Άρθρο 98 Έναρξη ισχύος

 

1. Με την επιφύλαξη της παρ. 2, η ισχύς των διατάξεων του Κεφαλαίου Α′ του Μέρους Α΄ αρχίζει από το σχολικό έτος 2020-2021.
2. Η ισχύς του άρθρου 9 αρχίζει για κάθε τύπο Λυκείου από το σχολικό έτος 2020-2021 για την Α′ τάξη, από το σχολικό έτος 2021-2022 για τη Β′ τάξη και από το σχολικό έτος 2022-2023 για τη Γ′ τάξη.
3. Η ισχύς της παρ. 2 του άρθρου 30 αρχίζει την 1η.9.2020.
4. Η ισχύς της περ. α΄ της παρ. 3 του άρθρου 30 αρχίζει την 1η.9.2020.
5. Η υποχρέωση κάθε σχολικής μονάδας να έχει εγκεκριμένο εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας, σύμφωνα με το άρθρο 38, αρχίζει από το σχολικό έτος 2020-2021.
6. Η ισχύς του άρθρου 40 αρχίζει από το ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021 και αφορά στους κατόχους απολυτηρίου ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ., που εκδίδεται από το σχολικό έτος 2019 – 2020 και εφεξής.
7. Η ισχύς της υποπερ. ββ΄ της περ. β΄ του άρθρου 57 του ν. 4589/2019, όπως η περίπτωση αυτή αντικαθίσταται με την παρ. 1 του άρθρου 42 του παρόντος, αρχίζει από το σχολικό έτος 2020-2021.
8. Η ισχύς των λοιπών διατάξεων του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις.

  • 5 Μαΐου 2020, 22:47 | Ειρήνη Φιλτζανίδη

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣΆρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.
    Αναστασία Αμανατίδου5

  • 5 Μαΐου 2020, 22:41 | ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΤΡΙΚΟΛΗ

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

    Κλεοπάτρα Τρικόλη

  • 5 Μαΐου 2020, 22:31 | νικος

    Συμφωνώ και εγώ με τη θεσμοθέτηση λειτουργίας Θερινών Δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, καθόσον καλύπτει πολλαπλές κοινωνικές και άλλες ανάγκες.Το Πρόγραμμα των Θερινών Δημόσιων Σχολείων έρχεται να καλύψει μέρος του κενού που υφίσταται στην προσφορά δημιουργικής απασχόλησης κατά την περίοδο του καλοκαιριού, ειδικότερα σε οικογένειες που και οι δύο γονείς εργάζονται, όπως εφαρμόζεται πολύ πετυχημένα στην Κύπρο http://www.moec.gov.cy/dde/programs/therino_scholeio/index.html

  • 5 Μαΐου 2020, 22:31 | Ευαγγελία Φιλίππου

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας
    Ευαγγελία Φιλίππου

  • 5 Μαΐου 2020, 22:23 | Ελένη Παππά

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας και τις σχετικές ενέργειές σας.
    Ελένη Παππά

