Άρθρο 26 – Αποδοχές προσωπικού

1. Το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών του τακτικού προσωπικού του Ν.Π.Ι.Δ. ρυθμίζονται από τις διατάξεις του Κεφαλαίου Β΄ του ν. 4354/2015 (Α΄176), όπως κάθε φορά ισχύουν.
2. Οι κάθε άλλου είδους αποδοχές (υπερωρίες) ή αποζημιώσεις που καταβάλλονται στο τακτικό ή στο αποσπασμένο προσωπικό του Ν.Π.Ι.Δ. ρυθμίζονται από τις διατάξεις του ιδίου νόμου όπως κάθε φορά ισχύει.
3. Οι τακτικές μηνιαίες αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων που αποσπώνται στο Ν.Π.Ι.Δ., σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3512/2006 (Α΄264), όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 5 του ν. 4473/17 (Α΄78) και τον παρόντα Οργανισμό, καταβάλλονται από την οργανική τους θέση.
4. Οι τακτικές μηνιαίες αποδοχές πλην του επιδόματος θέσης ευθύνης των δημοσίων υπαλλήλων που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στις οργανωτικές μονάδες του Ν.Π.Ι.Δ. καταβάλλονται από την οργανική τους θέση. Το επίδομα θέσεις ευθύνης καταβάλλεται από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις για τον σκοπό αυτό στον ετήσιο προϋπολογισμό του Ν.Π.Ι.Δ.
5. Όλες οι αποδοχές του προσωπικού καταβάλλονται δεδουλευμένες, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα μέσω τραπεζικών λογαριασμών βάσει αναλυτικών εξοφλητικών αποδείξεων (μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών).
6. Ο υπάλληλος μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα οφείλει να ελέγξει την ορθότητα της σχετικής πληρωμής και να δηλώσει άμεσα τυχόν αντικανονική καταβολή.
7. Σε κάθε εκκαθάριση αποδοχών ενεργούνται οι κατά τον νόμο προβλεπόμενες κρατήσεις για φόρο, χαρτόσημο, ασφαλιστικές εισφορές που βαρύνουν τον υπάλληλο και άλλες κατά νόμο εισφορές για την ανάλογη με την εκκαθάριση μισθολογική περίοδο.
8. Πέραν των ανωτέρω παρακρατούνται από τις δεδουλευμένες αποδοχές μόνο οφειλές προερχόμενες:
α) από προκαταβολές έναντι μισθού,
β) από αξιώσεις του Ν.Π.Ι.Δ. λόγω απώλειας ή ζημίας σε περιουσιακά στοιχεία αυτής που προξενήθηκαν δόλια από τον υπάλληλο ή από βαριά αμέλεια και καταλογίσθηκαν σε αυτόν με απόφαση του αρμόδιου οργάνου.

  • Δεν συμφωνώ με την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην Ελλάδα διότι στην Γαλλία, το Βέλγιο, την Σουηδία, την Αγγλία και τις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες όπου ανεγέρθηκαν τζαμιά αυτά προκάλεσαν φανατισμό, βία εναντίον παιδιών, γυναικών, εβραίων και άλλων κοινωνικών ομάδων που στοχοποιήθηκαν για τα φυσικά χαρακτηριστικά τους με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα που θα είχαν αποφευχθεί αν δεν είχαν ανεγερθεί τζαμιά.

  • 18 Μαΐου 2018, 23:30 | Ευη Ο

    Δε συμφωνώ! Θα είναι καταφύγιο φανατικών ισλαμιστών και θα το χρησιμοποιούν εκτός από άσκηση θρησκευτικών καθηκόντων,για κηρύγματα μίσους και για προώθηση επιθετικών ενεργειών εις βάρους των όσων θεωρούνται «άπιστοι».

  • 18 Μαΐου 2018, 23:29 | Γιάννης Μπ.

    Απλά ΔΙΑΦΩΝΩ με την ανέγερση τζαμιού.
    Οι λόγοι είναι πολλοί, ειδικά την εποχή που διανύουμε.
    Επίσης, βοηθάς και στηρίζεις κάποιον όταν το έχει πραγματικά ανάγκη και οι προθέσεις του είναι αγνές.
    Μην πούνε κάποιοι για δικαιώματα ή για ότι υπάρχουν και καλοί.
    Ας ξεκαθαρίσουν οι καλοί και στη συνέχεια ας απολαύσουν κάθε δικαίωμα που τους αξίζει συμπεριλαμβανομένου και του θρησκευτικού.

  • 18 Μαΐου 2018, 22:24 | Stefnanos Skarmintzos

    Και πού είναι η αρχή της αμοιβαιότητας?
    Αφου δεν επιτρέπεται η ανεγερση ναών αλλων θρησκειών σε ισλαμικές χώρες για ποιό λόγο να γίνει;

    Ασ γινει Δημοψηφισμα. Ημαστε μηπως λιγώτερο δημοκρατικοί από τους Ελβετούς που έλυσαν το θέμα με αυτό τον τρόπο?

  • 18 Μαΐου 2018, 21:49 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Διαφωνώ κάθετα με την ανέγερση ιλαμικού τεμένους στην Αθήνα.!!Πρόκειται για προδοτική ενέργεια εναντίον του ΕΘΝΟΥΣ που έχυσε ποταμούς αίματος εναντίον της ισλαμικής λαίλαπας τους προηγούμενους αιώνες!!

  • 18 Μαΐου 2018, 21:03 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    OXI!!!OXI!!!OXI!!!ΑΙΣΧΟΣ!!! ΕΧΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ;;; ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ !!! ΞΑΝΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!! ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ!!!…ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕΙ ΛΟΓΟ… ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ !!! ΜΕΤΑΝΟΕΊΤΕ !!!

  • 18 Μαΐου 2018, 20:52 | ΣΤΕΛΛΑ

    Δεν συμφωνώ με την ανέγερση και την ανάπτυξη της μουσουλμανικής θρησκείας μέσω της κατασκευής τζαμιού στην Ελλάδα διότι αυτή αντίκειται στο σύνταγμα και στους νόμους περί ισότητας των δύο φύλλων καίρια και καθοριστικά . Εξομοιώνει τις γυναίκες με τα ζώα, επιστεγάζει και νομιμοποιεί την παιδοφιλία την πολυγαμία και λοιπές αρχές πλην των προθέσεων επιβολής του δια της βίας . Υπάρχουν χιλιάδες πια δεδομένα, καταγεγραμμένα με κάμερες που αποδεικνύουν τις προθέσεις τις θέσεις τις πρωτόγονες αντιλήψεις που προέρχονται απ΄ τις βάρβαρες και μισάνθρωπες αρχές του κορανίου . Ανατρέψτε στις αιτίες των σταυροφοριών για να μάθετε ότι ξεκίνησαν διότι 270 εκατομμύρια χριστιανοί σφαγιάσθηκαν από τους μουσουλμάνους μόνο επειδή δεν θέλησαν να υποταχθούν στο ισλάμ. Διαβάστε το κοράνι για να αντιληφθείτε ότι δεν χρειάζεται καν δημόσιος διάλογος για τ αυτονόητα. Λοιπάμαι που προκειμένου να πάρουμε την δημόσια αναγνώριση της φιλανθρωπίας διαστρεβλώνουμε τη λογική . Δεν θα μπορέσω να ζήσω σε μια χώρα που στο μέλλον και με τον πολλαπλασιασμό των γεννήσω των μουσουλμάνων θα είναι απαγορευτικό να οδηγώ τη μηχανή μου, που δεν θα μπορώ να κυκλοφορώ με ασφάλεια τα βράδια ούτε στη γειτονιά μου, που θα είναι επιβεβλημένη κλειτοριδεκτομή, ο γάμος μεταξύ παιδιών και υπερηλίκων ο αυτοτραυματισμός σε θρησκευτικές τελετές, οι δημόσιες βουρδουλιές οι λιθοβολισμοί, οι απαγχονισμοί και οι αποκεφαλισμοί. Με ποιο δικαίωμα θα μου στερήσει το πολιτικό σύστημα τις ελευθερίες μου, αλλά και θα οδηγήσει σε έκπτωση την κοινωνία και τον κόσμο ;

  • 18 Μαΐου 2018, 20:25 | Μιχαηλιδου Μελίνα

    Μην τυχόν και τολμήσετε να νομοθετήσετε κάτι τέτοιο!! Δεν θέλουμε τζαμιά, πάει και τελείωσε!! Σε όλη την Ευρώπη τα κλείνουν και εσείς εδώ πάτε γυρεύοντας!!

  • 18 Μαΐου 2018, 18:57 | Γεωργια Στασινοπουλυ

    Δεν επιτρεπετε σε μια χωρα σαν την Ελλαδα που ειναι κατ εξοχην Χριστιανικη ο λαος της να δεχθει ενα τεμενος ισλαμικο .Να αγορασουν μονοι τους ενα οικοπεδο εξω απο την Αττικη και να το φτιαξουν εκει με δικα τους χρηματα οχι τα χρηματα των φορολογουμενων Ελληνων .Αρκετα εχουμε ανεχθει σαν λαος απο την εισβολη ολων αυτων των διαφορετικων φιλετικων διακρισεων Οποτε ζηταω απο την κυβερνηση μας την οποια την εχει εκλεξει ενα μερος του Ελληνικου λαου να σκεφτει και να πραξει αναλογως κατα τα συμφεροντα παντα της χωρας μας και οχι τι θελει ο καθε ενας που ερχετε ακαλεστος στην χωρα μου !

