Άρθρο 9 Διορισμός διακριθέντων αθλητών.

1. Αθλητές οι οποίοι επιτυγχάνουν εξαιρετική αγωνιστική διάκριση σε ατομικά ή ομαδικά αθλήματα , διορίζονται κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων.

Εξαιρετική αγωνιστική διάκριση αθλητή, προκειμένου να αποκτήσει δικαίωμα διορισμού είναι :

Α. 1η έως 3η νίκη σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Β. 1η έως 3η νίκη σε Παγκόσμιους Αγώνες ανδρών – γυναικών.

Γ. 1η έως 3η νίκη σε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες ανδρών – γυναικών.

Δ. 1η έως 3η νίκη σε Μεσογειακούς Αγώνες ανδρών γυναικών.

Ε. Η επίτευξη ή ισοφάριση παγκόσμιας επίδοσης ανδρών – γυναικών , νέων ανδρών –γυναικών, εφήβων – νεανίδων σε αγώνισμα αθλήματος που καλλιεργείται από αναγνωρισμένες ομοσπονδίες.

Δικαίωμα διορισμού αποκτούν και αθλητές με αναπηρία που κατακτούν 1η έως 6η νίκη σε θερινούς ή χειμερινούς Παραολυμπιακούς αγώνες καθώς και στους υπό τα στοιχεία, Β, Γ και Δ ανωτέρω αγώνες. Οι εν λόγω αθλητές επιτρέπεται να διορίζονται και σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις, οι οποίες συνιστώνται με την πράξη διορισμού και καταργούνται με την αποχώρηση με οποιονδήποτε τρόπο αυτών που τις κατέχουν.

Εξαιρούνται οι επαγγελματίες αθλητές που επιτυγχάνουν νίκη κατά τις ανωτέρω διακρίσεις.

2. Απαραίτητη προϋπόθεση για το διορισμό των αθλητών, είναι να έχουν διακόψει αποδεδειγμένα την αγωνιστική τους δραστηριότητα κατά το χρόνο υποβολής της αίτησής τους για διορισμό. Για το σκοπό αυτό υποβάλλουν σχετική περί τούτου βεβαίωση της οικείας ομοσπονδίας, καθώς και υπεύθυνη δήλωση περί διακοπής της αγωνιστικής τους δραστηριότητας. Σε περίπτωση που αποκαλυφθεί εκ των υστέρων η ανακρίβεια των όσων αναφέρονται στην υπεύθυνη δήλωση , ανακαλείται υποχρεωτικά ο διορισμός τους, επιφυλασσομένης της ποινικής και αστικής ευθύνης τους για την υποβολή ανακριβούς ή αναληθούς δήλωσης.

Δεν διορίζεται, κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, αθλητής ο οποίος τιμωρήθηκε ποινικά ή πειθαρχικά για παράβαση ντόπινγκ. Σε περίπτωση που η παράβαση ντόπινγκ διαπιστωθεί μετά τον διορισμό τότε ο διορισμός αυτός ανακαλείται.

3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, ορίζονται οι φορείς διορισμού, οι προϋποθέσεις, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ο χρόνος υποβολής τους, η διαδικασία καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου.

4. Η διαδικασία διορισμού διακριθέντων αθλητών που πέτυχαν διάκριση μέχρι και την 31/12/ 2009 , γίνεται βάσει των διατάξεων του Ν.2725/99, καθώς και της κοινής υπουργικής απόφασης αρ. 24344/9-6-2009 (ΦΕΚ 1182/Β/17-6-2009), όπως ισχύουν. Ο διορισμός τους γίνεται οποτεδήποτε, χωρίς τον περιορισμό που προβλέπεται στην παρ. 12α του άρθρου 18 του Ν.3708/08 (ΦΕΚ 210Α), όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. Γ2 του άρθρου 45 του Ν.3773/09 (120Α), υπό .την απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν διακόψει την αθλητική τους δραστηριότητα, που θα διαπιστώνεται όπως ορίζεται στην παρ. 2 του παρόντος.

Η ισχύς των παραγράφων 1, και 2 του παρόντος άρθρου αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2010.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:50 | Χρήστος

    Αυτό το άθλιο φαινόμενο με τους αθλητές θα πρέπει να τελειώνει. Αν θέλουν να μπουν στο δημόσιο, να μπαίνουν όπως και όλοι οι άλλοι. Ισόβιοι συνταξιούχοι, οι οποίοι ποτέ δεν εκτελούν τα καθήκοντά τους. Είναι ξεφτίλα και προσβλητικό αθλητές να γίνονται Αξιωματικοί του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
    Αποδείχθηκε τι κουμάσια ήταν οι ολυμπιονίκες μας, τα »πρότυπά μας».