  • 5 Μαΐου 2020, 22:12 | Ελευθέριος Κριπιντίρης

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

    Ελευθέριος Κριπιντίρης

  • 5 Μαΐου 2020, 22:01 | Δελή Θεοδοσία

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

  • 5 Μαΐου 2020, 21:43 | Εκπαιδευτικός που εκλιπαρεί τους γονείς να ακούσουν

    Κάποιοι αναφέρονται σε λειτουργία Θερινού σχολείου. Έχω εργαστεί σε Δομές που λειτουργούσαν Ιούλιο και Αύγουστο χωρίς την κατάλληλη υποδομή, ούτε εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Ήταν ότι πιο αντιπαιδαγωγικό έχω βιώσει.Τα παιδιά να λιώνουν από τη ζέστη. Να έχουν κουραστεί να πηγαίνουν 12 μήνες το χρόνο σχολείο. Να έχουν νεύρα, επιθετικότητα και να μην ανταποκρίνονται στις δραστηριότητες. Να τεντώνονται επικίνδυνα και τα νεύρα των εκπαιδευτικών. Και το Σεπτέμβριο να συνεχίζεται η φοίτηση των παιδιών χωρίς διακοπή στην ίδια ή σε άλλη δομή. Και ο εκπαιδευτικός να είναι τόσο κουρασμένος από την καλοκαιρινή σεζόν που να μην έχει το κουράγιο να ξεκινήσει με όρεξη το Σεπτέμβρη. Αν αγαπάτε πραγματικά τα παιδιά σας στείλτε τα σε κατασκήνωση ή στο χωριό. Να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να χαρούν στη φύση.

  • 5 Μαΐου 2020, 21:35 | Αντιγόνη Τσάλλα

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,

    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020
    στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π..
    Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της
    Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό
    έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος
    τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια
    νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι
    αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ

    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά
    τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα
    έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας

    και τις σχετικές ενέργειές σας.

    Αντιγόνη Τσάλλα

  • 5 Μαΐου 2020, 21:27 | Νεστοροπουλος Μερκουριος

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

    Νεστορόπουλος Μερκούριος

  • 5 Μαΐου 2020, 21:17 | Μαρία Καρατζά

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣΆρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.
    Με εκτίμηση,
    Καρατζά Μαρία

  • 5 Μαΐου 2020, 20:59 | Ευαγγελία Δημοκωστούλα

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

  • 5 Μαΐου 2020, 19:39 | Χριστίνα Μαρκουίζου

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π..
    Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).
    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!
    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ

    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

    Χριστίνα Μαρκουίζου

  • 5 Μαΐου 2020, 19:24 | ΕΙΡΗΝΗ

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

  • 5 Μαΐου 2020, 19:23 | ΕΙΡΗΝΗ

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.
    Καραμπά Ειρήνη

  • 5 Μαΐου 2020, 19:19 | ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.
    Αναστασία Αμανατίδου

  • 5 Μαΐου 2020, 18:49 | Χρύσα

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣΆρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.
    Σκριμπόνη Χρυσούλα

  • 5 Μαΐου 2020, 18:43 | Δήμητρα Τακέλα

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.
    Δήμητρα Τακέλα

  • 5 Μαΐου 2020, 18:22 | Παπαδημητρίου Παναγιώτης

    σχετικά με την αναδρομική προσμέτρηση του Φ.Ε.Κ.
    στην 1ΓΕ/2019 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π.επί του άρθρου 98 του νέου σχεδίου νόμου:
    http://www.opengov.gr/ypepth/?p=5035Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣΆρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

  • 5 Μαΐου 2020, 18:20 | Παπαδημητρίου Παναγιώτης

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣΆρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

  • 5 Μαΐου 2020, 18:19 | Παπαδημητρίου Παναγιώτης

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣΆρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

  • 5 Μαΐου 2020, 18:17 | Παναγιώτης Παπαδημητρίου

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣΆρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.
    Παπαδημητρίου Παναγιώτης

  • 5 Μαΐου 2020, 18:15 | Παναγιώτης Παπαδημητρίου

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣΆρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.
    Αικατερίνη- Μυρτώ Φατούρου

  • 5 Μαΐου 2020, 17:13 | Αναστασία Αμανατίδου

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.
    Αναστασία Αμανατίδου

  • 5 Μαΐου 2020, 16:28 | Αικατερίνη-Μυρτώ Φατούρου

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.
    Αικατερίνη- Μυρτώ Φατούρου

  • 5 Μαΐου 2020, 16:24 | Ευαγγελία Μπαρλιά

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές
    Ευαγγελία Μπαρλιά

  • 5 Μαΐου 2020, 15:34 | Σοφία Μαρίνη

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.
    Σοφία Μαρίνη

  • 5 Μαΐου 2020, 15:19 | Μάζη Σοφία

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

    Μάζη Σοφία

  • 5 Μαΐου 2020, 15:10 | Αικατερίνη-Μυρτώ Φατούρου

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.
    Αικατερίνη- Μυρτώ Φατούρου

  • 5 Μαΐου 2020, 14:44 | Κυβέλη

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

    Τσαντίλα Κυβέλη.

