…..εκτός κι αν θέλετε να λύσετε το δημογραφικό και να γεμίσετε τις σχολ.αίθουσες με τους μετανάστες, λές και πρόκειται για εισαγωγή πατάτας!!!!!

    Γκουντελάκης Παν.
    μέλος Δ.Σ συλλ.πολυτ.Λάρισας & περιχώρων

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:32 | Ιωαννα

    Θέλουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με πρόσθετες μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή/Σχολική Ψυχολογία, να συγχαρούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τη διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, που με τη νέα τροπολογία, που αφορά την πρόσληψη αναπληρωτών ΕΑΕ, θα εφαρμοστεί και θα επεκταθεί επιτέλους η νομοθεσία, στο σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής, χωρίς διακρίσεις, με κοινά κριτήρια, σε μόνιμους και αναπληρωτές. Θα αποκατασταθεί έτσι η δικαιοσύνη, τρία χρόνια μετά την κατάφωρη αδικία που δημιούργησε στον χώρο η προηγούμενη συγκυβέρνηση, αφού καθιερώνει πλέον με όρους αξιοκρατικούς, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ένα πλαίσιο ισοτιμίας μεταξύ όλων των αναπληρωτών Ειδικών Παιδαγωγών της χώρας που προσφέρουν επί σειρά ετών της υπηρεσίες τους. Συνθήκη 1) Την ιδιότητα του Ειδικού Παιδαγωγού (πρωτοβάθμιας) παγκοσμίως την αποκτά κάποιος αποκτώντας το 4ετες βασικό πτυχίο Γενικής Αγωγής (δάσκαλοιΠΕ70 και νηπιαγωγοί ΠΕ60) και προχωρώντας στη συνέχεια σε πρόσθετες ανώτερες μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές (ή μετεκπαίδευση παλαιότερα) στην Ειδική Αγωγή (δάσκαλοι ειδικής ΠΕ70.50 και νηπιαγωγοί ειδικής ΠΕ60,50), χώρος που διεθνώς αναγνωρίζεται ως προέκταση της Γενικής Αγωγής.
    Συνθήκη 2) Στην Ελλάδα καθιερώθηκε πριν 15 περίπου χρόνια και ένας δεύτερος, παράδοξος δρόμος απόκτησης της ιδιότητας του Ειδικού Παιδαγωγού, που διεθνώς δεν προκρίνεται, με τη δημιουργία 2 προπτυχιακών τμημάτων Ειδικής Αγωγής που προετοιμάζουν απευθείας ειδικούς Παιδαγωγούς (δασκάλους ειδικής ΠΕ71 και νηπιαγωγούς ειδικής ΠΕ61). Απορία θα προκαλεί ενδεχομένως σε άλλους χώρους, πώς είναι δυνατόν να γίνεται κάποιος απευθείας ποινικολόγος, χωρίς να σπουδάσει πρώτα Νομική, ή να γίνει κάποιος Παιδίατρος, χωρίς πρώτα να έχει το πτυχίο της Γενικής Ιατρικής ΤΙ ΙΣΧΥΕ
    Στην κατάταξη προσλήψεων μεταξύ των δύο αυτών κατηγοριών Ειδικών Παιδαγωγών της χώρας, μέχρι την εξαιρετικά μεροληπτική και άδικη υπουργική απόφαση του 2014, η νομοθεσία που ίσχυε και συνεπώς ήξεραν ή όφειλαν να ξέρουν, φοιτητές και απόφοιτοι των σχολών Παιδαγωγικών Τμημάτων (Γενικής και Ειδικής), ως προς τα εργασιακά δικαιώματα, προέβλεπε πρόταξη των μεταπτυχιακών/διδακτορικών Ειδικών Παιδαγωγών της συνθήκης 1(ΠΕ70,5-60,5) και ακολουθούσαν οι Ειδικοί Παιδαγωγοί της συνθήκης 2(ΠΕ71-61). ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
    Με την Υπουργική Απόφαση του 2014, ανατράπηκε το εργασιακό πλαίσιο με το οποίο πορεύτηκαν όλοι επί χρόνια, και καθιερώθηκε η πρόταξη των εκπαιδευτικών της συνθήκης 2 (ΠΕ71-61) έναντι των εκπαιδευτικών της συνθήκης 1(ΠΕ70,5-60,5). Η ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
    Η Υ.Α. του 2014, που είναι σε ισχύ, πρακτικά, οδηγεί στον εκτοπισμό και τελικά τον αφανισμό όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της συνθήκης 1(ΠΕ70,5-60,5) (τη στιγμή που οι αντίστοιχοι μόνιμοι ΠΕ70,50-60,50 κατέχουν θέσεις Ειδικής σε όλες τις δομές) από την Ειδική Αγωγή, όπως ενδεχομένως θα συνέβαινε και με τους εκπαιδευτικούς της συνθήκης 2 (ΠΕ71-61), πριν από αυτήν.ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
    Η τροπολογία που πέρασε από τη σημερινή πολιτική ηγεσία έβαλε επιτέλους το πλαίσιο για να δοθεί ένα τέλος στον όρο πρόταξη, που μόνο συγκρούσεις έχει φέρει όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των ομάδων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και συνδυάζεται με δίκαιη μοριοδότηση και αξιοκρατική κατάταξη βάσει προϋπηρεσίας και κριτηρίων, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής της χώραςΓια όλα τα παραπάνω την συνυπογράφω την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:28 | Γιωτα