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:40 | Ιγνάτιος Σταυρόπουλος

    Είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι υπάρχει διαφάνεια στους «κατ’ εξαίρεση» διορισμούς όπως π.χ. των διακριθέντων αθλητών. Μπορεί, απλά, να δίδεται άπαξ στους αθλητές ένα καλό οικονομικό βοήθημα.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:52 | robin27

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ.ΚΟΙΝΩΝΙΚΆ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΘΕΜΙΤΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΕΝ ΛΕΥΚΩ ΠΡΟΣΛΗΨΗ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ..

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:30 | γιαννακοπουλος αθανασιος

    ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙς ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕς ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:20 | Νίκος Λάμπης

    Μαζεύονται κάποιοι «καλοί» σε κάποιο λύκειο παίρνουν ένα μετάλιο σε πανελλήνιους αγώνες και μετά στο δημόσιο.Για κοιτ΄ξτε κάποια λύκεια στη θεσαλοννίκη τι κάνουν.Βάλτε τέλος στην αλητεία.Κόψιμο των δήθεν αθλητών. Ολα τα ελληνόπουλα είναι ίσα.Οχι στην μοριοδότησή τους.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:26 | Κακαγιαννης Δημητρης

    Τι θα ισχυσει για τους αθλητες που ειχαν πετυχει νικες στο παρελθον,με παλαια νομοθεσια (1989)αλλα δεν εχουν κανει χρηση ακομη του δικαιωματος διορισμου;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:33 | Αριστοτέλης Φ.

    Η νομοθετική αυτή προσπάθεια είναι σωστή σε γενικές γραμμές όμως πιστεύω πως θα πρέπει:

    1) Οι επιτυχόντες αθλητές να μοριοδοτούνται για την πρόσληψή τους στο δημόσιο και όχι να προσλαμβάνονται απευθείας σε θέσεις δημοσίου. Θα πρέπει επιτέλους στην Ελλάδα να εδραιωθεί το αίσθημα της ανταγωνιστικότητας και της προσπάθειας η οποία σίγουρα έχει εκλείψει από τους κόλπους του δημοσίου. Μοριοδότηση λοιπόν και όχι απευθείας πρόσληψη διότι έτσι στερείται το δικαίωμα από άλλους Έλληνες πολίτες που προσπαθούν από άλλο μετερίζι π.χ επιστήμονες για να προσληφθούν.

    2) Εάν μοριοδοτηθεί ή τελοσπάντων προσληφθεί ο αθλητής, συμφωνώ με τους προλαλλήσαντες ότι θα πρέπει να βρεθεί σε θέση σχετική με την ειδικότητά του και να αποφευχθούν γελοιότητες τύπου Νικοπολίδης-κηπουρός στην Κηφισιάς κλπ.

    3) Θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος της αθλητικής ομοσπονδίας του αθλητή όσον αφορά την απήχηση του αθλήματος. Δηλαδή εάν υπάρχει διάκριση σε ένα άθλημα -λέω στην τύχη- «Ράλι με αεροπλάνα» που στην Ελλάδα απασχολεί ελάχιστους -δεν ξερω εάν υπάρχουν καν- και στο σύνολο οι αθλητές είναι ελάχιστοι δεν είναι δυνατόν από τους 20 παγκοσμίως αθλητές που υπάρχουν να πριμοδοτούνται οι θέσεις 1-3! Αντίστοιχα σε αθλήματα εξαιρετικά ανταγωνιστικά, πολυπληθή με μεγάλη απήχηση πχ ποδόσφαιρο θα πρέπει να εξεταστεί σωστά η διάταξη.

    4) Υπάρχουν επίσης αθλητές ολυμπιονίκες επιστημονικών ολυμπιάδων οι οποίοι θα έπρεπε ως δυναμικό να χρησιμοποιηθούν. Τι πιο λογικό από τη δυνατότητα πρόσληψης στο δημόσιο ή μοριοδότησης του αθλητή νικητή της πχ Μαθηματικής ολυμπιάδας ως Μαθηματικού.

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας και το βήμα. Ευελπιστώ να συνεχιστεί η τόσο σημαντική και πρωτόγνωρη προσπάθεια για τα ελληνικά δεδομένα.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:42 | Μ. Ζαχαράκης

    Η λογική ότι ο Χ αθλητής κατέχει διάκριση και βολεύεται από το κράτος είναι λάθος! Αυτή λογική επιθυμείτε να περάσατε στη νεολαία; Αυτή είναι η αξία του αθλητισμού, ότι ευνοούμε σε μια θέση.
    Τα προνόμια για αθλητές- πρωταθλητές – ολυμπιονίκες να καταργηθούν γιατί είναι κοινωνικά άδικα και δεν τιμούν κανέναν. Γιατί να «γίνει» ένα ολυμπιονίκης αξιωματικός του στρατού ή να διοριστεί κηπουρός σε έναν δήμο (κάτι το οποίο έγινε); Για να απολαμβάνει απλά έναν παχηλό μισθό χωρίς να έχει κάνει ευθύνες και υποχρεώσεις στη θέση που είναι;

    Αν θέλουμε να τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να τους μοριοδοτούμε για να διοριστούς καθηγητές φυσικής αγωγής ή σε θέσεις του Υφυπουργείο Αθλητισμού σε αθλητικά κέντρα κλπ. Εκεί είναι η δουλεία τους και εκεί θα μας φανούν χρήσιμοι…

    Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία!!

