- Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού - http://www.opengov.gr/ypepth -

Άρθρο 29 Μεταβατικές διατάξεις Κεφαλαίων Γ΄ και Δ΄ Μέρους Β’

1. Πειθαρχική διαδικασία που έχει αρχίσει πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος, συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σύμφωνα με τον νόμο που ίσχυε κατά τον χρόνο τέλεσης του πειθαρχικού παραπτώματος.
2. Ο παρών νόμος, κατά το μέρος που θεμελιώνει για πρώτη φορά ή επαυξάνει την πειθαρχική ευθύνη ή προβλέπει την επιβολή βαρύτερης ποινής σε σχέση με προγενέστερο ευμενέστερο νόμο, εφαρμόζεται σε όσες πράξεις τελούνται από την έναρξη ισχύος του παρόντος και εφεξής. Ο παρών νόμος, κατά το μέρος που καταργεί ή ελαττώνει την πειθαρχική ευθύνη, καθώς και την ποινή που επιβάλλεται για κάθε παράπτωμα, υπερισχύει έναντι προγενέστερων δυσμενέστερων διατάξεων. Για την εφαρμογή της παρούσας είναι αδιάφορο αν οι προγενέστερες διατάξεις προβλέπονταν στο νόμο ή στον εσωτερικό κανονισμό του Α.Ε.Ι..
3. Οι εσωτερικοί κανονισμοί των Α.Ε.Ι. διατηρούνται σε ισχύ κατά το μέρος που δεν προσκρούουν στον παρόντα νόμο. Τα Α.Ε.Ι. αναπροσαρμόζουν τους εσωτερικούς κανονισμούς τους εντός διαστήματος έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος.