Άρθρο 02 – Σχολές και Τμήματα του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

1. Στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. ιδρύονται οι εξής Σχολές και Τμήματα ως εξής:
α) Οικονομίας και Διοίκησης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, με έδρα τις Σέρρες,
ββ) Οικονομικών Επιστημών, με έδρα τις Σέρρες,
γγ) Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, με έδρα την Κατερίνη,
δδ) Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, με έδρα την Καβάλα,
εε) Διοίκησης Οργανισμών, Μαρκετινγκ και Τουρισμού, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
στστ) Λογιστικής και Πληροφοριακών Συστημάτων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
ζζ) Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, με έδρα την Καβάλα,
ηη) Δημόσιας Διοίκησης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
β) Κοινωνικών Επιστημών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
ββ) Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
γγ) Ανατολικών Γλωσσών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
γ) Επιστημών Υγείας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
ββ) Μαιευτικής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
γγ) Βιοϊατρικών Επιστημών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
δδ) Φυσικοθεραπείας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
εε) Νοσηλευτικής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και παράρτημα του Τμήματος, με έδρα το Διδυμότειχο.
δ) Μηχανικών, με έδρα τις Σέρρες, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Μηχανολόγων Μηχανικών, με έδρα τις Σέρρες,
ββ) Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, με έδρα τις Σέρρες,
γγ) Πολιτικών Μηχανικών, με έδρα τις Σέρρες,
δδ) Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών, με έδρα τις Σέρρες,
εε) Μηχανικών Περιβάλλοντος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
στστ) Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
ζζ) Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
ε) Σπουδών Σχεδιασμού, με έδρα τις Σέρρες, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, με έδρα τις Σέρρες,
ββ) Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης, με έδρα το Κιλκίς,
στ) Θετικών Επιστημών, με έδρα την Καβάλα, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Φυσικής, με έδρα την Καβάλα,
ββ) Χημείας , με έδρα την Καβάλα,
γγ) Πληροφορικής, με έδρα την Καβάλα,
δδ) Γεωλογίας, με έδρα την Καβάλα.
ζ) Γεωτεχνικών Επιστημών, με έδρα τη Δράμα, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, με έδρα τη Δράμα,
ββ) Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας, με έδρα τη Δράμα,
γγ) Γεωπονίας, με έδρα την Θεσσαλονίκη,
δδ) Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, με έδρα την Θεσσαλονίκη.
2. Σε κάθε Σχολή και Τμήμα συνιστάται Γραμματεία για τη διοικητική και γραμματειακή τους υποστήριξη, η οποία λειτουργεί σε επίπεδο Τμήματος, σύμφωνα με την περίπτ. α΄ της παρ. 2 του άρθρου 54 του ν. 4178/2013 (Α΄ 174).
3. Στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, το Τμήμα Ανατολικών Γλωσσών και το Τμήμα Γεωλογίας συνιστώνται οκτώ (8) θέσεις μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.).
4. Η ακαδημαϊκή λειτουργία Σχολών και Τμημάτων και η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, με εξαίρεση το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, το Τμήμα Ανατολικών Γλωσσών και το Τμήμα Γεωλογίας, η εκπαιδευτική λειτουργία των οποίων καθορίζεται με αιτιολογημένη απόφαση της Συγκλήτου, ύστερα από συνεκτίμηση των υλικοτεχνικών υποδομών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, και πάντως όχι νωρίτερα από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Η απόφαση αυτή εκδίδεται έως τις 30 Ιουνίου του προηγούμενου έτους από το έτος έναρξης της εκπαιδευτικής λειτουργίας. Η προθεσμία του προηγούμενου εδαφίου είναι αποκλειστική.
5. Ο πρώτος κύκλος σπουδών των Τμημάτων της παρ. 1 διαρκεί οκτώ (8) ακαδημαϊκά εξάμηνα, με εξαίρεση τα Τμήματα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας, Γεωπονίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, στα οποία ο πρώτος κύκλος σπουδών διαρκεί δέκα (10) ακαδημαϊκά εξάμηνα.
6. Η διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών των Τμημάτων του παρόντος γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 32 του ν. 4009/2011 (Α΄ 195). Τα προγράμματα αυτά θεωρούνται πιστοποιημένα έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης από την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (Α.ΔΙ.Π.), σύμφωνα με τα άρθρα 70 έως και 72 και το δεύτερο εδάφιο της περίπτωσης δ΄ της παρ. 12 του άρθρου 80 του ν. 4009/2011.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 22:08 | Αντώνης Χριστοφορίσης

    Θεωρώ απόλυτα σωστό να υπάρχει η κατεύθυνση Αισθητικής & Κοσμητολογίας στο τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών του υπό σύσταση Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπως ακριβώς και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 22:06 | Φαίδρα Ελευθερίου

    Το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων Θεσσαλονίκης καλύπτει όλα τα κριτήρια που απαιτούνται για να παραμείνει αυτόνομο με την ονομασία Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών όπως ομόφωνα αποφάσισε η συνέλευση και αποδέχθηκε η Σύγκλητος.

    Προτείνουμε τη διόρθωση του Σχεδίου Νόμου ώστε να εξασφαλίζεται η αυτοδυναμία του Τμήματος.

    Προτάσεις διόρθωσης:

    1η πρόταση

    Άρθρο 2, παρ.1
    γ) Επιστημών Υγείας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα: αα) Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
    ββ) Μαιευτικής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
    γγ) Βιοϊατρικών Επιστημών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
    δδ) Φυσικοθεραπείας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
    εε) Νοσηλευτικής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και παράρτημα του Τμήματος, με έδρα το Διδυμότειχο.
    στστ)Κοσμητολογίας – Αισθητικής

    Άρθρο 2, παρ.4(να προστεθεί στη σειρά 6)
    Ειδικότερα το Τμήμα Αισθητικής & Κοσμητολογίας συνεχίζει τη λειτουργία του χωρίς εισαγωγή φοιτητών και προβλέπεται η επαναϋποδοχή εισακτέων ύστερα από τη στελέχωσή του με ικανό αριθμό διδακτικού προσωπικού

    Άρθρο 8, παρ. 1
    ιειε)Τα μέλη Δ.Ε.Π. του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης εντάσσονται στο Τμήμα Κοσμητολογίας-Αισθητικής.

    2η πρόταση

    Άρθρο 8, παρ. 1
    ιειε)Τα μέλη Δ.Ε.Π. του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης εντάσσονται στη Σχολή Επιστημών Υγείας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε ένα από τα Τμήματα της Σχολής με βάση το γνωστικό τους αντικείμενο και τις λειτουργικές ανάγκες των Τμημάτων και του Ιδρύματος, ύστερα από αίτησή τους, τη σύμφωνη γνώμη της Συνέλευσης του Τμήματος Υποδοχής και αιτιολογημένη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, με πράξη του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής.

