Άρθρο 3 Οργάνωση και πρόγραμμα ιδιωτικών σχολείων

 

Το άρθρο 4 του ν. 682/1977 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 4
Οργάνωση και Πρόγραμμα

1. Τα σχολεία του παρόντος νόμου έχουν την ίδια οργάνωση με τα αντίστοιχα δημόσια σχολεία και ακολουθούν το ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας που ισχύει για αυτά, εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά στον παρόντα νόμο.
2. Επιπλέον του υποχρεωτικού ωρολόγιου προγράμματος διδασκαλίας της παρ. 1, τα ιδιωτικά σχολεία επιτρέπεται να παρέχουν πρόσθετες εκπαιδευτικές υπηρεσίες στο πλαίσιο διευρυμένου ωρολογίου προγράμματος, όπως, ιδίως, ενισχυτική διδασκαλία, πρόσθετη διδακτική στήριξη, ενίσχυση της γλωσσομάθειας, καθώς και διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων. Η παροχή των πρόσθετων εκπαιδευτικών υπηρεσιών επιτρέπεται υπό τις εξής προϋποθέσεις:
α) Το ανώτατο όριο του διευρυμένου εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας του ιδιωτικού σχολείου, συμπεριλαμβανομένων του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος της παρ. 1 και των πρόσθετων εκπαιδευτικών υπηρεσιών της παρούσας, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις σαράντα (40) ώρες για κάθε τάξη κάθε σχολικής βαθμίδας,
β) Οι πρόσθετες εκπαιδευτικές υπηρεσίες της παρούσας αποφασίζονται από τον ιδιοκτήτη της σχολικής μονάδας, μετά από εισήγηση του Διευθυντή της, πριν από την έναρξη του διδακτικού έτους, ισχύουν για όλη τη διάρκειά του, αφορούν όλους τους μαθητές της τάξης ή των τάξεων για τις οποίες υλοποιούνται και εντάσσονται στο διευρυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα της σχολικής μονάδας, το οποίο γνωστοποιείται στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
γ) Κατά τη διάρκεια του διευρυμένου προγράμματος, οι ώρες απασχόλησης των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής σχολικής μονάδας στις πρόσθετες εκπαιδευτικές υπηρεσίες της παρούσας, υπολογίζονται ως ώρες κανονικής εβδομαδιαίας διδασκαλίας.
3. Κατά τη διδασκαλία των μαθημάτων της πληροφορικής και των ξένων γλωσσών, επιτρέπεται η κατανομή των μαθητών κάθε τάξης σε περισσότερα τμήματα.
4. Στο πλαίσιο του υποχρεωτικού ή του διευρυμένου ωρολόγιου προγράμματός τους, τα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να διδάσκουν παράλληλα περισσότερες ξένες γλώσσες και να επιλέγουν ποιες και πόσες ξένες γλώσσες θα διδάσκονται, επιπλέον των ξένων γλωσσών που προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του δημόσιου σχολείου.
5. Μετά το πέρας του ωρολόγιου προγράμματος, υποχρεωτικού ή διευρυμένου, όπως ορίζεται στο παρόν, τα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να διοργανώνουν και άλλες, προαιρετικής παρακολούθησης, δραστηριότητες και δράσεις, ιδίως εκπαιδευτικού, μορφωτικού ή επιμορφωτικού περιεχομένου, αθλητικές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, καθώς και φιλοξενίας, οι οποίες γνωστοποιούνται στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Οι δραστηριότητες και δράσεις αυτές διοργανώνονται από το ιδιωτικό σχολείο πέραν του διδακτικού ωραρίου ή και των διδακτικών ημερών, εφόσον εξασφαλίζεται η κατά νόμον απασχόληση και αμοιβή του προσωπικού, τηρουμένων και των διατάξεων περί χρονικών ορίων της εργασίας, σύμφωνα με την οικεία εργατική νομοθεσία. Το προσωπικό που συμμετέχει στις δραστηριότητες και δράσεις της παρούσης μπορεί να περιλαμβάνει εκπαιδευτικούς και εκτός της σχολικής μονάδας.
6. Επιτρέπεται η συστέγαση των ιδιωτικών σχολείων με άλλα ιδιωτικά σχολεία, ξένα σχολεία, κέντρα δια βίου μάθησης, κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια, καθώς και με άλλους φορείς που αναφέρονται στην παρ. Θ.3 του ν. 4093/2012 (Α΄ 222).».