  • 18 Μαΐου 2018, 18:20 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ

    ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ

    Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες.

    Σήμερα 6/3/2017 καταθέσαμε την ακόλουθη ανοικτή επιστολή και τα ερωτήματά μας, που αφορούν την επιχειρούμενη ανέγερση του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό, στις εξής υπηρεσίες:

    1. Στο γραφείο Πρωτοκόλλου του Δημάρχου του Δήμου Αθηναίων, Αθηνάς 63: Α.Π. 065101 06/03/2017
    2. Στην διεύθυνση Πολεοδομίας, Σωκράτους 57: Α.Π. 065196 06/03/2017
    3. Στο Υπουργείο Εσωτερικών – Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας – Γραφείο Υπουργού Προστασίας του Πολίτη,
    Κατεχάκη 56: Α.Π. 17270 06/03/2017

    και βρισκόμαστε σε αναμονή των απαντήσεων.

    Διαδώστε και Συνδράμετε αυτήν την προσπάθεια. Μπορείτε να υπογράψετε εδώ:

    https://www.gopetition.com/petitions/%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AE%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE%CF%82-%CE%AE-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AE-%CF%84%CE%B6%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1.html

    ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ
    ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

    Προς:

    Τους καθ’ ύλην αρμοδίους δημοσίους λειτουργούς και διαχειριστές

    Κύριοι,

    Οι παρακάτω υπογεγραμμένοι, ως ανεξάρτητοι Έλληνες Πολίτες μη ανήκοντας και μη εκπροσωπώντας κάποιον σύλλογο ή φορέα, αλλά μία απλή άτυπη Ένωση Πολιτών, ορμώμενοι από ενδιαφέρον και ανησυχία για τα τεκταινόμενα επί του ως άνω θέματος, θέλουμε με την παρούσα να θέσουμε τους προβληματισμούς μας και ορισμένα ερωτήματα επί των οποίων ζητούμε απαντήσεις. Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε επί της ουσίας του θέματος σε περίπτωση που έχει διαφύγει της προσοχής σας.

    Επί σειρά ετών προωθείται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις η κατασκευή – ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην καρδιά της Πόλεως των Αθηνών, σε ένα από τα ιστορικότερα σημεία και συγκεκριμένως στον Βοτανικό (Ιερά Οδός 114). Βασικό επιχείρημα είναι η εξυπηρέτηση στην επιτέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων των ισλαμικού θρησκεύματος κατοικούντων στην Αθήνα στην βάση της ανεξιθρησκείας, και επιπλέον ότι έτσι θα ελέγχονται οι ισλαμιστές, ότι θα κλείσουν τα παράνομα τζαμιά (άτυπα τεμένη) ή ότι είμαστε η μοναδική Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν έχει ακόμη τέμενος.

    Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

    · Κατ’ αρχήν ας δούμε τι είναι το ισλάμ. Το ισλάμ δεν είναι θρησκεία ή τουλάχιστον δεν είναι μόνον θρησκεία. Είναι ένα πλήρες «πολιτικοκοινωνικό» σύστημα που καθορίζει ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια της καθημερινής ζωής ενός πιστού. «Μουσλίμ» σημαίνει πιστός και «ισλάμ» σημαίνει υποταγή. Αυτό σημαίνει πιστή – άκριτη εφαρμογή των όποιων διδαχών, προτροπών και εντολών των θρησκευτικών ηγετών. Αναλόγως του αριθμητικού ποσοστού των ισλαμιστών σε ένα κράτος ή σε μία κοινωνική ομάδα και αναλόγως του βαθμού φανατισμού ή μισαλλοδοξίας τους, είναι και η αυστηρότητα εφαρμογής αυτών των εντολών, μέχρι και της ποινής του θανάτου. Διευκρινιστικώς και προκειμένου να μην υπάρχει κάποια παρεξήγηση αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι πιστοί του ισλάμ είναι κακοί ή φανατικοί ή ότι δεν υπάρχουν έντιμοι και δίκαιοι και σωστοί ισλαμιστές ή ότι δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις στην εφαρμογή αυτών των εντολών, αλλά ότι πολλοί πιστοί μπορούν ευκόλως να καθοδηγηθούν αναλόγως των σκοπιμοτήτων. Πλείστα τα παραδείγματα σε χώρες όπως η Γαλλία, η Σουηδία, η Αγγλία, όπου οι απαιτήσεις τους οδηγούν σε δημιουργία «γκέτο», σε περιοχές ολόκληρες μη προσβάσιμες ούτε καν από την αστυνομία και σε εξεγέρσεις με αποτέλεσμα εκτεταμένες φθορές, λεηλασίες, εμπρησμούς, όταν θεωρήσουν ότι «θίγονται».

    · Εκλείπει πλήρως η Αρχή της Αμοιβαιότητας. Απαιτούν από όλους τους άλλους να τους παρέχουν και να σεβαστούν αυτά που οι ίδιοι τους στερούν. Την ανεξιθρησκεία, την θρησκευτική Ελευθερία, τα δικαιώματα των προσωπικών επιλογών. Επισήμως δεν αναγνωρίζουν την Ισονομία των γυναικών, την αυτοδιάθεση των ομοφυλοφίλων, την ύπαρξη άλλων ιδεολογιών, πολιτευμάτων, πολιτικών – κοινωνικών συστημάτων, κρατικών συνταγμάτων κλπ. Ποικίλες και διαφορετικές μεταξύ τους έννοιες όπως η Δημοκρατία, ο χριστιανισμός, ο αθεϊσμός, ο αγνωστικισμός, ο μαρξισμός, ο κομμουνισμός, ο σοσιαλισμός, η προσωπική επιλογή του δρόμου της αμφισβήτησης, της έρευνας, της γνώσεως αντί της πίστεως εκ των προτέρων είναι απλώς μη αποδεκτές εάν όχι εχθρικές. Όλα αυτά εκδηλώνονται αναλόγως του πληθυσμιακού ποσοστού τους, της δυναμικής τους ή της υποχωρητικότητας των άλλων.

    · Ο εκάστοτε χώρος προσευχής θεωρείται «χώρος ιερός» ο οποίος τους ανήκει. Ναι μεν κάτι τέτοιο μπορεί να μην έχει «τυπική νομική» ισχύ αλλά αποτελεί βασικό συστατικό της νοοτροπίας τους. Εντός, αλλά και στον ευρύτερο χώρο του τεμένους ισχύει ένας και μοναδικός νόμος. «Ο νόμος της σαρία». Πολύ απλά αυτό σημαίνει ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ και οποιαδήποτε παραχώρηση για ανέγερση τζαμιού ή τεμένους συνιστά παραχώρηση Εθνικού Εδάφους με απρόβλεπτες συνέπειες στο μέλλον. Σκεφθείτε επί παραδείγματι το εξής αντίστοιχο: Να διδάσκονται κάποιοι ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι τουρκικά. Ναι μεν τυπικά και ουσιαστικά δεν ισχύει αλλά εάν ένας σημαντικός πληθικός αριθμός «πιστών», «γαλουχηθεί» με αυτήν την αντίληψη πολύ εύκολα θα δύναται να εγείρει απαιτήσεις και επιδιώξεις. Πώς και με ποιόν τρόπο κάτι τέτοιο θα αναιρεθεί από το σκεπτικό τους;;;

    · Αναγνωρίζεται εμμέσως ισλαμική μειονότητα (ταχέως εξελισσόμενη σε πλειονότητα που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί είτε τουρκική είτε οτιδήποτε άλλο), όταν όλοι γνωρίζουμε ότι η είσοδος τους στην χώρα είναι παράνομη. «Νομοθετικού τύπου» ρυθμίσεις που προάγουν οποιασδήποτε μορφής «νομιμοποίηση» είναι και αυτές παράνομες και αντισυνταγματικές διότι παράνομη παρελθούσα πράξη δεν νοείται να παράγει έννομο αποτέλεσμα στο παρόν ή στο μέλλον!