    Άρθρο 11, παρ.1
    Οι φοιτητές του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμετολογίας συνεχίζουν τις σπουδές του Προγράμματος Σπουδών Αισθητικής και Κοσμητολογίας η λειτουργία του οποίου συνεχίζεται μεταβατικά μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους και λαμβάνουν τον αντίστοιχο τίτλο ΤΕΙ. Η λειτουργία του προγράμματος Σπουδών εξυπηρετείται όπως ορίζεται στις παρ. 2 και 3.
    Άρθρο 11, παρ. 4
    Για την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Αισθητικής, των φοιτητών που είναι εγγεγραμμένοι στο Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας κατά την ψήφιση του παρόντος νόμου, αρμόδια είναι η Προσωρινή Συνέλευση του Τμήματος στην οποία Συμμετέχουν τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος και συμπληρώνεται από μέλη ΔΕΠ της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Για την παροχή τίτλων σπουδών, την έκδοση πιστοποιητικών και πάσης φύσεως βεβαιώσεων, καθώς και τη χορήγηση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων σε αποφοίτους του Τμήματος αρμόδια είναι η γραμματεία της Σχολής Επιστημών Υγείας.
    Άρθρο 11, παρ.5 (Nα προστεθεί στη σειρά 10)

    Ειδικότερα, οι φοιτητές του Τμήματος Αισθητικής που το επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση σε οποιοδήποτε Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας και να πάρουν πτυχίο Πανεπιστημίου του αντίστοιχου Τμήματος μετά από απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος που θα καθορίσει το σύνολο των μαθημάτων που πρέπει να ολοκληρώσουν προκειμένου να πάρουν πτυχίο του Τμήματος.

    3η πρόταση

    Άρθρο 8, παρ.1
    ιειε)Τα μέλη Δ.Ε.Π. του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης εντάσσονται στη Σχολή Επιστημών Υγείας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε ένα από τα Τμήματα της Σχολής με βάση το γνωστικό τους αντικείμενο και τις λειτουργικές ανάγκες των Τμημάτων και του Ιδρύματος, ύστερα από αίτησή τους, τη σύμφωνη γνώμη της Συνέλευσης του Τμήματος Υποδοχής και αιτιολογημένη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, με πράξη του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής.

    Άρθρο 11, παρ.1
    Οι φοιτητές του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας εντάσσονται στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας αλλά ολοκληρώνουν τις σπουδές τους μόνο σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παρ. 2.

    Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 21:52 | ΖΗΝΟΒΊΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ

    Το τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτό! Ο Λόγος είναι διότι είναι το μοναδικό τμήμα σε ολόκληρη την Ελλάδα που ασχολείται με αυτό το αντικείμενο ή πιο σωστά αυτήν την επιστήμη! Όπως ήδη γνωρίζεται η επιστήμη αυτή είναι από τις κορυφαίες στο εξωτετικό! Γιατί να το κλείσουμε αντί να το εμπλουτίσουμε? Είναι σημαντικό να μείνει η σχολή και να συνεχίσουμε. Ζ

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 21:43 | Κατερίνα

    Κατερίνα Κύρκου Φοιτήτρια Ιατρικών Εργαστηρίων
    Παρακολουθώ με λύπη τόσο εγώ, όσο και οι συμφοιτητές μου τις εξελίξεις το τελευταίο διάστημα. Ένα νομοσχέδιο που δε διευκρινίζει πουθενά τι αντιστοιχεί στον ορό Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών. Ως φοιτητές του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων απαιτούμε να τηρηθούν αυστηρά οι προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Πανεπιστημίων, όπου υπάρχει πλήρη αντιστοιχία στο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος μας με τα τμήματα Βιοϊατρικών Επιστημών. Απαιτούμε να παραμείνουμε αυτόνομοι, καθώς όπως έχουμε αναφέρει με πολλαπλά επιχειρήματα και γραπτές αποδείξεις, τηρούμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να στελεχώσουμε μόνοι μας το τμήμα των Βιοϊατρικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Ζητάμε το αυτονόητο! Να τηρηθούν όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια και να μην παραγκωνιστεί η γνώμη των ανωτέρων θεσμικών οργάνων του ΤΕΙ, δηλαδή της Συγκλήτου, η οποία και στηρίζει την τοποθέτηση μας! Δε θέλουμε καμία συγχώνευση με οποιοδήποτε τμήμα, καθώς όπως είναι φανερό δεν υπάρχει συνάφεια σε τίποτα… Η εξειδίκευση του προγράμματος σπουδών μας φαίνεται στην επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρει. Από ένα μικροβιολογικό εργαστήριο σε ένα παθολογοανατομικό και ιολογικό τμήμα νοσοκομείου. Το επάγγελμα δε μένει μόνο εκεί… Προχωρά και στην έρευνα με πολλαπλούς τομείς. Ελπίζουμε ο αγώνας μας να δικαιωθεί!

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 21:41 | Γιώργος Αγοραστός

    δεν μπορεί έδρα της σχολής γεωτεχνικών επιστημών να είναι η Δράμα με δύο Τμήματα φαντάσματα. Πως θα γίνεται ο συντονισμός, πως η υλοποίηση των προγραμμάτων σπουδών. Πιστεύω ότι η έδρα της σχολής θα πρέπει να είνι εκεί που βρίσκεται το κεντρικό τμήμα η Γεωπονική, άρα η Θεσσαλονίκη…

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 21:35 | Πάρδα Ραφαηλία

    Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων πρέπει να μείνει αυτόνομο. Πληροί όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια και το πρόγραμμα σπουδών του ταυτίζεται πλήρως με τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Μια συγχώνευση με το τμήμα της Αισθητικής-Κοσμητολογίας θα ηταν καταστροφική και για τα δύο τμήματα. Επιπλέον η απόφαση της Συγκλήτου και των υπολοίπων θεσμικών οργάνων του ΑΤΕΙ μιλάει για την αυτονομία του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων και την ένταξή του στο ΔΙ.ΠΑ.Ε με τίτλο Βιοϊατρικών Επιστημών.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 21:25 | ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    Στο άρθρο 2, παράγραφος 1, υποπαράγραφος 1γ: Σχολή Επιστημών Υγείας: Τμήματα:Μετά το εδάφιο εε (Τμήμα Νοσηλευτικής), προστίθενται τα εξής εδάφια: στστ) Οπτικής και Οπτομετρίας με έδρα το Διδυμότειχο και ζζ) Λογοθεραπείας με έδρα το Διδυμότειχο.

    Άρθρο 2, παράγραφος 2: Τροποποιείται ως εξής: Σε κάθε Σχολή, Τμήμα και Παράρτημα, συνιστάται Γραμματεία ….. η οποία λειτουργεί σε επίπεδο Τμήματος και Παραρτήματος, σύμφωνα με ……

    Άρθρο 2, παράγραφος 3: τροποποιείται ως εξής: Στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, το Τμήμα Ανατολικών γλωσσών, το Τμήμα Γεωλογίας, το Τμήμα Λογοθεραπείας, το Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας και το παράρτημα του Τμήματος Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, συνιστώνται 8 (οκτώ) θέσεις μελών ΔΕΠ.