    Είμαστε οι μόνοι με βασικό πτυχίο που δεν έχουμε διοριστεί ΠΟΤΕ εδώ και 15 χρόνια. Είμαστε οι μόνοι που θα χάσουμε τη δουλειά μας από εκπαιδευτικούς με ΑΛΛΟ βασικό πτυχίο. Είμαστε οι μόνοι που επιλέξαμε αυτή τη δουλειά, γιατί την θέλαμε και την αγαπάμε.

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:28 | Μαρία Κ.

    Επιτέλους δικαιοσύνη για τους αναπληρωτές ΑΜΕΑ. Μετά την κατάργηση του Πίνακα Α’, με αυτή την τροπολογία, γίνεται ένα βήμα προς θετική κατεύθυνση. Το μόνο που πρέπει να αλλάξει στο Άρθρο 03 – Πίνακες μοριοδότησης, 1, Γ, είναι η λάθος κατ’ εμέ φράση «Η επ’ αόριστον αναπηρία 67%» και να γίνει ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% ΕΝ ΙΣΧΥ, όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια, γιατί ως γνωστόν τα ΚΕΠΑ σε ελάχιστες περιπτώσεις χορηγούν βεβαιώσεις επ’ αόριστον αναπηρίας.

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:26 | anna

    ΒΑΣΙΚΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
    ΚΑΙ ΟΧΙ “ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΑ” – Ο, ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:08 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
    Θέλουμε να συγχαρούμε όλοι οι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με πρόσθετες μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή/Σχολική Ψυχολογία, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τη διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, που με τη νέα τροπολογία, που αφορά την πρόσληψη αναπληρωτών ΕΑΕ, θα εφαρμοστεί και θα επεκταθεί επιτέλους η νομοθεσία, στο σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής, χωρίς διακρίσεις, με κοινά κριτήρια, σε μόνιμους και αναπληρωτές. Θα αποκατασταθεί έτσι η δικαιοσύνη, τρία χρόνια μετά την κατάφωρη αδικία που δημιούργησε στον χώρο η προηγούμενη συγκυβέρνηση, αφού καθιερώνει πλέον με όρους αξιοκρατικούς, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ένα πλαίσιο ισοτιμίας μεταξύ όλων των αναπληρωτών Ειδικών Παιδαγωγών της χώρας που προσφέρουν επί σειρά ετών της υπηρεσίες τους. Συνθήκη 1) Την ιδιότητα του Ειδικού Παιδαγωγού (πρωτοβάθμιας) παγκοσμίως την αποκτά κάποιος αποκτώντας το 4ετες βασικό πτυχίο Γενικής Αγωγής (δάσκαλοιΠΕ70 και νηπιαγωγοί ΠΕ60) και προχωρώντας στη συνέχεια σε πρόσθετες ανώτερες μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές (ή μετεκπαίδευση παλαιότερα) στην Ειδική Αγωγή (δάσκαλοι ειδικής ΠΕ70.50 και νηπιαγωγοί ειδικής ΠΕ60,50), χώρος που διεθνώς αναγνωρίζεται ως προέκταση της Γενικής Αγωγής.
    Συνθήκη 2) Στην Ελλάδα καθιερώθηκε πριν 15 περίπου χρόνια και ένας δεύτερος, παράδοξος δρόμος απόκτησης της ιδιότητας του Ειδικού Παιδαγωγού, που διεθνώς δεν προκρίνεται, με τη δημιουργία 2 προπτυχιακών τμημάτων Ειδικής Αγωγής που προετοιμάζουν απευθείας ειδικούς Παιδαγωγούς (δασκάλους ειδικής ΠΕ71 και νηπιαγωγούς ειδικής ΠΕ61). Απορία θα προκαλεί ενδεχομένως σε άλλους χώρους, πώς είναι δυνατόν να γίνεται κάποιος απευθείας ποινικολόγος, χωρίς να σπουδάσει πρώτα Νομική, ή να γίνει κάποιος Παιδίατρος, χωρίς πρώτα να έχει το πτυχίο της Γενικής Ιατρικής ΤΙ ΙΣΧΥΕ