  • 16 Ιουλίου 2020, 18:52 | Χριστίνα Πολυζωγοπούλου

    Διαφωνώ κάθετα με το άρθρο 3 παρ 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ. Τα ΚΞΓ για δεκαετίες μαθαίνουν τα παιδιά της Ελλάδας ξένες γλώσσες και δίνουν δουλειά σε εκατοντάδες καθηγητές.

  • 16 Ιουλίου 2020, 18:49 | Ελένη Κ.

    Θέλω να εκφράσω την έντονη αντίθεσή μου με το άρθρο που επιτρέπει τη συστέγαση ιδιωτικών σχολείων με ΚΞΓ. Ευελπιστώ ότι θα καταλάβετε ότι μια τέτοια απόφαση θα είναι η αρχή του τέλους για πολλά Κέντρα Ξένων Γλωσσών, που έχουν τόσα προσφέρει στην ελληνική κοινωνία και οικονομία όλα αυτά τα χρόνια, και θα την αποσύρετε.

  • 16 Ιουλίου 2020, 18:45 | Γιαννης Π.

    Διαφωνούμε κάθετα με το περιεχόμενο. Είναι η χαριστική βολή για όλους τους μικρομεσαίους.

  • 16 Ιουλίου 2020, 18:38 | Μ. Λαψάνα

    Διαφωνώ κάθετα με το σχέδιο νόμου για συστέγαση ΚΞΓ με ιδιωτικά σχολεία. Είναι απαράδεκτο!Που έμαθαν ξένες γλώσσες εδώ και δεκαετίες οι Έλληνες; Θέσεις εργασίας; Κρατικά έσοδα;

  • 16 Ιουλίου 2020, 18:35 | ΞΥΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

    Διαφωνώ κάθετα με την εν λόγω συστεγαση. Πρόκειται για άλλο ένα χτύπημα που έρχεται να προστεθεί στην λίστα εναντίον μας. Το «μας» σημαίνει νόμιμοι χώροι που φορολογουνται. Η κυβέρνηση είδε το θέμα των «μαύρων ιδιαίτερων»?

  • 16 Ιουλίου 2020, 18:31 | Olga Paliou

    Διαφωνώ κάθετα με το άρθρο 3 & 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 16 Ιουλίου 2020, 18:30 | Μυρτώ Παπανικολάου-Νταη

    Διαφωνώ κάθετα με το άρθρο 3 παρ 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 16 Ιουλίου 2020, 18:29 | Κερκυραϊκός Εκπαιδευτικός Όμιλος Plus

    Διαφωνούμε κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 § 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

    Εκ μέρους του διδακτικού & διοικητικού προσωπικού του
    Κερκυραϊκού Εκπαιδευτικού Ομίλου Plus

  • 16 Ιουλίου 2020, 18:23 | Η.Λεχ.

    Ως ΚΞΓ διαφωνούμε και διαμαρτυρόμαστε με αυτή την απόφαση.Πληττομεθα από όλες τις μεριές.Μαυρα ιδιαίτερα,συστεγασεις,τώρα κι αυτό;Ο κλάδος μας βαδίζει προς αφανισμό!

  • 16 Ιουλίου 2020, 18:22 | Μακρίδου Κ.

    Διαφωνώ με τη συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και κέντρων ξένων γλωσσών. Το αποτέλεσμα θα είναι επιπλέον συρρίκνωση των κέντρων αυτών παρά την τεράστεια και επιτυχημένη προσφορά τους στην ξενόγλωσση εκπαίδευση στη χώρα μας. Οι συνέπειες θα είνσι αρνητικές για την παιδεία στην Ελλάδα συνολικά. Η μετάδοση γνώσσης απαιτεί εξειδίκευση και αφοσίωση σε συγκεκριμένους στόχους.

  • 16 Ιουλίου 2020, 18:16 | Χρύσα Στεργιάνη

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 και 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ, καθώς αυτό ια οδηγήσει στον αφανισμό των κλάδο των ΚΞΓ, που εδώ και τόσα χρόνια απασχολεί εργατικό προσωπικό, αποδίδει φόρους στην πολιτεία και χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία, με ελάχιστο κέρδος να επιστρέφεται στην μικρομεσαία αυτή επιχείρηση. Μετά από κάτι τέτοιο, τα σχολεία μας δεν θα είναι βιώσιμα με αποτέλεσμα τα παράνομα ιδιαίτερα να ανθοφορήσουν ακόμα περισσότερα από τους απολμένους εργαζόμενους που απασχολούμε τώρα.

