Άρθρο 44 Θέματα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.  

 

  1. Η παρ. 3 του άρθρου 63 του ν. 4589/2019 αντικαθίσταται ως εξής:

 

«3. Η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών ή μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. διενεργείται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τη σειρά των κλάδων ή ειδικοτήτων που αναφέρεται στην παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4521/2018, βάσει της σειράς κατάταξης των υποψηφίων στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες, καθώς και των δηλωθεισών προτιμήσεων. Εκπαιδευτικός ή μέλος Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που προσλαμβάνεται κατά τα ανωτέρω, αποκλείεται από τις προσλήψεις στους επόμενους κατά σειρά κλάδους ή ειδικότητες, όπου είναι υποψήφιος για πρόσληψη. Η τοποθέτηση των προσλαμβανομένων σε σχολικές μονάδες γίνεται με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης. Κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων προηγείται η κάλυψη λειτουργικών κενών σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.».

 

  1. Στο άρθρο 63 του ν. 4589/2019, ύστερα από την παρ. 5 προστίθεται παρ. 5Α ως εξής:

«5Α. Εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως προσωρινοί αναπληρωτές  ή ωρομίσθιοι  με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και στη συνέχεια παραιτούνται, αποκλείονται από τις προσλήψεις κατά το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, καθώς και κατά το επόμενο σχολικό έτος. Αν το δεύτερο έτος αποκλεισμού συμπίπτει με το πρώτο έτος ισχύος νέων πινάκων κατάταξης, τα πρόσωπα που αποκλείονται μπορούν να προσληφθούν μόνο κατά το δεύτερο έτος ισχύος των νέων πινάκων. Οι διατάξεις των προηγούμενων εδαφίων δεν εφαρμόζονται για τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., που προσλαμβάνονται με πλήρες ή μειωμένο ωράριο για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων που λειτουργούν σε καταστήματα κράτησης.».

  • 3 Μαΐου 2020, 09:39 | Ελένη Μ

    Για ποιο λόγο να τιμωρείται ένας άνθρωπος που για οποιονδήποτε λόγο δε δύναται να μετακομίσει σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας μέσα σε τρεις μέρες που του ζητείται να αναλάβει υπηρεσία με διετή αποκλεισμό; Υπάρχουν πολλοί και σοβαροί λόγοι για τους οποίος κάποιος ίσως να μην μπορέσει να αναλάβει υπηρεσία.

  • 3 Μαΐου 2020, 01:07 | ΠΑΥΛΙΝΑ

    Επιστημονικές έρευνες έχουν καταδείξει τη χρησιμότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών στα παιδιά παράλληλα με τη μητρική τους,αν είναι δυνατόν από τη βρεφική ηλικία ακόμη. Η εκμάθησή τους στο νηπιαγωγείο, αποτελεί καινοτομία για την Ελλάδα, που άργησε,σε σχέση με άλλες χώρες,ωστόσο, πρέπει να γίνεται με βάση το ΔΕΠΠΣ κι όχι ανεξάρτητα, ως ξεχωριστό γνωστικό αντικείμενο. Οι νηπιαγωγοί έχουμε υυποχρεωτικές σπουδές αγγλικής γλώσσας και, σαφώς,γνώσεις γύρω από τη μεθοδολογία της εκπαίδευσης.Οι απόφοιτοι αγγλικής φιλολογίας είναι άψογοι χρήστες της αγγλικής γλώσσας, αλλά ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ, ΟΧΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ,καθώς έως τώρα συμμετείχαν επιλεκτικά σε κάποια παιδαγωγικά μαθήματα..με ελάχιστα αν όχι μηδαμινά υποχρεωτικά.Το καίριο ερώτημα που πρέπει που να μας απασχολεί εδώ είναι το εξής: η εκμάθηση αγγλικών στο νηπιαγωγείο έχει σκοπό τον εμπλουτισμό της γλωσσικής ανάπτυξης των παιδιών προσχολικής ηλικίας ή τη μείωση προσλήψεων νηπιαγωγών, παράλληλα με την αύξηση του ωραρίου τους στα ολοήμερα νηπιαγωγεία, των οποίων το ωράριο θα συμπληρώνεται από διδάσκοντες αγγλικής φιλολογίας;

  • 2 Μαΐου 2020, 14:10 | Ιωάννης Δ

    Ο διετής αποκλεισμός των αναπληρωτών σε περίπτωση μη ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης πρέπει να καταργηθεί κατλα τη γνώμη μου.

  • 2 Μαΐου 2020, 08:00 | Χαραμης Χαράλαμπος

    Κ.ΥΠΟΥΡΓΕ,ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ. ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΙΣ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

  • 1 Μαΐου 2020, 22:15 | Iωάννης Δ.

    Χριστός Ανέστη! Για τη πρόσληψη μόνιμων να μετράνε: Α) ΑΞΙΟΣΥΝΗ: πτυχίο, μαστερ, διδακτορικό, ΑΣΠΑΙΤΕ, συγγραφικό έργο, proficiency, H/Y, προυπηρεσία. Β)ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ: αριθμός τέκνων, κοινωνικά κριτήρια.

  • 1 Μαΐου 2020, 10:40 | Σοφη

    Απαράδεκτος ο διετής αποκλεισμός. Ανάμεσα σε όλες τις άλλες έκτακτες περιπτώσεις, υπάρχει και η περίπτωση όπου το ΕΕΠ στέλνεται σε 5 διαφορετικά χωριά, που δεν είναι προσβάσιμα με λεωφορείο, αν δεν έχει αυτοκίνητο και δεν βρεθεί άλλος τρόπος, μπορεί απλά να παραιτηθεί επειδή δεν μπορεί να πάει.

  • 30 Απριλίου 2020, 23:59 | Ρεβέκκα

    Εδώ και τώρα πρέπει να γίνουν μόνιμοι διορισμοί. Τα σχολεία χρειάζονται μόνιμουςεκπαιδευτικούς για να τα φροντίζουν και όχι να αφήνονται στο έλεος του κάθε αναπληρωτή κάθε χρόνο. Φτάνει πια, έχουμε κουραστεί με τις αλλαγές των σχολείων κάθε Σεπτέμβρη…

  • 30 Απριλίου 2020, 23:04 | Δημήτρης Σίνης

    Πολλοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με πολυετή προϋπηρεσία είναι ταυτόχρονα και οικογενειάρχες με παιδιά. Στα πλαίσια της στήριξης του θεσμού της οικογένειας, προτείνω τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών με παιδιά, για πρόσληψη στο νομό μόνιμης κατοικίας της οικογένειάς τους και σε 2 επιπλέον όμορους νομούς, υπό την προϋπόθεση ότι υποβάλλουν αίτηση πρόσληψης μόνο σε αυτές τις περιοχές.
    Είναι ηθικό, δίκαιο και θα προσφέρει οικογενειακή γαλήνη και οικονομική ανακούφιση σε οικογένειες που την έχουν ανάγκη.

  • 30 Απριλίου 2020, 18:16 | Ειρήνη

    Ο διετής αποκλεισμός των αναπληρωτών σε περίπτωση μη ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης είναι ΑΔΙΚΟΣ, δεδομένης της εργασιακής αβεβαιότητας που βιώνουν μακροχρόνια.

  • 30 Απριλίου 2020, 14:33 | grigoris

    Είναι σημαντικό οι προσλήψεις αναπληρωτών του επόμενου σχολικού έτους να γίνουν με βάση τη σειρά κατάταξης σε ενιαίους πίνακες που προβλέπει ο 4589/2019, έστω κι αν είναι προσωρινοί. Μην ανακυκλώνετε τους υφιστάμενους πίνακες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους και εμπεριέχουν εκπεφρασμένες στρεβλώσεις που διόρθωσε εν πολλοίς ο νομοθέτης.

  • 30 Απριλίου 2020, 02:05 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για τους πολύτεκνους αναπληρωτές και η ιδιαιτερότητα τους ως ευπαθείς ομάδες μιας και η μεταφορά κάθε χρόνο μιας τέτοιας ιδιάζουσας οικογένειας δεν είναι εφικτό. Επίσης μιλάμε για δημογραφικό πρόβλημα εδώ και χρόνια και δεν βλέπω να δίνονται ανάλογα κίνητρα καθώς δεν βλέπω να υπάρχει καμία μέριμνα για το συγκεκριμένο θέμα.

  • 28 Απριλίου 2020, 17:33 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Ο οριζόντιος αποκλεισμός της 2ετίας θεωρώ ότι δεν είναι σωστός ή τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις και εξηγούμε:Οι αναπληρωτές καθηγητές είναι άνθρωποι κ πλέον λόγο των πολλών ετών αδιοριστίας οι περισσότεροι έχουν και μια κάποια ηλικία, αυτό σημαίνει είτε ότι έχουν δικιά τους οικογένεια με όποια θέματα μπορεί να έχει ή τα μέλη της οικογενείας τους έχουν κάποια ηλικία και χρίζουν βοήθειας.
    Την χρονική λοιπόν στιγμή που βγαίνουν τα αποτελέσματα μπορεί πχ η μάνα ή ο πατέρας να είναι στο νοσοκομείο ή το παιδί του ή οτιδήποτε άλλο να συμβαίνει και επομένως να μην μπορεί ο άνθρωπος μέσα σε 4 μέρες να εκσφενδονιστεί σε οποιοδήποτε μέρος της ΕΛΛΑΔΑΣ .Εδώ μπαίνει και το σοβαρό θέμα της μη ύπαρξης αδειών για τους αναπληρωτές που δεν δίνει την δυνατότητα να κάνει χρήση.Πρέπει λοιπόν να γίνεται εξέταση κατά περίπτωση και οπωσδήποτε διορισμοί ρε παιδιά αμάν πια, ελατήρια έχουμε γίνει 15 χρόνια τώρα.

  • 28 Απριλίου 2020, 16:40 | Κ.Χ.