    Άρθρο 2, παράγραφος 4: Στο τέλος της παραγράφου, προστίθεται το εξής: Ο αριθμός των εισαχθέντων φοιτητών στο Τμήμα Νοσηλευτικής κατανέμεται εξίσου στην έδρα του Τμήματος και στο Παράρτημα στο Διδυμότειχο.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 21:25 | ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

    Κύριε Υπουργέ είμαι η Σταθοπούλου Ιωάννα μόνιμη εκπαιδευτικός Αισθητικός – Κοσμητολόγος ΠΕ8703 και διδάσκω στο 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου.
    Θα ήθελα να επισημάνω την ανάγκη επιβίωσης του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας στο νέο υπό ίδρυση Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς είναι ένα τμήμα που εντάσσεται στις επιστήμες της υγείας καθότι αντικείμενο του είναι ο ίδιος ο άνθρωπος με σκοπο να συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας και στην πρόληψη νοσημάτων του δέρματος και των εξαρτημάτων του. Καταρτίζει επιστημονικά λειτουργούς για να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στο κοινό διασφαλίζοντας τους κανόνες υγιεινής και βελτιώνοντας την υγεία των επισκεπτών τους. Είναι επιβεβλημένο ο Αισθητικός να έχει επιστημονική κατάρτιση διότι το πεδίο που δουλεύει έχει επίκεντρο τον άνθρωπο.

    Κατά την προσωπική μου γνώμη η συνύπαρξη των δυο τμημάτων μπορεί να λειτουργήσει μόνο θετικά χωρίς να δημιουργεί κανένα πρόβλημα σε καμία από τις δυο ειδικότητες.Θετική επίδραση αφού το τμήμα της Αισθητικής-Κοσμητολογίας αποτελεί μια εκ των δημοφιλέστερων επιλογών των φοιτητών. Για τον ίδιο λογο αντιλαμβάνεστε το άδικο για τη στέρηση της επιλογής από υποψήφιους φοιτητές της Βόρειας Ελλάδας από το συγκεκριμμένο τμήμα με τη μη ένταξη του στη σχολή Βιοϊατρικών Επιστημών.
    Αν διατηρηθεί το τμήμα Αισθητικής & Κοσμητολογίας στην Θεσσαλονίκη θα μπορεί να στηρίξει και προγράμματα Διετών σχολών στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι μαθητές των ΕΠΑΛ και επιπλέον να συνεργαστούν μέσα από τις δομές των εργαστηριακών κέντρων ΕΚ.
    Παρακαλούμε πολύ να μεριμνήσετε επι του θέματος ωστε να παραμείνει η κατεύθυνση Αισθητικής & Κοσμητολογίας στο τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών του Διεθνές Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/Ypoyrgos_Paideias_Ereynas_kai_Thriskeymaton_LEME_OHI_STO_KLEISIMO_TOY_TMIMATOS_TIS_AISThITIKIS_KOSMITOLOGIAS_TOY_ATEITh/

    Με εκτίμηση,
    Σταθοπούλου Ιωάννα

    Με εκτίμηση
    ονομα

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 21:19 | Γιώργος Σ.

    Είμαι φοιτητής 5ου έτους ιατρικής και παρακολουθώντας τις εξελίξεις σχετικά με τη συγχώνευση του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων με το τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας, θα ήθελα να παραθέσω την άποψη μου: Μέσα από τα μαθήματα των σπουδών, καθώς και από τη κλινική άσκηση που πραγματοποιούμε κάθε χρόνο ως προπτυχιακοί φοιτητές της Ιατρικής συνειδητοποίησα το πόσο πολύτιμη είναι η συνεργασία Γιατρού – Τεχνολόγου στη διάγνωση και κατ’ επέκταση τη θεραπεία οποιασδήποτε νόσου. Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο και στο εξωτερικό όπου σπουδάζω είναι ευρέως γνωστοί ως Βιοϊατρικοί Επιστήμονες (Biomedical Scientists). Η συγχώνευση τους με ένα τμήμα που έχει μηδενική συνάφεια με το αντικείμενο τους αλλά και με τη διάγνωση και θεραπεία γενικότερα, δημιουργεί έτσι μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση όπου θα αποφοιτούν Βιοϊατρικοί Επιστήμονες με ελάχιστη εξειδίκευση, μη έχοντας τις απαραίτητες και επαρκείς γνώσεις ώστε να χειριστούν κατάλληλα τα παθολογικά υλικά με αποτέλεσμα τη πιθανή αλλοίωση των αποτελεσμάτων για τη διάγνωση και τη θεραπεία πολλών ασθενειών (πχ.ογκολογία). Υποβαθμίζοντας την εκπαίδευση τους, υποβαθμίζεται η υγεία και η αξιοπιστία της εργαστηριακής ανάλυσης και προσέγγισης στις διαγνωστικές και θεραπευτικές μελέτες.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 21:19 | ΖΗΝΟΒΊΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ

    Το τμήμα της αρχιτεκτονικής τοπίου πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνει ανοιχτό, καθώς είναι το μόνο τμήμα που λειτουργεί στην Ελλάδα. Υπάρχει αρκετή αναστάτωση μέσα στο τμήμα και στις οικογένειες των φοιτητών για το μέλλον του τμήματος και κατά προέκταση των φοιτητών, καθώς ένα τέτοιου είδους χτύπημα, θα επηρεάσει και την κοινωνία, δημιουργώντας της πολλά προβλήματα και μεγάλες πληγές, καθότι είναι το μοναδικό τμήμα και ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα «έλλειψης διαύγειας του επαγγέλματος».Να μην είναι δηλαδή καθαρό σαν επάγγελμα.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 21:18 | ΖΗΝΟΒΊΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ

    Αρχικά, το τμήμα της αρχιτεκτονικής τοπίου πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνει ανοιχτό, καθώς είναι το μόνο τμήμα που λειτουργεί στην Ελλάδα. Υπάρχει αρκετή αναστάτωση μέσα στο τμήμα και στις οικογένειες των φοιτητών για το μέλλον του τμήματος και κατά προέκταση των φοιτητών, καθώς ένα τέτοιου είδους χτύπημα, θα επηρεάσει και την κοινωνία, δημιουργώντας της πολλά προβλήματα και μεγάλες πληγές, καθότι είναι το μοναδικό τμήμα και ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα «έλλειψης διαύγειας του επαγγέλματος».Να μην είναι δηλαδή καθαρό σαν επάγγελμα.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 21:13 | Αντζελα

    Το τμήμα της Αρχιτεκτονικής Τοπίου πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνει ανοιχτό, καθώς είναι το μόνο τμήμα που λειτουργεί στην Ελλάδα. Υπάρχει αρκετή αναστάτωση μέσα στο τμήμα και στις οικογένειες των φοιτητών για το μέλλον του τμήματος και κατά προέκταση των φοιτητών, καθώς ένα τέτοιου είδους χτύπημα, θα επηρεάσει και την κοινωνία, δημιουργώντας της πολλά προβλήματα και μεγάλες πληγές, καθότι είναι το μοναδικό τμήμα και ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα «έλλειψης διαύγειας του επαγγέλματος».Να μην είναι δηλαδή καθαρό σαν επάγγελμα.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 21:05 | Πηνελοπη

    Είναι απαράδεκτο να κλείνετε σχολές, αψηφώντας τόσο φανερά την προσπάθεια που έχουν ήδη καταβάλει τα παιδιά, καθώς και τον κόπο των γονέων. Δεν σκέφτεστε εάν ο κάθε φοιτητής, που μετά βίας επιβιώνει οικονομικά, έχει την άνεση να επιβαρυνθεί με έναν επιπλέον χρόνο σπουδών. Είναι αδιανόητη τέτοιου είδους αδιαφορία για τις οικογένειες !