  • 16 Ιουλίου 2020, 18:13 | ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΤΙΚΑΡΙΔΟΥ

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 § 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 16 Ιουλίου 2020, 18:06 | ΦΟΥΛΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑ

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 παρ 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 16 Ιουλίου 2020, 18:01 | Άννα Π.

    Σεβαστείτε τους κόπους μας και μην επιτρέψετε τη συστέγαση ιδιωτικών σχολείων με ΚΞΓ. Ως Κέντρα Ξένων Γλωσσών, τόσα χρόνια παλεύουμε για την επιβίωση σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Μη μας βάζετε άλλα εμπόδια.

  • 16 Ιουλίου 2020, 17:55 | ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΡΝΙΑ

    διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 § 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 16 Ιουλίου 2020, 17:51 | Μπετυ

    Αξιότιμη κα Υπουργέ,
    Στο νέο Σχέδιου Νόμου: «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» με το
    άρθρο 3 “επιτρέπεται η συστέγαση των ιδιωτικών σχολείων με άλλα ιδιωτικά σχολεία, ξένα σχολεία,
    κέντρα δια βίου μάθησης, κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια, καθώς και με άλλους φορείς που
    αναφέρονται στην παρ. Θ.3 του ν. 4093/2012 (Α΄ 222)”.
    Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο αγνοείτε παντελώς τον Κλάδο μας αλλά επιπλέον
    προωθείτε διατάξεις που αποβαίνουν καταστροφικές για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
    Θεωρούμε άκρως απαράδεκτο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ΚΞΓ που ανήκουν στην ραχοκοκκαλιά
    της εθνικής οικονομίας και έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ελληνική κοινωνία, να παραδίδονται στα
    συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών σχολείων.
    Η κίνησή σας αυτή, σε συνδυασμό τόσο με τη μάστιγα των μαύρων ιδιαιτέρων μαθημάτων και των
    παράνομων οικοδιδασκαλείων, για τα οποία επανειλημμένως σας έχουμε προτείνει εφικτές λύσεις τις οποίες
    έχετε αγνοήσει, όσο και με την επιβολή των περιοριστικών μέτρων λειτουργίας των ΚΞΓ λόγω Covid-19
    αποτελεί ταφόπλακα για την ύπαρξή μας.
    Διαμαρτυρόμαστε έντονα, διότι:
     χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση ή διαβούλευση με τον κλάδο μας προωθείτε Σχέδιο
    Νόμου που επιτρέπει τη συστέγαση των ιδιωτικών σχολείων με Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
     παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας για συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας
    ενημερώσουμε για φλέγοντα και άμεσα ζητήματα του Κλάδου των Κέντρων Ξένων
    Γλωσσών, ουδέποτε μας έχετε συναντήσει.
    Κυρία Υπουργέ,
    Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι εφόσον επιτρέψετε τη συλλειτουργία των ιδιωτικών σχολείων με τα
    ΚΞΓ, συνειδητά καταδικάζετε το Κλάδο μας σε αφανισμό και στέλνετε τους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων
    Γλωσσών στην ανεργία.
    Σας καλούμε:
     Να απαλείψετε άμεσα το επίμαχο άρθρο από το Σχέδιο Νόμου
     Να μην επιτρέψετε τη συστέγαση ιδιωτικών σχολείων με τα κέντρα ξένων γλωσσών

  • 16 Ιουλίου 2020, 17:50 | Σταύρος Μόσχης

    Διαμαρτύρομαι για την συστέγαση Ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ. Θέτει σε αφανισμό έναν κλάδο που δεχεται συνεχώς χτυπήματα και που τόσα έχει προσφέρει και στο κράτος και στους συμπολίτες μας.

  • 16 Ιουλίου 2020, 17:44 | Δημήτρης Μαστροπαύλος

    Διαφωνώ κάθετα με τη συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Είμαστε ο μόνος κλάδος στον οποίο απαιτείται ανανέωση της άδειας κάθε δύο χρόνια με υποχρέωση να είμαστε ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμεροι. Ως νόμιμα, αδειδοτημένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, σε ένα περιβάλλον υπερπροσφοράς μαύρων, αφορολόγητων ιδιαίτερων μαθημάτων, για το οποίο πρακτικά δεν λαμβάνονται μέτρα προστασίας μας, μαζί με την πολύ υψηλή φορολογία και τις αμέτρητες υποχρεώσεις που έχουμε σε μηνιαία βάση, οδηγούμαστε πρακτικά σε αφανισμό.