    · Η χωρητικότητα του συγκεκριμένου τεμένους προβλέπεται στα 350 περίπου άτομα. Δεδομένου ότι μόνον στην Αθήνα υπάρχουν πολλές χιλιάδες ισλαμιστών και σε όλη την Ελλάδα άγνωστος αλλά οπωσδήποτε πολύ μεγαλύτερος αριθμός (πιθανόν και εκατομμύρια) είναι απολύτως ευνόητο ότι θα «στρωθεί ο δρόμος» για να ανοίξουν ισλαμικά τεμένη σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η λέξη «τέμενος» προέρχεται από το «τέμνω» (κόβω δηλαδή) και σημαίνει τον αποκομμένο χώρο, το αποκομμένο τμήμα εδάφους… και ο νοών νοείτω…

    · Απορίας άξιον στην πρωτεύουσα της Ελλάδος, στο άλλοτε κέντρο του Πολιτισμού, της Δημοκρατίας, της Φιλοσοφίας, των Επιστημών, των Τεχνών και των Γραμμάτων, της Ποίησης, της Ομορφιάς της Ευήθειας και του Κάλλους γιατί τίποτε από όλα αυτά δεν προάγεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, γιατί τέτοιος καημός για εξυπηρέτηση συμφερόντων άλλων εθνών και άλλων λαών κατά παράβαση του άρθρου 1 του Συντάγματος;;;

    · Ακολουθούν ενδεικτικά αποσπάσματα ρητορικής μίσους από το «ιερό βιβλίο» και τις «ιερές «Χαντίθ» των ισλαμιστών τα οποία εμπίπτουν κάλλιστα στον αντιρατσιστικό νόμο αφού προκαλούν, υποκινούν και προτρέπουν με απειλές και οδηγίες σε εξόντωση όλων των απίστων.

    · «Φονεύετε τους (παραβάτες / απίστους) όπου τους βρίσκετε» (Κοράνι, Η Αγελάδα 2,191)

    · «Πολεμάτε και φονεύετε τούς ειδωλολάτρες, όπου τους βρείτε» (Κοράνι, Η Μετάνοια 9,5)

    · «Όταν συναντάτε τους άπιστους (στην μάχη), κτυπάτε τον λαιμό τους μέχρι να τους νικήσετε εντελώς» (να τους υποτάξετε) και τότε δέστε τους γερά…. αν ήταν Θέλημα του Αλλάχ, ασφαλώς θα μπορούσε να τους τιμωρήσει (ο Ίδιος); αλλά (σας αφήνει να μάχεστε) για να σας δοκιμάσει.» (Κοράνι Ο Προφήτης Μουχάμμεντ 47,4)

    · «Ο Προφήτης είπε: “Αν ένας Μουσουλμάνος απαρνηθεί τη θρησκεία-του, σκοτώστε τον.”» (Μπουχαρί:Τ4Β52Α260)

    · «Θυμηθείτε ότι ο Κύριός σας ενέπνευσε τους αγγέλους (με το μήνυμα): “Είμαι μαζί σας: δώστε αντοχή στους Πιστούς: Θα σπείρω τον τρόμο στις καρδιές των Απίστων: τσακίστε τους λαιμούς τους, και σακατέψτε τα ακροδάχτυλά τους.”» (Κοράνι, Τα Λάφυρα του Πολέμου 8:12)

    · «Ω πιστοί! όταν συναντήσετε τους απίστους στη μάχη, ποτέ μη στρέψετε τα νώτα-σας σ’ αυτούς. Αν κανείς στρέψει τα νώτα σ’ αυτούς μια τέτοια μέρα — εκτός αν πρόκειται για στρατηγική κίνηση του πολέμου, ή για υποχώρηση προς μια στρατιωτική μονάδα (δική-του) — στρέφει επάνω-του την οργή του Αλλάχ, και κατοικία-του είναι η Κόλαση.» ( Κοράνι, Τα Λάφυρα του Πολέμου 8:15–16)

    · «Ω Προφήτη, παρότρυνε τους πιστούς να δώσουν μάχη. Αν υπάρχουν είκοσι αποφασισμένοι ανάμεσά σας θα κατατροπώσουν διακόσιους; αν υπάρχουν εκατό τότε θα σκοτώσουν χίλιους απίστους, γιατί αυτοί είναι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν.» (Κοράνι, Τα Λάφυρα του Πολέμου 8:65)

    · «Πολεμήστε εκείνους που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ, ούτε στην Ημέρα της Κρίσεως, ούτε θεωρούν απαγορευμένο εκείνο που έχει απαγορεύσει ο Αλλάχ και ο Αγγελιοφόρος-Του, ούτε παραδέχονται τη θρησκεία της Αλήθειας, (ακόμη κι αν είναι) απ’ τους Ανθρώπους της Βίβλου, [Χριστιανοί και Εβραίοι] μέχρις ότου πληρώσουν το φόρο υποταγής, κ’ αισθάνονται καθυποταγμένοι.» (Κοράνι, Η Μετάνοια 9:29)

    · «Μου άρεσε η τιμωρία που επιβλήθηκε στους απίστους. Το να τους σκοτώνεις ήταν γλυκύτερο από πιοτό. Καλπάσαμε ανάμεσά τους λαχανιάζοντας για τα λάφυρα. Με τη δυνατή φωνή του στρατού-μας, η ίλη του Αποστόλου προχώρησε στη σύρραξη.» (Ισχάκ:576)

    Κατόπιν των ανωτέρω θέλουμε να μας απαντήσετε στα εξής ερωτήματα:

    1ον Υπάρχει κάποιος νόμος που μας διαφεύγει, ο οποίος επιτρέπει επιλεκτικώς και ειδικώς τις ευνοϊκές διακρίσεις βάσει του ισλαμικού θρησκεύματος, την ρητορική μίσους και την προτροπή σε σφαγές, δολοφονίες και ακρωτηριασμούς;

    2ον Που εδράζεται η απόφαση περί ανεγέρσεως τεμένους ή η χορήγηση παντός τύπου εγγράφου που να «νομιμοποιεί» ή να «αδειοδοτεί» την ανέγερση και λειτουργία τεμένους εάν πρώτα δεν έχει ελεγχθεί το τι διδάσκεται ή το τι προτρέπεται εκεί; Θα δίνατε κατ’ αντιστοιχία «νόμιμη» άδεια λειτουργίας σε μία ομάδα ή σε έναν σύλλογο όπου φερ’ ειπείν θα εκθείαζαν τους βιασμούς, την παιδεραστία, τους αποκεφαλισμούς και που στο καταστατικό τους ή στον κανονισμό τους θα αναγράφονταν ΑΥΤΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ οι προτροπές που αναφέρονται στα «ιερά» κείμενα του ισλάμ; (Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων τα ανωτέρω δεν σημαίνουν ούτε συνεπάγονται ότι όλα τα μέλη του τάδε συλλόγου θα προέβαιναν σε κάποια τέτοια πράξη αλλά ότι κάποιοι εξ αυτών θα καλύπτονταν «ηθικώς» για να το κάνουν. Ακριβώς όπως δεν προβαίνουν όλοι οι πιστοί του ισλάμ σε τέτοιες πράξεις, αλλά οπωσδήποτε κάποιοι έχουν το ηθικό κίνητρο και έρεισμα να το κάνουν.)

    3ον Βάσει ποιας διαδικασίας, διδαχές και προτροπές αλλά και ενδεχόμενες πράξεις ως απόρροια ηθικής αυτουργίας αυτών των διδαχών και προτροπών, εξαιρούνται της υφισταμένης νομοθεσίας και του ποινικού κώδικος; Μόνον και μόνον επειδή έχουν θρησκευτική επικάλυψη; Θεωρείτε κάτι τέτοιο Νόμιμο, Συνταγματικό, Ηθικό και Λογικό;

    4ον Υπάρχει ή όχι επιλεκτική ανισονομία και επιλεκτική εύνοια και μάλιστα ως επί το πλείστον σε μη Έλληνες αλλά αλλοδαπούς κατοίκους στην Ελλάδα;

    5ον Δίνεται ή όχι μέσω αυτής της επιλεκτικής ανισονομίας, εύνοιας και ανοχής, το κίνητρο στον οποιονδήποτε θέλει να επικαλεστεί θρησκευτικού και ιδεολογικού τύπου ερείσματα και έτσι να προβεί σε ειδεχθείς πράξεις και εγκλήματα;

    6ον Αν τα παραπάνω θεωρηθούν αβάσιμα ή υπερβολικά καθώς και οι στίχοι εκ του Κορανίου αλληγορικοί, εγγυάστε Εσείς την Ασφάλεια Ημών των Πολιτών; Εγγυάστε φερ΄ ειπείν ότι δεν θα υπάρχουν επιθέσεις σε ένα κοριτσάκι που κυκλοφορεί με μίνι φούστα, ή σε μία κυρία που φέρει αλυσίδα με σταυρό, ή σε ένα ζευγάρι που κάνει τον περίπατό του αγκαλιασμένο ή πιασμένο χέρι χέρι;

    Αν η υπηρεσία σας δεν είναι αρμόδια να δώσει απαντήσεις επί του συγκεκριμένου ζητήματος παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως ή ηλεκτρονικώς και να μας γνωστοποιήσετε την αρμόδια δημόσια ή δημοτική υπηρεσία στην οποία μπορούμε να απευθυνθούμε.

    Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευελπιστούμε σε μία σύντομη απάντησή σας.

    Αθήνα 6/03/2017

    Υπογραφές:
    Ιωάννης Σερέτης…
    Αργύριος Μαρινάκης…
    Πέτρος Πτωχιάδης…

    Δράση ανεξαρτήτων Πολιτών κατά της κατασκευής ή αδειοδότησης τεμένους ή τζαμιού στην Ελλάδα.
    Ακολουθεί συνημμένως, ενδεικτικός πίνακας διαδικτυακής συλλογής υπογραφών συμφωνούντων και συμπαρισταμένων στην Δράση ανεξαρτήτων Πολιτών κατά της κατασκευής ή αδειοδότησης τεμένους ή τζαμιού στην Ελλάδα.