    Η τοποθέτηση των αναπληρωτών γίνεται από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία επιβάλλεται πλέον να αλλάξουν. Αναφέρομαι στην έμφαση που δίνεται στην οικογενειακή κατάσταση του αναπληρωτή εκπαιδευτικού (αν είναι δηλαδή έγγαμος ή άγαμος) και στην πρόταξη όλων των άτεκνων έγγαμων αναπληρωτών έναντι των άγαμων αναπληρωτών με περισσότερα έτη προϋπηρεσίας.
    Η διάταξη στην οποία βασίζεται η εν λόγω κατάταξη (ΦΕΚ 465Β΄, του 2003, παρ. 3 του άρθρου 8 της αριθμ. 35557/09-04-2003 Υ.Α), σε συνδυασμό με τη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης, ωθεί τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, για λόγους συμφέροντος, σε αλλαγή της οικογενειακής τους κατάστασης εν μια νυκτί από «άγαμος» σε «έγγαμος». Συγχρόνως, όμως, στερεί από τους άγαμους αναπληρωτές με μεγαλύτερη προϋπηρεσία ή/και εντοπιότητα τη δυνατότητα να τοποθετηθούν σε σχολικές μονάδες της πρώτης τους προτίμησης, γεγονός που συνιστά δυσμενή διάκριση εναντίον τους.
    Παρακαλώ να μεριμνήσετε ώστε η συγκεκριμένη αδικία να αρθεί και οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών να γίνονται στο εξής με κριτήρια μοριοδότησης όμοια με αυτά των μονίμων (συνολική προσμέτρηση μονάδων συζύγου, παιδιών, εντοπιότητας, συνολικής υπηρεσίας κ.τ.λ).

  • 28 Απριλίου 2020, 15:28 | Μαμά

    Εντοπιότητα βάλτε . Υπάρχουν σαντορινιοι, Σφακιανοί, Μυκονιάτες εκπαιδευτικοι που θα πήγαινουν κάθε χρόνο, σταθερά χωρίς γκρίνια. Και τα παιδάκια θα έχουν επιτέλους σταθερό δάσκαλο και στεγαστικό πρόβλημα δεν θα υπάρχει. Πού αλλού υπάρχει αυτό το χαοτικό σύστημα?! Κάθε χρόνο τα ίδια χάλια.

  • 27 Απριλίου 2020, 23:32 | Ιωάννης Κυργιόπουλος

    Να λάβετε υπόψη τους αντικειμενικούς, ανθρώπινους παράγοντες, που μπορεί να οδηγήσουν έναν αναπληρωτή σε παραίτηση. Για παράδειγμα μια χρόνια ασθένεια, επιπλοκές σε μια εγκυμοσύνη, προβλήματα υγείας, μετάθεση συζύγου κ.λ.π.
    Να δίνονται όλα τα κενά σε μια πρώτη μεγάλη φάση και να τα κενά να καταγράφονται με ένα δίκαιο-αντικειμενικό σύστημα για να μην καταστρατηγείται ο αξιολογικός πίνακας.
    Να εξισωθούν τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων.
    Στα δυσπρόσιτα σχολεία και στις εσχατιές της χώρας που καλούνται να υπηρετήσουν εξασφαλίστε μια ανθρώπινη διαβίωση για τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ & ΕΒΠ αξιοποιώντας καταλύματα ή ξενοδοχειακές μονάδες σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
    Ένα Υπουργείο που σέβεται το προσωπικό τους και αναγνωρίζει την προσφορά του, το αποδεικνύει εμπράκτως και όχι με βαρύγδουπες δηλώσεις στα τηλεοπτικά κανάλια.
    Και επιτέλους κάντε μόνιμους διορισμούς σε ανθρώπους που επί έτη αναπληρώνουν τους εαυτούς τους.
    Δώστε θετικά κίνητρα και όχι τιμωρητικά.

  • 27 Απριλίου 2020, 22:19 | Πάνος Κατσούλας

    Η εργασία είναι δικαίωμα και μάλιστα ιερό δυστυχώς όμως όχι αυτονόητο αλλιώς δεν θα υπήρχε τόση ανεργία στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια. Το ίδιο ισχύει και στον κλάδο της εκπ/σης. Παρότι υπάρχουν πολλές ανάγκες, διορισμοί εκπ/κών έχουν να πραγματοποιηθούν μια 10ετία! Εξαγγέλθηκε ότι θα γίνονταν το φθινόπωρο του 2019 αλλά ακόμη αναμένονται! Άρα και φέτος πολλά κενά θα καλυφθούν με αναπληρωτές και όχι με διορισμό όπως πρέπει! Όμως το δικαίωμα στην εργασία δεν εμποδίζεται μόνον εξ αυτού του λόγου αλλά και με το πρόσφατο νσχ του υπ. παιδείας που προβλέπει 2ετή ή και 3ετή αποκλεισμό από τους πίνακες όσων αναπληρωτών εκπ/κών δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται. Και τι να προέβλεπε, θα πει κάποιος, όταν είχαν δηλώσει μια περιοχή και όταν προσλήφθηκαν αρνήθηκαν να πάνε; Την είχαν δηλώσει για να προσληφθούν με την έναρξη των μαθημάτων και όχι μετά από 1, 2, 3 ή και περισσότερους μήνες. Αν στο μεσοδιάστημα βρήκαν κάπου αλλού εργασία για βιοπορισμό γιατί θα πρέπει να τιμωρηθούν; Επίσης αν προσλήφθηκαν σε μία περιοχή την οποίαν επισκέφτηκαν και διαπίστωσαν ότι τα ενοίκια και η εν γένει διαμονή πλησιάζει αυτή του Μονακό(!) και δεν μπορούν ν’ αντεπεξέλθουν οικονομικά για αυτό παραιτήθηκαν, γιατί πρέπει να τιμωρηθούν; Και τι πρέπει να γίνει; Να νομοθετηθούν κίνητρα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης της διαβίωσης όσων αναπληρωτών υπηρετούν εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους και όχι τιμωρίες!

  • 27 Απριλίου 2020, 19:59 | Βαρβάρα

    Για ακόμα μια φορά οι αναπληρωτές τιμωρούνται, αντί να αναγνωρίζεται το έργο τους και να τους δίνονται θετικά κίνητρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία, νομίζω, ότι έχουν στηρίξει τη δημόσια εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της εδώ και τόσα χρόνια (ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης, καθώς χωρίς αυτούς δεν θα λειτουργούσε κανένα σχολείο). Οι αναπληρωτές καλύπτουν πραγματικά κενά και όχι πλασματικά. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί παραιτούνται; Νομίζετε ότι είναι απλώς ανεύθυνοι; Όχι, οι συνθήκες της αναπλήρωσης τους αναγκάζουν σε παραίτηση. Πιο συγκεκριμένα, η αλλαγή τόπου διαμονής κάθε χρόνο (άκρως στρεσογόνα διαδικασία), οι οικονομικές δυσκολίες (ο μισθός δεν φθάνει για να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης, το ενοίκιο, τα προσωπικά και οικογενειακά έξοδα) καθώς και η αδυναμία εύρεσης στέγης στον τόπο προσωρινού διορισμού τους (δεν υπάρχουν διαθέσιμα σπίτια, πολλά από αυτά είναι ακατάλληλα ή ενοικιάζονται σε εξωφρενικά ποσά, όπως για παράδειγμα στις Κυκλάδες). Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι οι αναπληρωτές είναι άνθρωποι και ότι μπορεί να προκύψουν απρόοπτα προβλήματα (σοβαρά προβλήματα υγείας ή οικογενειακά), τα οποία να μην μπορούσαν να έχουν προβλέψει όταν δήλωναν περιοχές. Μήπως θα πρέπει να γίνονται νωρίτερα οι ειδικές προσκλήσεις (όπου αναφέρονται συγκεκριμένα σχολεία και όχι γενικά νομοί) και να δίνεται η ευκαιρία στους αναπληρωτές να μπορούν να αλλάξουν τις επιλογές τους σχεδόν σε κάθε φάση πρόσληψης; Μήπως θα πρέπει να γίνονται λιγότερες φάσεις προσλήψεων και να υπάρχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για το πότε θα γίνουν και πόσοι σε αριθμό αναπληρωτές θα προσληφθούν; Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι οι αναπληρωτές δεν δικαιούνται τις ίδιες άδειες με τους μόνιμους και συχνά οδηγούνται σε παραίτηση, επειδή εξαντλούν τις διαθέσιμες άδειες τους. Γιατί πρέπει να τιμωρηθεί μια έγκυος αναπληρώτρια επειδή προέκυψαν προβλήματα στην κύησή της και συνεπώς αναγκάστηκε σε παραίτηση; Μήπως θα πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις στη συγκεκριμένη ποινή σε παρόμοιες περιπτώσεις; Τέλος, νομίζω ότι κάθε εργαζόμενος πρέπει να έχει το δικαίωμα να παραιτηθεί, διαφορετικά δεν είναι εργαζόμενος αλλά σκλάβος. Ας λύσετε πρώτα το θέμα της στέγασης των αναπληρωτών, ας βελτιώσετε τον τρόπο δήλωσης περιοχών και προσλήψεων, ας τους δώσετε ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους στις άδειες και τότε δεν θα παραιτούνται! Τέλος, ως Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η τιμωρία αποτελεί αναχρονιστική και μη αποδοτική μέθοδο, ενώ η παροχή κινήτρων και θετικών ενισχυτών είναι σαφώς αποτελεσματικότερη.

  • 27 Απριλίου 2020, 17:14 | ELENA

    Γιατί να μας ρίξετε στην ανεργία δύο χρόνια επειδή ίσως τύχει κάτι προσωπικό ή για λόγους υγείας ή ακόμη και για οικονομικούς λόγους παραιτηθούμε ή δεν παρουσιαστούμε;;; Είναι αρκετή η τρέχουσα σχολική χρονιά!!! Αν προνοήσει το κράτος για στέγη στους αναπληρωτές και οικονομικές διευκολύνσεις στις μετακινήσεις όλοι θα πήγαιναν αναπληρωτές. Γιατί δε λαμβάνετε υπόψη την εντοπιότητα των αναπληρωτών και γενικά να αλλάξει το σύστημα αυτό . Για να είσαι αναπληρωτής χρειάζεσαι χρήματα πριν καν πληρωθείς και αν δεν έχεις χορηγό είναι αδύνατον να δεχτείς. Το ταμείο ανεργίας αργεί και είναι ελάχιστα μπροστά στα πάγια έξοδα και στις μεταφορικές των μετακομίσεων.
    Για χιλιοστή φορά το υπουργείο είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!!!
    Αντί να μας στηρίζετε , εσείς μας τιμωρείτε!!!
    ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΟΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!!!!

