- Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού - http://www.opengov.gr/ypepth -

Άρθρο 07

1. α) Διαδικαστικές και άλλες λεπτομέρειες που ανακύπτουν από την απορρόφηση των Τμημάτων και τη λειτουργία του νέου Α.Ε.Ι. και δεν προβλέπονται από τις διατάξεις του παρόντος ούτε από τις κείμενες διατάξεις ρυθμίζονται με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής ή της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
2. Ο Οργανισμός και ο Εσωτερικός Κανονισμός του Ιδρύματος εκδίδονται σε προθεσμία ενός έτους από την έναρξη ισχύος του παρόντος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 7 και 8 του ν. 4485/2017.
3. Εκκρεμείς υποθέσεις μελών Δ.Ε.Π. των δύο Τ.Ε.Ι. ενώπιον του οικείου Πειθαρχικού Συμβουλίου, μετά την 1-9-2018 παραπέμπονται και κρίνονται από το αρμόδιο πλέον Πειθαρχικό Συμβούλιο μελών Δ.Ε.Π. Πανεπιστημίων.
4. Αν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ή μονοπρόσωπα ή συλλογικά όργανα διοίκησης αδυνατούν ή παραλείπουν να λάβουν αποφάσεις ή να ενεργήσουν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες στον παρόντα νόμο αρμοδιότητές τους για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριάντα (30) ημερών η αρμοδιότητα περιέρχεται στη Διοικούσα Επιτροπή ή στη Σύγκλητο.
5. Εκκρεμείς διαδικασίες (μετατάξεις κλπ.) συνεχίζονται και ολοκληρώνονται από τα αρμόδια όργανα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
6. Στα συλλογικά όργανα διοίκησης Τμημάτων και Τομέων συμμετέχουν όλα τα μέλη Δ.Ε.Π. είτε κατέχουν τακτικές είτε προσωποπαγείς θέσεις. Οι κατέχοντες προσωποπαγείς θέσεις στερούνται του δικαιώματος εκλέγεσθαι σε θέσεις μονοπρόσωπων οργάνων διοίκησης. Οι αιτήσεις μετατροπής της προσωποπαγούς θέσης σε μόνιμη τακτική, σύμφωνα με την υποπερίπτ. αα΄ της περίπτ. γ΄ της παρ. 1 του άρθρου 4 εξετάζονται κατά προτεραιότητα, όταν ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει υποψηφιότητα για εκλογή του σε θέση διοίκησης και συμμετέχει στις εκλογές με τη λήψη απόφασης της επιτροπής, ακόμη κι αν δεν έχει εκδοθεί διαπιστωτική πράξη και παρότι οι έννομες συνέπειες της διαπιστωτικής πράξης επέρχονται μετά την 1-9-2018, οπότε και γίνεται η υπαγωγή σε καθεστώς μελών Δ.Ε.Π. πανεπιστημίου. Αν ύστερα από έλεγχο νομιμότητας ακυρωθεί πράξη μετατροπής θέσης καθηγητή που αναδείχθηκε όργανο διοίκησης, ακυρώνεται η εκλογή του και ακολουθείται η διαδικασία του ν. 4485/2017 περί ακύρωσης εκλογής.
7. Στα εκλεκτορικά σώματα του άρθρου 19 του Ν. 4009/2011 δεν μετέχουν τα μέλη Δ.Ε.Π. (καθηγητές α΄ βαθμίδας) που εντάσσονται σε προσωποπαγείς θέσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος. Κατ’ εξαίρεση μετέχουν στα ήδη συσταθέντα εκλεκτορικά σώματα κατά τη δημοσίευση του παρόντος.
8. Καταργούνται οι περιπτ. Α΄ και Γ΄ της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 1404/1983 (Α΄ 173), το π.δ. 69/2013 (Α΄ 119), π.δ. 95/2013 (Α΄ 133 /5-6-2013), π.δ. 68/2016 (Α΄ 123), με την επιφύλαξη της μεταβατικής λειτουργίας ως ορίζεται στο άρθρο 5.