- Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού - http://www.opengov.gr/ypepth -

Άρθρο 23 – Φοίτηση

1. Η φοίτηση όλων των μαθητών/τριών των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων είναι υποχρεωτική και η προαγωγή και απόλυση των μαθητών/τριών των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων εξαρτάται εκτός από την επίδοσή τους και από την τακτική τους φοίτηση στο σχολείο κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
2. Η φοίτηση χαρακτηρίζεται επαρκής ή ανεπαρκής με βάση το γενικό σύνολο των απουσιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
3. Οι απουσίες αριθμούνται ανά μία για κάθε διδακτική ώρα.
4. Απουσία μαθητή/τριας από πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ωρολογίου προγράμματος του σχολείου θεωρείται απουσία από όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγματοποίησής τους.
5. Απουσία μαθητή/τριας από εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις του σχολείου θεωρείται απουσία από όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγματοποίησής τους.
6. Απουσία μαθητή/τριας από ημερήσια εκδρομή η περίπατο θεωρείται απουσία από όλα τα ωριαία μαθήματα που προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγματοποίησής τους, λαμβανομένων υπόψη των ρυθμίσεων της Υ.Α. 33120/ΓΔ4/28-02-2017 (Β΄ 681). Σε περίπτωση που, κατά την πλήρως αιτιολογημένη κρίση του συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, η συμμετοχή του μαθητή/τριας ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατη, οι απουσίες αυτές δεν λαμβάνονται υπόψη στον χαρακτηρισμό φοίτησης.