    Εδώ τό κείμενο τής επιστολής σέ μορφή pdf: https://www.dropbox.com/s/0mb3431gq7h8jiu/%CE%91%CE%9D%CE%9F%CE%99%CE%9A%CE%A4%CE%97%20%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%9B%CE%97%20-%20%CE%95%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%91%20%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%20%CE%A4%CE%97%CE%A3%20%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%97%CE%A3%20%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%93%CE%95%CE%A1%CE%A3%CE%95%CE%A9%CE%A3%20%CE%99%CE%A3%CE%9B%CE%91%CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A5%20%CE%A4%CE%95%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A5%CE%A3.pdf?dl=0

    e-mail: oxistotzami@yahoo.com

    https://www.facebook.com/groups/OxiTzami/

    Αρχική Δημοσίευση εδώ: https://eleftheriellas.blogspot.gr/2017/03/blog-post_68.html

    Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_ccboard&view=postlist&forum=14&topic=1003#ixzz5FrjyBIRw

  • Oxι δεν συμφωνω με την ανεγερση Τεμενους . Δεν χρειαζεται. Η Ελλαδα εζησε μια τυρανια 400 χρονια. Χαρη και μονον Στον Κολοκοτρωνη γλυτωσαμε απο τους Μουσουλμανους. Δεν καταλαβαινω την αγαπη σας για τους Μουσουλμανους. Παραγκωνιζετε τους Ελληνες για χαρη ανθρωπων που εισεβαλλαν απο 176 χωρες στην Πατριδαμου. Γιατι δεν κανετε απελασεις? Για ανθρωπιστικους λογους ανθρωποι πραγματικοι Συριοι μπορουν να παρουν προσωρινο ασυλο. Οι αλλοι τι ρολο θα παιξουν Στην Ελλαδα? γιατι πραγμα θα τους χρησιμοποιησετε στο μελλο? ελπιζετε σε αλλαγη των Ελληνων?θελετε να εξαφανισετε τους Ελληνες? γιατι ολοι αυτο λεμε. Λοιπον,σκεφτητε σοβαρα τη εγκλημα ετοιμαζεστε να κανετε, και δειτε αυτον τον υπεροχιο λαο που τον γονατισατε εσκεμενα. Οχι σε τεμενος. Δεν μας χρειαζονται. Μην Ισλαμοποιητε την Ελλαδα με το ζορι. Θα γυρισει εναντιον σας καποια στιγμη. Ολοι πισω στις χωρες τους. καθαριστε την Ελλαδα. βοηθηστε μονον τους Συριους, που ειναι ελαχιστοι.

  • 17 Μάϊου 2018, 20:19 | Πέτρος Μώκος
    Μόνιμος Σύνδεσμος

    Ας ξςκινήσουμε με την ελληνική νομοθεσία.
    Ο νόμος μας ορίζει ότι όποιος εισβάλει παράνομα στη χώρα μας πρέπει να συλλαμβάνεται και να απελαύνεται άμεσα. Εμείς τι κάνουμε; Τους ταΐζουμε και τους δίνουμε σπίτια, τώρα θα τους δίνουμε και χρήματα, ενώ δεν έχουμε να φάμε και να μείνουμε μόνοι μας.
    Για ποιον λόγο; Επειδή είμαστε άνθρωποι; Επειδή είμαστε …ανθρωπιστές; Θα σας πω εγώ λοιπόν τη λύση, θα σας πω τι μπορούμε να κάνουμε για να παραμείνουμε άνθρωποι, ανθρωπιστές, ότι θέλετε, αλλά να είμαστε και νόμιμοι. Απέλαση όλων όσων εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα και την οποιαδήποτε βοήθεια μπορούμε να προσφέρουμε να τη δίνουμε στη χώρα τους, με ρητή εντολή η βοήθεια αυτή να μεταβιβάζεται σε αυτούς. Ειδάλλως, να έρθουμε σε συμφωνία με τους συμμάχους μας και ας τους πάρουν αυτοί, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δημοκρατικά και δίκαια.
    Παράνομους εισβολείς δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε, δεν μπορούμε να μονιμοποιήσουμε στη χώρα μας. Και μάλιστα δεν μπορούμε να δεχτούμε μουσουλμάνους εισβολείς σε μια χριστιανική χώρα, δεν γίνεται, δε θέλουμε να εξισλαμιστούμε. Οι πρόγονοί μας εναντιώθηκαν 400 χρόνια στην προσπάθεια ισλαμοποίησης της Ελλάδος, μην το κάνουμε εμείς τώρα στο όνομα του «ανθρωπισμού». κ.λ.Συμφωνω απολυτα με τον Κυριο ΠΕΤΡΟ ΜΩΚΟς,Γιαυτο αντεγραψα την απαντηση του.

  • 18 Μαΐου 2018, 16:37 | Athena

    NO MOSQUE

    Greece is a Christian Orthodox country. It is written in our constitution.
    Why on earth would we want to foot the bill, coming out of my taxes to pay for a building that we completely disagree with and is of no use to us.

    We want the refugees and immigrants ( most of them illegal ) to return to their countries, not to live in Greece permanently. Building a Mosque only encourages them to stay.

    The taxpayers money you are using to build this Mosque should be used for the Greek citizens, for better health, education and housing for the homeless. Shame, shame!

  • 18 Μαΐου 2018, 16:30 | ΚωνσταντίνοςΓ.

    Κανένας ουσιαστικός λόγος δεν υποδεικνύει την ανέγερση τεμένους.

  • 18 Μαΐου 2018, 15:31 | Maria maraki

    ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΜΕΝΟΣ ΟΥΤΕ ΤΖΑΜΙ ΓΙΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΖΑΜΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΧΥΣΑΜΕ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ..ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟ…ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΗΔΗ ΤΙΣ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ..ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΕΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥΣ..

  • 18 Μαΐου 2018, 14:06 | ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΤΑΡΛΑ

    Δε συμφωνώ καθόλου με το ισλαμικό τέμενος. Θα γίνει η φωλιά της Daesh. Γνωρίζετε πως υπάρχουν τόσα δόγματα του ισλάμ στα οποία σφάζονται οι οπαδοί τους μεταξύ τους. Εσείς για ποιό δόγμα θα το χτίσετε;;;
    Άλλωστε όλοι αυτοί που έχουν έρθει στην Ελλάδα είναι πρόσφυγες και θα επαναπροωθηθούν στις χώρες τους ( έτσι δε λέτε επίσημα;;). Τι να το κάνουμε το τζαμί στην Αθήνα;;; Στην Θράκη που υπάρχουν Έλληνες μουσουλμάνοι υπάρχουν πάρα πολλά τζαμιά για να τελούν το καθήκον τους στη θρησκεία τους.

  • 18 Μαΐου 2018, 13:45 | Παναγιώτης Κοκκινιώτηε

    Τζαμί χωρίς μιναρέ, ναι.
    Τέμενος, όχι.

  • 18 Μαΐου 2018, 02:03 | ΜΑΡΙΟΣ Κ. ΣΚΟΡΔΟΥΛΗΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ/ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ Η’ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ/ΤΖΑΜΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ. ΟΠΟΙΟΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΩΣ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΩΝ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ Η’ ΠΑΡΟΧΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ.

  • 18 Μαΐου 2018, 01:52 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΨΑΛΤΗΣ

    Οχι δε συμφωνώ! Παραδείγματα η Ολλανδία, Βέλγιο και λοιπές χώρες όπου τρίτης και τέταρτης γενιάς ολλανδικής, βελγικής κλπ υπηκοότητας μουσουλμάνοι οι οποίοι μάλιστα είναι και μορφωμένοι και μετείχαν της παιδείας της χώρας που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν έγιναν ισλαμιστές και έκαναν τα μεγαλύτερα εγκλήματα!Όπου γίνεται τζαμί η περιοχή γκετοποιείται. Επίσης είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να πληρώνει ο Ελληνικός λαός για τζαμί! Έχτισε ποτέ το κράτος εκκλησία; Με δικά του έξοδα και σε οικόπεδο του στρατού ή του Ναυτικού; Είμαστε με τα καλά μας; Έχετε λύσει όλα τα προβλήματα και καίγεστε για το τζαμί κλπ. Δε βλέπετε τι γίνεται στην Ευρώπη; Δε βλέπετε τι γίνεται στην Ελλάδα με τους ισλαμιστές που μπαίνουν μαΊ με τους μετανάστες; Θέλετε να γκετοποιήσετε περαιτέρω την Αθήνα; Δηλαδή ήμαρτον πια. ΚΑΝΤΕ ΔΗΜΟΨΙΦΙΣΜΑ.Δεν έχετε πλέον την στήριξη του λαού. Το σύνταγμα λέει ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ. Αν δε σας αρέσει αλλάξτε χώρα. Είστε Δημοκρατική κυβέρνηση εσείς; Αποφασίζετε και διατάζετε γράφοντας τον λαό σε μείζονα Εθνικά θέματα όπως με τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό που μετράτε το 1000000 για 100000. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