  • 5 Μαΐου 2020, 13:34 | Νίκη

    Σας ψηφίσαμε για να σταματήσετε την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς την συνεχίζετε κα την κάνετε χειρότερη. Είμαστε ΈΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ και σας πιστέψαμε. Δυστυχώς μας απογοητεύετε συνεχώς. Αν περάσει όλο αυτό θα μας βρείτε απέναντί σας και οι ψήφοι μας δε θα είναι στις κάλπες υπερ σας.

    Είστε κατώτεροι των περιστάσεων, δυστυχώς. Κρίμα που σας πιστέψαμε. Δε θα ξαναγίνει.

  • 5 Μαΐου 2020, 13:14 | Άννα Μιχαλοπούλου

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

    Άννα Μιχαλοπούλου

  • 5 Μαΐου 2020, 12:46 | Α.Τ.Α.

    Γενικά σχόλια και παρατηρήσεις για διευκρινίσεις τα οποία δέν προβλέπονται στο παρόν Σ.Ν.

    Οι θητείες των εκλεγέντων μονοπρόσωπων Οργάνων Διοίκησης καθώς και οι θητείες των πάσης φύσεως εκπροσώπων σε Όργανα Διοίκησης (Σύγκλητο, Συνέλευση Σχολής, Κοσμητεία, Συνέλευση Τμήματος, Συνέλευση Τομέα, κ.ο.κ.) να υπολογίζονται σε ακαδημαϊκά έτη (1/9 – 31/8).

    Με τις τροπολογίες των τελευταίων ετών, οι θητείες των εκπροσώπων Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. είναι για το διάστημα από 1/12 – 30/11. Στη μέση, δηλαδή, της ακαδημαϊκής χρονιάς αλλάζει η σύσταση των Σωμάτων. Ακόμη, οι εκλογές για αυτές τις θέσεις εκπροσώπων προκηρύσσονται τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτέμβρη, μια αρκετά δύσκολη και επιβαρυμένη από άποψη διοικητικών διαδικασιών, περίοδο για τα Α.Ε.Ι.

    Να καθιερωθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία, μέσω αδιάβλητου και ασφαλούς πιστοποιημένου συστήματος, όχι μόνο για τις Πρυτανικές και τις εκλογές Προέδρων/Αντιπροέδρων αλλά και για τις εκλογές Διευθυντών Τομέων, Διευθυντών Εργαστηρίων, εκπροσώπων Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π., Ε.Τ.Ε.Π. κ.α. Δεν υπάρχει λόγος για τη σπατάλη χαρτιού, χρόνου μετακίνησης για τη φυσική παρουσία, χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες αλλά και τη συνάθροιση εκλογέων (λαμβάνοντας υπόψη και την πρόσφατη κατάσταση με την πανδημία).

    Ο υφιστάμενος νόμος, με όλες τις τροπολογίες του, δε διευκρινίζει εάν Επίκουροι Καθηγητές με θητεία ή μόνιμοι Επίκουροι Καθηγητές μπορούν να είναι υποψήφιοι για Διευθυντές Τομέων ή Εργαστηρίων. Αναφέρει απλά «Επίκουροι Καθηγητές». Θα πρέπει αυτό να γίνει πιο ξεκάθαρο.