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 20:59 | Μιχάλης Παπαδάκης

    Το τμήμα της αρχιτεκτονικής τοπίου πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνει ανοιχτό, καθώς είναι το μόνο τμήμα που εξειδικεύεται τόσο πολύ σε αυτό το κομμάτι, σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχει αρκετή αναστάτωση μέσα στο τμήμα και στις οικογένειες των φοιτητών για το μέλλον του τμήματος και κατά προέκταση των ίδιων των φοιτητών. Καθώς ένα τέτοιου είδους χτύπημα, θα επηρεάσει και την κοινωνία, δημιουργώντας της πολλά προβλήματα και μεγάλες πληγές, καθότι είναι το μοναδικό τμήμα και ενδέχεται να δημιουργήθει «έλλειψη διαύγειας του επαγγέλματος».Να μην είναι δηλαδή «καθαρό» σαν επάγγελμα, με αποτέλεσμα αυτοί που διακοσμούν τους κήπους και τα πάρκα, λόγω του ότι δεν θα είναι τόσο ειδικευμένοι, να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν το ίδιο με έναν αρχιτέκτονα τοπίου που έχει τελειώσει μία τετραετή σχολή.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 20:49 | Ανδρονίκη Παπουτσή

    Είμαι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βιολογίας & Γενετικής του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΑΤΕΙΘ
    Στη Θεσσαλονίκη, οι απόφοιτοι του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων, ακολουθούν ένα πρόγραμμα σπουδών τετραετούς φοίτησης, ανώτατης εκπαίδευσης, με αντιστοιχία 100% με τα προγράμματα σπουδών ανάλογων Τμημάτων Πανεπιστημίων του εξωτερικού, που φέρουν τον τίτλο «Βιοϊατρικές Επιστήμες»
    Οι απόφοιτοι του Τμήματος έχουν επαγγελματικά δικαιώματα με πλήρη συνάφεια με τους αποφοίτους αντίστοιχων Βρετανικών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών Πανεπιστημιακών Τμημάτων που χαρακτηρίζονται ως Biomedical Scientists (https://www.prospects.ac.uk/job-profiles/biomedical-scientist) και ήδη πολλοί απόφοιτοι του τμήματος με βάση το περίγραμμα των μαθημάτων του προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων αναγνώρισαν πλήρως το πτυχίο τους σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και εργάζονται ως Biomedical Scientists και μάλιστα κάποιοι είναι ερευνητές πρώτης βαθμίδας.
    Σύμφωνα με το ΦΕΚ 118, 14/06/96 κατοχύρωσης των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων αποτελούν το κύριο μέρος των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας και πραγματοποιούν εξειδικευμένες Εργαστηριακές Εξετάσεις για την διάγνωση νοσημάτων στον άνθρωπο.
    Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, πέντε Τμήματα (Αισθητικής και Κοσμητολογίας, Ακτινολογίας & Ακτινοθεραπείας, Οδοντικής Τεχνολογίας, Οπτικών-οπτομετρών, και Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων), συνενώθηκαν σε ένα τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, διότι δεν είχαν τον απαραίτητο αριθμό μόνιμων μελών διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) και ως εκ τούτου κανένα δεν είχε τη δυνατότητα να σταθεί ως αυτοδύναμο.
    Στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, τα πράγματα είναι διαφορετικά.
    Το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων, έχει τα απαραίτητα μέλη ΔΕΠ και από πλευράς αριθμού (12) και από πλευράς κατάλληλων ειδικοτήτων ώστε να μπορεί να σταθεί ως αυτοδύναμο Τμήμα. Επιπλέον, έχει όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια που του επιτρέπουν να σταθεί επάξια στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, και αυτό αποδεικνύεται τόσο από τις αξιολογήσεις του τμήματος (εσωτερικές και εξωτερική) καθώς και από την έκθεση βιωσιμότητας που πρόσφατα κατατέθηκε!
    Είναι αδύνατον το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων με τις ειδικότητες του προσωπικού που διαθέτει να προσφέρει μαθήματα βασικής υποδομής στο Τμήμα Αισθητικής.
    Επιπλέον, το μοναδικό, προς το παρόν, μέλος ΔΕΠ που διαθέτει το Τμήμα Αισθητικής με γνωστικό αντικείμενο Αισθητική-Αποτρίχωση είναι αδύνατον να στηρίξει κατεύθυνση Αισθητικής & Κοσμητολογίας (5,5 εξαμήνων).
    Μια συγχώνευση θα είχε θετικό αποτέλεσμα μόνο αν τα μέλη του Τμήματος με το οποίο θα συγχωνευόταν το Τμήμα Αισθητικής είχαν κατάλληλα αντικείμενα και δυνατότητα να καλύψουν μεγάλο μέρος των μαθημάτων της Αισθητικής. Το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων δεν έχει αυτή τη δυνατότητα διότι δεν διαθέτει αυτό το προσωπικό.
    Επομένως, μια τέτοια συγχώνευση δε θα βοηθήσει στην επιβίωση του Τμήματος Αισθητικής & Κοσμητολογίας. Θα δημιουργήσει μια κατεύθυνση χωρίς τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε ένα πρόγραμμα σπουδών με ακαδημαϊκά κριτήρια που αρμόζουν σε ένα Πανεπιστημιακό Τμήμα και να παρέχει στους φοιτητές τις γνώσεις που τους αξίζουν και θα τους επιτρέψουν να σταθούν επάξια μεταξύ των λοιπών αποφοίτων ανάλογων Τμημάτων των Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού.
    Ωστόσο, η δημιουργία ενός Τμήματος με μια μη βιώσιμη κατεύθυνση θα καταδικάσει σε δυσλειτουργία και την υγιή κατεύθυνση του Τμήματος.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΙ στη συγχώνευση της Αισθητικής με το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων γιατί αποτελεί ένα Τμήμα με ακαδημαϊκά κριτήρια που μπορεί να σταθεί ως αυτοδύναμο στα πλαίσια του νέου Πανεπιστημίου και υπερασπιζόμαστε την ομαλή λειτουργία του, τη διατήρηση του επιπέδου του και το δικαίωμά μας να εκπαιδεύουμε με υψηλά ακαδημαϊκά πρότυπα επαγγελματίες Υγείας που συμβάλλουν στην διατήρηση του επιπέδου της Υγείας στη χώρα μας.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 20:45 | αθανασιος

    Δεν πρέπει να κλείσει η επιστήμη της αρχιτεκτονικής τοπίου καθώς είναι το μοναδικό τμήμα και βρίσκεται στη Δράμα. Είναι μία χρήσιμη επιστήμη σε αυτή την χωρα.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 20:44 | θανασης

    Δεν πρέπει να κλείσει η επιστήμη της αρχιτεκτονικής τοπίου καθώς είναι το μοναδικό τμήμα και βρίσκεται στη Δράμα. Είναι μία χρήσιμη επιστήμη σε αυτή την χωρα

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 20:44 | κωστας

    Δεν πρέπει να κλείσει η επιστήμη της αρχιτεκτονικής τοπίου καθώς είναι το μοναδικό τμήμα και βρίσκεται στη Δράμα. Είναι μία χρήσιμη επιστήμη στην ελλαδα.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 20:42 | κωστας

    Δεν πρέπει να κλείσει η επιστήμη της αρχιτεκτονικής τοπίου καθώς είναι το μοναδικό τμήμα και βρίσκεται στη Δράμα. Είναι μία χρήσιμη επιστήμη σε αυτή