  • Θα μπορούσε κάλλιστα να συμφωνήσει κανείς στο άρθρο αν υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις ακόμη για παράδειγμα:
    Οι αθλητές να προσλαμβάνονται σε θέσεις που έχουν σχέση με τον αθλητισμό και μόνο, για να είναι χρήσιμη η εμπειρία τους. Αλλιώς γιατί κάποιος που έτρεχε πιο γρήγορα από κάποιον άλλο είναι καλύτερος επαγγελματίας;
    Η πολιτεία αν θέλει να τους τιμήσει να τους δώσει ένα χρηματικό βραβείο και τέλος ή όπως είπα να τους τοποθετήσει σε θέσεις που θα μεταδώσουν την εμπειρία τους και θα είναι και χρήσιμοι. Η αργομισθία, γιατί περί αυτού πρόκειται δεν πρέπει να είναι αποδεκτή από κανέναν και για κανέναν.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:28 | Γεωργιόπουλος Θανάσης

    Θεωρώ ότι είναι θεμιτό οι πρωταθλητές μας να τυγχάνουν κάποιας ευνοϊκότερης μεταχείρισης, εφόσον έχουν εκπροσωπήσει επάξια και πάνω απ’ όλα τίμια την Ελλάδα.

    Παρόλα αυτά το να διορίζονται σε άσχετους – με τον αθλητισμό – τομείς της Δημόσιας Διοίκησης μοιάζει περισσότερο με αργομισθία παρά με τιμητικό διορισμό.

    Σαν καταλληλότερη πρόταση μου ακούγεται ο διορισμός τους να έχει άμεση σχέση με τα προσόντα τους και όχι όλοι Αξιωματικοί στο Στρατό.

    Για παράδειγμα αν κάποια στιγμή θελήσουμε να τιμήσουμε τον Καθηγητή Νανόπουλο που μας κάνει περήφανους για την πορεία του στην Αστροφυσική, θα τον κάνουμε και αυτόν Λοχαγό;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:10 | DOOD

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ
    Υ.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΜΙΘΟΛΟΓΙΟ Π.Ε.
    ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΩΡΑΡΙΟ ΜΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ,ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΝΑ ΝΤΥΝΟΝΤΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΟΜΙΣΕΙ ΛΙΓΑ.
    ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΙΡΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
    ΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΓΑΛΜΑΤΑ,ΠΡΟΤΟΜΕΣ,ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΔΡΟΜΩΝ,ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ,ΕΙΔΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ,ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 17:28 | Κυριακος

    δεν έχουμε ανάγκη από ντοπε παγκόσμιους πρωταθλητές και μετέπειτα δημοσιους υπαλληλους , εχουμε αναγκη απο μαζικο αθλητισμο για ολη την κοινωνια , αμεση καταργηση αυτου του αρθρου . Πολλούς ολυμπιονικες εβγαζε και η Ρουμανια του τσαουσεσκου και ο λαος πεινουσε

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 17:36 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:43 | Ευαγγελος Διαλυνας

    Νους υγιείς εν σώματι υγιή δεν υπάρχει πια , Ο νους στο χρήμα και το σώμα στην ντόπια, έτσι έχουν γίνει σήμερα οι περισσότεροι αθλητές χωρίς να παραβλέπω και αυτούς που έχουν σαν αρχή τους το ( Ευ αγωνίζεστε) Τόσοι και τόσοι άριστοι διακεκριμένοι επιστήμονες διαπρέπουν στα πέρατα της γης ανεμίζοντας καθημερινός την σημαία μας στον ψηλότερο ιστό ,αυτούς τους ανθρώπους να προσπαθήσετε να επαναπατρίζεται ώστε να τους δώσετε την δυνατότητα να προσφέρουν την γνώση και την εμπειρία τους για ένα καλύτερο αύριο της πατρίδας μας .

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:14 | BILLY

    ΦΕΡΩ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΟ
    – ΑΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΤΥΧΩΣ
    -ΕΙΜΑΙ ΕΦΕΔΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΟΥ
    -ΕΙΜΑΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ή ΣΕ ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ

    Κ.Κ.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΔΟΞΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΤΕ ΠΟΛΕΜΟ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:02 | Βαγγέλης

    Αγαπητοί κκ Πρωθυπουργέ,Υπουργέ καί Υφυπουργέ τής Εργασίας,

    Μέ τήν ευκαιρία πού μάς δίνετε ώστε νά εκφράσουμε τήν γνώμη μας γιά τήν επάνδρωση τού Δημοσίου μέ τούς νέους καί τίς νέες χωρίς κομματικά κριτήρια θεωρώ όπως πιστεύω καί κάθε πολίτης μιάς ευνομούμενης κοινωνίας ότι εχετε βάλει ένα μικρό λιθαράκι στήν ισοκρατία καί ισοπολιτία.
    ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΘΕΤΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ…………
    –χρειάζονται όμως καί άλλες δραστικές πολιτικές αποφάσεις γιά τήν Σοσιαλιστική Δημοκρατία.

    ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.
    Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
    ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΥΣΗ!!!!!

    Είμαι 58 ετών-έγγαμος,δύο παιδιά σέ ΑΕΙ-πτυχιούχος ΑΒΣΠ-πρώην οικονομικός διευθυντής μέ υπηρεσία πάνω από 25 έτη.είμαι εκτός εργασίας από 1/10/2008 από πολυεθνική εταιρεία.
    -τό ζήτημα πού βάζω είναι τώρα πού αναλάβατε τήν διακυβέρνηση τής χώρας νά μεριμνήσετε διά νόμου νά δραστηριοποιηθούμε όσοι έχουμε νά προσφέρουμε ακόμη καί νά μή τεθούμε εκτός παραγωγικού ιστού από τήν ηλικία τών 58 ετών.
    Νά αξιολόγήσετε ποιοί θέλουν καί ποιοί μπορούν καί νά τούς καλέσετε νά εργασθούν.μέχρι πέρισυ εργαζόμουν ………….
    Ετσι θά αμοίβονται αλλά καί θά συνεισφέρουν μέ φορολογία καί μέ τίς ασφαλιστικές τους εισφορές πού τόσο ελλείπουν από τά Ασφαλιστικά Ταμεία τού Κράτους καί τά Δημόσια Έσοδα.
    Έχω ανάγκη νά εργασθώ —μού λείπουν περίπου 2500 ένσημα-
    Ο ιδιωτικός τομέας πλέον απευθύνεται σέ 35-40 ετών.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΚΛΕΙΣΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΤΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ Η/Υ.
    π.χ εγώ μιλάω πολύ καλά Αγγλικά καί γνωρίζω καί υπολογιστές.

    Πώς θά μπορέσουμε νά συγκεντρώσουμε τά απαραίτητα ένσημα γιά μιά αξιοπρεπή σύνταξη!!!!
    Πιθανολογώ ότι η κατηγορία αυτή τών ανέργων επιστημόνων πού γιά τούς γνωστούς λόγους τής οικονομικής ύφεσης στήν ηλικία άνω τών 55 ετών βάσει τών επίσιμων στατιστικών στοιχείων τού ΟΑΕΔ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟΥΣ 500-1000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ– ΑΝΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ……

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ!!!!!!!!

    Ευχαριστώ γιά τήν φιλοξενία σας

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:35 | zoe

    Εγιναν αθλητες και πρωταθλητες για το κεφι τους και την »οικονομα» και μαυρα αφορολογητα!!!
    να τους εχουμε και αργόμισθους; γιατι μην μου πειτε οτι πανε για δουλεια, μονο παρελασεις με τον προεδρο της Δημοκρατιας.
    Ειμαι διαιτολογος καποιου ολυμπιονικη μηπως πρεπει να με τιμησει και μενα το κρατος κανοντας με αργομισθη μονιμο ανθυποστρατιωτη ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΧΘΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:50 | Κατερίνα Φράγκου – Παρέλλη

    Διαβάζοντας κάποιος όλα τα σχόλια, καθώς και τον
    προσδιορισμό τους ως θετικά ή αρνητικά, καταλαβαίνει
    πόσο λίγο είναι ενημερωμένος ο κόσμος για τον αθλητισμό
    και αυτό είναι λυπηρό.

    Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να σχολιάζουμε θέματα που
    δεν γνωρίζουμε.

    Ευχαριστώ,

    ****

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:17 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΔΗΘΕΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΑΝΕ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΙΟΙ, »ΕΛΛΗΝΕΣ»
    -ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ
    -ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ
    -ΤΟΝ ΥΜΝΟ
    -ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
    ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΑΙΩΝΩΝ
    Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ.
    ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ!!!!!!!!!!!

    ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΗΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ.

    ΑΠΑΛΕΙΨΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΩΡΑ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:43 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΕΡΓΙΟΥ

    αναδρομική ισχύς από 1/1/2009 και όχι στις εξαιρέσεις της τελευταίας παραγράφου

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:01 | Δημήτρης Κ.