  • 18 Μαΐου 2018, 00:39 | Νικολαος Λαμπροπουλος

    Κανενα Τεμενος στην Ελλαδα……

  • 18 Μαΐου 2018, 00:36 | Orsalia Vadalouka

    Είμαι κατά της λειτουργίας ισλαμικού τεμένους οπουδήποτε στην χώρα μας. Εκτός από αυτό, εκεί που το κατασκευάζετε έχει αρχαία ελληνικά μνημεία από κάτω και η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν έχει δώσει την συγκατάθεση της.
    Ακόμη, έχετε κάνει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, δεν είμαστε πλέον ασφαλείς εμείς και τα παιδιά μας και κοντεύουμε να γίνουμε μειονότητα στην χώρα μας. Αν κυκλοφορήσεις στην Ομόνοια βλέπεις όλες τις φυλές και παντού βρωμάει και ζέχνει!!
    Αν είμαστε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πρέπει οι Ελληνες πολίτες να αποφασίζουν ΠΩΣ θέλουν να ζουν και όχι αυτοί που ψηφίστηκαν υποσχόμενοι ψέμματα και κάνοντας ό,τι τούς γουστάρει καταπατώντας και το ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
    ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ !!!!!!!!

  • 17 Μαΐου 2018, 23:22 | Μαριάννα

    Αν θέλετε η σωρεία λαθρομεταναστών που βρίσκεται στην Ελλάδα να αποκτήσει επίσημο ορμητήριο για αιματοκυλίσματα σε όλη την Ευρώπη, προχωρήστε!

  • 17 Μαΐου 2018, 22:44 | ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    OTAN ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΤΕΜΕΝΟΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΧΛΜ ΜΑΚΡΥΑ. ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΩΡΟ;;;
    ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ;;;;
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΟΟΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;;;
    ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΟ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΑΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;;;

  • 17 Μαΐου 2018, 21:30 | Αλέξανδρος

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ. Η ελληνική κουλτούρα και κληρονομιά είναι εντελώς ασύμβατες με το ισλάμ. Επίσης οι τυπικοί μουσουλμάνοι μας θεωρούν εχθρούς, συνεπώς θα είναι σα να βάζουμε το διαρρήκτη σπίτι μας. Στην Ευρώπη υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και συχνές τρομοκρατικές επιθέσεις από μουσουλμάνους που φανατίστηκαν σε παρόμοια κέντρα.

  • 17 Μαΐου 2018, 20:55 | Πέτρος Μώκος

    Ας ξςκινήσουμε με την ελληνική νομοθεσία.
    Ο νόμος μας ορίζει ότι όποιος εισβάλει παράνομα στη χώρα μας πρέπει να συλλαμβάνεται και να απελαύνεται άμεσα. Εμείς τι κάνουμε; Τους ταΐζουμε και τους δίνουμε σπίτια, τώρα θα τους δίνουμε και χρήματα, ενώ δεν έχουμε να φάμε και να μείνουμε μόνοι μας.
    Για ποιον λόγο; Επειδή είμαστε άνθρωποι; Επειδή είμαστε …ανθρωπιστές; Θα σας πω εγώ λοιπόν τη λύση, θα σας πω τι μπορούμε να κάνουμε για να παραμείνουμε άνθρωποι, ανθρωπιστές, ότι θέλετε, αλλά να είμαστε και νόμιμοι. Απέλαση όλων όσων εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα και την οποιαδήποτε βοήθεια μπορούμε να προσφέρουμε να τη δίνουμε στη χώρα τους, με ρητή εντολή η βοήθεια αυτή να μεταβιβάζεται σε αυτούς. Ειδάλλως, να έρθουμε σε συμφωνία με τους συμμάχους μας και ας τους πάρουν αυτοί, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δημοκρατικά και δίκαια.
    Παράνομους εισβολείς δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε, δεν μπορούμε να μονιμοποιήσουμε στη χώρα μας. Και μάλιστα δεν μπορούμε να δεχτούμε μουσουλμάνους εισβολείς σε μια χριστιανική χώρα, δεν γίνεται, δε θέλουμε να εξισλαμιστούμε. Οι πρόγονοί μας εναντιώθηκαν 400 χρόνια στην προσπάθεια ισλαμοποίησης της Ελλάδος, μην το κάνουμε εμείς τώρα στο όνομα του «ανθρωπισμού».

    Ένας μουσουλμάνος, ένας μωαμεθανός, δεν μπορεί, δεν γίνεται να ενταχτεί αρμονικά σε μια χριστιανική κοινωνία. Δεν του το επιτρέπει το κοράνι.
    Αρμονική ένταξη σημαίνει πάνω από όλα την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των αξιών και του πολιτισμού μιας πολιτείας. Αυτό έγινε με τους προγόνους μας, με τους Έλληνες στην Αμερική, στην Αυστραλία, στη Γερμανία…
    Αφού οι λαθρομετανάστες μεγάλωσαν με απαράδεκτες στερήσεις, πήγαν σε σχολείο κατωτέρας ή και αγνώστου ηθικής ή αν δεν πήγαν και καθόλου σχολείο, αφού μεγάλωσαν με διαφορετικά ήθη, έθιμα, παραδόσεις και αντιλήψεις από εμάς, είναι φυσικό να έχουν και άλλη άποψη για το καλό και το κακό, για το δίκαιο και το άδικο, για το σωστό και το λάθος.

    Και αν νομίζετε ότι εγώ είμαι …φανατικός και …υστερικός για αυτό σας γράφω όλα τα παραπάνω, τότε σίγουρα δε με ξέρετε. Δε με ξέρετε, αλλά δεν ξέρετε και το ισλάμ, δεν ξέρετε τι πρεσβεύει αυτή η «θρησκεία», του μίσους, της διχόνοιας και της μισαλλοδοξίας. Και διαβάστε καλά όσα γράφω, δίνω και τη λύση για να παραμείνετε «ανθρωπιστές» αλλά και νόμιμοι. Δεν μπορεί στην Ελλάδα που ο Έλληνας πεινάει, που ο Έλληνας πένεται, εμείς να δίνουμε κατοικία, φαγητό και τώρα χρήματα σε λαθροεισβολείς.
    Εφόσον μάλιστα οι μουσουλμάνες γεννάνε σαν τις …κουνέλες και οι μωαμεθανοί έχουν ταυτόχρονα δύο και τρεις συζύγους ο καθένας, είναι λογικό σε είκοσι χρόνια να είμαστε μειοψηφία στον τόπο μας. Δεν τους θέλω στη χώρα μου, μακριά από την Ελλάδα.
    Ωχ, φανέρωσα και πάλι τα …ρατσιστικά μου πιστεύω.😊 Λοιπόν, …κακώς που εναντιωθήκαμε 400 χρόνια στην «ευγενή» προσπάθεια ισλαμοποίησης της Ελλάδος, ευτυχώς που τώρα θα πετύχουν το σκοπό τους με τους «πρόσφυγες» (και με τους Μουζάλες, τις κυρα-Τασίες και γενικώς με τις «δημοκρατικές» κυβερνήσεις μας των τελευταίων χρόνων)…

    Και κάτι ακόμα, έχουμε τη Λαμπεντούζα της Ελλάδος, τη Μακρόνησο, όπου υπάρχουν έτοιμες εγκαταστάσεις για δεκάδες χιλιάδες. Τους λαθρομετανάστες γιατί δεν τους πηγαίνουμε εκεί αντί για τα δεκάδες Hot Spots που φτιάχνουμε διάσπαρτα σε ολόκληρη τη χώρα; Μακρόνησο ή και στη Γυάρο, για ταυτοποίηση μέχρι την απέλαση.
    Να δούμε μετά, πόσοι θα συνεχίσουν να μας έρχονται; Πόσοι μωαμεθανοί λαθρομετανάστες θα επιλέγουν ύστερα τη χώρα μας για να χαίρεται και να ευχαριστιέται ο …Παυλόπουλος;
    Και πόσα μουσουλμανικά κράτη υπάρχουν στον κόσμο όπου μπορούν αυτοί να ζητήσουν ότι θέλουν, πρέπει να έρθουν στα χριστιανικά κράτη; Και μάλιστα είναι πλούσια κράτη, όπως τα Κατάρ, Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα…
    Μήπως πρόκειται για κάτι που προσπάθησαν ανεπιτυχώς πριν πολλά χρόνια οι πρόγονοί τους; Για ισλαμοποίηση της Ελλάδος και κατ’ επέκταση της Ευρώπης;

    Και σε αυτά τα μουσουλμανικά κράτη, πόσες χριστιανικές εκκλησίες υπάρχουν;
    Και μάλιστα εκκλησίες για τους νόμιμους χριστιανούς και όχι τους παράνομους τους λαθραία εισερχόμενους μετανάστες.
    Και εμείς θέλουμε να φτιάξουμε τζαμί;

  • 17 Μαΐου 2018, 19:11 | ΔΗΜ. ΜΠΟΥΡΑΣ

    Διαφωνώ πλήρως με το να ανεγερθεί τέμενος στην Αθήνα και μάλιστα στην Ιερά Οδό στην είσοδο της πόλης μας.