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 20:41 | Ανωνυμος

    Κύριε υπουργέ, ανήκω σε ενα τμήμα το οποίο δεν περιλαμβάνεται στο νέο πρόγραμμα σπουδών.. το τμημα Αρχιτεκτονικής τοπίου στη Δράμα και ειμαι στο δεύτερο έτος. Αντι να κλείσετε το τμήμα μας και να μας ‘κρεμάσετε’ γιατί δεν σκέφτεστε να το εμπλουτίσετε καθώς είναι η μόνη σχολή στο είδος της σε όλη την Ελλάδα;

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 20:39 | Παναγιώτης Αδαμίδης

    Αξιότιμε κ. Υπουργέ

    Σε σχέση με το Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας οι αποφάσεις της Συγκλήτου του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (οι οποίες έχουν κατατεθεί και στην επιτροπή συγχώνευσης) είναι οι εξής:
    – Τα μέλη ΔΕΠ/ΕΔΙΠ/ΕΤΕΠ εντάσσονται σε ένα από τα Τμήματα της Σχολής Επιστημών Υγείας με βάση το γνωστικό τους αντικείμενο και τις λειτουργικές ανάγκες του Ιδρύματος, ύστερα από αίτησή τους
    – Οι φοιτητές του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας εντάσσονται στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, το μόνο Τμήμα του Ιδρύματος το οποίο συμφώνησε σε αυτό.

    Ο Πρύτανης
    Τζιώνας Παναγιώτης
    Οι Αντιπρυτάνεις
    Αγγελόπουλος Σταμάτης
    Αδαμίδης Παναγιώτης

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 20:36 | Μαρία Π.

    Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων μπορεί και πρέπει να κρατήσει την αυτοδυναμία του! Είμαι απόφοιτος του τμήματος και ολοκληρώνω τις μεταπτυχιακες μου σπουδές στο εξωτερικό και θέλω να σας ενημερώσω ότι ήδη σε κάποιες χώρες της Ευρώπης είναι δύσκολη η αναγνώριση του πτυχίου μας και εσείς θέλετε να την κάνετε ακατόρθωτη! Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι μπαίνουμε σε όλη αυτή τη διαδικασία για κάτι το αυτονόητο! Το τμήμα μας πληρεί όλες τις προδιαγραφές και όλες τις προϋποθέσεις για να είναι αυτοδύναμο με την ονομασία τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 20:32 | Χρήστος Τ.

    Αξιότιμε κύριε υπουργέ,θεωρώ πως το τμήμα ιατρικών εργαστηρίων πρέπει να μείνει αυτόνομο, καθώς δεν υπάρχει απόφοιτος αισθητικής που να δουλεύει σε κάποιο νοσοκομείο, διαγνωστικό εργαστήριο ή και ερευνητικό εργαστήριο. Οπότε δεν υπάρχει καμία συνάφεια ανάμεσα στα δυο τμήματα

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 20:26 | Καραμητρούσης Ευάγγελος

    Το Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, θα πρέπει να αποτελέσει τη μετεξέλιξη του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. Το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων είναι σε απόλυτη συνάφεια με το νεοϊδρυθέν τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, όπως άλλωστε είναι ο αντίστοιχος τίτλος των πανεπιστημιακών αυτών τμημάτων στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων, είναι απόλυτα εξειδικευμένο, από τα πρώτα κιόλας εξάμηνα σπουδών, εναρμονισμένο με τα αντίστοιχα μαθήματα που διδάσκονται σε αντίστοιχα τμήματα του εξωτερικού και με υψηλό επίπεδο θεωρητικής και πρακτικής-εργαστηριακής κατάρτισης των φοιτητών. Το γεγονός ότι υπηρετούν σήμερα 12 μέλη Δ.Ε.Π. στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων, με πλούσιο ερευνητικό έργο και μετεκπαίδευση στο εξωτερικό, δείχνει τη δυναμική του τμήματος και το κατατάσσει αυτόματα σε ένα από τα πιο αξιόλογα τμήματα του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Επιπρόσθετα, το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων συνδιοργανώνει με το τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Βιο-ιατρικές και μοριακές επιστήμες στη διάγνωση και θεραπεία ασθενειών», αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν τα εχέγγυα για μία συνεχή επιστημονική εξέλιξη του τμήματος, καθώς και η δυνατότητα συνεργασίας με άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Οποιαδήποτε συγχώνευση με ένα τμήμα, το οποίο έχει εντελώς διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο, είναι άστοχη. Δεν νοείται να συγχωνεύονται δύο τμήματα, διαφορετικού γνωστικού αντικειμένου σε μία κατεύθυνση, διότι χάνεται το επιστημονικό υπόβαθρο κάθε μίας από αυτές. Είναι απολύτως αναγκαίο, να διατηρηθεί η αυτονομία του (μοναδικού πλέον στην Ελλάδα) τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων στη μετεξέλιξή του σε τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, το οποίο θα προσδώσει στο νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το κύρος και την αξιοπιστία που απαιτείται, ώστε να καταστεί το ίδρυμα πόλος έλξης για νέους φοιτητές, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό. Ας επικρατήσει η λογική…

    Με εκτίμηση
    Καραμητρούσης Ευάγγελος
    Ιατρός, Απόφοιτος του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 20:18 | Ελευθερία Λ.

    Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων πρέπει να μείνει αυτόνομο. Πληροί όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια και το πρόγραμμα σπουδών του ταυτίζεται πλήρως με τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Μια συγχώνευση με το τμήμα της Αισθητικής-Κοσμητολογίας θα ηταν καταστροφική και για τα δύο τμήματα. Επιπλέον η απόφαση της Συγκλήτου και των υπολοίπων θεσμικών οργάνων του ΑΤΕΙ μιλάει για την αυτονομία του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων και την ένταξή του στο ΔΙ.ΠΑ.Ε με τίτλο Βιοϊατρικών Επιστημών.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 20:15 | Νικος

    Να παραμείνουμε σαν τμήμα αρχιτέκτονικης τοπίου στο τει της Δράμας χωρίς μεταφορά και κλείσιμο της σχολής μας και να ενταχθούμε στο διεθνές Πανεπιστήμιο.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 20:12 | Μπισκανάκης Κωνσταντίνος

    Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων πρέπει να μείνει αυτόνομο. Πληροί όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια και το πρόγραμμα σπουδών του ταυτίζεται πλήρως με τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 19:55 | Μαρια Χαραλαμποπουλου