    Πρέπει να πάψει να υφίσταται η λογική της εργασίας στο Δημόσιο ως κοινωφελές ίδρυμα. Να μπαίνουν οι άξιοι και οι ικανοί να δουλεψουν στη συγκεκριμένη δουλειά. Με τα πτυχία, τις γλώσσες την εμπειρία, τις ικανότητες. Δεν έχουν καμια δουλειά οι αθλητές σε θέσεις που δεν τους αφορούν. Ο στόχος στο δημόσιο θα πρέπει να είναι η αύξηση της παραγωγικότητάς του και η εξυπηρέτηση του πολίτη.
    Οι ικανότητες να τρέχει κάποιος γρήγορα και να πηδάει εμπόδια είναι μεν χρήσιμη, αλλα σε άλλους τομείς, οπότε ας μοριοδοτηθούν εκεί που πρέπει.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:50 | EKEK

    Σε ποιές θέσεις θα διορίζονται οι αθλητές, να κάνουν τι?
    Σίγουρα πρέπει να επιβραβεύονται για τις προσπάθειές τους, αλλά πολλοί αθλητές προσπαθούν και δεν μπορουν όλοι να κερδίσουν μετάλιο.
    Θα πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος να ‘βραβεύονται’.

    Νομίζω ότι πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά αυτό το άρθρο.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:15 | Κατερίνα Παρέλλη

    Αθλητές.

    Ίσως θετικά προκατειλημμένη, επειδή ανήκω στον Αθλητικό χώρο, πιστεύω ότι οι Αθλητές πρέπει να αμοίβονται με κάποιους τρόπους από το κράτος.

    Θα πρέπει η προσφορά τους στον αθλητισμό να ανταμοίβεται, ανάλογα με την κάθε περίσταστη.

    ΠΧ Θα μπορούσαν να τοποθετούνται σε θέσεις ανάλογες του αντικειμένου τους (ΓΓΑ, Υπουργείο Παιδείας, ΤΑΔ, Γραφεία Φυσικής Αγωγής).

    Οι Αθλητές εργάζονται πολύ σκληρά για πολλά χρόνια, και κάποιοι μας κάνουν να νοιώθουμε υπερήφανοι όταν παίρνουν ένα μετάλλιο. Δεν θα έπρεπε να τους ανταμοίψουμε γι ΄αυτό ?

    Οι περισσότεροι, σηκώνονται από τις 6.00 το πρωί για να πηγαίνουν στα γήπεδα, στα κολυμβητήρια και στα γυμναστήρια, ανάλογα με το άθλημά τους και στην συνέχεια πηγαίνουν στο σχολείο τους, έχοντας υποχρέωση να διαβάσουν τα μαθήματά τους.

    Πολλοί είναι μαθητές του Δημοτικού και τους παίρνει ο ύπνος επάνω στο βιβλίο και ξυπνούν το πρωί να συνεχίσουν, επειδή η προπόνηση δεν τους αφήνει πολύ χρόνο για διάβασμα.

    Αυτά όμως τα γνωρίζουν μόνον όσου ασχολούνται με το αντικείμενο του αθλητισμού.

    ΑΣ ΑΝΤΑΜΟΙΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΟΠΩς ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ !

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ CLUB ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ !

    ΣΤΕΡΗΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ Η ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ.

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ, ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ !
    ΑΝΤΑΜΟΙΨΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ !! ΔΩΣΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΘΛΗΤΕΣ !! ΓΙΑΤΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ !!

    Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟ 2, 3, 4 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙΣ ΑΠΟ 4 ΕΤΩΝ !!

    ΑΝ ΜΕΤΑΦΡΑΖΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΕ ΜΟΡΙΑ, ΠΟΣΑ ΜΟΡΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ?

    Ευχαριστώ,
    ***

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:39 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Β.

    ΜΠΡΑΒΟ σε αυτόν που το προτείνει.
    Εγώ θα έλεγα ότι χρειάζεται περισότερη τόλμη και προνόμοια σε αθλήτες και κυρίως σε αθλητές μαθητές.
    Για να κάνεις πρωταθλητισμό χρειάζεται κόπο, δύναμη, θυσίες και κυρίως χάσιμο χρόνου από μαθήματα, πράγμα για το οποίο χρειάζεται τη μέριμνα της πολιτείας.
    Πρέπει να επανέλθει το προνόμιο του άνευ εξετάσεων για εισαγωγή στα ΑΕΙ – ΤΕΙ σε αθλητές μαθητές όπως ήταν παλιά, πράγμα για το οποίο έχει δεσμευτεί η σημερινή κυβέρνηση όταν ήταν αντιπολίτευση.
    Όταν θέλουμε αθλητισμό και όχι καφετέριες πρέπει η πολιτεία να δώσει κίνητρα.
    Όλα αυτά τα παιδιά δεν αμοίβονται σαν μαθητές και δεν έχουν καμία σχέση με ποδοσφαιριστές –

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:56 | Δρ Γ.Γιαννιτσιώτης

    Θεωρώ άδικο να προβλέπεται ο διορισμός πρωταθλητών και όχι διαπρεψάντων στις Επιστήμες, τα γράμματα και τις τέχνες.

