- Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού - http://www.opengov.gr/ypepth -

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ   Άρθρο 90 Χρηματοδότηση Ε.Λ.Κ.Ε. για Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

  1. Οι Ειδικοί Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) κατά παρέκκλιση του άρθρου 51 του ν. 4485/2017 (Α΄114), δύνανται να επιχορηγούνται ετησίως από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την υλοποίηση έργου/προγράμματος με φυσικό αντικείμενο την προετοιμασία και υποστήριξη των εξετάσεων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (Κ.Π.Γ.).
  2. Η επιχορήγηση της παρ. 1 πραγματοποιείται μετά από υποβολή σχετικού αιτήματος του Προέδρου της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του οικείου Ε.Λ.Κ.Ε., στο οποίο περιλαμβάνεται η πρόταση υλοποίησης του έργου με αναλυτική περιγραφή του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου αυτού, η διάρκεια του, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου, καθώς και τα προτεινόμενα μέλη της ομάδας έργου.
  3. Το έργο υποστηρίζεται από ομάδα έργου, η οποία δύναται να αποτελείται από μέλη Δ.Ε.Π, Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π., Ε.Τ.Ε.Π. του Α.Ε.Ι., ομότιμους ή αφυπηρετήσαντες Καθηγητές ή πρόσθετο προσωπικό, το οποίο επιλέγεται σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν. 4485/2017. Η ομάδα έργου συμμετέχει στην προετοιμασία των εξετάσεων και υποστηρίζει το έργο της Κεντρικής Εξεταστικής Επιτροπής (Κ.Ε.Ε.) για το Κ.Π.Γ..

Το ποσοστό, το οποίο δύναται να κρατείται για τα έξοδα λειτουργίας του Ε.Λ.Κ.Ε. και το λειτουργικό κόστος του Α.Ε.Ι. ανέρχεται έως το 5% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου κατά παρέκκλιση της παρ. 5 του άρθρου 59 του ν. 4485/2017 και καθορίζεται με απόφαση της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Ε.Λ.Κ.Ε..