    Προεκλογικά, η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί μέσω του κύριου Γεωργιάδη να προσπαθήσει τουλάχιστον να λύσει τα πολυάριθμα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ως ένδειξη σεβασμού προς τους χιλιάδες επαγγελματίες ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών, θεωρώ ότι το Υπουργείο οφείλει να συναντηθεί τουλάχιστον με τον εκπρόσωπό μας για να ακούσει και τη δική μας φωνή, για μια έστω φορά.

    Ευελπιστώ ότι θα κατανοήσετε έγκαιρα το απόλυτα αρνητικό αντίκτυπο που έχει η παρούσα κίνηση εκ μέρους σας, σε όλους εμάς που παλεύουμε να παρέχουμε εκπαιδευτικές υπηρεσίες με αξιοπρέπεια και ήθος σε κάθε παιδί που απευθύνεται σε εμάς. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά ατυχές και απογοητευτικό να αγνοείτε έναν ολόκληρο κλάδο. Είναι αδιανόητο κάθε αλλαγή που συμβαίνει στο χώρο μας να είναι πάντα εις βάρος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και ποτέ υπέρ τους.

  • 16 Ιουλίου 2020, 17:40 | Αλεξοπουλου Νικολεττα

    Διαφωνώ κάθετα με το άρθρο για την συστέγαση των ιδιωτικών σχολείων με κέντρα ξένων γλωσσών !!!

  • 16 Ιουλίου 2020, 17:40 | ΑΘΗΝΑ ΒΛΑΧΟΥ

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 § 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και Κ.Ξ.Γ.

  • 16 Ιουλίου 2020, 17:33 | Γιάννης Μόσχης

    Θεωρώ απαράδεκτο και διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 § 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ. Πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η ύπαρξη ΚΞΓ που ήδη λειτουργούν προσφέροντας εισόδημα στο κράτος και θέσεις εργασίας συμβάλοντας στη μείωση ανεργίας.Θα πληγεί ένας ολόκληρος κλάδος. Ακόμη ένα χτύπημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις!

  • 16 Ιουλίου 2020, 17:13 | KM

    Δεν συμφωνώ!

  • 16 Ιουλίου 2020, 17:10 | Αντωνης Ραικος

    Μην κανετε το έγκλημα και επιτρεψετε τη συστεγαση ιδιωτικων σχολειων με ΚΞΓ! Να μην παραδίδουν απογευματινα μαθήματα ξενων γλωσσών τα ιδιωτικά σχολεία! Ο καθενας στο τομεα του. Θα μας βρειτε μπροστα σας για τις καταπτυστες αποφάσεις σας. Η κυβερνηση σας κανει τα παντα για να μας εξαφανίσει! Μια με τα 600αρια του κορονοιου που δεν πηραμε οσοι εχουμε εταιριες μια αυτο. Σταματήστε το τωρα!!!!!

  • 16 Ιουλίου 2020, 17:05 | ΦΛΩΡΑ ΡΕΚΛΕΙΤΟΥ

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 § 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 16 Ιουλίου 2020, 17:02 | Λετσιου Περσεφονη

    Διαφωνώ με την παράγραφο 6του αρθρου 3 που επιτρεπει τη συστεγαση κξγ ν
    Με ιδιωτικα σχολεια

  • 16 Ιουλίου 2020, 16:57 | Καλοφωνου Ελένη

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 § 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 16 Ιουλίου 2020, 16:40 | Νατάσα Ζωντανού

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3&6 που αναφέρει οτι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων με ΚΞΓ. Ως ιδιοκτήτρια ΚΞΓ εδώ και 20 χρόνια θεωρώ ότι οι επιχειρήσεις μας πλήττονται και οδηγούνται στην παύση των εργασιών τους. Οι επιχειρήσεις μας ειναι σχολικές μοναδες που προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία, θέσεις εργασίας, οικονομική ενίσχυση (φόροι, τέλη, εισφορες). Σας καλώ να επανεξέτασετε, οι μικρές επιχειρήσεις είναι ένα ικανό μέρος της επιχειρηματικότητας σαν σύνολο στη χώρα μας και μας πιέζετε εισάγοντας μας σ ένα πλαίσιο αθέμιτου ανταγωνισμού και παράλληλα ουδέποτε καταφέρατε να μας προστατέψετε από τα μαύρα παράνομα ιδιαίτερα, ατομικά ή ομαδικά.