  • 27 Απριλίου 2020, 15:38 | Βασιλική

    ΌΧΙ στο διετή αποκλεισμό αναπληρωτών. Στον καθένα μας μπορεί να τύχει κάτι που θα τον υποχρεώσει να παραιτηθεί. Ας γίνεται άμεσα η αντικατάσταση σε περίπτωση παραίτησης ή μη ανάληψης.

  • 27 Απριλίου 2020, 12:29 | Μαρία

    Εντοπιότητα και τέλος. Τα παιδιά στα Σφακιά και στο Καστελόριζο δεν είναι πειραματόζωα κάθε χρόνο έρχεται ωκαι ένας άλλος .

  • 27 Απριλίου 2020, 10:28 | ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

    Μακράν η πιο άδικη ρύθμιση ο αποκλεισμός όσων αναπληρωτών δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται !!!Αντί να δείξει έμπρακτα το Υπουργείο τη στήριξή του στους ανθρώπους που, υπό καθεστώς ανελαστικών σχέσεων εργασίας, κρατούν τόσα χρόνια όρθιο το δημόσιο σχολείο, τους απειλεί. Αντί να νομοθετούνται κίνητρα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης της διαβίωσης όσων αναπληρωτών υπηρετούν εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους, νομοθετούνται τιμωρίες.Κάπου να σκεφτόμαστε και τους αστάθμητους παράγοντες που υπεισέρχονται στη διαδικασία ( αρρώστιες , μη εύρεσης κατοικίας …όπως για παράδειγμα στη Σαντορίνη και στη Μύκονο) για τους αναπληρωτές !!! Μη νομοθετείτε χωρίς να τα λαμβάνετε όλα υπόψιν !!! Το Υ Υπουργείο Παιδείας και οι εκάστοτε υπουργοί του είναι εκεί για να διευκολύνουν τις ζωές των αναπληρωτών σε αυτό το καθεστώς αβεβαιότητας που ζούμε και όχι για να την κωλύουν !!

    Σας ευχαριστώ πολύ !!! Μια αναπληρώτρια δασκάλα των Κυκλάδων …

  • 26 Απριλίου 2020, 22:50 | Αρφανη Δαμασκηνη

    Διαφωνω με το διετη αποκλεισμο. Ειναι αδικος ο αποκλεισμος και για την επομενη χρονια. Ο ανθρωπινος παραγοντας εχει παραμεριστει εντελως. Υπαρχουν σοβαροι λογοι που καποιος αναπληρωτης μπορει να θελει να εργαστει αλλα να μην μπορει. Οι αναπληρωτες ειναι ανθρωποι οπωα και οι μονιμοι.. οταν ενας μονιμος βγαινει  σε αδεια για λογους υγειας ή για οικογενειακους λογους την επομενη χρονια επιστρεφει κανονικα στο ποστο του. Οι αναπληρωτες στηριζουν χρονια την εκπαιδευση και πρεπει καποια στιγμη να αποκτησουν ισα δικαιωματα με τους μονιμους. Δηλαδη αν ενας εκπαιδευτικος αρρωστησει απο καρκινο, χρειαστει να κανει καποια επεμβαση και πρεπει να παραιτηθει φταιει αυτος;; Αν οταν εκανε τη δηλωση ειχε την οικονομικη δυνατοτητα να φυγει απ το τοπο του και το Σεπτεβρη τα δεδομενα της ζωης του δεν του το επιτρεπουν φταιει αυτος;;; αν πεθανει το παιδι του και δεν εχει τη δυναμη να συνεχισει φταιει αυτος;;; Ο διετης αποκλεισμος ειναι τιμωρια και ερχεται σε αντιφαση με το καλυτερο και δημοκρατικο σχολειο που θελετε να φτιαξετε. Οι συνθηκες τις ζωης αλλαζουν συνεχως, μην συμπεριφερεστε λες και η ζωη ειναι κατι στατικο.

  • 26 Απριλίου 2020, 17:57 | Ιωάννα Μπιμπίκου

    Αντί να δοθούν θετικά κίνητρα στους αναπληρωτές για να τρέξουν να αναπληρώσουν κενά (π.χ. χορήγηση στέγης και κάλυψη μεταφορικών), επιδιώκεται η τιμωρία τους;;; Οπωσδήποτε ένας άνθρωπος που προσλαμβάνεται π.χ. στη Σαντορίνη στη μέση της χρονιάς και βρίσκει σπίτι με 600€ ενώ ο μισθός του είναι μερικά ευρώ παραπάνω, αξίζει μια τιμωρία αν δεν αναλάβει τη θέση!!! Δεν αρκεί ως τιμωρία ότι θα χάσει μισθό και προϋπηρεσία συν το συνεχές άγχος και την ανασφάλειά του για το εργασιακό του πρόβλημα. Για να μην αναφερθώ σε όσους έχουν οικογένειες!
    Υιοθετήστε την πολύ εύκολη τακτική των επιλαχόντων και θα δείτε για πότε καλύπτονται τα κενά που διακαώς θέλετε να καλυφθούν. Κυρίως όμως ΔΙΟΡΙΣΤΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ εκπαιδευτικούς, κα Κεραμέως, και σταματήστε να μας τιμωρείτε και να μας κοροϊδεύετε!!!

  • 26 Απριλίου 2020, 17:16 | Λεοναρδος

    Μια αριστη λυση για χιλιαδες αναπληρωτες που μενουν χωρις δουλεια.Οπως δηλωνουμε περιοχες προτιμησης να δηλωνουμε και χωρες προτιμησης, οσοι το επιθυμουν.
    Επισης ετσι θα επανδρωθουν και οι σχολικες μοναδες του εξωτερικου με εκπαιδευτικους και θα μπορουν να λειτουργουν κανονικα απο την αρχη καθε σχολικης χρονιας.

  • 26 Απριλίου 2020, 16:50 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΑΛΗΣ

    Το να αποκλείεται ένας αναπληρωτής για την ίδια χρονιά..αν κάποιος παραιτηθει ή δεν δέχεται τη θέση το καταλαβαίνω .αλλά να τιμωρηθεί και την επόμενη..είναι άδικο πέρα για πέρα για μια δύσκολη επιλογή που μπορεί να είχε κάνει.

    Ποιος πρότεινε μια χρονιά ακόμα τιμωρία;

  • 26 Απριλίου 2020, 16:40 | Λεωνιδας

    ΟΧΙ στον διετη αποκλεισμο.
    ΝΑΙ στις προσληψεις αναπλωρωτων ΤΩΡΑ!!!
    Εαν σας απασχολει η καλυψη των εκπαιδευτιων κενων απο την αρχη του σχολικου ετους οπως λετε, γιατι δεν κανετε προσληψεις αναπληρωτων με πενταετης συμβασης πχ.Ετσι και ο αναπληρωτης ξερει οτι καθε χρονο θα δουλεψει ολο το σχολικο ετος χωρις να ζει με το αγχος της αβεβαιωτητας εαν θα δουλεψει και τα σχολεια θα ειναι επανδρομενα με εκπαιδευτικο προσωπικο απο την αρχη του σχολικου ετους.

  • 26 Απριλίου 2020, 16:36 | Εμμ

    Βάλτε εντοπιότητα για την επαρχία. Αν υπάρχει μαθηματικός στις Οινούσσες να πηγαίνει αναπληρωτής αυτός κάθε χρόνο, να υπάρχει μαθητικό κλίμα και κοινότητα.

  • 26 Απριλίου 2020, 14:06 | Χριστίνα Τ.

    Είμαι 47 ετών αναπληρώτρια ακόμη…..με τρία παιδιά! Το 2017-19 λόγω της μετάθεσης του άντρα μου (στρατιωτικός) πήγαμε Κυκλάδες. Μέναμε Σύρο. Ζήτησα Δ’ Κυκλάδων και με πήρανε ευτυχώς…με τοποθέτησαν όμως Μύκονο. Εδώ αρχίζει το δυστυχώς….δεν μπορούσα να ανοίξω και τρίτο σπίτι στη Μύκονο, όπου και οι στάνες νοικιάζονταν για τουλάχιστον 700 ευρώ μέχρι τον Απρίλιο και μετά άντε βρες αλλού γιατί τα ήθελαν για τουριστικούς λόγους. Το ίδιο και την επόμενη χρονιά…Πάρο. Που να πας με τρία παιδιά μόνη σου, με το σύζυγο αλλού. Πάλι αρνήθηκα, ζήτησα γονυπετής να με κρατήσουν Σύρο, ήθελα και έπρεπε να δουλέψω, οικονομικοί λόγοι βλέπετε. Αρνητισμός και θα έλεγα ρατσισμός για εμάς τους αναπληρωτές. Η αντιμετώπιση ήταν έχουμε και τους δικούς μας να βολέψουμε, ή πας ή φεύγεις. Εμείς οι οικογένειες στρατιωτικών, που έχουμε την Ελλάδα για σπίτι μας, καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε δύσκολες συνθήκες για την οικογένεια. Πρέπει και η πολιτεία κάπως να μας συμπαρίσταται. Καμία συμπαράσταση, καμία βοήθεια μέχρι τώρα. Είναι άδικος ο αποκλεισμός έστω και για μία μέρα. Πρέπει να δείτε τα προβλήματα συνολικά.

  • 26 Απριλίου 2020, 13:50 | Ε

    Ούτε ποινη ούτε τίποτα. Πάλι τα ίδια θα γίνονται. Στα χωριά και τα νησιά αλλάζουν τρεις παράλληλες τα αυτιστικά παιδιά γιατί όλες οι εγκυμονούσες στρατηγικά βάζουν όλη την Ελλάδα κ μετά εξαφανίζονται. Εντοπιότητα στους αναπληρωτές και αμεταθετο στους μόνιμους. Σταματήστε ωνα φέρεστε έτσι στα παιδιά της επαρχίας. Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου μπαίνει η βολή του εκπαιδευτικού πάνω από του παιδιού ? Μπορεί ο άλλος να πάρει μόνιμη θέση στα βουνά κ μετά να είναι με απόσπαση δέκα χρόνια στο Λονδίνο ? Αλλάζει πουθενά αλλού το αυτιστικό παιδί δύο τρεις παράλληλες? Ντροπή σας κ σε εσάς κ στους προηγούμενους.

