- Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού - http://www.opengov.gr/ypepth -

Άρθρο 06

1. Διαδικαστικές και άλλες λεπτομέρειες που ανακύπτουν από την απορρόφηση των Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, η οργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών των Τμημάτων και η κατανομή σε αυτές του προσωπικού, ρυθμίζονται με απόφαση της Συγκλήτου του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σύμφωνα και με όσα ορίζονται στον οργανισμό και τον εσωτερικό κανονισμό του ιδρύματος.
2. Εκκρεμείς υποθέσεις μελών Δ.Ε.Π. του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου ενώπιον του οικείου πειθαρχικού συμβουλίου, παραπέμπονται και κρίνονται από το αρμόδιο πλέον πειθαρχικό συμβούλιο μελών Δ.Ε.Π. πανεπιστημίων.
3. Εκκρεμείς διαδικασίες (όπως μετατάξεις κλπ.) συνεχίζονται και ολοκληρώνονται από τα αρμόδια όργανα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
4. Μέλος Δ.Ε.Π. που κατέχει τακτική θέση ως μέλος Δ.Ε.Π. του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και εντάσσεται σε προσωποπαγή θέση στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έχει δικαίωμα να εκλεγεί ή να οριστεί κοσμήτορας, πρόεδρος Τμήματος, διευθυντής Τομέα, σύμφωνα με όσα ειδικότερα ορίζονται στο ν. 4485/2017. Σε θέση πρύτανη και αντιπρύτανη εκλέγονται μόνο οι κατέχοντες οργανική θέση στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Εάν μέλος Δ.Ε.Π. επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα για πρύτανης ή αντιπρύτανης η αίτηση μετατροπής της θέσης του εξετάζεται κατά προτεραιότητα. Τα μέλη Δ.Ε.Π. που κατέχουν, κατά την 1η-10-2018, προσωποπαγή θέση στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, και παραμένουν σε προσωποπαγή θέση στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δεν έχουν δικαίωμα εκλογής σε θέση μονοπρόσωπου οργάνου διοίκησης. Όλα τα μέλη Δ.Ε.Π. συμμετέχουν στα συλλογικά όργανα διοίκησης Τμημάτων και Τομέων και στα εκλεκτορικά σώματα για ανάδειξη των μονοπρόσωπων οργάνων.
5. Mέλη Δ.Ε.Π. που κατείχαν τακτικές θέσεις ως μέλη Δ.Ε.Π. του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και εντάσσονται σε προσωποπαγείς θέσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, μετέχουν στα εκλεκτορικά σώματα του άρθρου 19 του ν. 4009/2011 εκτός όπου απαιτείται η ιδιότητα του καθηγητή α΄ βαθμίδας, οπότε μετέχουν μόνο οι καθηγητές α΄ βαθμίδας που κατέχουν τακτική θέση στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Εκλεκτορικά που έχουν ήδη συγκροτηθεί δεν θίγονται.
6. Καταργούνται τα π.δ. 343/94 (Α’ 181) και 84/13 (Α΄ 124), με την επιφύλαξη της παρ. 1 του άρθρου 5.