  • 16 Ιουλίου 2020, 16:39 | ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΔΕΝΑΞΑ

    Διαφωνώ κάθετα με το άρθρο 3 παρ 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ΚΞΓ με τα ιδιωτικά σχολεία.

  • 16 Ιουλίου 2020, 16:38 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ

    ΠΑΡΑΔΕΚΤΟΎ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ
    Διαφωνώ με τη συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και Κ.Ξ.Γ.

  • 16 Ιουλίου 2020, 16:34 | Παναγιώτα

    Διαφωνώ κάθετα με τη συστέγαση ιδιωτικων σχολείων και Κ.Ξ.Γ.

  • 16 Ιουλίου 2020, 16:20 | Δήμητρα Α

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 § 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 16 Ιουλίου 2020, 16:18 | Κουκουλετσου Αγορη

    Διαφωνώ με το άρθρο περί συστέγασης ιδιωτικών σχολείων κ Κξγ

  • 16 Ιουλίου 2020, 16:17 | Κουκουλετσου Αγορη

    Διαφωνώ με το άρθρο περί συστέγασης ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ

  • 16 Ιουλίου 2020, 16:13 | Βασίλης Μόσχης

    Θεωρώ απαράδεκτο και διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 § 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ. Πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η ύπαρξη ΚΞΓ που ήδη λειτουργούν προσφέροντας εισόδημα στο κράτος και θέσεις εργασίας συμβάλοντας στη μείωση ανεργίας.Θα πληγεί ένας ολόκληρος κλάδος. Ακόμη ένα χτύπημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις!

  • 16 Ιουλίου 2020, 15:50 | Κωνσταντίνα

    Επί της ουσίας από τη συστέγαση αυτή θα δημιουργηθεί μια ακόμα εκπαιδευτική δομή πάνω στον τομέα της εκμάθησης ξένων γλωσσών. Μάλιστα με την πρακτική αυτή θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας. Πέρα απ όλα αυτά, ενδεχομένως, η εκμάθηση ξένων γλωσσών μπορεί να καταστεί και περισσότερο προσιτή οικονομικά ακόμα και για ανθρώπους και οικογένειες που έως τώρα δυσκολεύονταν.

  • 16 Ιουλίου 2020, 15:45 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    Η συστέγαση ΚΞΓ σε Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο απλά τονώνει έναν υγιή συναγωνισμό ανάμεσα σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Μια ακόμη δομή είναι η οποία θα κριθεί εκ της ποιότητας του αποτελέσματος, το οποίο παρεμπιπτόντως αν δεν είναι καλό δεν έχει σε τίποτα να απειλήσει ένα ΚΞΓ.

  • 16 Ιουλίου 2020, 15:33 | Αντζελα Γεωργοπούλου

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 § 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ. Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών αποτελούν νόμιμες, ελεγχόμενες εκπαιδευτικές μονάδες οι οποίες αποδίδουν εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε ασφαλιστικές εισφορές, μισθοδοσία και φόρους. Ο άνισος ανταγωνισμός από ιδιωτικά σχολεία θα οδηγήσει πολλά από αυτά σε χρεωκοπία με ολέθριες συνέπειες για τους ιδιοκτήτες, τους γονείς αλλά και τους εργαζόμενους οι οποίοι θα στραφούν ακόμα περισσότερο σε αφορολόγητα ιδιαίτερα.

  • 16 Ιουλίου 2020, 15:19 | Olga

    Οδηγεί βαθμιαία στον αφανισμό του κλάδου των ΚΞΓ.
    Προφανώς έχουν υπολογίσει και την απώλεια εσόδων από τις φορολογικές μας εισφορές.
    Τι , όχι????
    Διαφωνώ βροντοφωναζοντας!!