    Ονομάζομαι Μαρία Χαραλαμποπούλου και είμαι φοιτητής/τρια του τμήματος Αισθητικής & Κοσμητολογίας του Α.Τ.Ε.Ι.Θ.
    Επέλεξα ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ την σχολή μου τόσο για το υψηλό επίπεδο σπουδών που προσφέρει όσο και για το γεγονός ότι οδηγεί σε ΑΜΕΣΗ απορρόφηση στην αγορά εργασίας. Η ανεργία είναι γεγονός και μαστίζει την γενιά μου!!! Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μένα να γνωρίζω ότι θα απασχοληθώ κατευθείαν με το πτυχίο μου στην αγορά εργασίας. Οι περισσότεροι φοιτητές εργάζονται ήδη σε δομές Ξενοδοχειακού τουρισμού, Εμπορίας και ανάλυσης καλλυντικών και θα συνεχίσουν να εργάζονται σε υψηλότερες διοικητικές θέσεις μετά την λήψη του πτυχίου τους.
    Είμαστε το μέλλον σε μια ανερχόμενη Τουριστική Ιαματική Βιομηχανία. Νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι όταν φιλοξενούμε φοιτητές άλλων χωρών από προγράμματα Erasmus και εξυμνούν το τμήμα μας τόσο για το υψηλό επιστημονικό και τεχνολογικό επίπεδο που προσφέρει όσο και για την τεχνογνωσία του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Οργάνωση και Διοίκηση μονάδων spa και Ιαματικού τουρισμού.
    Το τμήμα Αισθητικής & Κοσμητολογίας στη Θεσσαλονίκη αριθμεί πάνω από 780 φοιτητές. Αυτό σημαίνει ότι παρέχει την δυνατότητα σε πληθώρα σπουδαστών να παραμείνουν στην γενέτειρα τους και να μην υποχρεώσουν τους γονείς τους σε επιπλέον έξοδα μετακίνησης και διαμονής. Είναι άδικο λοιπόν να κλείσει ένα τέτοιο τμήμα στην Βόρεια Ελλάδα που έχει πληγεί από ανεργία περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας. Είναι άδικο να μην διοχετευτούν οι απόφοιτοι μας σε τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής αλλά και σε αναξιοποίητες ιαματικών πηγές για να βοηθήσουν στην άνθιση της τοπικής οικονομίας.
    Δεν φταίνε οι φοιτητές, ούτε και ο κλάδος μας επειδή ΔΕΝ φρόντισαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις να διορίσουν ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό στην θέση των καθηγητών που συνταξιοδοτήθηκαν!!!!
    Γι αυτό ζητάμε, εφόσον όλο το προσωπικό και ο εξοπλισμός του τμήματος μας σύμφωνα με την παρούσα διαβούλευση μεταφέρεται στο νέο τμήμα Βιοϊατρικών επιστημών, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ «Αισθητικής & Κοσμητολογίας» στο νέο αυτό τμήμα όπως ακριβώς έγινε και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
    Ακουστέ την φωνή μας εδώ!!
    https://www.youtube.com/watch…
    Ακούστε την φωνή 10000 ατόμων που μας συμπαραστέκονται στο avaaz
    https://secure.avaaz.org/…/Ypoyrgos_Paideias_Ereynas_kai_…/…

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 19:39 | Κωνσταντίνα

    Οι αξιώσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου είναι οι εξής :
    Ως ακαδημαϊκή κοινότητα και ως φοιτητές που βιώνουν έντονα την κατάσταση που επικρατεί όλα τα χρόνια στη σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
    Η σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί, θα ενταχθεί ως παράρτημα της ήδη υπάρχουσας Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης στο ΔΙ.ΠΑ.Ε, αυτό αυτόματα για εμάς σημαίνει πως μια Νοσηλευτική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου θα υπολειτουργεί όντας στεγαζόμενη σ ένα κτίριο με 2 αίθουσες διδασκαλίας,σε μια εργαστηριακή αίθουσα με έλλειψη των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών που δεν χωρά τον επαρκή αριθμό φοιτητών του κάθε εξαμήνου.Σε μια αίθουσα πληροφορικης που δεν λειτουργεί λόγω ελλείψεων και δεν επιτρέπει τη διδασκαλία μαθημάτων που απαιτούν Ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αμφιθεατρική αίθουσα δεν υπάρχει πάρα μόνο παρέχεται από το δήμο Διδυμοτείχου το δημοτικό θέατρο το οποίο δεν εξυπηρετεί ούτε τα μαθήματα στις ώρες διδασκαλίας αλλά ούτε την εξεταστική περίοδο κατά την οποία οι φοιτητές γράφουν κυριολεκτικά πάνω στα πόδια τους και πολλές φορές δεν χωρούν όλοι.Επίσης σε ο, τι αφορά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν μπορεί να υποστηρίξει τη σχολή μας καθώς δεν είναι πανεπιστημιακό και δεν έχει καν εκπαιδευτικό ρολό επομένως δεν θα μπορεί και μετέπειτα να υποστηρίξει μια σχολή επιστημών υγείας πανεπιστημιακού επιπέδου.Οι φοιτητές πολλές φορές κατά τη διάρκεια εργαστηριακών μαθημάτων δεν μπορούν να πάρουν καν την άδεια για να παρατηρήσουν νοσηλευτικες παρεμβάσεις στους ασθενείς και τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν μόνο θελήματα των εργαζομένων. Επιπλέον,ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους φοιτητές από την ίδρυση ακόμα της σχολής είναι η αδυναμία της Κωμόπολης του Διδυμοτείχου να παρέχει στέγαση στους φοιτητές ο οποίος είναι και ένας απ’ τους σημαντικότερους λόγους που οι περισσότεροι φοιτητές εγγράφονται στην σχολή αλλά δεν την παρακολουθούν.Δεν πρέπει να ξεχάσουμε επίσης, το γεγονός οτι στη σχολή μας δεν υπάρχει ούτε ένας καθηγητής που να είναι μέλος ΔΕΠ και δεν θα υπάρξει ούτε στην πορεία κι αυτό είναι αδιανόητο για ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα.Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν και τώρα με την διαδικασία της πανεπιστημιοποίησης έγιναν ακόμη πιο έντονα. Τέλος, η αναβάθμιση του πτυχίου από ΤΕΙ σε ΑΕΙ είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των φοιτητών,επιθυμούμε να γίνει άμεσα και με κανονισμούς όπως ισχύουν και στις υπόλοιπες σχολές ΣΕΥΠ της Ελλάδας.Η ακαδημαϊκή κοινότητα της σχολής Διδυμοτείχου ζητά τα δικαιώματα της και την ισότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 19:33 | Ελένη

    Κύριε Υπουργέ,
    Ως πρωτοετής φοιτήτρια του τμήματος Αρχιτεκτονικής τοπίου, στην Δράμα,
    έχω την ανάγκη να διαμαρτυρηθώ γι αυτό που πρόκειται να συμβεί. Βρίσκω αδιανόητη την «ένταξη» του τμήματός μου είτε στην Δασολογία είτε στην Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και κατά συνέπεια την κατάργησή του. Θεωρώ πως είναι μια επιστήμη η οποία είναι σημαντικό να αναπτυχθεί σε ένα δικό της, αυτόνομο τμήμα έχοντας υπόψιν πως είναι το μοναδικό στην χώρα μας και πως κάποιοι άνθρωποι ή ψήφοι αν θέλετε να το δείτε έτσι…επέλεξαν να σπουδάσουν αυτό το αντικείμενο, διότι είναι κάτι που τους ενδιαφέρει πραγματικά να κάνουν στην ζωή τους ίσως μόνο για σπουδες ίσως και επάγγελμα αργότερα. Αυτό που με προβληματίζει εκτός όλων των άλλων είναι και οι δευτεροετεις συμφοιτητές μου που όσο και αν «κρεμάτε» εμας , θέλοντας να κάνετε πράξη αυτή την τραγικά λάθος απόφαση , φανταστείτε τι κάνετε σε αυτα τα παιδιά.Γι αυτούς και για άλλους ποικίλους λόγους θα σας ζητούσα αν μπορείτε να αλλάξετε γνωμη , να «έρθετε» στην θέση μας και να δειτε πιο καθαρά τα πράγματα, ωστε να πάρετε την σωστή απόφαση για όλους εμάς αλλά και εσάς.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 19:29 | Σοφία

