- Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού - http://www.opengov.gr/ypepth -

Άρθρο 12 – Εξουσιοδοτικές διατάξεις για τις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης – Προσθήκη παρ. 2Α, 6Α, περ. θ) στην παρ. 12 και παρ. 13Α στο άρθρο 34 ν. 4763/2020

1. Στο άρθρο 34 του ν. 4763/2020 (Α΄254), περί των εξουσιοδοτικών διατάξεων του Κεφαλαίου Ε΄ του Μέρους Α΄ του νόμου αυτού, επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:
α) Προστίθεται παρ. 2Α ως εξής:
«2Α. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθορίζονται το ύψος και ο τρόπος κάλυψης των δαπανών για την οργάνωση και πραγματοποίηση των προγραμμάτων αναβάθμισης δεξιοτήτων και επικαιροποίησης γνώσεων και των προγραμμάτων εκπαίδευσης εκπαιδευτών πρακτικής άσκησης των επιχειρήσεων υποδοχής, καθώς και κάθε ειδικότερο θέμα σχετικό με την εφαρμογή των άρθρων 24Α και 33Α.».
β) Προστίθεται παρ. 6Α ως εξής:
«6Α. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ρυθμίζονται τα τεχνικά και οργανωτικά ζητήματα για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πύλης, οι κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που υποβάλλονται σε επεξεργασία, οι κατηγορίες των υποκειμένων, οι ρόλοι ως προς την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, οι αποδέκτες δεδομένων, τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφάλεια της επεξεργασίας αυτών, η μορφή των δεδομένων χαρακτηρισμού κατάστασης, η διασύνδεση της ηλεκτρονικής πύλης με πληροφοριακά συστήματα άλλων φορέων του δημόσιου τομέα, καθώς και άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του άρθρου 33Β.».
γ) Στην παρ. 12 προστίθεται περ. θ), ως εξής:
«θ) Καθορίζονται το περιεχόμενο και η διάρκεια, καθώς και οι προϋποθέσεις και η διαδικασία συμμετοχής στα προγράμματα εκπαίδευσης εκπαιδευτών πρακτικής άσκησης των καταρτιζόμενων των Σ.Α.Ε.Κ., καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή της περ. γ) της παρ. 2 του άρθρου 24Β.»
2. Προστίθεται παρ. 13Α, ως εξής:
«13Α. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η οποία εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του Κ.Σ.Ε.Ε.Κ. και γνώμη της Κ.Ε.Ε., καθορίζονται το περιεχόμενο και η ακριβής διάρκεια των προγραμμάτων αναβάθμισης δεξιοτήτων και επικαιροποίησης γνώσεων, οι κατηγορίες των διδασκόντων σε αυτά, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή της περ. β) της παρ. 2 του άρθρου 24ΑΒ.».