  • 16 Ιουλίου 2020, 14:59 | Άννα

    Το άρθρο που επιτρέπει τη συστέγαση Ιδιωτικών Σχολείων με ΚΞΓ θα επιφέρει τεράστια ζημια στον Κλάδο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Παρακαλώ να αναθεωρήσετε την απόφαση αυτή και να μην επιτρέψετε τη συστέγαση. Τόσα χρόνια, ως Κέντρα Ξένων Γλωσσών αντιμετωπίζουμε εχθρική στάση από το εκάστοτε κράτος με αποφάσεις που δυσκολεύουν το έργο και την επιβίωση μας. Ας μας απαλλάξετε λοιπόν και από τη βαριά φορολογία που πληρώνουμε, γιατί με τέτοιες αποφάσεις μάλλον θεωρείτε παρασιτική την ύπαρξή μας.

  • 16 Ιουλίου 2020, 14:51 | Ασπασία Προσαλέντε

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 § 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ. Θεωρώ ότι μία τέτοιου είδους ενέργεια μόνο ζημία μπορεί να επιφέρει και κανένα όφελος. Κάθε εκπαιδευτήριο οφείλει να διατηρήσει τον χαρακτήρα που ήδη έχει.

  • 16 Ιουλίου 2020, 14:50 | ΑΛΑΚΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 § 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 16 Ιουλίου 2020, 14:41 | Στέλλα Κορδίστα

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 § 6, που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • Είναι θετική η αναγνώριση μεγαλύτερης ελευθερίας στη διαμόρφωση του προγράμματος, ωστόσο υπάρχουν περιθώρια για ακόμα μεγαλύτερο βαθμό ευελιξίας.

  • 16 Ιουλίου 2020, 14:10 | Ανδρέας Λ.

    Θα μπορούσε εύκολα να υποθέσει κανείς ότι η απόφαση συστέγασης ιδιωτικών σχολείων με ΚΞΓ πάρθηκε για να βοηθήσει τα Ιδιωτικά Σχολεία να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών που εδώ και δεκαετίες υπηρετούν την ξενόγλωσση εκπαίδευση στην Ελλάδα. Δε θα ήταν καλύτερο το κράτος να μην επιτρέπει να φαίνονται κηλίδες εύνοιας στον τρόπο που παίρνονται οι αποφάσεις; Είχαμε την ελπίδα ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και ο ιδιωτικός τομέας θα μπορούσε να ανασάνει, αλλά με τέτοιες αποφάσεις έρχεται πικρή διάψευση.

  • ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ

  • 16 Ιουλίου 2020, 13:54 | Γιούλη Τακοπούλου

    Αξιότιμη κα Υπουργέ,

    Θα ήθελα να δηλώσω την αντίθεση μου με το περιεχόμενο του άρθρου 3 § 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ. Θεωρώ ότι ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τις μεγάλες μονάδες ιδιωτικών σχολείων θα οδηγήσει χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις Κέντρων Ξένων Γλωσσών σε αφανισμό και θα ωθήσει χιλιάδες εργαζόμενους καθηγητές σε ανεργία και μαύρα ιδιαίτερα μαθήματα άρα αύξηση της φοροδιαφυγής. Τέλος, πιστεύω ότι η έλλειψη υγιούς ανταγωνισμού θα εκτοξεύσει τις τιμές για την εκμάθηση της ξένης γλώσσας και θα επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό της μέσης ελληνικής οικογένειας.

  • 16 Ιουλίου 2020, 13:47 | Ανδρεώτης Γεώργιος

    Διαφωνώ κάθετα με το άρθρο 3 παρ 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων κσι ΚΞΓ.

  • 16 Ιουλίου 2020, 13:45 | Ευάγγελος Μ.

    Συστέγαση ιδιωτικών σχολείων με ΚΞΓ

    Αξιότιμη κα Υπουργέ,

    Στο νέο Σχέδιου Νόμου: «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» με το άρθρο 3“επιτρέπεται η συστέγαση των ιδιωτικών σχολείων με άλλα ιδιωτικά σχολεία, ξένα σχολεία, κέντρα δια βίου μάθησης, κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια, καθώς και με άλλους φορείς που αναφέρονται στην παρ. Θ.3 του ν. 4093/2012 (Α ́ 222)”. Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο αγνοείτε παντελώς τον Κλάδο μας αλλά επιπλέον προωθείτε διατάξεις που αποβαίνουν καταστροφικές για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