    Οι πρακτικοί λόγοι πολλοί,έχουν ήδη αναφερθεί.

    Ο βασικότερος για μένα έχει να κάνει με την ίδια την Διδασκαλία του Ισλάμ. Απο όλες τις θρησκείες του σύγχρονου κόσμου, είναι η μόνη με πολλές αναφορές στο ιερό τους βιβλίο το Κοράνι για ιερό πόλεμο και θάνατο-αφανισμό των απίστων, με τον όρο αυτό θεωρώντας και τους Χριστιανούς που είναι η πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας.

    Το Ισλάμ απλά συμβαίνει να είναι μια θρησκεία που προάγει την διάκριση, την σύγκρουση και τον πόλεμο και αυτό δεν μπορεί να συνεπικουρείται και να επιβραβεύεται, χτίζοντάς τεμένη για την διάδοση αυτών των ιδεών. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται στο όνομα της Δημοκρατίας και να υποστηρίζεται ότι έχει στόχο την προαγωγή της ειρήνης και της ευρυθμης λειτουργίας της κοινωνίας μας.

  • 17 Μαΐου 2018, 19:06 | ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    Πρωτον..Αλλο τζαμι και αλλο τεμενος..Το τζαμι ειναι κατι σαν εκκλησια και το τεμενος κατι σαν αρχιεπισκοπη…Αν γινει τεμενος στην Αθηνα θα εχουμε τα εξης…
    1)Επικυρωση του Ισλαμ σαν μια απο τις επισημες θρησκειες της Ελλαδας..
    2)Νομιμοποιηση ολων των λαθροεισβολεων…
    3)Ανοιχτη προσκληση να ερθουν Ελλαδα ολοι οι ισλαμιστες ανα τον κοσμο…
    4)Εκει που θα γινει το ονειδος θα μαζευτουν ολοι και θα γινει Saria Zone..Ενα ισλαμικο «Βατικανο» στην χωρα μας..
    5)Βαση των νομων τους σε οποια χωρα υπαρχει ΤΕΜΕΝΟΣ και οι μουσουλμανοι ειναι πανω απο το 50% του συνολικου πλυθησμου τοτε υποχρεωτικα ισχυει η Σαρια η οποια ειναι υπερανω καθε συνταγματος…Τουτεστιν ανεργεση τεμενους συνιστα προδοσια του ελληνικου λαου και παραδωση της Ελλαδας στο ισλαμικο κρατος και στον Ερντογαν…

    Δεδομένου του ισλαμικού εξτρεμισμού και της διαρκούς προσπάθειας της Τουρκίας να ελέγξει την εξέλιξη του θέματος μέσω χρηματοδότησης ή άλλων μέσων, είμαι αντίθετος στην οποιαδήποτε προοπτική ισλαμικού τεμένους. Είμαστε ανεξίθρησκη χώρα, αλλά θεωρώ ότι και η θρησκεία πρέπει να είναι ένδειξη και απόδειξη πολιτιμού. Το ισλάμ είναι μη ανεκτικό πολιτικοθρησκευτικό σύστημα που προσπαθεί να επιβληθεί πάσει θυσία επί όλων των λοιπών θρησκειών και πολιτικών συστημάτων

  • 17 Μαΐου 2018, 19:00 | ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ

    ΟΧΙ ….
    ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟ ΤΟΥΣ … ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ …. ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ …. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΧΩΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ … ΚΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ …

    ΑΣ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ 10,000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΚΑΤΙ …

    ΚΑΙ ΤΟΤΕ (ΤΟ 12,018) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΜΕΝΟΣ !!!!!!

  • 17 Μαΐου 2018, 18:57 | ΦΩΤΗΣ

    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ . ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΩ ΣΤΗ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ .
    100% ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ .
    ΕΡΩΤΗΣΗ ¨΄ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΠΩς Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΦΑΕΙΝΗ ΙΔΕΑ ?
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ, ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΔΩ Σ ΑΥΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΛΑΛΟΥΣΑΤΕ ? (ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΒΟΤΑΝΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ).

  • 17 Μαΐου 2018, 18:37 | ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΑΝΟΣ

    Διαφωνώ με την ανέγερση τεμένους και πιστεύω πως πρέπει να απαγορευτεί και η λειτουργία των υπαρχόντων και όλοι οι ιμάμηδες να δικαστούν σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό και ρατσιστικό νόμο για όσα κηρύττουν.
    Εξάλλου σε καμία μουσουλμανική χώρα δε χτίζουν εκκλησίες, αντίθετα τις γκρεμίζουν. Γιατί λοιπόν με τα χρήματα των χριστιανών να χτιστεί μουσουλμανικό τέμενος

  • 17 Μαΐου 2018, 17:26 | Β.Συρακη

    Διαφωνώ με την ανέγερση ισλαμικου τεμενους γιατί το Ισλάμ αποτελεί ένα πολιτικό στρατιωτικο κ κοινωνικό σύστημα κ όχι ένα θρησκευτικό δόγμα. Πρεσβευει μη ανοχή σε ότι διαφέρει από το σύστημα που αντιπροσωπευει κ βίαιο προσυλιτισμο σε ξενα προς αυτό στοιχεία.

  • 17 Μαΐου 2018, 17:01 | Γιώργος Αναστασάκης

    Δεν συμφωνώ.Το ισλάμ δεν έχει καμιά θέση στην χώρα μας και ειδικά κιόλας στην Ελλάδα που έχει περάσει τόσα δεινά από την μουσουλμανική τούρκικη κατοχή.

  • 17 Μαΐου 2018, 15:08 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΥΓΑΝΑΣ

    Δεν συμφωνώ με την ανέγερση Iσλαμικού Tεμένους. Θεωρώ ότι η θρησκεία είναι ένδειξη και απόδειξη πολιτιμού. Το ισλάμ δεν δεχέται οποιοδήποτε αλλο πολιτικοθρησκευτικό σύστημα που προσπαθεί να επιβληθεί πάσει θυσία επί όλων των λοιπών θρησκειών και πολιτικών συστημάτων.

  • 17 Μαΐου 2018, 14:56 | ΑΡΕΤΗ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΟΥ

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ. ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ.

  • 17 Μαΐου 2018, 14:52 | Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης

    Τα τεμένη χρησιμοποιούνται, όπου υπάρχουν στις Ευρωπαϊκές χώρες, ως πόλοι έλξης των φανατικών ισλαμιστών και ως γιαφκες για τους «μάρτυρες του ισλάμ». Ας μη πειραματιζόμαστε. Η χώρα είναι μικρή και δεν αντέχει πειραματισμούς. Ας παραδειγματιστούμε από τις εμπειρίες τρίτων.

  • 17 Μαΐου 2018, 14:26 | ΣΤΕΛΛΑ

    Οχι στο τζαμί γιατί θα διδάσκεται ύλη που αντίκειται στο σύνταγμά μας και τους νόμους μας .

  • 17 Μαΐου 2018, 13:51 | Παπαδοπουλος Ιωαννης

    Όταν θα λειτουργήσουν ξανά οι ορθόδοξες εκκλησίες στα μέρη που τους απαγορεύεται, που ξέρετε πολύ καλά ποια είναι,όταν θα αποζημιωθούν οι ζημιές σε ξωκλήσια και ναούς από τους παρανόμους μετανάστες που τις προκάλεσαν,όταν θα ελέγξετε την Θράκη,που την έχετε αφήσει όμηρο στους ψευτο-μουφτήδες…δεν φτάνουν αυτά και άλλα τόσα για να φτιαχτεί τέμενος στην Αθήνα ή στην Ελλάδα γενικότερα.

  • Για το ισλάμ δεν υπάρχει θέση καμία στην Ελλάδα….δε συμφωνώ και είναι βρωμιά και ντροπή να υπάρχει τέτοιο πράγμα στην Αθήνα και όχι μόνο αλλά και σε όλη την Ελλάδα…. Είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό….είναι μεγάλη τιμή και δώρο το να είσαι ΕΛΛΗΝ… Αυτό όμως που δε σκέφτεστε εσείς οι πολιτικοί είναι το εξής….Σε μερικά χρόνια θα κυβερνήσουμε εμείς οι 30ηρεδες και ότι μεταρρύθμιση και να κάνετε τώρα σε λίγο καιρό όλες θα διαγραφούν και εσείς οι μάγκες του τώρα θα μπείτε στη φυλακή…Η γενιά η δικιά μου είναι τόσο Έλληνες που δε μπορείτε καν να φανταστείτε. Συζητώ με φίλους και γνωστούς της ηλικίας μου και 9 στους 10 έχουμε τις ίδιες απόψεις….Για αυτό προσέξτε τις κινήσεις σας σεβαστείτε τον τόπο την Θρησκεία τα ήθη τα έθιμα και τους Έλληνες πολίτες γιατί κάποια στιγμή θα βρεθείτε αντιμέτωποι και δεν θα ξέρετε από πού να δραπετεύσετε..Σαν Έλληνες σεβόμαστε και βοήθαμε οποιον μπορούμε (όλα τα έθνη), προσπαθούμε να έχουμε με όλα τα κράτη μια καλή σχέση, αλλά ξέρουμε και τι θέλουμε και γνωρίζουμε τι δεν είναι για μας και το ισλάμ σίγουρα δεν αρμόζει σε μια τόσο πλούσια χώρα όπως την Ελλάδα.

