- Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού - http://www.opengov.gr/ypepth -

Άρθρο 20 – Όργανα διοίκησης των Επαγγελματικών Λυκείων- Προσθήκη άρθρου 6Β στον ν. 4186/2013

Στον ν. 4186/2013 (Α΄193), μετά από το άρθρο 6Α, προστίθεται άρθρο 6Β ως εξής:

«Άρθρο 6Β
Όργανα διοίκησης των Επαγγελματικών Λυκείων

1. Τα όργανα διοίκησης των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), που έχουν την ευθύνη της καθημερινής λειτουργίας τους, είναι: α) ο Διευθυντής, β) ο Υποδιευθυντής ή οι Υποδιευθυντές, γ) η Επιτροπή Συντονισμού του Επαγγελματικού Λυκείου (Ε.Σ.ΕΠΑ.Λ.) και δ) ο Σύλλογος Διδασκόντων.
2. Ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής ή οι Υποδιευθυντές των ΕΠΑ.Λ., πέραν των αρμοδιοτήτων των Διευθυντών και Υποδιευθυντών των λοιπών σχολικών μονάδων σύμφωνα με τον ν. 4823/2021 (Α΄136), ασκούν και τις ακόλουθες ειδικές αρμοδιότητες:
α) ενημερώνονται για προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και διεθνή προγράμματα, στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, στα οποία δύνανται να συμμετέχουν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί τους,
β) σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις εξωστρέφειας, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων σε συνεργασία με υπηρεσίες και επαγγελματικούς ή παραγωγικούς φορείς της ημεδαπής ή της αλλοδαπής,
γ) σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Προσανατολισμού της παρ. 1 του άρθρου 6ΣΤ, με σκοπό την ενημέρωση μαθητών όμορων Γυμνασίων (Γ΄ τάξη) και Γενικών Λυκείων (Α΄ τάξη).
3. Οι Διευθυντές και οι Υποδιευθυντές ΕΠΑ.Λ. αποτελούν στελέχη της εκπαίδευσης και έχουν το ωράριο που ορίζεται, αντίστοιχα, στις περ. α) και γ) της παρ. 13 του άρθρου 14 του ν. 1566/1985 (Α’ 167), περί εκπαιδευτικού προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
4. Στους Διευθυντές και τους Υποδιευθυντές των ΕΠΑ.Λ. καταβάλλεται το επίδομα θέσης ευθύνης που προβλέπεται στις υποπερ. ζζ) και ιι) αντίστοιχα της περ. β) της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 4354/2015 (Α’ 176).
5. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν υπάρχει ή απουσιάζει ή κωλύεται ο Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ., αναπληρώνεται από τον Υποδιευθυντή και αν έχουν τοποθετηθεί και άλλος ή άλλοι Υποδιευθυντές, αναπληρώνεται από τον Υποδιευθυντή Α’.».