    Οι πρωταθλητές θα πρέπει να διορίζονται μόνον ως γυμναστές σε σχολεία, σε Αθλητικές Ομοσπονδίες σχετικές με το άθλημά τους και σε ειδικούς Οργανισμούς – Ιδρύματα (όπως οι Οργανισμοί Νεολαίας και Αθλησης (ΟΝΑ) χωρίς δυνατότητα μετάταξης.

    Ειδικά οι πρωταθλητές ΑμεΑ πρέπει να διορίζονται ως εκπαιδευτές στις Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ. κυρίως) ώστε να σπάσει η αναλγησία των τροχονόμων και των δημοτικών αστυνομικών σε παραβάσεις όπως η παράνομη στάθμευση επί πεζοδρομίων, πεζοδρόμων και διαβάσεων πεζών, η κατάλληψη πεζοδρομίων (και επί μονοπατιών τυφλών) από ιδιοκτήτες παρακείμενων καφετεριών-εστιατορίων που τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα επί αυτών κ.α. που κάνουν την ζωή όλων μας χειρότερη με τις εν λόγω υπηρεσίες να «προεδρεύουν» των παραβάσεων αυτών (ίσως, με το ανάλογο οθωμανικό «μπαξίσ»)

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:35 | ανδρεας

    ΑΠΟ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ…

    ΑΛΛΙΩΣ ΘΑΧΕΤΕ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ..

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:13 | Σταυρος

    Η εν λόγω ρύθμιση είναι επιεικώς απαράδεκτη!!!! Ο αθλητισμός είναι επάγγελμα στο επίπεδο του πρωταθλητισμού και τέτοιου είδους ρυθμίσεις μόνο την ιδέα της αξιοκρατίας δεν εξυπηρετούν. Έλεος πια … βαρεθήκαμε το «άρτος και θεάματα»…τα έχουμε πληρώσει πανάκριβα τα…ολυμπιακά ιδεώδη

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:35 | Δημήτρης Χατζής

    Να καταργηθούν οι συγκεκριμένες διατάξεις ή να μπουν και κάποια κοινωνικά κριτήρια γι΄αυτό, για να αποκλειστούν τραγελαφικές καταστάσεις στυλ Νικοπολίδη. Αν διατηρηθούν να ισχύουν μόνο για θέσεις σχετικές με τον αθλητισμό. (Όχι και για Μεσογειακούς, έλεος…)

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:05 | Απόστολος Χατζηδήμου

    Πριμοδότηση για διορισμό μόνο στους 3 πρώτους Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές. Κι αυτό αν δεν έχουν άλλη επαγγελματική ενασχόληση. Σωστά το δικαίωμα διορισμού μετά την λήξη της καριέρας τους.
    ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΣΩΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:15 | Γιώργος Μαγκλάρας

    Εάν, λχ, κάποιος ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ή εξειδικευμένος επαγγελματίας, όπως τόσες εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες, διαπρέψει στο εξωτερικό, τότε αυτός έχει κάνει λιγότερα από έναν αθλητή? Βάλτε όσους διέπρεψαν στους ολυμπιακούς και παραολυμπιακούς, άντε και ευρωπαϊκούς αγώνες. Επίσης, η πρόσληψη αθλητών πρέπει να γίνεται μόνο σε θέσεις σχετικές με το άθλημα τους, άρα και ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΥΠΠΟ και στη ΓΓΑ, σαν γυμναστές σε σχολεία ή σε ΟΝΑ δήμων. Κι εκεί, εφόσον χρειάζονται προσωπικό

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:08 | ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

    ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.
    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΛΙΓΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΘΟΥΝ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Ή ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.
    ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΩΡΕΣ ΤΟΣΟ ΩΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΩΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ.
    ΠΡΕΠΕΙ Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΧΟΡΗΓΟΥΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ…ΚΗΠΟΥΡΟΥΣ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:26 | ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

    ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.
    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΛΙΓΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΘΟΥΝ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Ή ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΟΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.
    ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΩΡΕΣ ΤΟΣΟ ΩΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΩΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ.
    ΠΡΕΠΕΙ Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΧΟΡΗΓΟΥΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ…ΚΗΠΟΥΡΟΥΣ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 10:13 | Δώρα Τ.