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 19:08 | Δημήτρhς Χατζηπλής

    Από πλευράς αποκέντρωσης κατανοώ την επιθυμία της Πολιτείας να τοποθετήσει την έδρα της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών στην Δράμα, όμως από πλευράς διοίκησης και λειτουργικότητας είναι λανθασμένη απόφαση καθώς πάνω από το 80% των φοιτητών και των μελών ΔΕΠ της Σχολής είναι στα Τμήματα της Θεσσαλονίκης. Η έδρα της κοσμητείας στην Δράμα θα δημιουργήσει και λειτουργικά και διοικητικά προβλήματα στην Σχολή.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 19:04 | μαρία

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 19:03 | Άρια

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 18:59 | Δήμητρης Χατζηπλής

    Σχετικά με τον αριθμό των Τμημάτων της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών, δεν μπορώ να κατανοήσω την σκοπιμότητα δημιουργίας ενός Τμήματος με τίτλο δύο διαφορετικών εξειδικεύσεων της Γεωπονίας (Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας), από την στιγμή μάλιστα που μόλις 4 χρόνια πριν η πολιτεία έκρινε σκόπιμο την συνένωση Τμημάτων τριών διαφορετικών κλάδων της Γεωπονίας που εμπεριέχουν μεγάλο αριθμό εξειδικεύσεων. Ελπίζω η πολιτεία στο μέλλον να μη ζητήσει τις ευθύνες και πάλι από τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα. Σημειώνω ότι το υφιστάμενο Τμήμα του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας δεν έχει κανένα μέλος ΔΕΠ και λειτουργεί με έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό. Επίσης τα υπόλοιπα υφιστάμενα Τμήματα των Ιδρυμάτων έχουν τραγικές ελλείψεις προσωπικού και σε μερικά από αυτά η πολιτεία έχει αυξήσει των αριθμό των εισακτέων σε αριθμό τραγικά δυσανάλογο των μελών ΔΕΠ των τμημάτων με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης, την αύξηση του διδακτικού φόρτου των μελών ΔΕΠ εις βάρος του ισότιμου πυλώνα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, της έρευνας.
    Την μία εξειδίκευση του νέου Τμήματος (Αγροτική Βιοτεχνολογία) την καλύπτει ήδη ομώνυμο θεσμοθετημένο ερευνητικό Εργαστήριο ενός εκ των υφισταμένων Τμημάτων το οποίο είναι πλήρως εξοπλισμένο το οποίο συμμετέχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων, ακόμα και χρηματοδοτούμενων από τον ιδιωτικό τομέα, και έχει μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης σε ερευνητικό και διδακτικό προσωπικό.
    Συνεπώς θα θεωρούσα σοφότερη την ενίσχυση σε ερευνητικό και διδακτικό προσωπικό των υφιστάμενων Τμημάτων τα οποία βρίσκονται σε τραγική κατάσταση λόγω των συνταξιοδοτήσεων μελών ΔΕΠ και της τραγικής σε αναντιστοιχία διαθεσιμότητας νέων θέσεων ΔΕΠ από την πλευρά της Πολιτείας και όχι την δημιουργία νέων Τμημάτων και μάλιστα με αντικείμενα που ήδη θεραπεύονται από τα υφιστάμενα Τμήματα. Κάτι τέτοιο οδηγεί και μεγάλη διασπορά και σπάταλη του ανθρώπινου δυναμικού.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 18:48 | Πέπα Μαρία

    Να μην κλείσει το Τμήμα Αισθητικής-Κοσμητολογίας ΤΕΙΘ

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 18:39 | Βαρβαρεσου τομεας αισθ + κοσμ Πα.ΔΑ

    Οι φοιτητες και τα μελη ΔΕΠ του Τμηματος Αισθητικης και Κοσμητολογιας του ΑΤΕΙ-Θ θα πρεπει να ενταχθουν ως κατευθυνση Αισθητικης και Κοσμητολογιας στο Τμημα Βιοιατρικων Επιστημων του ΔΙ. ΠΑ. Ε και η κατευθυνση αυτη να αναγραφεται στο πτυχιο τους, αν τελικα δεν δημιουργηθει αυτοδυναμο Τμημα Αισθητικης και Κοσμητολογιας λογω ελλειψης πορων

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 18:33 | Βαρβαρεσου τομεας αισθ + κοσμ Πα.ΔΑ

    Οι φοιτητες και τα μελη ΔΕΠ του Τμηματος Αισθητικης και Κοσμητολογιας του ΑΤΕΙ-Θ θα πρεπει να ενταχθουν ως κατευθυνση Αισθητικης και Κοσμητολογιας στο Τμημα Βιοιατρικων Επιστημων του ΔΙ. ΠΑ. Ε και η κατευθυνση αυτη να αναγραφεται στο πτυχιο τους, αν τελικα δεν δημιουργηθει αυτοδυναμο Τμημα Αισθητικης και Κοσμητολογιας λογω ελλειψης πορων

  • Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου ΔΕΝ πρέπει να κλείσει διότι:

    (α) Είναι το μοναδικό Τμήμα στα ΑΕΙ της πατρίδας μας που θεραπεύει το γνωστικό αντικείμενο της «Αρχιτεκτονικής Τοπίου».

    (β) Στελεχώνεται από πέντε μέλη με Διδακτορικό (4 ΔΕΠ + 1 ΕΔΙΠ), και αναμένει το αποτέλεσμα μίας εκλογής για τη βαθμίδα του Καθηγητή.

    (γ) Έχει εξαιρετικό εξοπλισμό, αγορασμένο με τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων (χρηματοδότηση ΕΠΕΑΕΚ).

    (δ) Η εξωστρέφεια του είναι εντυπωσιακή. Στα 12 περίπου χρόνια της λειτουργίας επιδεικνύει ως υπερήφανος διοργανωτής: Τρία (3) Διεθνή Summer School με τη συμμετοχή φημισμένων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (BOKU Πανεπιστήμιο Βιέννης, TUB Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μπρατισλάβας, BUDA Πανεπιστήμιο Βουδαπέστης, UPT Πανεπιστημιακό Πολυτεχνείο Τιμισοάρας, κ.λπ.), Επτά (7) Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια και Workshop, πολύ μεγάλη συμμετοχή με 28 Έλληνες φοιτητές / 54 Αλλοδαπούς φοιτητές στα πλαίσια των Προγραμμάτων LLP Erasmus / Erasmus+, κ.λπ.