    Όσον αφορά τις Κατατακτήριες Εξετάσεις. Να υπάρξει σαφής διευκρίνηση εάν κάποιος πτυχιούχος συγκεκριμένου γνωστικού αντικειμένου μπορεί να συμμετέχει σε Κατατακτήριες Εξετάσεις Τμήματος άλλου Α.Ε.Ι. με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο και ιδιαίτερα όταν αυτά τα δύο Τμήματα είναι αντίστοιχα (όπως ορίζονται για τις μετεγγραφές). Για παράδειγμα, εάν πτυχιούχος στη «Βιολογία» μπορεί να συμμετέχει σε Κατατακτήριες Εξετάσεις σε άλλο Α.Ε.Ι. για εισαγωγή σε Τμήμα Βιολογίας. Σε επικοινωνία με το Υπουργείο όταν αντιμετωπίσαμε το ζήτημα, ανέκυψε το κενό στο νόμο ο οποίος δε το απαγορεύει. Έτσι, υπάρχει το φαινόμενο κάποιος να αναγνωρίσει/κατοχυρώσει ένα δυσανάλογο αριθμό μαθημάτων και να λάβει δεύτερο πτυχίο μετά από επιτυχή ολοκλήρωση ελάχιστων μαθημάτων, στο ίδιο ακριβώς γνωστικό αντικείμενο. Αυτό το δεύτερο πτυχίο θα προσμετρήσει στη μοριοδότησή του σε κάθε λογής διαγωνισμούς κτλ. Δημιουργείται έτσι μια αδικία εις βάρος άλλων συνυποψήφιων που δεν εκμεταλλεύτηκαν αυτό το «παράθυρο» στη νομοθεσία.

  • 5 Μαΐου 2020, 12:26 | Άννα Μιχαλοπούλου

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

    Μιχαλοπούλου Άννα

  • 5 Μαΐου 2020, 12:24 | Όλγα Χριστινάκη

    ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δάφνης Υμηττού σε συνεδρίασή του και με ομόφωνη απόφαση των παρόντων (8/9) μελών επιθυμεί να δηλώσει δημόσια την αντίθεσή του με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε προς διαβούλευση εν μέσω της πανδημίας και των απαγορευτικών μέτρων. Ειδικότερα:

    Η επιλογή της Υπουργού να φέρει στον δημόσιο διάλογο ένα νομοσχέδιο με σημαντικές αλλαγές για την Παιδεία, σε μια περίοδο που η κοινή γνώμη είναι προσανατολισμένη στα ζητήματα του κορωνοϊού (υγείας, οικονομικά, κοινωνικά κ.ά) και με υποχρεωτικό εγκλεισμό στα σπίτια μας, δηλαδή μακριά από κοινωνικές ζυμώσεις και χωρίς δυνατότητα δημόσιων εκφράσεων αντιθέσεων -ή και συμφωνιών- με αυτό, αποτελεί από μόνη της ικανό λόγο να ζητάμε το άμεσο «πάγωμά» του. Η καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης (6/5/2020) βρίσκει τα σχολεία μας κλειστά και την ευρύτερη σχολική κοινότητα σε αναταραχή για όσα έχουν συμβεί και, κυρίως, για όσα επίκεινται. Είναι δε αδιανόητο για εμάς να συζητάμε για το πως θα μοιραστούν οι μαθητές σε 15αρια τμήματα (αριθμός αυξημένος κατά 50%+ από τον προβλεπόμενο για άλλους κλειστούς χώρους) και την ίδια ώρα να κατατίθεται ένα νομοσχέδιο βάσει του οποίου από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών δημοτικών και νηπιαγωγείων μέχρι και 26 ανά τμήμα (από 22 που είναι σήμερα).