    Στην κατάταξη προσλήψεων μεταξύ των δύο αυτών κατηγοριών Ειδικών Παιδαγωγών της χώρας, μέχρι την εξαιρετικά μεροληπτική και άδικη υπουργική απόφαση του 2014, η νομοθεσία που ίσχυε και συνεπώς ήξεραν ή όφειλαν να ξέρουν, φοιτητές και απόφοιτοι των σχολών Παιδαγωγικών Τμημάτων (Γενικής και Ειδικής), ως προς τα εργασιακά δικαιώματα, προέβλεπε πρόταξη των μεταπτυχιακών/διδακτορικών Ειδικών Παιδαγωγών της συνθήκης 1(ΠΕ70,5-60,5) και ακολουθούσαν οι Ειδικοί Παιδαγωγοί της συνθήκης 2(ΠΕ71-61). ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
    Με την Υπουργική Απόφαση του 2014, ανατράπηκε το εργασιακό πλαίσιο με το οποίο πορεύτηκαν όλοι επί χρόνια, και καθιερώθηκε η πρόταξη των εκπαιδευτικών της συνθήκης 2 (ΠΕ71-61) έναντι των εκπαιδευτικών της συνθήκης 1(ΠΕ70,5-60,5). Η ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
    Η Υ.Α. του 2014, που είναι σε ισχύ, πρακτικά, οδηγεί στον εκτοπισμό και τελικά τον αφανισμό όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της συνθήκης 1(ΠΕ70,5-60,5) (τη στιγμή που οι αντίστοιχοι μόνιμοι ΠΕ70,50-60,50 κατέχουν θέσεις Ειδικής σε όλες τις δομές) από την Ειδική Αγωγή, όπως ενδεχομένως θα συνέβαινε και με τους εκπαιδευτικούς της συνθήκης 2 (ΠΕ71-61), πριν από αυτήν.ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
    Η τροπολογία που πέρασε από τη σημερινή πολιτική ηγεσία έβαλε επιτέλους το πλαίσιο για να δοθεί ένα τέλος στον όρο πρόταξη, που μόνο συγκρούσεις έχει φέρει όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των ομάδων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και συνδυάζεται με δίκαιη μοριοδότηση και αξιοκρατική κατάταξη βάσει προϋπηρεσίας και κριτηρίων, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής της χώραςΓια όλα τα παραπάνω συνυπογράφω την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:06 | Ελένη

    ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΕ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ

    Αφού σύμφωνα με την πρόσφατη τροπολογία που ψηφίστηκε τα ισχύοντα στη Γενική εκπαίδευση για προσλήψεις, διορισμούς, μεταθέσεις αποσπάσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης5 ισχύουν και για την Ειδική εκπαίδευση, είναι αναγκαίο να αρθεί η αδικία του μη διπλασιασμού της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών ειδικής αγωγής που υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτες περιοχές. Ζητώ την αποκατάσταση της αδικίας αυτής για λόγους ισότητας και ισοτιμίας, ώστε να εφαρμοσθεί ο διπλασιασμός των μορίων σε δυσπρόσιτα για όλα τα έτη και στις προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, όπως ακριβώς και στους πίνακες της Γενικής.

