- Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού - http://www.opengov.gr/ypepth -

Άρθρο 30 – Ρύθμιση για τις Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης και τις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 11 ν. 4763/2020

Στην παρ. 1 του άρθρου 11 του ν. 4763/2020 (Α’ 254), περί φοίτησης στις Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης (Ε.Σ.Κ.) και στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α., προστίθεται τέταρτο εδάφιο, επέρχονται νομοτεχνικές βελτιώσεις και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

«1. Η φοίτηση στις Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης (Ε.Σ.Κ.) και τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) είναι διετής και περιλαμβάνει τις τάξεις Α’ και Β’. Στην Α’ τάξη εγγράφονται χωρίς εξετάσεις οι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου ή άλλου ισότιμου τίτλου και στη Β’ τάξη εγγράφονται οι μαθητευόμενοι που προάγονται από την Α’ τάξη. Οι προαγωγικές εξετάσεις στην Α’ τάξη, όπως και αυτές με βάση τις οποίες θα κριθεί επιτυχής η παρακολούθηση στη Β’ τάξη, διεξάγονται εντός των Ε.Σ.Κ. και των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α., στα μαθήματα και στις επαγγελματικές ασκήσεις που έχουν ασκηθεί οι μαθητευόμενοι. Στις Ε.Σ.Κ. για άτομα με αναπηρία δύναται να εγγράφονται και απόφοιτοι Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.), σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται με την απόφαση της παρ. 3β του άρθρου 15.».