  • 26 Απριλίου 2020, 08:38 | απογοητευμένος εκπαιδευτικός

    Απαράδεκτο το τιμωρητικό μέτρο ! Όποιος παραιτείται γιατί ΑΥΤΟΜΑΤΑ δεν ορίζεται ο επόμενος , αλλά περιμένει το σχολείο άλλη φάση, αφού δεν είναι θέμα ατόμων αλλά θέσης ; Γιατί δεν κάνει το υπουργείο αυτό το απλό και αποτελεσματικό;;; Χάνει ο άνθρωπος την προϋπηρεσία και τα λεφτά, δίκαιο. Ακατανόητη στάση του υπουργείου. Επίσης , να δουν και για τους μονίμους της παράλογες χωρίς σχετική διάταξη και νομικό έρεισμα σχετικές ρήτρες (πχ αποσπάσεις στη ΓΓ διά βίου, όπου υπάρχει πίνακας κατάταξης και μετά την παραίτηση / ανάκληση που μπορεί να ισχύει για έκτακτους λόγους υπάρχει άμεση αντικατάσταση). Δεν είναι δυνατόν σε ΑΠΛΑ πράγματα , όπου υπάρχει αντικατάσταση και σειρά κατάταξης και επιλογών. Θα τρελαθούμε τελείως. Κάνετε τα απλά και λογικά σε κάποιο σημείο. Ειδικά αυτή τη δύσκολη συγκυρία αλλά και γενικότερα. Με σαφή τρόπο και αποτελεσματικό ας κινηθούμε.
    Κάτι άλλο που θα έπρεπε να ρυθμιστεί είναι το εξής : αρέσει δεν αρέσει η αναπλήρωση είναι ό,τι λέει η λέξη ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ. Δεν είναι δυνατόν αναπληρώτριες να πηγαίνουν και λόγω εγκυμοσύνης κλπ να μην αναπληρώνουν. Και αυτό είναι πρόβλημα, αλλά πρέπει να προστατευτεί και η υπάλληλος και η μητρότητα. Άμεσα (με τα κατάλληλα έγγραφα) να καταχωρίζεται όλη η προϋπηρεσία (δεν χάνει τη σειρά της συνεπώς) αλλά πηγαίνει ο επόμενος (που καλύπτει τη θέση και με τα χρήματά του και την υπηρεσία του).

  • 25 Απριλίου 2020, 12:08 | Ιωάννης Κυργιόπουλος

    Η τιμωρητική διάταξη της ποινής 2 ετών για τους αναπληρωτές, να αποσυρθεί. Τιμωρούμε ανθρώπους που εργάζονται με αφοσίωση (πολλοί και άνω των 15 ετών)και συχνά η πρόσληψή τους γίνεται στα μέσα ή στα τέλη της σχολικής χρονιάς. Να παραμείνει η ποινή αποκλεισμού σε ένα έτος, για όσους αναπληρωτές παραιτούνται ή δεν αποδέχονται την τοποθέτησή τους.

  • 25 Απριλίου 2020, 10:44 | Χαραλαμπος

    Είμαι αναπληρωτής στην Πάρο. Θέλω να ξαναδουλέψω στην Πάρο. Δηλώνω Δ Κυκλάδων και με παίρνουν για παράδειγμα στη Μύκονο. Είμαι 40 ετών. Τα παιδιά μου κυρία υπουργέ πάνε σχολείο στην Πάρο. Η γυναίκα μου επίσης δουλεύει στην Πάρο. Τι θα πρέπει να κάνω αν δεν με πάρουν στην Πάρο αλλά σε ένα άλλο νησί; Θα τους αφήσω όλους και θα πάω;;;Ξέρετε δεν είναι όλη η Ελλάδα Αθήνα κα υπουργέ. Θέλετε να το κάνετε αυτό και να τιμωρείτε τους κακούς αναπληρωτές που δεν θα αφήνουν τη ζωή τους και την οικογένεια τους τον Μάρτιο για παράδειγμα για να πάνε όπου εσείς θέλετε; ΟΧΙ. Λάθος μέτρο. Πίσω ολοταχώς κα υπουργέ. Μην κουνάτε το δάχτυλο. Διορίστε κόσμο για να λύσετε το πρόβλημά σας. Μην κρύβεστε κα υπουργέ.

  • 24 Απριλίου 2020, 20:00 | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    Σχετικά με την αναγνώριση στο σύστημα των σεμιναρίων, είναι τεράστια αδικία να μην αναγνωρίζει το πρόγραμμα της ΑΣΠΑΙΤΕ ΕΠΠΑΙΚ διότι το σύστημα το αναγνωρίζει σαν 6 μήνες και 19 ημέρες. Το πρόγραμμα αυτό με υποχρεωτικές παρακολουθήσεις, γραπτές εξετάσεις, υποχρεωτική πρακτική σε δημόσια σχολεία και διπλωματική εργασία δεν το δέχεται το σύστημα διότι λείπουν 11 ημέρες, και να αναγνωρίζει εξ αποστάσεως σεμινάρια αμφιβόλου ποιότητας. Το υπουργείο θα πρέπει να το συμπεριλάβει στα επιμορφωτικά σεμινάρια.

    ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
    Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.
    Άρθρο 1
    Ακαδημαϊκό και Διδακτικό Έτος
    1. Το ακαδημαϊκό έτος στην ΑΣΠΑΙΤΕ αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και λήγει την
    31η Αυγούστου του επόμενου έτους.
    2. Το διδακτικό έτος για τους σπουδαστές ΕΠΠΑΙΚ περιλαμβάνει δύο (2) αυτοτελείς
    διδακτικές περιόδους: Το πρώτο (Α΄) εξάμηνο και το δεύτερο (Β΄) εξάμηνο.
    3. Τα μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων, κάθε διδακτικού εξαμήνου,
    διαρκούν δεκατρείς (13) εβδομάδες εκ των οποίων έντεκα (11) εβδομάδες διδασκαλίας
    θεωρητικών μαθημάτων και Πρακτικών Ασκήσεων Διδασκαλίας και δύο (2) εβδομάδες
    εξεταστικής περιόδου.
    4. Για να κατοχυρωθεί το εξάμηνο θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί διδασκαλία
    τουλάχιστον οκτώ (8) εβδομάδων.
    Άρθρο 2
    Εισαγωγή – Εγγραφή- Ανανέωση Εγγραφής- Μετεγγραφή
    1. Ως σπουδαστές/τριες του ΕΠΠΑΙΚ δύνανται να εγγραφούν όσοι/όσες επιλέγονται
    σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του Προγράμματος ανά έτος.
    2. Η εγγραφή είναι υποχρεωτική, πραγματοποιείται για κάθε εξάμηνο ξεχωριστά για όλους
    τους σπουδαστές και γίνεται στη Γραμματεία του Προγράμματος μέσα στα χρονικά όρια
    που ορίζονται από την προκήρυξη του Προγράμματος ανά έτος.
    3. Για σπουδαστές/τριες οι οποίοι παρακολούθησαν ελλιπώς ορισμένα μαθήματα ή
    απέτυχαν στις αντίστοιχες εξετάσεις απαιτείται ανανέωση εγγραφής στο αντίστοιχο
    εξάμηνο. Η προθεσμία ανανέωσης της εγγραφής ορίζεται από τη Διοικούσα Επιτροπή.
    4. Μετεγγραφή σπουδαστών από ΕΠΠΑΙΚ μιας πόλης σε ΕΠΠΑΙΚ άλλης πόλης δεν
    επιτρέπεται. Εξαίρεση προβλέπεται στην περίπτωση διορισμού ως μόνιμου ή
    αναπληρωτή εκπαιδευτικού, που προέκυψε μετά την υποβολή της αρχικής αίτησης, ή
    άλλης ειδικής περίπτωσης, η οποία θα αξιολογείται από τη Διοικούσα Επιτροπή.
    Άρθρο 3
    Μαθήματα – Πρόγραμμα
    1. Το αργότερο μία (1) εβδομάδα πριν από την έναρξη των μαθημάτων κάθε διδακτικού
    εξαμήνου συντάσσεται και ανακοινώνεται με ευθύνη του/της Επιστημονικού/ης
    Υπευθύνου του Προγράμματος σε συνεργασία με το/τη Διευθυντή/τρια των
    Προγραμμάτων των πόλεων ΑΣΠΑΙΤΕ, το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων,
    το οποίο περιέχει: α) το πρόγραμμα μαθημάτων, β) τους διδάσκοντες που θα διδάξουν
    κάθε μάθημα, γ) την ημέρα, την ώρα και την αίθουσα ή το χώρο που θα πραγματοποιηθεί
    κάθε μάθημα ή εκπαιδευτική δραστηριότητα.
    3
    2. Η ανάθεση διδασκαλίας μαθημάτων σε μόνιμους ή επιστημονικούς συνεργάτες γίνεται με
    απόφαση της Δ.Ε. μετά από εισήγηση του/της Επιστημονικού/ης Υπευθύνου του
    Προγράμματος σε συνεργασία με το/τη Διευθυντή/τρια των Προγραμμάτων των πόλεων
    ΑΣΠΑΙΤΕ.
    3. Η κατανομή των σπουδαστών/τριών σε τμήματα γίνεται από το/τη Διευθυντή/τρια των
    Προγραμμάτων των πόλεων ΑΣΠΑΙΤΕ υπό την εποπτεία του/της Επιστημονικού/ής
    Υπευθύνου/ης του Προγράμματος.
    4. Ο αριθμός των σπουδαστών ανά τμήμα για τα θεωρητικά μαθήματα δεν μπορεί να
    υπερβαίνει τους εξήντα (60).
    5. Ο αριθμός των σπουδαστών ανά ομάδα για τις Πρακτικές Ασκήσεις Διδασκαλίας ορίζεται
    στους πέντε (5) και δε μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6).
    6. Οι Διευθυντές των πόλεων ΑΣΠΑΙΤΕ μπορούν, βάσει των οργανωτικών δυνατοτήτων, να
    ορίσουν μεγαλύτερο αριθμό, από τα οριζόμενα στην παράγραφο 5, σπουδαστών/τριών
    για τις Πρακτικές Ασκήσεις Διδασκαλίας, αλλά σε καμία περίπτωση ο αριθμός των
    σπουδαστών/τριών δεν μπορεί να υπερβαίνει τους οχτώ (8).
    7. Ο αριθμός των σπουδαστών ανά τμήμα για τα εργαστήρια δε θα υπερβαίνει τους τριάντα
    (30).
    Άρθρο 4
    Μεθοδολογία διδασκαλίας
    1. Οι διδάσκοντες/ουσες παραλαμβάνουν από τον/την Επιστημονικό/ή Υπεύθυνο/η του
    Προγράμματος το περίγραμμα του γνωστικού αντικειμένου, για το οποίο έχουν επιλεγεί
    να διδάξουν, και υποχρεούνται να το λάβουν υπόψη τους κατά το σχεδιασμό υλοποίησης
    των διδασκαλιών τους.
    2. Η εκπαιδευτική και διδακτική διαδικασία κάθε μαθήματος περιλαμβάνει αυτόνομα ή σε
    συνδυασμό μεθόδους διδασκαλίας και εκπαιδευτικές τεχνικές, που συμβάλλουν στην
    ενεργητική συμμετοχή των σπουδαστών/τριών στη μαθησιακή διαδικασία, προάγουν την
    αλληλεπίδραση μεταξύ διδάσκοντα/ουσας και διδασκομένων και συντελούν στην
    αυθεντική μάθηση. Στη διδασκαλία, τόσο των θεωρητικών όσο και των εργαστηριακών
    μαθημάτων, αξιοποιείται η μεθοδολογία της εκπαίδευσης ενηλίκων.
    Άρθρο 5
    Εκπαιδευτικές δραστηριότητες, επισκέψεις και εκδρομές
    1. Για την αποτελεσματικότερη εμπέδωση των θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων των
    σπουδαστών δύνανται να οργανώνονται, με έγκριση του/της Επιστημονικού/ης
    Υπευθύνου του Προγράμματος σε συνεργασία με το/τη Διευθυντή/τρια των
    Προγραμμάτων των πόλεων ΑΣΠΑΙΤΕ, εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκδρομές μικρής
    χρονικής διάρκειας (όχι περισσότερες από τρεις (3) εργάσιμες ημέρες το εξάμηνο).
    4
    2. Με εισήγηση διδάσκοντα/ουσας και απόφαση του/της Διευθυντή/τριας των
    Προγραμμάτων των πόλεων ΑΣΠΑΙΤΕ, μπορεί να οργανώνονται ή/και να
    παρακολουθούνται, εντός ή/και εκτός της Σχολής, μορφωτικές εκδηλώσεις, ημερίδες ή
    διαλέξεις από τους καθηγητές της Σχολής ή άλλους επιστήμονες που προσκαλούνται
    ειδικά.
    3. Η παρακολούθηση των εκδηλώσεων της παραγράφου 2, του παρόντος άρθρου, που
    γίνονται μέσα στο κανονικό πρόγραμμα των μαθημάτων, είναι υποχρεωτική για τους
    σπουδαστές/τριες. Όσοι/σες απουσιάζουν από τις εκδηλώσεις αυτές χρεώνονται με
    απουσίες στα μαθήματα που ήσαν προγραμματισμένα τις ώρες που πραγματοποιήθηκε η
    κάθε εκδήλωση.
    Άρθρο 6
    Βιβλία & Εκπαιδευτικό Υλικό
    1. Το εκπαιδευτικό υλικό που υποστηρίζει τη διδακτική διαδικασία καταρτίζεται και
    προτείνεται στους/στις σπουδαστές/τριες από τους/τις διδάσκοντες/ουσες.
    2. Η προμήθεια ειδικού εκπαιδευτικού υλικού (π.χ. συγγράμματα ή/και λογισμικά πακέταπρογράμματα) γίνεται με απόφαση της Δ.Ε. και ανήκει στη Σχολή.
    Άρθρο 7
    Φοίτηση – Παρακολούθηση – Διαγραφή
    1. Η φοίτηση στο ΕΠΠΑΙΚ είναι υποχρεωτική, και πρέπει να είναι σε κάθε μάθημα
    «επαρκής».
    2. Ως επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση σε ένα μάθημα αν ο/η σπουδαστής/τρια
    παρακολούθησε τουλάχιστον τα 2/3 των προγραμματισμένων ωρών που
    πραγματοποιήθηκαν. Σε αντίθετη περίπτωση η φοίτηση χαρακτηρίζεται ως ανεπαρκής.
    3. Σπουδαστής/στρια με ανεπαρκή φοίτηση σε ένα μάθημα δε δικαιούται να συμμετάσχει
    στην τελική γραπτή εξέταση του συγκεκριμένου μαθήματος.
    4. Οι απουσίες για όλους τους σπουδαστές υπολογίζονται από την ημερομηνία εγγραφής
    τους.
    5. Σε ειδικές περιπτώσεις είναι δυνατόν ορισμένες απουσίες να θεωρηθούν
    δικαιολογημένες, μετά από αίτημα του/της σπουδαστή/τριας, εισήγησης του/της
    Επιστημονικού/ης Υπευθύνου του Προγράμματος και απόφασης της Δ.Ε.
    6. Οι διδάσκοντες/ουσες οφείλουν, σε τακτά διαστήματα να ενημερώνουν τους/τις
    σπουδαστές/τριες για τον αριθμό των απουσιών τους.
    7. Στο τέλος κάθε εξαμήνου οι διδάσκοντες/ουσες δηλώνουν στη Γραμματεία ΕΠΠΑΙΚ, σε
    κατάλληλο έντυπο, τα ονόματα των σπουδαστών/τριών που δε δικαιούνται να
    προσέλθουν στις εξετάσεις λόγω ανεπαρκούς φοίτησης.
    5
    8. Η Γραμματεία ΕΠΠΑΙΚ, πριν από την ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων, ανακοινώνει τα
    ονόματα των σπουδαστών/τριών που αποκλείονται της τελικής γραπτής εξέτασης σε ένα
    ή περισσότερα μαθήματα λόγω ανεπαρκούς φοίτησης.
    9. Σπουδαστής/τρια που είχε ανεπαρκή φοίτηση σε ένα ή περισσότερα μαθήματα
    υποχρεούται να τα ξαναπαρακολουθήσει και να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του μέσα
    στα χρονικά όρια που ορίζονται στην παράγραφο 10 του παρόντος άρθρου.
    10.Οι σπουδαστές/τριες οφείλουν να έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στο ΕΠΠΑΙΚ εντός
    τεσσάρων εξαμήνων (δύο ακαδημαϊκά έτη), από την αρχική τους εγγραφή. Σε αντίθετη
    περίπτωση διαγράφονται αυτοδίκαια από τα μητρώα του Προγράμματος. Η σχετική πράξη
    διαγραφής γίνεται από τη Διοικούσα Επιτροπή και ανακοινώνεται στον/την
    σπουδαστή/τρια.
    11.Στην περίπτωση που σπουδαστής/τρια διαγραφεί, και στη συνέχεια μέσω της διαδικασίας
    επιλογής εισαχθεί εκ νέου στο Πρόγραμμα εντός τριετίας από την ημερομηνία διαγραφής,
    έχει το δικαίωμα, με αίτησή του, να κατοχυρώσει τα μαθήματα στα οποία έχει εξεταστεί
    επιτυχώς ή τις υποχρεώσεις τις οποίες έχει ήδη επιτυχώς ολοκληρώσει, με την
    προϋπόθεση ότι αυτές δεν θα έχουν εν τω μεταξύ διαφοροποιηθεί.
    Άρθρο 8
    Αξιολόγηση των Σπουδαστών/ στριών
    1. Οι σπουδαστές του ΕΠΠΑΙΚ, προκειμένου η φοίτησή τους να πιστοποιηθεί, ώστε να τους
    απονεμηθεί το προβλεπόμενο Πιστοποιητικό, αξιολογούνται: α) στο κάθε μάθημα του
    Προγράμματος Σπουδών, β) στις Πρακτικές Ασκήσεις Διδασκαλίας και γ) στην πτυχιακή
    τους εργασία.
    2. Υπολογισμός τελικού βαθμού Πτυχίου: Το άθροισμα των βαθμών όλων των εξαμηνιαίων
    μαθημάτων διαιρούμενο δια του αριθμού των μαθημάτων, δίνει το Συντελεστή Χ. Ο
    βαθμός της πτυχιακής εργασίας δίδει το Συντελεστή Ψ. Ο Βαθμός Πτυχίου του κάθε
    σπουδαστή προκύπτει από τον τύπο: Βαθμός Πτυχίου = Χ.(80%) + Ψ.(20%). Ο Βαθμός
    Πτυχίου στρογγυλοποιείται σε δεκαδικό αριθμό με ένα δεκαδικό ψηφίο.
    2. Προϋπόθεση, προκειμένου να χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής
    Επάρκειας στο σπουδαστή, είναι να έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του που
    απορρέουν από το Πρόγραμμα Σπουδών και να έχει επιτύχει σε όλα τα μαθήματα βαθμό
    τουλάχιστον πέντε (5.0).
    Άρθρο 9
    Αξιολόγηση Θεωρητικών Μαθημάτων
    1. Ο βαθμός κάθε εξαμηνιαίου μαθήματος εκφράζεται στην κλίμακα μηδέν (0,0) έως και
    δέκα (10,0).
    2. Ως βάση προαγωγής για κάθε μάθημα ορίζεται ο βαθμός πέντε (5.0).
    6
    3. Ο βαθμός μαθήματος εξάγεται με συνεκτίμηση του βαθμού προόδου, κατά 50% (σε
    πεντάβαθμη κλίμακα 0-5), και του βαθμού της γραπτής τελικής εξέτασης, κατά 50% (σε
    πεντάβαθμη κλίμακα 0-5), με την προϋπόθεση ο βαθμός της τελικής εξέτασης να είναι ίσος
    ή μεγαλύτερος του δύο (2,0). Ο βαθμός του μαθήματος είναι το άθροισμα του βαθμού
    προόδου και του βαθμού της τελικής εξέτασης.
    4. Η συμμετοχή του σπουδαστή στις τελικές εξετάσεις είναι υποχρεωτική.
    5. Τα κριτήρια υπολογισμού του βαθμού προόδου σε κάθε μάθημα καθορίζονται από το/τη
    διδάσκοντα/ουσα και ανακοινώνονται στους/στις σπουδαστές/τριες κατά την έναρξη των
    μαθημάτων.
    6. Ο βαθμός προόδου εξάγεται ή από ενδιάμεση γραπτή εξέταση ή από άλλες διαδικασίες
    αξιολόγησης. Ο βαθμός προόδου κατατίθεται στη Γραμματεία του Προγράμματος, από τον
    καθηγητή του μαθήματος, τρεις (3) εργάσιμες ημέρες τουλάχιστον πριν από την έναρξη
    των γραπτών εξετάσεων του εξαμήνου. Η έγκαιρη κατάθεση της βαθμολογίας αποτελεί
    ευθύνη των διδασκόντων.
    7. Οι τελικές γραπτές εξετάσεις κάθε εξαμήνου πραγματοποιούνται τις δύο εβδομάδες που
    ακολουθούν από τη λήξη των μαθημάτων του εξαμήνου (12η
    και 13η
    εβδομάδα του
    εξαμήνου).
    8. Οι σπουδαστές έχουν δικαίωμα να κάνουν χρήση δύο εξεταστικών περιόδων ανά εξάμηνο,
    οι οποίες ορίζονται ως εξής: α) για τα μαθήματα που διδάσκονται κατά το Α’ εξάμηνο: η
    πρώτη εξεταστική περίοδος, κατά τις δύο εβδομάδες που ακολουθούν μετά τη λήξη των
    μαθημάτων του εξαμήνου, β) για τα μαθήματα που διδάσκονται κατά το Β’ εξάμηνο: η
    πρώτη εξεταστική περίοδος, κατά τις δύο εβδομάδες που ακολουθούν μετά τη λήξη των
    μαθημάτων του εξαμήνου. Οι επαναληπτικές εξετάσεις, για τους/τις σπουδαστές/τριες
    που αποδεδειγμένα δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στις παραπάνω οριζόμενες
    περιόδους εξετάσεων, ορίζεται η πρώτη εβδομάδα μετά τη λήξη της κάθε εξεταστικής
    περιόδου. Οι επαναληπτικές εξετάσεις, για τους/τις σπουδαστές/τριες οι οποίοι/ες
    απορρίφθηκαν σε ένα ή/και περισσότερα μαθήματα, ορίζεται ο μήνας Σεπτέμβριος, πριν
    την έναρξη του Προγράμματος, του επόμενου ακαδημαϊκού έτους. Για τη συμμετοχή στις
    επαναληπτικές εξετάσεις απαιτείται αίτηση στη Γραμματεία του ΕΠΠΑΙΚ.
    9. Τα κριτήρια και ο τρόπος υπολογισμού του τελικού βαθμού στα εργαστηριακά μαθήματα
    καθορίζονται από το διδάσκοντα/ουσα και ανακοινώνονται στους/στις σπουδαστές/τριες
    κατά την έναρξη των μαθημάτων. Δεν είναι απαραίτητη η γραπτή τελική εξέταση για τα
    εργαστηριακά μαθήματα.
    10.Ο βαθμός της τελικής εξέτασης εκάστου μαθήματος κατατίθεται από το διδάσκοντα μαζί
    με τα γραπτά δοκίμια των σπουδαστών/τριών στη Γραμματεία του ΕΠΠΑΙΚ το αργότερο
    επτά (7) ημέρες από την ημέρα εξέτασης του μαθήματος.