    Ένα νομοσχέδιο που:
    – αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα παρά το πάγιο αίτημά μας για μείωση του
    – αναδεικνύει ως σωφρονιστικό σύστημα τιμωρητικές ποινές, που θα ακολουθούν μάλιστα τον μαθητή εφ’ όρου ζωής, αγνοώντας επιδεικτικά τα αίτια και τους τρόπους πρόληψης μη επιθυμητών συμπεριφορών και «ποντάροντας» σε κάποιον μη ειδικό «Εκπαιδευτικό Εμπιστοσύνης»
    – διπλασιάζει σχεδόν τα εξεταζόμενα μαθήματα, εκτρέφοντας την παραπαιδεία και τον εξεταστοκεντρικό χαρακτήρα του σχολείου
    – επαναφέρει την αποδεδειγμένη στην πράξη «καρμανιόλα» της Τράπεζας Θεμάτων
    – εφευρίσκει «κόντρα» μαθήματα για την πολύπαθη Γ Λυκείου
    – αποκλείει από τα Επαγγελματικά Λύκεια όποιον έχει συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του, στέλνοντας τη συντριπτική πλειοψηφία όσων φοιτούν σήμερα σε ΕΠΑΛ στην ιδιωτική εκπαίδευση
    και ρυθμίζει ένα σωρό σοβαρά θέματα που χρήζουν βαθειάς και ειλικρινούς διαβούλευσης (Λατινικά αντί Κοινωνιολογίας, αξιολόγηση, θεματικές νηπιαγωγείων, αύξηση βάσεων κ.ά.) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ!

    ΖΗΤΑΜΕ να μην κλέψει κανείς το μέλλον των παιδιών μας!

    ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση να αποσύρει ΤΩΡΑ το νομοσχέδιο και να μη μας ειρωνεύεται ότι είχαμε περισσότερο χρόνο να το «μελετήσουμε» με κλειστά σχολεία!

    ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΧΕΙ!

  • 5 Μαΐου 2020, 11:51 | Παπαδά Κατερίνα

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

  • 5 Μαΐου 2020, 11:19 | Προκοπία Καλλονιάτη

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

    Προκοπία Καλλονιάτη

  • 5 Μαΐου 2020, 11:18 | Νίκος Κριπιντήρης

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

    Νίκος Κριπιντήρης

  • 5 Μαΐου 2020, 11:12 | Μαρία Αναγνωστέλλη

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

    Αναγνωστέλλη Μαρία

  • 5 Μαΐου 2020, 10:51 | Katerina G.

    Είναι σημαντικό να προστεθεί τροποποίηση για τον οικονομικό προϋπολογισμό των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.
    Είναι πολύ θετική προσθήκη η πρόβλεψη για την κάλυψη διδάκτρων σε ασθενέστερους οικονομικά (από τον προηγούμενο νόμο), αλλά το ποσοστό 30% είναι σημαντικά υψηλό. Αυτό το ποσοστό έχει αποτέλεσμα πολλά ΠΜΣ να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στα βασικά έξοδα λειτουργίας, με το πρόβλημα να είναι πολύ μεγαλύτερο σε ΠΜΣ με χαμηλά δίδακτρα και μέτριο ή μικρό αριθμό φοιτητών. Ειδικά σε μικρότερα πανεπιστήμια της επαρχίας το πρόβλημα είναι ήδη εμφανές και αρκετά προγράμματα απειλούνται είτε με κατάργηση είτε αναγκάζονται να μειώνουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Θα θέλαμε να προτείνουμε το ποσοστό να μειωθεί στο 10%.

  • 5 Μαΐου 2020, 10:51 | Θεολόγος Μιχελλής

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

  • 5 Μαΐου 2020, 10:50 | Αρετή Μαχαίρα

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.
    Αρετή Μαχαίρα

  • 5 Μαΐου 2020, 10:39 | Αρετή

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.
    Αρετή Μαχαίρα

  • 5 Μαΐου 2020, 09:41 | ΑΝΥΦΑΝΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑ

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

  • 5 Μαΐου 2020, 09:13 | Αναστάσιος

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).
    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!
    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:
    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.
    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..
    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.
    Αναστάσιος Εμμανουήλ Απόφοιτος Μουσικης παιδαγωγικής και Μουσικης ψυχολογίας του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου.