    Πολύ σωστές σε γενικές γραμμές οι νέες διατάξεις αλλά και αν περιοριστούν ακόμα περισσότερο τα προνόμια καλύτερα (π.χ. νίκες σε Πανευρωπαικούς ή Μεσογειακούς). Οφείλουμε να επιβραβεύουμε τη γνώση και την ικανότητα. Ακόμα καλύτερο να διευκολύνονται αν σπουδάζουν συγχρόνως (ειδικά σε πανεπιστημιακό επίπεδο) γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι πρωταθλητές είναι λίγοι αλλά εκατοντάδες αυτοί οι απλοί αθλητές που δεν έχουν ελπίδα για τέτοια προνόμια.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 07:20 | Ανδρονικη Αναστασιου

    Για να μπορεσει ενας αθλητης να φερει διακρισεις ,πρεπει να δουλεψει σκληρα και»επαγγελματικα» ,μολονοτι ο αθλητισμος στον οποιο εδω αναφερομαστε, ειναι ερασιτεχνικος.Επισης, ο πρωταθλητισμος σε ορισμενα αθληματα μπορει να συνεχιζεται αρκετα χρονια. Για παραδειγμα ο Κακλαμανακης, αν και 41 ετων, πρωταγωνιστει ακομα διεθνως στο αθλημα του.Ας βαλουμε, λοιπον, στην ακρη βαρυγδουπες εκφρασεις, οπως λαικισμος τα προνονομια των αθλητων,κι ας τους προστατεψουμε.Δεν ειναι ολοι ντοπαρισμενοι ουτε «κηπουροι»

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 03:08 | karas

    Ο διορισμός κάποιου σε μια υπηρεσία γίνεται ώστε με τις γνώσεις του να προσφέρει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών και κατά συνέπεια στο κοινωνικό σύνολο. Για το λόγο αυτό του ζητάνε πτυχία, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες κτλ. Αν κάποιος έχει τρέξει τα 100 μέτρα σε 5 δευτερόλεπτα (!!!!!) σημαίνει ότι είναι άξιος για οποιαδήποτε δουλειά του αναθέσουν; Αν είναι έτσι τότε κακώς οι πρωταθλητές μας δεν έκαναν αίτηση για τις θέσεις των γενικών γραμματέων των υπουργείων. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό θα έπαιρναν ολες τις θέσεις των γραμματέων. Αφήστε λοιπόν τους αθλητές να κάνουν αθλητισμό και αν θέλουν να διεκδικήσουν μια θέση στο δημόσιο ας το κάνουν όπως όλα τα παιδιά του κόσμου. Αν όμως ο νομοθέτης επιμένει στο άρθρο αυτό θα έλεγα ότι καλό είναι να σκεφτεί και άλλους χώρους όπως για παράδειγμα τις κοπέλες που διακρίνονται στα καλιστεία. Έτσι τουλάχιστον θα ομορφίνει τις δημόσιες υπηρεσίες.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 02:13 | ΓΡΙΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΝΕΤΕ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΗΜΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΧΩΡΙΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΑΣ
    Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΝΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΑ ΞΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ
    Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟ
    ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΩΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΟΠΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΤΟΤΑΔΕΣ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΙΔΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΟΝΕΙΡΑ
    ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΧΡΟΝΩΝ.
    ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΡΜΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ
    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΤΗΡΕΞΤΕ ΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΙΧΗ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΝΙΚΗΤΕΣ
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΟΥ ΦΘΗΝΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ
    ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ.ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 00:03 | mesas

    εδώ υπάρχουν πολλοί που αντιδρούν
    θεωρώ σωστό να δίνεται τέτοια ανταμοιβή στους αθλητές όμως ας μπει και μια ακόμα δικλειδα ώστε να μην γίνεται κατάχρηση:
    «Απαραίτητη προϋπόθεση για το διορισμό των αθλητών, είναι να έχουν διακόψει αποδεδειγμένα την αγωνιστική τους δραστηριότητα κατά το χρόνο υποβολής της αίτησής τους για διορισμό.»
    καθώς να έχουν συμπληρώσει το 36ο έτος της ηλικίας τους

    δε γίνεται ένα παληκάρι, που κάνει συνέχεια κοπάνα από το σχολείο για να παίξει το όποιο άθλημα κάνει, να διορίζεται στο δημόσιο επειδή η ομάδα του, στα 18 του, κατέκτησε τη 3η θέση στους μεσογειακούς και στα 22 του διέκοψε τον αθλητισμό ύστερα από σοβαρό τραυματισμό

    και έχουν και την εισαγωγή στα ΑΕΙ, ένα επιπλέον προνόμιο

  • ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΘΛΗΤΕΣ?ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΥΝΟΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ (ΠΧ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΛΠ). ΟΧΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΝΤΟΠΑ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 00:38 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΕΑΝ ΓΙΝΩ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΩ Η ΝΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΩ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ;;; ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ!!!!!!!!

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 23:17 | Κωστης Κ.

    Γιατί θα πρέπει κάπιος που έχει διακριθεί στον αθλητισμό να αποκτήσει θέση Δημοσίου Υπαλλήλου!!

    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ,
    ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ!

    Ούτε και στις Ενοπλες Δυνάμεις είναι σωστό αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια!

    Ναί, άξιοι οι Ολυμπιονίκες όμως ο ΣΤΡΑΤΟΣ δεν νομίζω να είναι πιο αξιομαχος έτσι!

    Το ίδιο και με το δημόσιο, θα γίνει καλύτερο αν ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ οι Αθλητές???

