- Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού - http://www.opengov.gr/ypepth -

Άρθρο 28 Μεταβατικές διατάξεις Κεφαλαίων Α΄ και Β΄ Μέρους Β’

1. Η απόφαση της παρ. 4 του άρθρου 8 λαμβάνεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος και κοινοποιείται στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.
2. Έως την έκδοση του Οργανισμού του Α.Ε.Ι., το επίπεδο λειτουργίας, η δομή και η διάρθρωση της Μονάδας Ασφαλείας και Προστασίας του Α.Ε.Ι. καθορίζονται με απόφαση της συγκλήτου του Α.Ε.Ι., η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος.
3. Η απόφαση του πρύτανη του Α.Ε.Ι. με την οποία εγκρίνεται ο Κανονισμός ελεγχόμενης πρόσβασης και τίθεται σε λειτουργία το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης της παρ. 1 του άρθρου 12 εκδίδεται εντός τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος.
4. Σε περίπτωση μη έκδοσης των αποφάσεων από τα αρμόδια όργανα του Α.Ε.Ι. εντός των προθεσμιών που τίθενται στις παρ. 1 έως 3, και μη εφαρμογής και λειτουργίας συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης, αυτό λαμβάνεται υπόψη κατά την ετήσια τακτική επιχορήγηση του Α.Ε.Ι..
5. Η Επιτροπή Ασφαλείας και Προστασίας συγκροτείται εντός είκοσι (20) ημερών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, λειτουργεί και συνεδριάζει νομίμως ελλείψει των μελών των περ. γ΄ και ε΄ της παρ. 3 του άρθρου 12 έως και την ημερομηνία ορισμού του προϊσταμένου της Μονάδας Ασφάλειας και Προστασίας του Α.Ε.Ι. και του επικεφαλής της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) του άρθρου 14, οπότε υποχρεωτικά η επιτροπή ανασυγκροτείται.