    Με τιμή!
    Αθανάσιος ΣΤΥΛΙΑΔΗΣ
    Πρόεδρος Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 18:02 | Ειρηνη

    Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων πρέπει να μείνει αυτόνομο. Πληροί όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια και το πρόγραμμα σπουδών του ταυτίζεται πλήρως με τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Μια συγχώνευση με το τμήμα της Αισθητικής-Κοσμητολογίας θα ηταν καταστροφική και για τα δύο τμήματα. Επιπλέον η απόφαση της Συγκλήτου και των υπολοίπων θεσμικών οργάνων του ΑΤΕΙ μιλάει για την αυτονομία του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων και την ένταξή του στο ΔΙ.ΠΑ.Ε με τίτλο Βιοϊατρικών Επιστημών.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 17:59 | Zisis arampis

    Πρέπει να μείνει η σχολή στο διδυμοτειχο και να γίνουν σωστές η εγκατάστασης μην αποδυναμωνεται τα συνορα ενα ποτάμι μας χωρίζει από την Τουρκία Πεθαίνει ο βορειος εβρος

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 17:09 | Ευαγγελία

    Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων πρέπει να μείνει αυτόνομο. Πληροί όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια και το πρόγραμμα σπουδών του ταυτίζεται πλήρως με τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Μια συγχώνευση με το τμήμα της Αισθητικής-Κοσμητολογίας θα ηταν καταστροφική και για τα δύο τμήματα. Επιπλέον η απόφαση της Συγκλήτου και των υπολοίπων θεσμικών οργάνων του ΑΤΕΙ μιλάει για την αυτονομία του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων και την ένταξή του στο ΔΙ.ΠΑ.Ε με τίτλο Βιοϊατρικών Επιστημών.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 17:01 | Ηλεκτρονικος ΠΕ84

    Κύριε Υπουργέ,

    Τι γίνεται με το τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕΙ;;;

    1. Με βάση του άρθρου 29 του Ν. 4521/2018(ΦΕΚ38/Α/2-3-2018) έγινε ενοποίηση με το ίδιο κωδικό ΠΕ84 – Ηλεκτρονικών όλα τα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ Ηλεκτρονικής με το τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής (πρώην Τεχνολόγοι Ιατρικών Οργάνων).

    2. Με βάση του Ν.4521/2018 ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΦΕΚ 38/2018) έγινε συγχώνευση του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, των οποίων τα γνωστικά αντικείμενα είναι άστοχα και χωρίς καμιά συσχέτιση μεταξύ των.

    Ο Ηλεκτρολόγος είναι εξειδικευμένος στη μεταφορά, διανομή, παραγωγή ηλεκτρικής ισχύος.

    Ο Ηλεκτρονικός είναι εξειδικευμένος στα ασθενή ρεύματα, τον αυτόματο έλεγχο, τις τηλεπικοινωνίες, τα δίκτυα επικοινωνιών, τα δίκτυα οπτικών ινών, τα ασύρματα δίκτυα, το Hardware των υπολογιστών τα οπτικακουστικά συστήματα κλπ.

    3. και τώρα συγχώνευση με το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕΙ ;;;;

    Μήπως πρέπει να υπάρχει κάποια λογική πριν προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 16:51 | Αθανάσιος ΣΤΥΛΙΑΔΗΣ

    Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου ΔΕΝ πρέπει να κλείσει διότι:

    (α) Είναι το μοναδικό Τμήμα στα ΑΕΙ της πατρίδας μας που θεραπεύει το γνωστικό αντικείμενο της «Αρχιτεκτονικής Τοπίου».

    (β) Στελεχώνεται από πέντε μέλη με Διδακτορικό (4 ΔΕΠ + 1 ΕΔΙΠ), και αναμένει το αποτέλεσμα μίας εκλογής για τη βαθμίδα του Καθηγητή.

    (γ) Έχει εξαιρετικό εξοπλισμό, αγορασμένο με τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων (χρηματοδότηση ΕΠΕΑΕΚ).

    (δ) Η εξωστρέφεια του είναι εντυπωσιακή. Στα 12 περίπου χρόνια της λειτουργίας επιδεικνύει ως υπερήφανος διοργανωτής: Τρία (3) Διεθνή Summer School με τη συμμετοχή φημισμένων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (BOKU Πανεπιστήμιο Βιέννης, TUB Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μπρατισλάβας, BUDA Πανεπιστήμιο Βουδαπέστης, UPT Πανεπιστημιακό Πολυτεχνείο Τιμισοάρας, κ.λπ.), Επτά (7) Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια και Workshop, πολύ μεγάλη συμμετοχή με 28 Έλληνες φοιτητές / 54 Αλλοδαπούς φοιτητές στα πλαίσια των Προγραμμάτων LLP Erasmus / Erasmus+, κ.λπ.

    Αθανάσιος ΣΤΥΛΙΑΔΗΣ
    Πρόεδρος Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 16:29 | Μαρία Γιώτα

    Είναι αδιανόητο για το καθένα μας,πόσο μάλλον για εμάς τους φοιτητές που αποφάσισαν να ακολουθήσουν το αντικείμενο της Αρχιτεκτονικής τοπίου να αποδεχτούμε το γεγονός ότι θα κλείσει η σχολή.Είναι ένα τμήμα το οποίο έχει τη δυνατότητα να φέρει ανάπτυξη στη χώρα μας εφόσον είναι το μοναδικό στην Ελλάδα.Εκτός αυτού,η αρχιτεκτονική τοπίου είναι επάγγελμα περιζήτητο στο εξωτερικό που σημαίνει ότι ακολουθώντας τα χνάρια των άλλων αναπτυγμένων Ευρωπαϊκών χωρών,μπορούμε κι εμείς να κάνουμε το ίδιο στην Ελλάδα.Δηλαδή να μην καταργηθεί το μοναδικό τμήμα αρχιτεκτονικής τοπίου.Πιστεύω ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο για όλους μας και όχι η ένταξη μας σε δύο σχολές(Δασολογία,Εσωτερική Διακόσμηση) που δεν έχουν καμιά σχέση με την Αρχιτεκτονική τοπίου.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 16:19 | Γιάννης Λεκάκης

    Κύριε Υπουργέ
    Είμαι γονέας πρωτοετούς φοιτήτριας στο τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας. Το ψυχικό και οικονομικό κόστος των γονέων για να καταφέρουν να σπουδάσουν ένα παιδί είναι τεράστιο!!! Τόσο τα φροντιστήρια 3 χρόνια πριν , όσο και η διαμονή για σπουδές φοίτησης είναι κάτι που ανατρέπει εντελώς τον οικογενειακό προγραμματισμό!!! Τουλάχιστον η κόρη μου παραδέχομαι ότι θα έχει μια σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση από το τμήμα Αισθητικής & Κοσμητολογίας και πάνω από όλα θα κάνει αυτό που έχει επιλέξει!!!
    Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα δημιουργηθεί κατεύθυνση Αισθητικής & Κοσμητολογίας στο νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 16:07 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ.

    Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων πρέπει να μείνει αυτόνομο. Πληροί όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια και το πρόγραμμα σπουδών του ταυτίζεται πλήρως με τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Μια συγχώνευση με το τμήμα της Αισθητικής θα ήταν καταστροφική και για τα δύο τμήματα. Επιπλέον η απόφαση της συγκλήτου και των υπολοίπων θεσμικών οργάνων του ΤΕΙ μιλάει για την αυτονομία των Ιατρικών Εργαστηρίων και την ένταξη τους στο ΔΙ.ΠΑ.Ε με τίτλο Βιοϊατρικών Επιστημών.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 13:23 | Γιάννης

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 12:27 | Μυρτώ Κ.

    Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων να παραμείνει αυτοδύναμο με την ονομασία τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών όπως ομόφωνα έχει παρθεί απόφαση από την Γενική Συνέλευση του τμήματος.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 12:11 | ΜΑΡΙΑ

    Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων να παραμείνει αυτοδύναμο με την ονομασία τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών όπως ομόφωνα έχει παρθεί απόφαση από την Γενική Συνέλευση του τμήματος.