  • 17 Μαΐου 2018, 13:12 | ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

    Πρωτον..Αλλο τζαμι και αλλο τεμενος..Το τζαμι ειναι κατι σαν εκκλησια και το τεμενος κατι σαν αρχιεπισκοπη…Αν γινει τεμενος στην Αθηνα θα εχουμε τα εξης…
    1)Επικυρωση του Ισλαμ σαν μια απο τις επισημες θρησκειες της Ελλαδας..
    2)Νομιμοποιηση ολων των λαθροεισβολεων…
    3)Ανοιχτη προσκληση να ερθουν Ελλαδα ολοι οι ισλαμιστες ανα τον κοσμο…
    4)Εκει που θα γινει το ονειδος θα μαζευτουν ολοι και θα γινει Saria Zone..Ενα ισλαμικο «Βατικανο» στην χωρα μας..
    5)Βαση των νομων τους σε οποια χωρα υπαρχει ΤΕΜΕΝΟΣ και οι μουσουλμανοι ειναι πανω απο το 50% του συνολικου πλυθησμου τοτε υποχρεωτικα ισχυει η Σαρια η οποια ειναι υπερανω καθε συνταγματος…

    Τουτεστιν ανεργεση τεμενους συνιστα προδοσια του ελληνικου λαου και παραδωση της Ελλαδας στο ισλαμικο κρατος και στον Ερντογαν…(Γι αυτο σας πιεζει ο Ερντογαν να κανετε το τεμενος για να γινει η Ελλαδα τουρκικο προκτετορατο)…

  • 17 Μαΐου 2018, 13:02 | ελεονωρα μαλτα

    Δεν συμφωνώ με την ανέγερση του τζαμιού στην Αθήνα

  • 17 Μαΐου 2018, 12:41 | Γιάννης

    Με δύο απλες λεξούλες ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ οι λόγοι ειναι προφανείς νομίζω σε κάθε Έλληνα.
    Ευχαριστώ,

  • 17 Μαΐου 2018, 12:36 | ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΠΟΣΤΑΝΟΓΛΟΥ

    ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ.
    Υπάρχει κίνδυνος βίας ανάμεσα στις διάφορες ισλαμικές ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ και αφου η διαχείριση των τεμένων της Θράκης από το κράτος είναι μια ενδειξη, τότε και αυτό το τέμενος θα γίνει όργανο ξένων κρατών μέσα στην Ελλάδα.Το ισλάμ είναι μη ανεκτικό πολιτικοθρησκευτικό σύστημα που προσπαθεί να επιβληθεί πάσει θυσία επί όλων των λοιπών θρησκειών και πολιτικών συστημάτων.
    ΣΚΟΠΙΜΑ αντικαταστείτε τον Ελληνικό πληθυσμό με Αφρικανικους και Ασιατικούς πληθυσμούς.Σε ανάλογες περιπτώσεις στην Δυτική Ευρώπη ενα τεμενος έχει γίνει εκκολαπτήριο εξτρεμιστικών ομάδων και μάλιστα σε χώρες που διαθέτουν αξιόπιστη Αστυνομία.Εμείς δεν είμαστε σε θέση να τους ελέγξουμε διότι ούτε Αστυνομία έχουμε ούτε κάποια στοιχειώδη μέθοδο.
    Αρα εδώ μιλούμε για έγκλημα της ΕΣΧΑΤΗΣ προδοσίας.

  • 17 Μαΐου 2018, 11:51 | ΣΤΕΛΛΑ

    Δεν συμφωνώ με την ανέγερση και την ανάπτυξη της μουσουλμανικής θρησκείας μέσω της κατασκευής τζαμιού στην Ελλάδα διότι αυτή αντίκειται στο σύνταγμα και στους νόμους περί ισότητας των δύο φύλλων καίρια και καθοριστικά . Εξομοιώνει τις γυναίκες με τα ζώα, επιστεγάζει και νομιμοποιεί την παιδοφιλία την πολυγαμία και λοιπές αρχές πλην των προθέσεων επιβολής του δια της βίας . Υπάρχουν χιλιάδες πια δεδομένα, καταγεγραμμένα με κάμερες που αποδεικνύουν τις προθέσεις τις θέσεις τις πρωτόγονες αντιλήψεις που προέρχονται απ΄ τις βάρβαρες και μισάνθρωπες αρχές του κορανίου . Ανατρέψτε στις αιτίες των σταυροφοριών για να μάθετε ότι ξεκίνησαν διότι 270 εκατομμύρια χριστιανοί σφαγιάσθηκαν από τους μουσουλμάνους μόνο επειδή δεν θέλησαν να ακολουθήσουν το ισλάμ. Διαβάστε το κοράνι για να αντιληφθείτε ότι δεν χρειάζεται καν δημόσιος διάλογος για τ αυτονόητα. Λοιπάμαι που προκειμένου να πάρουμε την δημόσια αναγνώριση της φιλανθρωπίας διαστρεβλώνουμε τη λογική . Δεν θα μπορέσω να ζήσω σε μια χώρα που στο μέλλον και με τον πολλαπλασιασμό των γεννήσω των μουσουλμάνων θα είναι απαγορευτικό να οδηγώ τη μηχανή μου, που δεν θα μπορώ να κυκλοφορώ με ασφάλεια τα βράδια ούτε στη γειτονιά μου, που θα είναι επιβεβλημένη κλειτοριδεκτομή, ο γάμος μεταξύ παιδιών και υπερηλίκων ο αυτοτραυματισμός σε θρησκευτικές τελετές, οι δημόσιες βουρδουλιές οι λιθοβολισμοί, οι απαγχονισμοί και οι αποκεφαλισμοί. Με ποιο δικαίωμα θα μου στερήσει το πολιτικό σύστημα τις ελευθερίες μου, αλλά και θα οδηγήσει σε έκπτωση την κοινωνία και τον κόσμο ;

  • 17 Μαΐου 2018, 11:07 | Μαγκλιβερα

    Πρῶτον, σέβομαι τίς θρησκευτικές εὐαισθησίες καί τίς θρησκευτικές ἀνάγκες παντός ἀνθρώπου, ἀλλ’ ἀφελῶς διερωτῶμαι: σέ ποιούς θά ἀνήκει θρησκευτικά τό ἐν λόγω τζαμί; Στους Σουνίτες ἤ στους Σιίτες; Ἤ, μήπως, σέ κάποια ἄλλη ἀπό τίς δεκάδες μουσουλμανικές σέχτες; Οἱ ἄνθρωποι αὐτοί δέν μποροῦν νά μονοιάσουν στις χῶρες τους καί θά μονοιάσουν στήν Ἑλλάδα; Μήπως ὑπάρχει κίνδυνος νά ἔχουμε φαινόμενα Βαγδάτης;

    Δεύτερον, ἐν ἡμέραις κρίσεως, ὅταν δέν ἔχουμε χρήματα νά ἐπισκευάσουμε καί νά ἀποκαταστήσουμε τήν Μητρόπολη (15 χρόνια εἶναι γιαπί), μᾶς περισσεύουν λεφτά γιά νά φτιάξουμε πολυτελές τζαμί;

    Τρίτον, ποιά ἐκκλησία τῶν Ἀθηνῶν διαθέτει τήν οἰκοπεδική ἔκταση πού θά διαθέτει τό ὑπό ἀνέγερση τζαμί; (Ὅπως μέ ἔχουν πληροφορήσει ἀπόστρατοι ἀξιωματικοί τοῦ Πολεμικοῦ Ναυτικοῦ, στό ὁποῖο ἀνῆκε ὁ χῶρος, πρόκειται γιά μιά ἔκταση 20-23 στρεμμάτων. Ἴσως νά κάνουν λάθος. Ἀλλά τό χῶρο τόν ἔχω ἐπισκεφθεῖ καί εἶναι ἐξαιρετικά εὐρύς).

    Τέταρτον, ὁ εἰσερχόμενος στήν Ἀθήνα μέσω τῆς Ἱερᾶς Ὁδοῦ καί τῆς Λεωφόρου Καβάλας, πρῶτα θά βλέπει τό τζαμί καί μετά τήν Ἀκρόπολη. Ποιά ἐντύπωση θά προκαλεῖ στόν ξένον ἐπισκέπτη, ὅταν θά βλέπει στίς πύλες τῶν Ἀθηνών τό συναθροισμένο πλῆθος τῶν μουσουλμάνων; Ἀφήνω τήν ἀπάντηση στόν ἀναγνώστη.