    α ξ ι ο κ ρ α τ ι α

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 23:40 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΙΩΣ,ΟΧΙ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΔΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΕΣΕΙΣ,ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΤΙΜΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ,ΔΩΣΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΩΔΙΑ….

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 23:07 | Αθανάσιος Αντωνίου

    Προτείνω να μοριοδοτούνται και οι αθλητές για τις επιτυχίες τους στόυς υπόψη αγώνες και να προσμετρώνται με τα υπόλοιπα μόρια απο τις σπουδές και εμπειρίες. Ας τους δοθεί ένας σημαντικός αριθμός μορίων, αλλά όχι χωρίς κάποια άλλα προσόντα.Γιατί για παράδειγμα κάποιος που πέτυχε πρώτη νίκη στην πάλη ίσως να μήν έχει ούτε κάν τίτλο σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 23:40 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ »ΚΗΠΟΥΡΟΥΣ» ΝΑ ΑΠΟΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ. ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΤΟΥΣ.ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ……….

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 23:07 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΗΤΑΣ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 2725 ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΗΘΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟ , ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ , ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΠΡΟ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ , ΕΝΩ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΠΜ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 2.30 ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΚΛΠ. ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ; ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΜΟΝΙΜΕΣ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΩΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ; ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ; ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΕΣ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 22:18 | ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

    Λάθος. Σύμφωνα με το Σύνταγμα ΟΛΟΙ οι Έλληνες πολίτες είναι ΙΣΟΙ. Πρέπει κάποτε να πάψει αυτό το εκφυλιστικό για το δημοκρατικό μας πολίτευμα φαινόμενο «κάποιοι να είναι πιο ίσοι από τους ίσους»! Αρκούν οι χρηματικές απολαβές των πρωταθλητών, οι οποίοι – ας μην κρυβόμαστε – είναι επαγγελματίες αθλητές και δεν «περιορίζονται» στον κότινο και τη δωρεάν σίτιση στο πρυτανείο, όπως οι αρχαίοι αθλητές.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 22:24 | ανώνυμος

    Το άρθρο αυτό είναι περιττό πλην ίσως μόνο της περίπτωσης των αθλητών με αναπηρία.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 22:23 | Μανωλάς Εμμανουήλ

    Πρέπει να καθορισθεί επακριβώς τι περιλαμβάνει η έκφραση [Παγκόσμιοι Αγώνες].
    Πρώτον : πρέπει το αγώνισμα να είναι ατομικό.
    Δεύτερον : πρέπει να συμμετέχουν αθλητές από *τόσες* (έστω 10) χώρες τουλάχιστον.
    Τρίτον : οι αγώνες πρέπει να γίνονται το πολύ μια φορά κάθε έτος.
    Για παράδειγμα υπάρχει [παγκόσμιο πρωτάθλημα λύσης σκακιστικών προβλημάτων] με συμμετοχή περισσοτέρων από 25 χωρών, το οποίο είναι ιδιαίτερα απαιτητικό σε πνευματικές ικανότητες των αθλητών. Δεν έχουμε αθλητές στις τρεις πρώτες θέσεις, αλλά αν φθάσουν εκεί Έλληνες αθλητές, θα είναι τεκμηριωμένα πάρα πολύ δυνατοί πνευματικά, οπότε θα είναι χρήσιμοι ως υπάλληλοι του κράτους.
    Προτείνω να υπάρχει επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα επικαιροποιεί ετησίως τον κατάλογο των αποδεκτών αθλημάτων και των αποδεκτών αγώνων.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 22:09 | ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ

    Δεν καταλαβαίνω γιατί από την όλη διαδικασία να εξαιρούνται οι αθλητές. Και ποιές θέσεις θα στελεχώσουν και με ποιά προσόντα? Πιστεύω πως οι αθλητές να διορίζονται και αυτοί με ΑΣΕΠ για θέσεις της ειδικότητας τους δηλαδή αθλητικές δραστηριότητες, προπονητική κλπ

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 22:47 | Πανανακης Δημητρης

    Σωστα ολοι στο δημοσιο μονο μεσω ΑΣΕΠ.Πρεπει να ειναι πολυ λαθος ολοι να εχουν ονειρο το δημοσιο, αλλα σωστο οταν στον ιδιωτικο τομεα δεν υπαρχει σιγουρια και συνεχεια ειδικα για τις γυναικες που οταν μεινουν εγκυες στο δημοσιο χαιρονται και στον ιδιωτικο τομεα κλαινε.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 20:10 | ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

    Νομίζω οτι οι διακριθέντες αθλητές πέραν της Γυμναστικής Ακαδημίας και τυχόν εξωτερικών συμβούλων στο αρμόδιο υουργείο που ασχολείται με τον αθλητισμό πουθενά αλλού να μην διορίζονται,αλλά να ακολουθείται η διασδικασία μέσω ΑΣΕΠ.