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:05 | Αγγελική

    Είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ τα μόρια που δίνονται για τα κοινωνικά κριτήρια!

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:04 | Χαρά

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
    Θέλουμε να συγχαρούμε όλοι οι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με πρόσθετες μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή/Σχολική Ψυχολογία, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τη διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, που με τη νέα τροπολογία, που αφορά την πρόσληψη αναπληρωτών ΕΑΕ, θα εφαρμοστεί και θα επεκταθεί επιτέλους η νομοθεσία, στο σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής, χωρίς διακρίσεις, με κοινά κριτήρια, σε μόνιμους και αναπληρωτές. Θα αποκατασταθεί έτσι η δικαιοσύνη, τρία χρόνια μετά την κατάφωρη αδικία που δημιούργησε στον χώρο η προηγούμενη συγκυβέρνηση, αφού καθιερώνει πλέον με όρους αξιοκρατικούς, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ένα πλαίσιο ισοτιμίας μεταξύ όλων των αναπληρωτών Ειδικών Παιδαγωγών της χώρας που προσφέρουν επί σειρά ετών της υπηρεσίες τους. Συνθήκη 1) Την ιδιότητα του Ειδικού Παιδαγωγού (πρωτοβάθμιας) παγκοσμίως την αποκτά κάποιος αποκτώντας το 4ετες βασικό πτυχίο Γενικής Αγωγής (δάσκαλοιΠΕ70 και νηπιαγωγοί ΠΕ60) και προχωρώντας στη συνέχεια σε πρόσθετες ανώτερες μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές (ή μετεκπαίδευση παλαιότερα) στην Ειδική Αγωγή (δάσκαλοι ειδικής ΠΕ70.50 και νηπιαγωγοί ειδικής ΠΕ60,50), χώρος που διεθνώς αναγνωρίζεται ως προέκταση της Γενικής Αγωγής.
    Συνθήκη 2) Στην Ελλάδα καθιερώθηκε πριν 15 περίπου χρόνια και ένας δεύτερος, παράδοξος δρόμος απόκτησης της ιδιότητας του Ειδικού Παιδαγωγού, που διεθνώς δεν προκρίνεται, με τη δημιουργία 2 προπτυχιακών τμημάτων Ειδικής Αγωγής που προετοιμάζουν απευθείας ειδικούς Παιδαγωγούς (δασκάλους ειδικής ΠΕ71 και νηπιαγωγούς ειδικής ΠΕ61). Απορία θα προκαλεί ενδεχομένως σε άλλους χώρους, πώς είναι δυνατόν να γίνεται κάποιος απευθείας ποινικολόγος, χωρίς να σπουδάσει πρώτα Νομική, ή να γίνει κάποιος Παιδίατρος, χωρίς πρώτα να έχει το πτυχίο της Γενικής Ιατρικής ΤΙ ΙΣΧΥΕ
    Στην κατάταξη προσλήψεων μεταξύ των δύο αυτών κατηγοριών Ειδικών Παιδαγωγών της χώρας, μέχρι την εξαιρετικά μεροληπτική και άδικη υπουργική απόφαση του 2014, η νομοθεσία που ίσχυε και συνεπώς ήξεραν ή όφειλαν να ξέρουν, φοιτητές και απόφοιτοι των σχολών Παιδαγωγικών Τμημάτων (Γενικής και Ειδικής), ως προς τα εργασιακά δικαιώματα, προέβλεπε πρόταξη των μεταπτυχιακών/διδακτορικών Ειδικών Παιδαγωγών της συνθήκης 1(ΠΕ70,5-60,5) και ακολουθούσαν οι Ειδικοί Παιδαγωγοί της συνθήκης 2(ΠΕ71-61). ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
    Με την Υπουργική Απόφαση του 2014, ανατράπηκε το εργασιακό πλαίσιο με το οποίο πορεύτηκαν όλοι επί χρόνια, και καθιερώθηκε η πρόταξη των εκπαιδευτικών της συνθήκης 2 (ΠΕ71-61) έναντι των εκπαιδευτικών της συνθήκης 1(ΠΕ70,5-60,5). Η ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
    Η Υ.Α. του 2014, που είναι σε ισχύ, πρακτικά, οδηγεί στον εκτοπισμό και τελικά τον αφανισμό όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της συνθήκης 1(ΠΕ70,5-60,5) (τη στιγμή που οι αντίστοιχοι μόνιμοι ΠΕ70,50-60,50 κατέχουν θέσεις Ειδικής σε όλες τις δομές) από την Ειδική Αγωγή, όπως ενδεχομένως θα συνέβαινε και με τους εκπαιδευτικούς της συνθήκης 2 (ΠΕ71-61), πριν από αυτήν.ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
    Η τροπολογία που πέρασε από τη σημερινή πολιτική ηγεσία έβαλε επιτέλους το πλαίσιο για να δοθεί ένα τέλος στον όρο πρόταξη, που μόνο συγκρούσεις έχει φέρει όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των ομάδων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και συνδυάζεται με δίκαιη μοριοδότηση και αξιοκρατική κατάταξη βάσει προϋπηρεσίας και κριτηρίων, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής της χώραςΓια όλα τα παραπάνω συνυπογράφω την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:01 | Χαρά