    Πέμπτον, πόσο κοστολογήθηκε ἡ ἐκχωρηθεῖσα ἀπό τό Πολεμικό Ναυτικό οἰκοπεδική ἔκταση; Καί ποιοί ἦσαν οἱ ὑπογράψαντες πολιτικοί καί στρατιωτικοί; Μήπως κάποιος ἐξ αὐτῶν φιλοξενεῖται ἤ πρέπει νά φιλοξενηθεῖ στόν Κορυδαλλό; Διότι, ὅπως, μοῦ ἔχουν ἐκμυστηρευθεῖ παλαιοί ἀξιωματικοί τοῦ Πολεμικοῦ Ναυτικοῦ, ἡ ἔκταση δόθηκε «μπίρ παρά». Στό ἕνα πέμπτο τῆς ἀξίας της!

    Ἕκτον, τό καί σοβαρώτερον: Τί θά συμβεῖ ἄν κάποιος χριστιανός θρησκομανής ἤ κάποιος χουλιγκάνος ἤ (αὐτό κυρίως) κάποιος προβοκάτορας γράψει κάποια νύκτα κάτι αἰσχρό γιά τή μουσουλμανική θρησκεία ἤ φτιάξει μιά καρικατούρα τοῦ Μωάμεθ; Δέν θά ξεσηκωθεῖ ἐναντίον μας ὅλο τό Ἰσλάμ; Ἐδῶ οἱ ἐγχώριοι βάρβαροι δέν σέβονται τά πιό ἱερά μας μνημεῖα καί θά σεβασθοῦν τό τζαμί; Μήπως κάτι τέτοιες βλακώδεις ἤ προβοκατορικές ἐνέργειες, θά δίνουν τό πρόσχημα στήν Τουρκία (διότι αὐτή οὐσιαστικά θά εἶναι ὁ διαφεντευτής τοῦ τζαμιοῦ), νά ἐπεμβαίνει στά ἐσωτερικά μας; Ἄς θυμηθοῦμε τί ἔγινε τό 1955 μέ κάποια αἰσχρογραφήματα στή φερόμενη σάν οἰκία τοῦ Κεμάλ στή Θεσσαλονίκη. Ξεσηκώθηκαν τά ἄγνωμα πλήθη τῆς Πόλης καί ἀφάνισαν καθετί χριστιανικό στήν Βασιλεύουσα. Ἀπό καταστήματα μέχρι τάφους.

    Καί κάτι πού δέν πρόφθασα νά πῶ: Ἀκούω νά λέγεται ὅτι θά ἀναβαθμισθεῖ ἡ περιοχή χάρη στό τζαμί. Οἱ λέγοντες αὐτό, χωρίς νά ἔχουν πρόθεση νά κάνουν χιοῦμορ, αὐτό τελικά πετυχαίνουν. Ἄν θέλουμε ἀναβάθμιση τῆς περιοχῆς, θά μπορούσαμε στό χῶρο αὐτό νά μεταφέρουμε τόν κρυμμένο κάπου στό Ζάππειο ἀνδριάντα τοῦ Καραϊσκάκη, πού ἔδωσε στό χῶρο αὐτό τήν πρώτη του μάχη στήν Ἀττική (Μάχη Χαϊδαρίου, 6-8 Αὐγούστου 1826) καί ὁ ὁποῖος τήν ἑπόμενη χρονιά ἔδωσε τή ζωή του γιά τήν ἐλευθερία τῶν Ἀθηνῶν.

    Καί κάτι σάν ἐπίλογος: Διαλαλοῦμε urbi et orbi ὅτι ἡ Ἀθήνα εἶναι ἡ πόλη πού γέννησε τή δημοκρατία. Αὐτός πού θεμελίωσε τή δημοκρατία ἦταν ὁ Κλεισθένης. Ἀνδριάντας τοῦ Κλεισθένη δέν ὑπάρχει πουθενά στήν Ἀθήνα. Μήπως εἶναι καιρός νά στηθεῖ ἐκεῖ πού πρόκειται νά φτιαχτεῖ τό τζαμί; Ἔτσι οἱ ξένοι (καί οἱ ἐντόπιοι), πού φθάνουν στήν Ἀθήνα, θά θυμοῦνται ὅτι στήν πόλη αὐτή γεννήθηκε ἡ δημοκρατία καί ὄχι τό… Ἰσλάμ!

  • 17 Μαΐου 2018, 10:35 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΚΛΟΣ

    Διαφωνώ με την ανέγερση τζαμιού ειδικά σε περίοδο φτώχειας της χώρας μας και ενώ δεν δίδονται η δέουσα προσοχή και τα κονδύλια στην εκπαίδευση για τους σκληρά φορολογουμένους Ελληνες πολίτες. Πέραν τούτου, οι φανατικοί υποστηρικτές αυτού (π.χ. Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Τουρκία) είναι και φανατικοί διώκτες της χριστιανικής και ιδίως της ορθοδόξου εκκλισία, οπότε, για ποιν λόγο;

  • 17 Μαΐου 2018, 10:28 | Γιώργος Δαμίγος

    Όταν οι Έλληνες σας εξέλεξαν για την διακυβέρνηση της χώρας, με την ψήφο τους, σε καμία των περιπτώσεων δεν σας έδωσαν το δικαίωμα να αλλάξετε την μορφή, της ιερής αυτής χώρας.
    Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να το κάνετε αυτό κύριοι «δημοκράτες».
    Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να παίρνετε αποφάσεις που θα αλλάξουν, εκ βάθρων τη χώρα.
    Μόνο με δημοψήφισμα μπορείτε να κάνετε τόσο βαθιές αλλαγές, χωρίς δημοψήφισμα θα θεωρηθεί Έσχατη Προδοσία.

  • 17 Μαΐου 2018, 09:50 | ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΛΕΛΟΥΔΑΣ

    Δε συμφωνώ σε καμια περίπτωση με την ανέγερση του τζαμιού στην Αθήνα. Οι αξίες του δυτικού πολιτισμού ειναι η ισ’οτητα μεταξ’υ ανδρών και γυναικών, η ελευθερια του λογου, τα ατομικά δικαιόματα, η ανεξιθρησκεία, η ανεκτικότητα στο διαφορετικό. Ποιές απο αυτέσ τις αξίεσ του δυτικού πολιτισμού εχει το Ισλάμ; ΚΑΜΙΑ.
    Μπορεί να συνηπαρξει με το δυτικο πολιτισμο; ΟΧΙ

  • 17 Μαΐου 2018, 06:04 | Γιώργος Μανωλόπουλος

    Το τέμενος θα είναι Σουνιτικό, Σηιτικό, Αλεβίτικό ή κάποιας άλλης μορφής του Ισλάμ;

    Υπάρχει κίνδυνος βίας ανάμεσα στις διάφορες ισλαμικές φράξιες ενώ αν η διαχείριση των τεμένων της Θράκης από το κράτος είναι μια ενδειξη, τότε και αυτό το τέμενος θα γίνει όργανο ξένων κρατών μέσα στην Ελλάδα.

    Είμαι Έλληνας του εξωτερικού αλλά ακόμα πληρώνω φόρους για ακίνητα στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό που μένω δεν έχουμε Έλληνα δάσκαλο ενώ και την εκκλησία μας τη συντηρούμε μόνοι μας. Δε θα ήταν καλύτερο να ενισχύσετε τους Έλληνες που έχουν αναγκαστεί να φύγουν από την Ελλάδα αντί να ενισχύετε τη μόνιμη εγκατάσταση αλλόφυλλων και αλλόθρησκων εν πολλοίς παράνομων εις τη χώρα;

    Αντικαταστείτε τον Ελληνικό πληθυσμό με Αφρικανικους και Ασιατικούς πληθυσμούς.

  • 16 Μαΐου 2018, 22:24 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ

    Δεδομένου του ισλαμικού εξτρεμισμού και της διαρκούς προσπάθειας της Τουρκίας να ελέγξει την εξέλιξη του θέματος μέσω χρηματοδότησης ή άλλων μέσων, είμαι αντίθετος στην οποιαδήποτε προοπτική ισλαμικού τεμένους. Είμαστε ανεξίθρησκη χώρα, αλλά θεωρώ ότι και η θρησκεία πρέπει να είναι ένδειξη και απόδειξη πολιτιμού. Το ισλάμ είναι μη ανεκτικό πολιτικοθρησκευτικό σύστημα που προσπαθεί να επιβληθεί πάσει θυσία επί όλων των λοιπών θρησκειών και πολιτικών συστημάτων

  • 16 Μαΐου 2018, 20:35 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΑΚΚΑΣ

    Δεν συμφωνώ με την ανέγερση του τζαμιού στην Αθήνα.Σε ανάλογες περιπτώσεις στην Δυτική Ευρώπη έχει γίνει εκκολαπτήριο εξτρεμιστικών ομάδων και μάλιστα σε χώρες που διαθέτουν αξιόπιστη Αστυνομία.Εμείς δεν είμαστε σε θέση να τους ελέγξουμε διότι ούτε Αστυνομία έχουμε ούτε κάποια στοιχειώδη μέθοδο. Αρα εδώ μιλούμε για έγκλημα στα όρια της προδοσίας.