  • 5 Μαΐου 2020, 08:53 | Αθανασία Αγιάσογλου

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

    Αθανασία Αγιάσογλου

  • 5 Μαΐου 2020, 08:28 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

    Δημήτριος Χαλκιάς
    διευθυντής ορχήστρας – εκπαιδευτικός

  • 5 Μαΐου 2020, 08:22 | Θεοφανεία Πλασταρά

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

    Θεοφανεία Πλασταρά

  • 5 Μαΐου 2020, 08:19 | Γεώργιος Αγιάσογλου

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

    Γεώργιος Αγιάσογλου

  • 5 Μαΐου 2020, 07:23 | Παντελεήμων Πανδής

    Κυρία Υπουργέ Παιδείας,

    σχετικά με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών στις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., τα οποία την ημέρα λήξης της προθεσμίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακόμη εκκρεμούσαν με ευθύνη της Πολιτείας, είχατε δηλώσει στις 31-01-2020 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «Αναφορικά και με το ζήτημα των διαγωνισμών –ένα χρόνιο πρόβλημα– διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων, πρέπει να σας πω ότι είναι θέμα του Α.Σ.Ε.Π.. Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου, ακριβώς όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του Α.Σ.Ε.Π.» (σ. 32 του Πρακτικού της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2020).

    Φυσικά αυτή η εισήγησή σας δεν μπορεί να έχει κάποια ισχύ, αφού εσείς ως πολιτική ηγεσία (Υπουργός που εκδίδει αποφάσεις και δημοσιεύονται σε Φ.Ε.Κ. Β΄) εκχωρήσατε τις πολιτικές αρμοδιότητες στο Α.Σ.Ε.Π.! Το Α.Σ.Ε.Π. δεν κάνει πολιτική, αλλά ασκεί διοικητικό έργο και οι δικές του αποφάσεις, π.χ. επί των ενστάσεων, βασίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, όπως ο δικαστής στο δικαστήριο, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει για την υπόθεση την οποία εξετάζει με βάση τους νόμους που ισχύουν, χωρίς να νομοθετεί ο ίδιος τους νόμους αυτούς! Το Κοινοβούλιο είναι η νομοθετική εξουσία! Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που αποφασίζει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προτείνει στο Κοινοβούλιο τις πολιτικές της αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα σχέδια νόμου που καταθέτει, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το παρόν νέο σχέδιο νόμου. Το Α.Σ.Ε.Π. αν χρειαστεί, θα κάνει τις εισηγήσεις του στην πολιτική ηγεσία, όπως κάνω κι εγώ τώρα σε εσάς με το μήνυμά μου αυτό, αλλά η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σε Φ.Ε.Κ., το οποίο νομοθετικό πλαίσιο το Α.Σ.Ε.Π. μετά είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει!

    Ως εκ τούτου, αυτήν την εισήγησή σας προς το Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει εσείς ως πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης να την συμπεριλάβετε ως διάταξη σε ένα επιπλέον Άρθρο στο παρόν σχέδιο νόμου:

    ΜΕΡΟΣ Γ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

    Άρθρο ΧΧ – Εκκρεμή δικαιολογητικά σχετικά με προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

    Σε περιπτώσεις όπου, κατά την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., εκκρεμούν δικαιολογητικά με ευθύνη της Πολιτείας (δημόσιοι φορείς), τα οποία δικαιολογητικά υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του αιτούντα (μοριοδότηση), τότε αυτά τα δικαιολογητικά δύναται να προσκομισθούν αρμοδίως μεταγενέστερα και πριν την οριστικοποίηση των σχετικών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. και αναδρομικά να προσμετρηθούν στους αιτούντες τα ανάλογα μόρια που προβλέπονται στις εκάστοτε προκηρύξεις, εφόσον το σχετικό αίτημα έκδοσης αυτών των δικαιολογητικών είχε υποβληθεί έγκαιρα στον αρμόδιο δημόσιο φορέα πριν την ημέρα λήξης της υποβολής των αιτήσεων στις αντίστοιχες προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π..

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
    και τις σχετικές ενέργειές σας.

    Παντελεήμων Πανδής