    Άρθρο 10
    Πρακτική Άσκηση Διδασκαλίας (ΠΑΔ)
    1. Κάθε σπουδαστής/τρια υποχρεούται στο πλαίσιο του Προγράμματος να λάβει μέρος σε
    όλες τις δραστηριότητες που προβλέπει το Σύστημα των ΠΑΔ.
    7
    2. Υποχρεώσεις σπουδαστών στις ΠΑΔ:
    α/α ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ
    Α΄
    εξάμην
    οΩΡΕΣ
    Β΄
    εξάμην
    οΩΡΕΣ
    1
    Ενημέρωση για το σύστημα Πρακτικής Άσκησης
    Διδασκαλίας 2 2
    2
    Ανάλυση και Πρακτική εφαρμογή 1ης
    μικροδιδασκαλίας 2
    3 Πραγματοποίηση Μικροδιδασκαλιών 2 –
    4 Παρακολούθηση Μικροδιδασκαλιών 8 –
    5 Πραγματοποίηση Προκαταρκτικών Διδασκαλιών – 2
    6 Παρακολούθηση Προκαταρκτικών Διδασκαλιών – 8
    7 Παρακολούθηση σε σχολικές Μονάδες – 6
    8
    Πραγματοποίηση Πτυχιακής Διδασκαλίας σε
    σχολική Μονάδα – 1
    ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ 14 19
    3. Διευκρινίσεις ανά δραστηριότητα ΠΑΔ
    Σημείο 1: Παρουσιάζεται και περιγράφεται αναλυτικά στους/στις σπουδαστές/τριες όλο
    το πλέγμα των δραστηριοτήτων ΠΑΔ και πραγματοποιείται από τον ΥπεύθυνοΣυντονιστή των ΠΑΔ.
    Σημείο 2: Ανάλυση, πρακτική εφαρμογή και διόρθωση του εντύπου της δόμησης
    διδασκαλίας, συμπληρωμένο από τον/την σπουδαστή/τρια και πραγματοποιείται από τον
    Επιστημονικό Υπεύθυνο του Προγράμματος ή τον Διευθυντή του Προγράμματος πόλης της
    ΑΣΠΑΙΤΕ ή τον Υπεύθυνο-Συντονιστή των ΠΑΔ πόλης της ΑΣΠΑΙΤΕ.
    Σημείο 3: Διδασκαλία από τον/την σπουδαστή/τρια, διάρκειας 15 λεπτών, παρουσία
    ομάδας πέντε (5) σπουδαστών/τριών η οποία πραγματοποιείται σε Εργαστήρια ΠΑΔ της
    Σχολής, βιντεοσκοπείται, παρακολουθείται η βιντεοσκόπηση (15 λεπτά) και ακολουθεί
    συζήτησηαναστοχασμός (15 λεπτά) επί της παρακολουθούμενης-προβαλλόμενης
    διδασκαλίας. Η κάθε διδασκαλία εποπτεύεται από επόπτη – καθηγητή με παιδαγωγική
    κατάρτιση.
    Σημείο 5: Διδασκαλία από τον/την σπουδαστή/τρια, διάρκειας 30 λεπτών παρουσία
    ομάδας πέντε (5) σπουδαστών/τριών, η οποία πραγματοποιείται σε Εργαστήρια ΠΑΔ της
    Σχολής, ακολουθεί συζήτηση-αναστοχασμός (15 λεπτά) επί της παρακολουθούμενηςπροβαλλόμενης διδασκαλίας και εποπτεύεται από επόπτη – καθηγητή με παιδαγωγική
    κατάρτιση.
    Σημείο 7: Παρακολούθηση έξη (6) διδασκαλιών δύο τουλάχιστον καθηγητών τάξης σε
    σχολική Μονάδα.
    8
    Σημείο 8: Διδασκαλία που πραγματοποιείται από τον/την σπουδαστή/τρια σε πραγματική
    σχολική τάξη και εποπτεύεται από τον εκπαιδευτικό της τάξης ή καθηγητή της Σχολικής
    Μονάδας ή το/τη Διευθυντή/τρια της Σχολικής Μονάδας, με παιδαγωγική κατάρτιση.
    4. Σε περίπτωση ομάδων άνω των πέντε (5) σπουδαστών/τριών, ο κάθε σπουδαστής/τρια
    οφείλει να παρακολουθήσει το σύνολο των διδασκαλιών της ομάδας του.
    5. Η συμμετοχή και επιτυχής αξιολόγηση των Πρακτικών Ασκήσεων Διδασκαλίας του Α’
    εξαμήνου αποτελεί προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στις Πρακτικές Ασκήσεις
    Διδασκαλίας του Β’ εξαμήνου.
    6. Ο βαθμός στις ΠΑΔ κάθε σπουδαστή εκφράζεται στην κλίμακα 1-10 ως ακολούθως:
    α) ΠΑΔ Α΄ εξαμήνου: κάθε μικροδιδασκαλία βαθμολογείται με άριστα το εκατό (100). Ο
    τελικός βαθμός εξάγεται από το άθροισμα των βαθμών των δύο μικροδιδασκαλιών
    διαιρεμένο με το 2 και το αποτέλεσμα διαιρεμένο με το 10 όπως φαίνεται στο τύπο
    [(1η μ.δ. + 2η μ.δ.) / 2] / 10
    β) ΠΑΔ Β΄ εξαμήνου: κάθε προκαταρκτική διδασκαλία καθώς και η πτυχιακή διδασκαλία
    βαθμολογείται με άριστα το εκατό (100). Ο τελικός βαθμός εξάγεται από το άθροισμα των
    βαθμών των τριών διδασκαλιών διαιρεμένο με το 3 και το αποτέλεσμα διαιρεμένο με το
    10 όπως φαίνεται στο τύπο
    [(1η πρ.δ. + Πτ.δ. + 2η πρ.δ.) / 3] / 10
    Άρθρο 11
    Χορηγούμενος Τίτλος
    1. Στους/Στις σπουδαστές/τριες του ΕΠΠΑΙΚ μετά από επιτυχή παρακολούθηση χορηγείται:
    Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας.

    Άρθρο 12
    Τύπος Πιστοποιητικού
    1. Ο τύπος του Πιστοποιητικού που χορηγείται στους/στις αποφοίτους του ΕΠΠΑΙΚ είναι
    αυτός που εγκρίθηκε από τη Δ.Ε.
    2. Ο χαρακτηρισμός βαθμού του Πιστοποιητικού των αποφοίτων του ΕΠΠΑΙΚ καθορίζεται
    ως εξής: α) από 5.0-7.0 «Καλώς», β) από 7.1- 8.5 «Λίαν Καλώς» και γ) από 8.6 – 10
    «Άριστα».

