- Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού - http://www.opengov.gr/ypepth -

Άρθρο 31 – Εξουσιοδοτική διάταξη για τις Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης- Προσθήκη παρ. 3α και 3β στο άρθρο 15 του ν. 4763/2020

Μετά από την παρ. 3 του άρθρου 15 του ν. 4763/2020 (Α΄ 254) περί εξουσιοδοτικών διατάξεων του Κεφαλαίου Γ΄, του Μέρους Α΄ προστίθενται παρ. 3α και 3β ως εξής:
«3α. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δύναται να ιδρύονται Ε.Σ.Κ. αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, για άτομα με αναπηρία, να ρυθμίζονται ο τρόπος και η διαδικασία κάλυψης των δαπανών και κάθε άλλο ειδικότερο θέμα.
3β. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η οποία εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις εγγραφής των ατόμων με αναπηρία και των αποφοίτων των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) στις Ε.Σ.Κ. για άτομα με αναπηρία και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την οργάνωση και τη λειτουργία τους.».