    Για ποιό λόγο τόσα μόρια στους πολύτεκνους; Προτιμάτε κάποιος να έχει 4 παιδιά για να διδάσκει στην Ειδική Αγωγή, παρά να έχει σπουδές και εμπειρία;

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:01 | ΧΑΡΗΣ Ψ.

    ΕΥΓΕ!!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.
    ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 13 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ.ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70 ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ.ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΑΕ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ,ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΑ,ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΣΕ ΠΕ61-ΠΕ71….ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ…ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΡΘΡΟ 56,ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1 ΤΟΥ 3966.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΖΟΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΘΙΓΕ…ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΠΟΥ ΑΓΝΟΗΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΑΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ …ΣΕΙΡΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ.ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΚΥΡΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ. ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 4415/2016 ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΙΣΟΤΙΜΑ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΤΕΑ.ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ…
    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟ;ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ….ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΣΑΤΕΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ.ΓΙΑΤΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ….ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΨΗΦΩΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ…ΟΧΙ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ.ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΝΑΣΤΕ ΑΛΛΑΖΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΤΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΣ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΝΑ ΙΣΟΡΟΠΗΣΟΥΜΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ;ΓΙΑΤΙ;ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΧΩΡΟ ΕΤΣΙ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΞΗ ΝΕΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ;
    ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΑ.ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ…
    ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ.

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:01 | ΧΑΡΗΣ Ψ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.
    ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 13 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ.ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70 ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ.ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΑΕ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ,ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΑ,ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΣΕ ΠΕ61-ΠΕ71….ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ…ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΡΘΡΟ 56,ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1 ΤΟΥ 3966.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΖΟΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΘΙΓΕ…ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΠΟΥ ΑΓΝΟΗΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΑΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ …ΣΕΙΡΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ.ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΚΥΡΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ. ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 4415/2016 ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΙΣΟΤΙΜΑ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΤΕΑ.ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ…
    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟ;ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ….ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΣΑΤΕΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ.ΓΙΑΤΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ….ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΨΗΦΩΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ…ΟΧΙ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ.ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΝΑΣΤΕ ΑΛΛΑΖΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΤΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΣ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΝΑ ΙΣΟΡΟΠΗΣΟΥΜΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ;ΓΙΑΤΙ;ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΧΩΡΟ ΕΤΣΙ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΞΗ ΝΕΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ;
    ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΑ.ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ…
    ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ.

  • 31 Μαρτίου 2017, 15:00 | Εύα

    Ο αριθμός παιδιών δεν θα έπρεπε να αποτελεί τόσο σημαντικό κριτήριο για την σειρά στον πίνακα αναπληρωτών. Δώστε βαρύτητα στις γνώσεις και την εμπειρία!

  • 31 Μαρτίου 2017, 14:59 | Μαρίνα

    Είναι πάρα πολλά τα μόρια που δίνονται στους πολύτεκνους!!! Όσοι δηλαδή προσπαθούμε να βάλουμε σε μια τάξη τη ζωή μας ΚΑΙ ΜΕΤΑ να κάνουμε παιδιά, τιμωρούμαστε;;;