  • 24 Απριλίου 2020, 10:58 | Χαράλαμπος Βουρλίδας

    Στη γενική περιγραφή του Νομοσχεδίου διαβάζω: «Εκπαιδευτικοί στην τάξη: Εισάγονται κίνητρα και ρυθμίσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος πλήρωσης κενών».
    Η ποινή την οποία σχολιάζουμε εδώ αποτελεί ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΗ στην παραπάνω εξαγγελία. Η θεσμοθέτηση ποινής για την απόφαση κάποιου ανθρώπου να μην εγκαταλείψει προς στιγμήν την τρέχουσα ζωή του για λόγους επαγγελματικούς, οικογενειακούς, υγείας, ακαδημαϊκούς ή ό,τι άλλο μπορεί να συντρέχει ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να επισύρει ποινή. Με γρήγορες κινήσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και με ενεργοποίηση διαδικασίας Επιλαχόντων το πρόβλημα λύνεται.
    Ακόμα καλύτερα βέβαια το πρόβλημα λύνεται με το Μόνιμο Διορισμό εκπαιδευτικών. Αναπληρωτές και Ωρομίσθιοι ξεπερνούν τις 50000 πλέον σε όλες τις μορφές Εκπαίδευσης. Όλοι αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη Διορισμών και πλέον οι αντοχές του συστήματος έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ.

  • 24 Απριλίου 2020, 10:29 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    Ο τιμωρητικός διετής ή τριετής αποκλεισμός ειδικά λόγω μη αποδοχής θέσης ισούται με απόλυση, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε. Η λογική ότι αυτό γίνεται για να καλυφθούν πιο γρήγορα οι θέσεις θα μπορούσε να εξασφαλιστεί με μια πιο γρήγορη διαδικασία δήλωσης προτιμήσεων και ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, όπως ανέφεραν και άλλοι σχολιαστές. Ή, εφόσον βλέπουμε ότι τα κενά είναι πάγια, πρέπει να δρομολογηθούν μόνιμες ή μακροχρόνιες προσλήψεις.

    Αν μην τι άλλο, θα έπρεπε να υπάρχει ένας χρονικός περιορισμός σε σχέση με το από πότε θα ισχύει οποιαδήποτε είδους τιμωρητική πολιτική. Δεν ευθύνεται ο αναπληρωτής για το χρονοδιάγραμμα ανακοινώσεων προσλήψεων. Εφόσον δεν έχει γίνει η ανακοίνωση της πρόσληψης εντός Σεπτεμβρίου, δεν έχει λογική ο αναπληρωτής να παραμένει άνεργος αναμένοντας εάν και που θα τοποθετηθεί και είναι λογικό να αναζητήσει εργασία μετά τον Σεπτέμβρη. Κάπως πρέπει να ζήσει την οικογένειά του!

    Συνοψίζοντας, θα πρέπει να μην υπάρχει οποιαδήποτε τιμωρητική πολιτική ούτε για άρνηση τοποθέτησης, ούτε για παραίτηση, πέραν της ήδη ισχύουσας του ενός έτους, καθώς οι αναπληρωτές δεν είναι πιόνια, αλλά άνθρωποι που ζούνε με μεροκάματο και ο λόγος για τον οποίο δεν δέχτηκαν μια τοποθέτηση, κρύβει σοβαρούς λόγους από πίσω.

    Εφόσον όμως το Υπουργείο επιθυμεί να προχωρήσει σε κάποιου είδους τιμωρητική διάταξη, νομίζω πως θα πρέπει αυτη να ισχύει μονο για την παραίτηση και όχι για την άρνηση και μόνο εφόσον η άρνηση γίνει εντός χρονικού περιθωρίου (εντός του πρώτου μήνα της σχολικής χρονιάς) που να δεσμεύει και το Κράτος, ώστε ο εργαζόμενος να έχει την ελευθερία να ζήσει την οικογένειά του, δίχως να παραμένει άνεργος και να περιμένει εάν και πότε το Κράτος θα τον καλέσει για υπηρεσία.

  • 24 Απριλίου 2020, 07:56 | Χάρις

    Α. Είναι απαράδεκτη η τιμωρία. Οι αναπληρωτές σε πολύ μεγάλο ποσοστό είναι οικογενειάρχες που έχουν υποχρεώσεις προς γονείς, παιδιά κλπ.

    Β. Θα έρθουν τα πάνω-κάτω στους πίνακες με την αναμοριοδότηση των «δυσπρόσιτων». Πάλι οικογενειάρχες δεν αντιμετωπίζονται ισάξια. Να δοθούν άλλα κίνητρα για υπηρεσία σε δυσπρόσιτα, πχ επιδότηση ενοικίου, αυξημένο επίδομα παραμεθόριου, φοροαπαλλαγές μεταφορικών κλπ κλπ

    Γ. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί ΔΕ σε περίπτωση που έχουν πάνω από μια ειδικότητα μπορούν και παίρνουν αναθέσεις ΟΛΩΝ των κλάδων τους. Να ισχύσει το ίδιο και για τους αναπληρωτές, με αντίστοιχη μοριοδότηση της υπηρεσίας τους.

  • 24 Απριλίου 2020, 01:45 | Β.Κ.

    Το ζήτημα του διετούς αποκλεισμού έχει τιμωρητικό χαρακτήρα και υποδηλώνει μια αντιμετώπιση που διέπεται από πνεύμα καχυποψίας προς τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς. Από θέση αρχής τέτοιο πνεύμα δε θα έπρεπε να διέπει τις σχέσεις εκπαιδευτικών-πολιτείας.
    Δεδομένου ότι από τη στιγμή των δηλώσεων περιοχών μέχρι τη στιγμή που πραγματοποιούνται οι προσλήψεις πολλές φορές μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα (Ιούλιος/Αύγουστος έως Ιανουάριο) και ως εκ τούτου πολλά μπορούν να αλλάξουν στις ζωές των εκπαιδευτικών (π.χ. μια εγκυμοσύνη, προγραμματισμός εξωσωματικής, ασθένειες, οικογενειακές υποχρεώσεις)θα πρέπει το θέμα να αντιμετωπιστεί με περισσότερη ευαισθησία και κατανόηση.
    Είναι βέβαιο ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί θέλουν να εργαστούν και συμπληρώνουν με υπευθυνότητα τις δηλώσεις τους. Για να φτάσει κανείς να μην αναλάβει ή να παραιτηθεί θα συντρέχουν σοβαροί λόγοι.
    Εδώ πρέπει να λάβει κανείς υπόψη τις ιδιαίτερες δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς σε απομακρυσμένα μέρη, τις οποίες δεν μπορεί εύκολα να προβλέψει.
    Θεωρώ πως η πολιτεία πρέπει να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα ως ενδείξεις ενός συστήματος παθογόνου και να στηρίξει έμπρακτα τους εκπαιδευτικούς (οικονομική ενίσχυση, διαμονή, θέρμανση) αντί να κρέμεται από πάνω τους η δαμόκλειος σπάθη του αποκλεισμού.

  • 23 Απριλίου 2020, 20:28 | Μαρια Παπαδοπούλου

    Απαράδεκτη τιμωρία ο διετής αποκλεισμός από τις προσλήψεις για αυτούς που δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή αναλαμβάνουν και παραιτούνται. Το Υπουργείο τους παρουσιάζει και τους αντιμετωπίζει σαν πλούσιους που βαριούνται να πάνε για δουλειά. Για να παραιτηθεί κάποιος ή να μην αναλάβει προϋπηρεσία, έχει συμβεί κάτι. Κάτι έχει μεσολαβήσει στη ζωή του. Και αυτό, όσοι είμαστε στην εκπαιδευτική διαδικασία σαν αναπληρωτές εδώ και 10 χρόνια που έχουν να γίνουν διορισμοί, το βλέπουμε κάθε χρόνο να συμβαίνει. Δεν είναι τεμπέληδες και βολεμένοι όσοι δεν μπόρεσαν να αναλάβουν υπηρεσία. Να κάνει το Υπουργείο μόνιμους διορισμούς. Να προγραμματίσει ο κάθε εκπαιδευτικός τη ζωή του σε ένα μέρος για παραπάνω από 7-8 μήνες το χρόνο.

  • 23 Απριλίου 2020, 19:31 | ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΑΓΓΟΥ

    Οι αναπληρωτές που δεν παρουσιάζονται να αναλάβουν υπηρεσία δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται τιμωρητικά, επειδή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις ιδιαίτερες συνθήκες που οδηγούν στην επιλογή αυτή. Ενδέχεται να είναι μια ξαφνική ασθένεια ή κάποια ανατροπή σε προσωπικό επίπεδο, όπως π.χ. η πρόσληψη συζύγων εκπαιδευτικών σε 2 διαφορετικές περιοχές με όποιες συνέπειες έχει αυτό. Θα ήταν ορθότερο, αντί ποινής, εφόσον σκοπός είναι η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, να γίνουν ορισμένες αλλαγές στη διαδικασία δήλωσης περιοχών κάνοντας πιο ευέλικτο το σύστημα προσλήψεων. Δηλαδή: 1. να χωριστούν περαιτέρω οι περιοχές προτίμησης ( π.χ. να μη δηλώνει ο υποψήφιος Δ’ Δωδεκανήσου κι όπου «τύχει» αλλά συγκεκριμένο νησί). 2. να δίνεται δυνατότητα να δηλώνονται συγκεκριμένες σχολικές μονάδες όπως στην ειδική πρόσκληση. 3. Το Υπουργείο αμέσως με την παρέλευση της προθεσμίας παρουσίασης, να ζητά από τις Διευθύνσεις στοιχεία για τα λειτουργικά κενά που δεν καλύφθηκαν και να τα καλύπτει άμεσα, με νέες προσλήψεις. 4. να θεσμοθετηθεί δυνατότητα συνυπηρέτησης συζύγων χωρίς αυτό να δημιουργεί φυσικά ανισότητες μεταξύ των υποψηφίων αναπληρωτών.

  • 23 Απριλίου 2020, 19:15 | ΣΠΥΡΟΣ ΤΖΩΚΑΣ

    Λόγω των συγκυριών έχουμε την ευκαιρία να ακολουθήσουμε έναν σύγχρονο δρόμο αντί να επιστρέψουμε σε νομοθετήματα της προηγούμενης χιλιετίας. Η ορθή αντιμετώπιση του φαινομένου είναι να δοθεί η δυνατότητα της εξ αποστάσεως δήλωσης αποδοχής της θέσης αναπληρωτή, καθώς το περιορισμένο χρονικό όριο που δίνεται δεν επαρκεί για να ολοκληρωθεί μία ξαφνική, αν κι όχι μη αναμενόμενη αλλαγή, η οποία περιλαμβάνει από μία απλή μετακόμιση μέχρι τον χωρισμό μιας οικογένειας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αναπληρωτές εκτός από εκπαιδευτικοί είναι γονείς, σύζυγοι, παιδιά ηλικιωμένων κι υπάρχουν άνθρωποι άμεσα εξαρτώμενοι από εκείνους. Άρα η όποια ποινή πρέπει να συνδεθεί με τη μη έγκαιρη άρνηση της θέσης κι όχι με την άρνηση καθεαυτή.

  • 23 Απριλίου 2020, 17:58 | Αναστασία

    Ο διετής αποκλεισμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα είχε ουσία και θα αιτιολογούνταν με τη λογική της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων και της κάλυψης των κενών, μόνο εάν καλούνταν όλοι οι εκπαιδευτικοί Γενικής και Ειδικής αγωγής να δουλέψουν τον Σεπτέμβριο. Από τη στιγμή που γίνονται φάσεις προσλήψεων μεγάλου αριθμού αναπληρωτών μέχρι και τον Ιανουάριο και ίσως και αργότερα, θα έπρεπε να τεθούν ορισμένες προϋποθέσεις. Θέματα υγείας, για παράδειγμα, τα οποία μπορεί να προκύψουν στους τόσους μήνες αναμονής, δεν είναι ικανά να δικαιολογήσουν μια άρνηση πρόσληψης;

  • 23 Απριλίου 2020, 17:20 | Μαρία Κ.

    Όχι στον διετή αποκλεισμό των αναπληρωτών. Είναι τελείως αντιδεοντολογικο να υπάρχει τέτοιο τιμωρητικος τρόπος στους αναπληρωτές που έχουν στηρίξει τόσα χρόνια το δημόσιο σχολείο.Σε περίπτωση άρνησης η μη ανάληψης να φροντίσετε να αναπληρωνετε αμεσα το κενό που προκύπτει.

  • 23 Απριλίου 2020, 16:52 | Μαρια

    Όχι στον αποκλεισμό των αναπληρωτών

  • 23 Απριλίου 2020, 14:34 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Κατανοώ το σκεπτικό της τιμωρητικής πρακτικής, αλλά θα πρέπει η Υπουργός να λάβει υπόψη ότι στο εξαιρετικά ασταθές οικονομικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε, τα μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ, όπως και όλοι όσοι δεν έχουν μόνιμη εργασία, αναγκάζονται να αναζητήσουν εργασία κατά το καλοκαίρι αλλά και αργότερα, ώστε να εξασφαλίσουν ότι έχουν εργασία σε περίπτωση που δεν τους καλέσουν να αναλάβουν υπηρεσία. Δεν γίνεται να παραμένουμε άνεργοι έως ότου μας καλέσει το υπουργείο.

    Νομίζω ότι ειδικά για την άρνηση τοποθέτησης θα πρέπει να ξαναδείτε το θέμα.

    Ποιος εργοδότης θα μας πάρει εάν γνωρίζει ότι πρόκειται να παραιτηθούμε σε περίπτωση που μας καλέσει το Υπουργείο; Δεν γίνεται όμως και να μείνουμε άνεργοι και άνεργες αναμένοντας εάν το Υπουργείο θα μας καλέσει το Σεπτέμβριο, το Δεκέμβριο ή το Μάρτιο. Οπότε, θα πρέπει ο εργαζόμενος να έχει ελευθερία κινήσεων σε μια ελεύθερη οικονομία.

    Εάν θέλετε να μειώσετε το χρόνο πλήρωσης θέσεων:
    1)ανακοινώστε τις προσλήψεις νωρίτερα (π.χ. εντός του καλοκαιριού)
    2)περιορίστε/οριοθετήστε το χρόνο απάντησης (π.χ. θετική απάντηση εντός 24 με ηλεκτρονικό τρόπο, αλλιώς θεωρείται άρνηση τοποθέτησης)

    Με αυτό τον τρόπο και προχωράνε γρήγορα οι τοποθετήσεις, αλλά δεν τιμωρούνται και όσοι δεν μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία φέτος, αλλά θα μπορούν του χρόνου.

  • 23 Απριλίου 2020, 10:37 | Νίκος

    1η «αδικία»
    Αποφοιτούν φέτος από τα πανεπιστήμια (παιδαγωγικό τμήμα) δάσκαλοι με ημερομηνίες ορκωμοσίας:
    Αθήνας Απόφοιτος Α με βαθμό 8 και ημερομηνία ορκωμοσίας 10-7-2020,
    Αλεξ/λης Απόφοιτος Β με βαθμό 7 και ημερομηνία ορκωμοσίας 1-7-2020,
    Ρόδου Απόφοιτος Γ με βαθμό 6 και ημερομηνία ορκωμοσίας 20-6-2020.
    Στον πίνακα των αναπληρωτών εγγράφονται στη σειρά αρχικά με βάσει την ημερομηνία ορκωμοσίας και στη συνέχεια με βάσει τον βαθμό.
    Οπότε στο παραπάνω παράδειγμα έχουμε τη σειρά Γ, Β, Α.
    Θα πρέπει τουλάχιστον για το ίδιο έτος να τηρηθεί η σειρά βαθμολογίας και αν αυτό δεν είναι δυνατό να γίνεται την ίδια μέρα η ορκωμοσία σε όλα τα Παιδαγωγικά Τμήματα.

    2η «αδικία»
    Ορισμός τόπου συμφερόντων στους αναπληρωτές.
    Ο Α & ο Β προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές στο Ηράκλειο Κρήτης.
    Ο Α έχει μόνιμη κατοικία στα Ιωάννινα και ο Β στο Ηράκλειο.
    Κατά συνέπεια ο Α θα χρειαστεί να μετακομίσει να νοικιάσει κατοικία κλπ Δε θα έπρεπε η πολιτεία να τον ανταμείψει με επιπλέον μόρια με βάσει τη χιλιομετρική απόσταση από τον τόπο συμφερόντων του έναντι του Β που υπηρετεί στον τόπο του;

  • 23 Απριλίου 2020, 10:28 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Να ισχύει η ποινή μόνο για αναπληρωτές που προσλαμβάνονται με πλήρες ωράριο εργασίας και ΟΧΙ για αυτούς που προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ.

  • 23 Απριλίου 2020, 02:43 | Στέλιος Σημαιάκης

    Η κυρία Υπουργός με τους συνεργάτες της θα ήταν χρήσιμο αν επαναξιολογούσαν την παράγραφο 5Α του νέου νομοσχεδίου (σχετικά με την ποινή αποκλεισμού για όσους εκπαιδευτικούς διορίζονται και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται), η οποία κατά τη γνώμη μου:
    α) έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, β) δεν φέρει καμία νομική κάλυψη, και, γ) αφαιρεί το δικαίωμα στον εκάστοτε εκπαιδευτικό να εκθέσει τους λόγους άρνησης πρόσληψης ή παραίτησης.

    Ενδεικτικά αναφέρω μερικές μόνο περιπτώσεις για να υποστηρίξω τη θέση μου.
    1. Αναπληρωτής Εκπαιδευτικός δηλώνει την περιοχή Δ’ Δωδεκανήσων για να διδάξει στο νησί του (πχ Αστυπάλαια), ωστόσο τοποθετείται σε άλλο νησί της ίδιας περιοχής (πχ Κάσος).
    2. Αναπληρωτής Εκπαιδευτικός προσλαμβάνεται σε μεταγενέστερη φάση προσλήψεων (πχ τον μήνα Μάρτιο).
    3. Αναπληρωτής Εκπαιδευτικός αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.
    4. Αναπληρωτής Εκπαιδευτικός βρίσκεται σε περίοδο κύησης.
    5. Αναπληρωτής Εκπαιδευτικός προσλαμβάνεται σε άλλο εργασιακό φορέα.
    6. Αναπληρωτής Εκπαιδευτικός αδυνατεί να αντέξει το κόστος διαβίωσης/διαμονής/μετακίνησης, ειδικά σε νησιωτικές περιοχές.

    Με βάση τα παραπάνω παραδείγματα (τα οποία σαφώς δεν είναι τα μόνα), ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΡΝΗΣΗΣ ‘Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΙΝΗ;

    Κατανοώ απόλυτα τον αποκλεισμό του εκπαιδευτικού από τις προσλήψεις κατά το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης.
    Πέραν αυτού όμως, από τη στιγμή που υπάρχουν αξιολογικοί πίνακες με μοριοδότηση, δεν είναι αποδεκτό κατά την κρίση μου να επιβάλλονται ποινές αποκλεισμού.

  • 23 Απριλίου 2020, 01:02 | ΜΕΛΙΑ

    Όχι στον διετή αποκλεισμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

  • 23 Απριλίου 2020, 00:07 | Δώρα

    Πλέον ο θεσμός του αναπληρωτή έχει αλλάξει μορφή και σύσταση… είμαστε άτομα που εργαζόμαστε ως αναπληρωτές πάρα πολλά χρόνια… αλλά δυστυχώς η ζωή έχει τα δικά της σχέδια και προγράμματα… οικογενειακές υποχρεώσεις, σοβαρά θέματα υγείας και άλλα πολλά… δεν γίνεται να τιμωρούμαστε γιατί κάνουμε αυτό που αγαπάμε αλλά κάποια χρονιά η ζωή μας έβαλε ένα εμπόδιο…

  • 22 Απριλίου 2020, 23:33 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΦΟΥΞΕΝΙΔΗΣ

    Η «ποινή» δεν μπορεί να ισχύει χωρίς περιορισμούς. Συγκεριμένα πρέπει να οριστεί χρονικός περιορισμός, δηλαδή αν αρνηθεί κάποιος και εφόσον προσλήφθηκε μέχρι 10 Μαρτίου εκάστου έτους τότε αποκλείεται κλπ, ενώ αν προσληφθεί μετά τις 10 Μαρτίου και αρνηθεί τότε να μην υπάρχει κανενός είδους «ποινή».