    Θεωρούμε άκρως απαράδεκτο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ΚΞΓ που ανήκουν στην ραχοκοκκαλιά της εθνικής οικονομίας και έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ελληνική κοινωνία, να παραδίδονται στα συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών σχολείων.Η κίνησή σας αυτή, σε συνδυασμό τόσο με τη μάστιγα των μαύρων ιδιαιτέρων μαθημάτων και των παράνομων οικοδιδασκαλείων, για τα οποία επανειλημμένως σας έχουμε προτείνει εφικτές λύσεις τις οποίες έχετε αγνοήσει,όσο και με την επιβολή των περιοριστικών μέτρων λειτουργίας των ΚΞΓ λόγω Covid-19αποτελεί ταφόπλακα για την ύπαρξή μας

    Διαμαρτυρόμαστε έντονα,διότι:

    χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση ή διαβούλευση με τον κλάδο μας προωθείτε Σχέδιο Νόμου που επιτρέπει τη συστέγαση των ιδιωτικών σχολείων με Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

    παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας για συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για φλέγοντα και άμεσα ζητήματα του Κλάδου των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, ουδέποτε μας έχετε συναντήσει.Κυρία Υπουργέ,Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι εφόσον επιτρέψετε τη συλλειτουργία των ιδιωτικών σχολείων με τα ΚΞΓ, συνειδητά καταδικάζετε το Κλάδο μας σε αφανισμόκαι στέλνετε τους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών στην ανεργία.

    Σας καλούμε:

    Να απαλείψετε άμεσα το επίμαχο άρθρο από το Σχέδιο Νόμου

    Να μην επιτρέψετε τη συστέγαση ιδιωτικών σχολείων με τα κέντρα ξένων γλωσσών

  • 16 Ιουλίου 2020, 12:55 | Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

    Η Υπουργός Παιδείας διατείνεται ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αντιμετωπίζει τον «ασφυκτικό έλεγχο» και την «έλλειψη ευελιξίας» αναφορικά με τις περίφημες «απογευματινές δράσεις» των Ιδιωτικών Σχολείων, υποστηρίζοντας απολύτως λανθασμένα ότι «με βάση το προηγούμενο καθεστώς είχαν αποκλειστεί οι πρόσθετες εκπαιδευτικές δραστηριότητες». Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι βάσει του νόμου 4415/2016, που ψηφίστηκε επί υπουργίας Νίκου Φίλη και επικαιροποιήθηκε από τον μετέπειτα υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου (νόμος 4472/2017), «στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης δηλώνεται κάθε είδους πρόσθετη εκπαιδευτική δραστηριότητα πέραν του ωρολογίου προγράμματος, μαζί με τον αριθμό των τμημάτων, των μαθητών και των διδασκόντων».
    Πρωτοτυπία του νομοσχεδίου αποτελεί η παράγραφος 6 του Άρθρου 3, που παρέχει τη δυνατότητα λειτουργίας κέντρων ξένων γλωσσών και φροντιστηρίων εντός των ιδιωτικών σχολείων. Με αυτό τον τρόπο γίνεται σύνδεση της παραπαιδείας με την επίσημη εκπαίδευση με κίνδυνο την υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης εντός των σχολείων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πελατεία αυτών των παράλληλων δομών. Το σχολείο μετατρέπεται σε «Οίκο εμπορίου», οι εκπαιδευτικοί σε ανελεύθερους, δειλούς και κακοπληρωμένους υπάλληλους δεύτερης/τρίτης κατηγορίας, ενώ οι μαθητές και οι γονείς τους σε πελάτες.

  • 16 Ιουλίου 2020, 12:54 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ

    Διαφωνώ κάθετα και θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για την προοπτική συστέγασης ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ. Με αυτό το νομοσχέδιο οδηγείτε έναν κλάδο σε μαρασμό και αφανισμό. Τα παιδιά όλων για δεκαετίες μαθαίνουν σωστά τις ξένες γλώσσες- που όλοι ξέρουμε πόσο χρήσιμες είναι- στα κέντρα ξένων γλωσσών. Προσφέρουμε στην ελληνική οικονομία και έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσα προβλήματα όπως μαύρα ιδιαίτερα, παράνομα οικοδιδασκαλεία κλπ. Παρόλα αυτά προσπαθούμε να επιβιώσουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την εκπαίδευση και πρόοδο των μαθητών μας. Μετά από ένα τρίμηνο αναγκαστικό lockdown και με την πιθανότητα ενός δεύτερου την επόμενη σχολική χρονιά και με πάρα πολλά θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε για να λειτουργήσουμε, τώρα έχουμε και αυτό. Σας παρακαλώ για την άμεση απόσυρση του άρθρου που θα σημάνει και το τέλος μας. Ευχαριστώ.