- Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού - http://www.opengov.gr/ypepth -

Άρθρο 1 Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποφοίτων Γενικού Λυκείου (ΓΕ.Λ.) -Αντικατάσταση της παρ. 5 του άρθρου 4 του ν. 4186/2013

Η παρ. 5 του άρθρου 4 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193) αντικαθίσταται ως εξής:
«5. Για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά: α) η οικεία ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.), σύμφωνα με το άρθρο 4Β και β) το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνει ο υποψήφιος στα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα του οικείου επιστημονικού πεδίου, σύμφωνα με το άρθρο 4Α. Για τον προσδιορισμό του συνόλου των μορίων κάθε υποψηφίου υπολογίζονται τα μαθήματα και οι οικείοι συντελεστές βαρύτητας.
Στα τμήματα όπου απαιτείται η εξέταση ειδικού μαθήματος ή πρακτικής δοκιμασίας για την εισαγωγή υποψηφίων σε αυτά, λόγω της φύσης του γνωστικού τους αντικειμένου, η εξέταση του ειδικού μαθήματος ή της πρακτικής δοκιμασίας γίνεται πανελλαδικά. Για τον υπολογισμό της συνολικής βαθμολογίας, προστίθεται στη βαθμολογία των τεσσάρων πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της ανωτέρω περ. β΄ η βαθμολογία που προκύπτει από το γινόμενο του βαθμού των ειδικών μαθημάτων ή της πρακτικής δοκιμασίας με τον αντίστοιχο συντελεστή, με την επιφύλαξη του άρθρου 19 του ν. 4559/2018 (Α`142), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 45 του ν. 4589/2019 (Α` 13).
Εάν με το σύνολο της βαθμολογίας που επιτυγχάνει ο υποψήφιος εισάγεται σε περισσότερες από μία σχολές ή τμήματα, τελικά εισάγεται σε εκείνη τη σχολή ή τμήμα που προσδιόρισε στο μηχανογραφικό του με σειρά προτίμησης υψηλότερη σε σχέση με τις άλλες σχολές ή τμήματα που έχει δηλώσει.».